[quote]#post1553935 [quote]#post1553922 Długofalowo zmiana trenera nic nie zmieni - prawda.
Potrzeba zmiany prezesa, jego podejścia - prawda.
Zmiany prezesa nie ma i prędko nie będzie!
JZ na swoim krótkim rocznym odcinku nie sprawdził się - jest do zmiany na wczoraj.[/quote]
Runkle, długo cię tu czytam i jesteś dla mnie w grupie tych rozsądnych i myślących. Ale coś mam wrażenie że dostałeś ataku desperacji.
Po co niby ta zmiana JZ? Placebo dla wqrwionych?
Po prostu uzbroić się w cierpliwość i czekać aż biologia zadziała (a będzie to miało miejsce prędzej niż pózniej) albo czekać na cud (hehe).
Trwamy, trzeba przeczekać. ;)[/quote]
Ja do sprawy podchodzę dwutorowo. Doskonale rozumiem, że tylko ktoś nowy u sterów może zmienić podejście do walki o pudło,
w ogóle chcieć wygrywać i tak samo czekam cierpliwie na zmianę. Drugi koniec kija jest taki, że zawsze będę oczekiwał, aby z tego co się dostało wyciskać maksa. Skoro JF sklecił team imho na 5-6 msce, to od trenera wymagam aby z tym składem który ma, osiągnął jak najwięcej. A JZ nie osiąga. To, że my kibice patrzymy na sprawę w szerszej pespektywie i jeszcze raz powtórzę czekamy na zmianę warty by wreszcie walczyć o medale, nie zwalnia trenera z odpowiedzialności przed właśnie kibicami z osiąganych na bieżąco wyników. Też chcę ambitnego człowieka jako prezesa, dla którego zrobienie z Cracovii topowej drużyny to podstawowy cel, ale czekając na niego mam prawo wymagać aby ci którzy teraz grają i trenują robili to jak najlepiej potrafią. To jest Cracovia, a nie jakaś przyzakładowa popierdułka jak myśli Filipiak i z mojej strony zawsze będzie ciśnienie aby wygrywać, choć mam gówno do gadania. Tyle mogę zrobić i robię.
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
- Edytowany
W sumie tak na pożegnanie z forum (na jakiś czas przynajmniej) napisze
Mam nadzieje ze Filipiak zmieni Trenera Zielińskiego na wasatego pana od WF - przynajmniej nie będzie żadnych złudzeń
Na trenera TYLKO @SaNtO#842.
1. Zna klub od podszewki
2. Nie boi się ryzyka
3. Ściągnie najlepszych piłkarzy ( jak nie za $ klubowe to za swoje)
4. Comarch jako firma IT pociągnie mu neta do chałupy
[b]WYSTARCZY[/b]
@SaNtO#842 trenerem, Filipiak zerem,😉
😀 😀 😂 😂
@niegramotnyj#21907
"Różnica między Filipiakiem i Laportą" jest taka, że w Barcelonie gnoi się gwiazdki, które się nie sprawdziły, a u nas Gola i Covilo (no w tym drugim przypadku upieram się, że wina była rozłożona)
W obu, po prawdzie, była rozłożona. Gol pod koniec swojej bytności u nas grał jednoznacznie słabo (czyli się nie sprawdzał), a jednocześnie postawił się Filipiakowi, jakby był Messim.
Ja się upieram dodatkowo, że nie ma w ekstraklapie prezesa, który kogoś nie zgnoił. To nie jest posada dla aniołów. Tyle że jedni robią to w sposób umiejętny, bez strat wizerunkowych, a Filipiak najpierw był emocjonalny i sam sobie psuł wizerunek, a potem postawił na bufor o inicjałach JT i pozwolił mu na demolowanie resztek tego wizerunku. Ma swoje ograniczenia i najwyraźniej tego przeskoczyć nie potrafi.
Zieliński musi wiedzieć, że chwali się dobre występy, a gani jak jest "kicha" i za odpowiada trener. Coś nie gra w zespole zmiany konieczne bo spadek blisko. Gra pozycyjna leży, dokładność i technika zero. Trener nauczył ich tylko wrzutek i może się uda, ale nie ekstraklasie.
- Edytowany
W takim Mielcu,Łodzi,czy w Płocku nie latają jakieś galacticos,tylko Matras,Szota,Żyro,czy inny łamaga.Kluczem do sukcesu jest trener,a raczej jego pomysł na grę.Tyle..
Zmiana trenera nie likwiduje przyczyny a co najwyżej / tylko na jakiś czas / skutki .
dajcież spokój z tym trenerem,
to nic nie da, a ten Wasz Zieliński niech wydoi tę łajzę z Bydgoszczy do cna,
nAWet kosztem spadku,
jakież to ma znaczenie?
[quote]#post1554107 W takim Mielcu,Łodzi,czy w Płocku nie latają jakieś galacticos,tylko Matras,Szota,Żyro,czy inny łamaga.Kluczem do sukcesu jest trener,a raczej jego pomysł na grę.Tyle..[/quote]
Tam zarząd nie robi własnemu trenerowi pod górkę...
- Edytowany
[quote]#post1554114 [quote]#post1554107 W takim Mielcu,Łodzi,czy w Płocku nie latają jakieś galacticos,tylko Matras,Szota,Żyro,czy inny łamaga.Kluczem do sukcesu jest trener,a raczej jego pomysł na grę.Tyle..[/quote]
Tam zarząd nie robi własnemu trenerowi pod górkę...[/quote]
Ale w tej kwestii nic się nie zmieni przez kolejne 20 lat.Nawet jak Filipiak odejdzie to i tak będziemy dryfować bez celu.Amatorka w zarządzie,marionetki na ławce i kibice przed telewizorem.Gotowy przepis.Bez ludzi,którzy stworzą sportową atmosferę w tym klubie,dalej będzie to samo.
