https://www.youtube.com/watch?v=rF4AC3w_87Q
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
Najlepsze że pewnie w końcu ktoś go kupi za chore pieniądze i okaże się, że po tym roku faktycznie nic z niego nie zostało (albo że żarło mu tylko w układzie zbudowanym przy zajezdni).
Rok siedzenia na dupie to dość dziwne podejście do pracy w tym wieku.
Gdzieś czytałem, nie wiem na ile to poważne, że Papszun miałby zostać trenerem reprezentacji Kanady.
Tak jako ciekawostkę piszę.
Hokejowej?
Nie, żużlowej.
Z tego co słyszałem, to Papszun sam podjął temat rozmów z Cracovią, o ile można to tak nazwać. Powiedział, że mógłby się podjąć tego jeżeli Cracovia się zgodzi na jego warunki, natomiast były one naprawdę z czapy, nierealne do zrealizowania - chciałby pod siebie podporządkować totalnie cały klub (jak wygląda centralne zarządzanie to mieliśmy przykład już nieraz w przypadku Cracovii), a co najważniejsze - finansowo wymaga więcej, niż Probierz w "najlepszych" czasach w Cracovii. Moim zdaniem będziemy szukać dalej, czytaj - zobaczymy jaką decyzję podejmie Szulczek. W klubie był spory entuzjazm pod kątem opcji Kroczka na nowy sezon, natomiast myślę, że mecze z Puszczą i ze Śląskiem mocno podkopały jego autorytet.
Probierz u nas brał stówkę ponoć więc to nic nadzwyczajnego że Papszun chce teraz więcej
Owariowali do reszty z tym Papszunem.
Gość od roku nic nie robi. Ale jak Kaszpirowski działa na tłum.
To jest dopiero socjotechnika...
[quote]#post1619336 Probierz u nas brał stówkę ponoć więc to nic nadzwyczajnego że Papszun chce teraz więcej[/quote]
Probierz brał nawet więcej podobno, a Papszun chciałby jeszcze więcej. Nie zapłacimy tyle, plus nie oddamy mu pełni władzy jeżeli bierzemy się za budowanie struktur klubowych - to byłoby zaprzeczenie dotychczasowych akcji prezesa. Ja mam przeczucie, że obie strony przyznają się do mniejszego lub większego przeszacowania swoich sił i finalnie Papszun wróci do Rakowa, ale zobaczymy.
Wróci do Rakowa, zrobi 5 miejsce i zasiądzie dumnie na karuzeli. Już bez żółtej koszulki lidera,
Z całym szacunkiem do Szulczyka, ale szalu on nie robi. Mecz z Puszcza pokazał, ze grają taka sama pyte jak my. Oglądałem to spotkanie w tv i Puszcza mogła to wygrać 3-4 do zera gdyby wykorzystali swoje sytuacje. Warta miała jedna na cały mecz. Poza tym to nie jest tak, ze w Warcie im płaca średnia krajowa i jest wynik ponad stan... gowno prawda. Byłe rexy nie grały by za darmo jak Bartkowski czy Savic.
Uważam Szulczyka za trenera na dorobku, który ma na pewno papiery na dobrego szkoleniowca, ale jeszcze mu trochę brakuje. Wczoraj grali cały mecz chodzonego. Jeśli się utrzymamy to wole na tym stanowisku utrzymać Pana Kroczka, bo niczym się od siebie nie różnią. Ale my potrzebujemy trenera z dużymi jajami i mocnego.
Zastrzegam, że nie jestem zwolennikiem Papszuna, a już z pewnością nie przepłaconego Papszuna, ale co w przypadku trenera ma za znaczenie, że rok nikogo nie trenował?
Jeśli chłop jest łebski i interesuje się piłką to taka przerwa może mu wyjść na dobre. Trener to nie zawodnik, który musi być w formie.
Papszun czeka aż Probierz fiknie kozła za chwilę i weźmie kadrę, jakby jakimś cudem Cygan coś osiągnął to pójdzie do Legiuni.
Nie weźmie kadry dopóki prezesem PZPN jest Kulesza.
Jak dobrze, że się nie znam na trenerach, a zwłaszcza na potencjalnych trenerach. Niech się tym prezes martwi. Ja jako kibic chcę po pierwsze: mistrzostwa, po drugie: kolejnego mistrzostwa, po trzecie: i jeszcze jednego, a co 😛 (to tak na początek)
Ja na trenerach znam się świetnie. Są tylko 3-y kategorie:
1- Cracovia którą prowadzą wygrywa
2- Cracovia którą prowadzą przegrywa
3- nieistotni
[quote]#post1619306 Teraz juz przestałem to sledzić . Mniej wogóle się ligą interesuję (obecnie tylko Cracovia ) ale już w Rakowie Papszun zarabiał z tego co pamietam ~150 tysiecy a CWKS chciał go "kupić" oferując PONAD 200tys/miesiac. I to z grubsza pewnie teraz zarobki topowych trenejrów.[/quote]
Dwieście to zarabiał Jędza parę lat temu..Papszun chciał 3,5 mln za sezon i chyba tyle mu obiecali,ale wtedy Zielu wziął Niemca.
[quote]#post1619364 Papszun czeka aż Probierz fiknie kozła za chwilę i weźmie kadrę, jakby jakimś cudem Cygan coś osiągnął to pójdzie do Legiuni.[/quote]
Przecież Cygan coś już osiągnął, nie ma sensu przymierzać Papszuna do kadry co najmniej do końca roku, a pewnie dłużej.
Nie zmienia to faktu, że do nas nie przyjdzie. Dlaczego miałby? Damy mu więcej niż konkurencja? Lubi looserów? Kocha Kraków?
[quote]#post1619336 Probierz u nas brał stówkę ponoć więc to nic nadzwyczajnego że Papszun chce teraz więcej[/quote]
W najlepszych czasach brał z premiami za pkt ponad 200k miesięcznie. Stąd w relatywnie szybkim czasie kupił dom w Wieliczce i zwolnił mieszkanie na Starym Mieście wynajmowane przez Comarach.
Grający trener Takuto Oshima. Ewentualnie Otmar Hitzfeld (też może grać)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)