Na finiszu gts spierdolil negocjacje , tam naprawę są amatorzy
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
Że w ogóle gadał to wstyd....
Piątek dostaje 30 minut :)
Nie amatorzy a bidoki!
[quote='gusto' pid='1418552' dateline='1580495974']
Na mój gust ten dziennikarz z Hiszpanii nie zwrócił uwagi, że okienko w Polsce trwa dłużej. Jest śmiechu dużo teraz ale może być przedwczesny.
[/quote]
Problemem nie jest okienko w PL. Problemem jest to, ze jednym z warunków przejścia Airama do GTSu było rozwiązanie kontaktu z Extramadura. Jeżeli nie zrobi tego do północy to będzie to musiał być transfer gotówkowy.
Włączyłem sobie Herthę na te 30 minut i naprawdę nie wygląda to dobrze. Zawodnicy nie umieją czasami podać do siebie na 5 metrów. Skrzydłowi mają fajną kiwkę, ale z dograniem w pole karne już gorzej. Piątek doszedł do 2 sytuacji, oddał 2 niecelne strzały z dość trudnej pozycji.
Hertha to jakiś dramat. Mnustwo niecelnych podań. Schalke lepiej gralo. Inna kultura gry.
Już chyba bardziej podoba mi się moja Cracovia bez spiny.
[quote='gaudeamus' pid='1418607' dateline='1580506462']
Hertha to jakiś dramat. Mnustwo niecelnych podań. Schalke lepiej gralo. Inna kultura gry.
Już chyba bardziej podoba mi się moja Cracovia bez spiny.
[/quote]
"Mnóstwo "
[quote='kodiGa' pid='1418600' dateline='1580504417']
Na mój gust ten dziennikarz z Hiszpanii nie zwrócił uwagi, że okienko w Polsce trwa dłużej. Jest śmiechu dużo teraz ale może być przedwczesny.
[/quote]
Problemem nie jest okienko w PL. Problemem jest to, ze jednym z warunków przejścia Airama do GTSu było rozwiązanie kontaktu z Extramadura. Jeżeli nie zrobi tego do północy to będzie to musiał być transfer gotówkowy.
[/quote]
Niekoniecznie . Jak rozwiąże za porozumieniem to może podpisać jak u nas będzie otwarte .
[quote='morata' pid='1418609' dateline='1580506716']
[/quote]
[/quote]
Niekoniecznie . Jak rozwiąże za porozumieniem to może podpisać jak u nas będzie otwarte .
[/quote]
Myślisz,że ta łasa na kasę qrwa zrezygnuje z wynagrodzenia i rozwiąże kontrakt ? Nie wydaje mi się aczkolwiek bardziej stawianym na to,że podrażnione psy pójdą va banque i zapłacą co trzeba.
[quote='morata' pid='1418609' dateline='1580506716']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Nie. Po zakończeniu okienka mógłby zmienić klub na zasadzie wolnego transferu TYLKO jeśli rozwiązano by kontrakt z w Iny klubu
Ludzie, czytam Was i ręce opadają. Co Wy myślicie, że taki Cabrera czy jaki kol wiek inny grajek czuje jakąś przynależność klubową. Bądźcie poważni. Chłop wie, że najmłodszy nie jest, wiele już nie zdziała, a trafia mu się szansa dorobienia do sportowej emerytury. TYLKO GŁUPI by nie chciał skorzystać. Nie jest z Pasami związany niczym, nie jest wychowankiem, a skoro profesor i spółka go nie chciała zatrzymać szuka własnego miejsca. Czasami wydaje mi się, że w Naszych szeregach ( wśród kibiców Pasów) panuje jakiś ciemnogród. Piłkarz to najemnik, gdzie dają więcej tam będzie grał, byle by na koncie pieniążki się zgadzały.
dobra, padlem, powaznie
przestancie dyskutowac z jakimis stwierdzeniami ktore tutaj nie padly
nikt nie mysli ze Cabrera ma 'pasiackie serce' , powinien nas kochac, czy cokolwiek w te nute
nikt tez nie twierdzi, ze pilka nie rzadzi pieniadz, gracze nie sa najemnikami
po tym jak go stadion, kibice potraktowali, zwykla przyzwoitosc mowi ci, tam raczej zagrac nie moge
a jak masz ptasi mozdzek i tego nie kumasz, badz tak cie do tej kasy ciagnie (jakiej kasy a propos?? ha ha) to jestes debilem i fiutem w jednym
oet dla mnie, pewnie da sie to jasniej wylozyc, ale mi sie nie chce, ciemnogord over ;)
- Edytowany
Swoją drogą do zabawnych konstatacji można dojść choćby pobieżnie przeglądając forum w ostatnim czasie.
Taki Tomek Rząsa, który ongiś dwukrotnie nagabywany był lukratywną propozycją kontaktu przez Cupiała w najlepszym okresie prosperity, stanowczo odmówił (mimo, ze mógłby wrócić do Krakowa, być bliżej reprezentacji, a kasa nawet większa w tamtym czasie niż za granicą), był tu niewybrednie sponiewierany za rzekome rekomendowanie jakiegoś piłkarza Tomczaka (?).
A pan piłkarz Capoeira t w sumie musi na chleb zarobić, więc co mu się dziwić. Odegrać się chciał bidok. Na panu profesorze Filipiaku znaczy się. Niech sie odgrywa chłop. Piłka to byznes, a Rząsa to kawał (...), nie to co nas TRZYSTU!