Jak Filipiak odejdzie i zostawi z długami Klub to nas nie będzie.Dlatego nie rozumiem dlaczego biedak robi co chce i nikt mu nie patrzy na ręce a Miasto ma ponad 40% udziałów.
Panowie,
Gdyby to byl Michalek, to bym krzyczal tak. Ale aktualnie nie jest problemem trener, tylko zarzad. Filipiak jako Prezes Cracovii, powinien w kazdym sezonie udowadniac, ze zalezy mu przedewszystkim na wynikach sportowych. A tych nie ma i nie bedzie. Bo szefowi jest obojętne. Tabisz jest jego marionetka i patrzy tylko jak powiekszyc swoja fortune, dois klub itd. Ludzie nie chadza na mecze bo maja dosc bylejakosci. Kibicowsko tez stoimy marnie. Tylko u nas sa jakies ukladziki i nikt nie krzyczy juz T... wyp...j. Ciekawe dlaczego ?
I ostatnim kamyczkiem sa slabo pilkarsko aktorzy - ktorzy nazywaja siebie pilkarzykami.... brak abmicji i woli walki w kazdym meczu jest tego prostym przykladem. W ostatnich 6 meczach jak ktos ma czas, to niech sobie sprawdzi. Srednio druzyna w kazdym meczu przebiegla niecale 109 km...czyli chodzonego... Mamy slaba, krotka kadre i nie ma konkurencji. Nie rozumiem, dlaczego niektorzy nie graja w rezerwach zadnych spotkan ?
W rezerwach jest ta sama systuacja. Ogladalem ostatnio mecz z Nowym Targiem. Gdyby nie Budzik, to nie ma kogo nawet wyroznic.
I na koniec - kto puszcza wedlug Was taka kaczke do prasy ? To ja podpowiem / Tabiszowi nie pasuje tandem - Majewski Zelinski i brak jednego spowoduje, ze wplywy Tabisza w pierwszej druzynie beda wieksze - czytaj wiecej $ dla niego / tylko i wylacznie dlatego zalezy Tabiszowi na zmiane posady trenera.
Śmieszne jest to, że gdybyśmy mieli takie wyniki za Probierza to każdy napierdalałbym na Michałka. Mamy Pana Jacka, to nagle zarząd jest problemem. Rozumiem, że Probierz był wiceprezesem, ale trenera powinniśmy oceniać za wyniki. Za wyniki które osiągamy teraz a nie podczas pierwszej kadencji Zielińskiego, a te na dzień dzisiejszy są fatalne i trener powinien zostać zwolniony.
Zgadzam się z przedmówcą....
Trener w wywiadzie przedmeczowym powiedzial, ze przeprowadził ostre rozmowy z zawodnikami. Podkreślił, że budujemy nowy zespół, który miałby być zdolny do walki o wyższe cele. Dodał, że nie jesteśmy w stanie - ze względu na budżet - konkurować z najmocniejszymi w tej lidze tj Lechem, Legią czy Rakowem.
Na stole było do zgarnięcia 30 mln zł. Szansa na wyrównanie różnicy czy na odskoczenie stawce. Pan Jacek jednak haniebnie moim zdaniem przegrał z Resovią, posiadającą gorszych piłkarzy. Zieliński ma kontrakt do końca sezonu. Nie wiem o jakiej budowie zespołu mówi - ja tego nie widzę ani pod względem kadrowym ani sportowym. Zimą odejdzie Rodin. Latem Loshaj, Hrosso, Konoplyanka. Pewnie przedłużymy umowy z Niemczyckim, może Siplakiem. Jeśli drużyna do końca sezonu dokona progresu pod panem Jackiem to można rozważyć przedłużenie umowy. Emocji na ten sezon pan Jacek już nas pozbawił przegrywając ze słabiutką Resovią, co jest niewytłumaczalne.
Zieliński mówi okupantem.
Ta słabiutka Resovia od przyjścia Hajdy wygrała cztery ostatnie mecze i dwa zremisowała.
Oczywiscie jako druzyna ekstraklasowa byliśmy faworytem i taki mecz powinniśmy wygrać, natomiast jak to jest w PP, to mieliśmy juz wiele przykładów nawet na własnej skórze.
W ub. sezonie przypomne odpadliśmy z Probierzem już w 1 rundzie PP z 1 ligowym Łks.
A np. taki Loshaj czy Hrosso mogliby odejsć juz teraz i byłoby z tego wiecej pozytku.
Jęsli faktycznie sam trener jest problemem, to ja bym ich zatrudniał na 1/2 roku i od razu gonił przy braku wyników.
Przynajmniej karuzela by sie kręciła
To trener nie jest problemem , nasz pan prezes próbuje likwidować skutki bez usunięcia przyczyny ! / która po części sam jest /
Filipiak nie stworzył mu warunków do konkurowania z Legią, Rakowem, Lechem czy Pogonią. Ale z Resovią już tak. 7 mln budżetu to my mieliśmy jak graliśmy jeszcze w 3 lidze. Resovia wygrała do tej pory 1 mecz u siebie. W 7 meczach strzeliła 5 bramek - nam w jednym 4.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)