Nie zgodzę się z teorią że oto nagle sędziowie uwzięli się na Cracovię, myślę że są drużyny które w całym sezonie zostały bardziej skrzywdzone, po pierwsze oni są po prostu słabi, po drugie nie ma jasnych przepisów, dlatego interpretacja jest zależna od widzimisię sędziego (dotyczy to głównie ręki). I właśnie przykład ostatniego meczu jest tu dobrym przykładem, powinny być dwa karne (według mnie każda ręka to powinien być karny i to by rozwiązało problem)
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
No tak, w meczu z Lechem powinien być karny dla nas i kartka czerwona dla Lisa. Nie było jednego ani drugiego, poza tym co do kartki Var zareagował i kazał cofnąć!!!
Nie, w ogóle nad nie rypią, mamy siedzieć cicho, zarząd, kibice, trener i czekać aż w kolejnym meczu będzie nasz zawodnik schodził że złamana noga i nie będzie za to nawet kratki, a my będziemy płakać że kontuzja i po okienku jest.
W meczu Śląska z Jagiellonii też przekręt, obrońca Jagiellonia naprawdę prosił się o wypad z boiska, na koniec chamskim sprowadzeniem samca Talara do parteru złamał rękę najlepszemu zawodnikowi i zobaczył żółta kartkę!!! Powinno być czerwo i tyle.
Oczywiście, że nas kręcą. Jacula dostał bana?
Był taki sezon, w którym spadliśmy, a trenerem był Artur Płatek. Graliśmy wtedy nie tak najgorzej, a sędziowie przekręcili nas w kilkunastu meczach i musiał ratować nas brak licencji dla ŁKS. To był rekordowy sezon błędów sędziowskich na naszą niekorzyść, a w tym póki co zanosi się na wyrównanie tamtego rekordu. Mecz z Lechem powinna być czerwona dla Lisa. Że Zniczem nieuznane 2 prawidłowe bramki. Teraz ten karny. To nie przypadek.
Jeszcze na temat karnych: uważam że przy karnych które budzą kontrowersje sędzia choćby był nie wiem jak przekonany o swojej nieomylności powinien mieć obligatoryjny obowiązek podejść do Var ! I po podjęciu decyzji zawołać na moment kapitanów Drużyn i pokazać w czym rzecz. Być może to by pomogło? A na pewno by nie zaszkodziło!
[quote]#post1745488 Henrikson też dojebał . Powinien protestować, pokazać że ręką przy ciele, złapać sie za głowę że nieporozumienie dać Arysowi nawet jeden procent zasanowienia , a tak utwierdził tylko Arysa że dobrze że odgwizdał karnego cala drużyna jakby protestowala miglo by zmusic Arysa żeby podszedl do monitora. Kuuurwa jak ta drużyna to pizdeczki takie ,zero charakteru jaj złości. [b]Kurwa gdzie jest kapitan!!!![/b][/quote]
No właśnie! Kapitan 5 minut później trafia tak samo w rękę Zmrzlego i też nie staje na głowie, że ma być karny.
Nie kręcą nas ? A choćby pamietne derby i 2 bramki dla obszczymurów, pom faulach uznane przez Kwiatkowskiego, a mecz z malinowymi i karny przyznany rywalom przez primadonnę za "faul" Lusiusza ?
A co od lat wyprawiają w meczach Cracovii panowie - Stefański, Frankowski, Raczkowski, Sylwestrzak, Lasyk, Arys , Piszczelok, Kwiatkowski - to nic ?
Najgorsze były te derby u nas gdzie 5 psów było na spalonym a gol został uznany. W ogóle ta sytuacja jest u mnie na 1 miejscu jeśli chodzi o błędy sędziowskie.Nigdy więcej nie widziałem już podobnej sytuacji ani nigdy wcześniej.
- Edytowany
A wolny pośredni za zbyt długie wznawianie gry przez bramkarza gdzieś widziałeś?
Dla mnie kwintesencją był jakiś mecz, już nie pamiętam który, gdzie każdy z naszych zawodników, który strzelił bramkę dostawał czerwoną katrkę. Chyba Saidi i Suvorov to byli. Jeden złamał chorągiewkę, a drugi "rzucił się na sędziego"
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=783509
Chyba jedna z tych bramek nie została uznana. Ta Suvorova właśnie.
Pamiętne derby 04 12 2020 podczas pandemii i kręcenie na potęgę przez Stefańskiego , do związku wysłano protest wraz z dokumentacją foto - co najmniej 10 ewidentnych błędów sędziego i ... NIC !