No to żeś mi przy weekendzie Panie Piłkarzu Airamie dołożył roboty... Zamiast odpoczywać tudzież fetować wyjście UK z eurokołchozu czeka mnie zamalowywanie wielkiego muralu z twoja podobizna na jednej ze ścian mojej sypialni. Muszę też kupić nową pościel, bo już więcej nie chcę spać pod tą z twoim wizerunkiem... Jednak człowiek nie uczy się na błędach. Po odejściu Saidiego i zerwaniu jego plakatu znad łóżka nie mogłem spać 3 noce. Teraz obawiam się że będzie jeszcze gorzej.
Chociaż z drugiej strony ten sposób odegrania się na Filipiaku i Tabiszu... Istny majstersztyk i materiał na dobrą książkę. Piłkarze to jednak czasami wpadają na genialne pomysły. Ciekawi mnie jedynie jak długo taki pomysł kiełkuje w głowie. Czy ktoś mu to podsunął, a może wymyślił w drodze od fryzjera do manicurzystki... Tak czy siak
#smuteczek
#bezsennenoce
#paintingwall
#airam4everinmyheart
@Diabel - ludzie zawsze dyskutują ze stwierdzeniami, które nie padły. I nie żadna tam drabinka myślenia z korpo ;) tylko proces czytania/słuchania polega u większości na dopasowaniu czyichś słów i postępowania do swoich wyuczonych skojarzeń, które są zero-jedynkowe. Kiedy myślisz głębiej, musisz cofnąć się w rozwoju żeby ich zrozumieć, ale nauczenie się tych kategorii jest banalne, a wtedy można czytać z nich jak z otwartej księgi. Oni za ch.j nie rozkminią bo są na to zbyt tępi. Najgorsze co można zrobić to wytłumaczenie najprościej i najdokładniej jak się da, bo wydaje im się wtedy, że udowadniasz, że są debilami, więc wtedy podświadomie robią wszystko żeby obronić swoje ego przed prawdą.
@prestidigitatorRioletto - sprawa z Rząsą jest prosta. Odmówienie gts było prawidłowym zachowaniem, a chęć wypożyczenia Tomczyka gtsowi była zachowaniem nagannym (jeśli to prawda, bo dziennikarzom nie można wierzyć).
Cabrera jest idiotą jeśli faktycznie nie przejdzie do gts. Takim skrajnym, bo jeśli przejdzie, to takim zwykłym.
[quote='Diabel' pid='1418628' dateline='1580511136']
dobra, padlem, powaznie
przestancie dyskutowac z jakimis stwierdzeniami ktore tutaj nie padly
nikt nie mysli ze Cabrera ma 'pasiackie serce' , powinien nas kochac, czy cokolwiek w te nute
nikt tez nie twierdzi, ze pilka nie rzadzi pieniadz, gracze nie sa najemnikami
po tym jak go stadion, kibice potraktowali, [b]zwykla przyzwoitosc mowi ci, tam raczej zagrac nie moge[/b]
a jak masz ptasi mozdzek i tego nie kumasz, badz tak cie do tej kasy ciagnie (jakiej kasy a propos?? ha ha) to jestes debilem i fiutem w jednym
oet dla mnie, pewnie da sie to jasniej wylozyc, ale mi sie nie chce, ciemnogord over ;)
[/quote]
Obawiam się, że przyzwoitość w świecie piłkarskim skończyła się gdzieś na rocznikach urodzonych na przełomie lat 70-tych i 80-tych. Dzisiaj dla kasy każdy jest się w stanie zeszmacić do spodu, zresztą nie tylko w świecie piłkarskim, obecnie młode dziewczyny sprzedają swoją cnotę w internecie,a po galeriach chodzą 15-latki chętne zrobić loda, za niezbyt drogą perfumę.
Inna sprawa to inteligencja piłkarzy - taki Cabrera widzi zapis na kontakcie gts-u, a nie zastanowi się czy oni są wypłacalni ?? Potem w razie czego będzie płacz do mediów, że nie dostał wypłaty przez kilka mięsiący, jak piłkarze Lechii.
"Chociaż z drugiej strony ten sposób odegrania się na Filipiaku i Tabiszu... Istny majstersztyk i materiał na dobrą książkę"
dejan, wymysły kibiców czasem przekraczają zdrowy rozsądek. Sam uczestniczyłem w akcji pozostania Cabrery, jednak tez rozumiem, ze piłka to biznes, taki sam jak wtedy gdy Figo przechodził 1 lipca 2000 roku za 60 mln euro z Barcelony do Realu.
Nikt się na nikim nie chciał odegrać. Cabrera się w Polsce świetnie czuł, chciał sprytnie zarobić kasę, barwy klubu miały tutaj mniejsze znaczenie. Dla nas kibiców zdrajca, dla niego zmiana pracy związana z grubością portfela. Tylko i aż tyle.
Najemnik idzie tam gdzie mu płacą . Płacą więcej - taką ma nadzieję .Prawa rynku .I tyle .
[quote='ian thorpe' pid='1418673' dateline='1580552800']
"Chociaż z drugiej strony ten sposób odegrania się na Filipiaku i Tabiszu... Istny majstersztyk i materiał na dobrą książkę"
dejan, wymysły kibiców czasem przekraczają zdrowy rozsądek. Sam uczestniczyłem w akcji pozostania Cabrery, jednak tez rozumiem, ze piłka to biznes, taki sam jak wtedy gdy [b]Figo przechodził 1 lipca 2000 roku za 60 mln euro z Barcelony do Realu.
Nikt się na nikim nie chciał odegrać[/b]. Cabrera się w Polsce świetnie czuł, chciał sprytnie zarobić kasę, barwy klubu miały tutaj mniejsze znaczenie. Dla nas kibiców zdrajca, dla niego zmiana pracy związana z grubością portfela. Tylko i aż tyle.
[/quote]
a to wiesz skad niby?
sledzisz forum kibicow Barcy?
:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)