Oczywiście, że nie widziałem takiego wolnego pośredniego ale tamten spalony to chyba jeszcze cięższy kaliber. Jeszcze był Marciniak na Var, też niezły hardkor
- Edytowany
[quote]#post1745488 Henrikson też dojebał . Powinien protestować, pokazać że ręką przy ciele, złapać sie za głowę że nieporozumienie dać Arysowi nawet jeden procent zasanowienia [/quote]
Nie przesadzajmy. Takie protesty zazwyczaj utwierdzają sędziego w jego decyzji,
[quote]#post1745488 cala drużyna jakby protestowala miglo by zmusic Arysa żeby podszedl do monitora. [/quote]
A to nie pamiętasz, że wprowadzono przepis, że za domaganie się VAR przez piłkarza automatycznie żółta kartka?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1788875929-702.png[/img]
Co to za debile? Nie znam tego zwierciadła futbolu ale nie warto sobie zawracać głowę kretynem, właśnie po tym zdjęciu powinien przestać mieć wątpliwości bo widać, że ręką nie powiększyła obrysu ciała. Gdyby ja zabrać to odbilaby się od korpusu
Nawet w LM primadonna gwiazdorzy .☹️
[quote]#post1745575 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-09/1788875929-702.png[/img][/quote]
No nie…nie zakłamujmy rzeczywistości. Nie trafiła by w korpus bo leciała wzdłuż linii a nie w stronę ciała. Ale to idealnie pokazuje że jest to dokładnie ten sam przypadek co w meczu z Lechem-ręka przy ciele tak samo jak wtedy-tu naturalne ułożenie przy wślizgu a tam był pad żeby zablokować strzał. Wal jak skurwysyn
Naturalne lub nienaturalne ułożenie ręki to słowo wytrych do swobodnego interpretowania jak się komu żywnie podoba. Każdy jest inny i u każdego inne jest naturalne i nienaturalne ułożenie. W ogóle nie powinno być czegoś takiego w przepisach żeby tak swobodnie interpretować. W tym jest cały problem.
- Edytowany
Moim zdaniem decyzja sędziego była z dupy. Ze Zniczem też już mieliśmy podobne kwaitki. Ale prawda jest taka, że gdybyśmy strzelili na 2:0, pewnie dziś nikt by tego tak nie wałkował. Colak ma rację - oni z piłkarzami chodzą smutni cały tydzień, my też - dodatkowo prócz smutni to jeszcze wkurwieni!
Ma ktoś analize ręki z drugiego pola karnego? 🤔 Jakieś foto lub video?
- Edytowany
Karny dla żaboli bez dyskusji. Brak karnego dla nas niestety też słuszny, wyłapał na plecy. U mas tak przy ciele jak mnie ksiądz widzi w niedziele w kościele. Choć powinna być reguła ręka - karny i koniec tematu. Wiele innych decyzji by nam utrudniać grę skandaliczna.
Obejrzyjcie dobrze tą akcje z karnym. To się powinno 20m wcześniej skończyć.
To że powinni wpakować ze 2 bramki wcześniej to pominę. W Pruszkowie powinni ze 4 wbić. Dalej to już szkoda mi ich męczyć.
- Edytowany
[quote]#post1745643 ... Karny dla żaboli bez dyskusji. Brak karnego dla nas niestety też słuszny, wyłapał na plecy....[/quote]
Trzecia prawda tischnerowska.
Ja byłem zdania, że powinny być 2 karne (plus z Lechem trzeci). Ale jestem w stanie się zgodzić z interpretacją Lyczmańskiego, że żaden. Ale twierdzenie, że Żabolom się należał, a nam nie to już jest interpretacyjny fikołek graniczący z masochizmem. Żabolowi piłka też się odbiła od łokcia przyłożonego do pleców. Bardziej on niż Gustaw mógł tą rękę mieć gdzie indziej.
Chyba, że jest przepis: "Cracovii nie należą się karne za zagranie przeciwnika ręką w polu karnym", lub w wersji bardziej ogólnej "drużynom, które nie grają w pucharach nie należą się karne w meczach z drużynami nas tam reprezentującymi". Ale jeśli tak, to przyznam samokrytyczne, że tego przepisu nie znam. I organicznie się z nim nie zgadzam
Więc albo w obydwu sytuacjach karne albo w żadnej z nich . Panowie sędziowie, koniec z nadinterpretowaniem tylko trzymajcie się przepisów . Zawsze, nie wybiórczo !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)