Arys nic nie widział. Pokazał karnego na podstawie krzyków piłkarzy Górnika. Współwinny jest sędzia VAR a był nim chyba Szczech. Ten miał widok z kamer jednoznacznie pokazujący brak podstaw do karnego, ale dureń tego nie skorygował. Po co te pacany siedzą przy VARze jak i tak robią takie wałki.
Mam też uwagi do Henrikssona, bo spuścił głowę jakby potwierdził zagranie ręką zamiast doskoczyć do sędziego i nie dać mu spokoju. W takich przypadkach mocna reakcja jest obowiązkiem.
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
Tym bardziej jego wina, bo w razie wątpliwości psim obowiązkiem sędziego jest podejście do monitora !
koles caly mecz trzymal sie za ucho ze sluchawka w srodku, jechal na pilocie!
[quote]#post1745336 Wydłuża się czarna lista - Stefański, Raczkowski, Sylwestrzak, Lasyk, Piszczelok - dochodzi Arys . Jeśli o kimś zapomniałem, dopiszcie .[/quote]
Kwiatkowski ( derby ) , Lasyk ( mecz z legia przegrany 3:2 kontrowersja w doliczonym czasie gry )
[quote]#post1745337 Arys nic nie widział. Pokazał karnego na podstawie krzyków piłkarzy Górnika. Współwinny jest sędzia VAR a był nim chyba Szczech. Ten miał widok z kamer jednoznacznie pokazujący brak podstaw do karnego, ale dureń tego nie skorygował. Po co te pacany siedzą przy VARze jak i tak robią takie wałki.
Mam też uwagi do Henrikssona, bo spuścił głowę jakby potwierdził zagranie ręką zamiast doskoczyć do sędziego i nie dać mu spokoju. W takich przypadkach mocna reakcja jest obowiązkiem.[/quote]
Otóż to. Tamci krzyczeli i idiota im dyktował faule, mimo, że nawet ich pewny nie był. Nasi pociągani za koszulki lub popychani przyjmowali to w ciszy i mecz się toczył dalej.
Bywały przypadki, że takie doskakiwanie do sędziego po podyktowaniu karnego skutkowało dłuższym czasem do wykonania i szansą na "refleksję" ze strony VAR lub głównego. Rzadko pozytywnie, ale zawsze można sobie dać szansę. Zwieszając głowę nigdy.
Ogólnie problem jest też taki, że jest cicho w mediach po błędach na naszą niekorzyść. Po pucharze Polski nikt się nawet nie zająknął, po wczorajszym meczu też właściwie bez echa to przeszło. Potem sędziowie sobie mogą kręcić Cracovię, bo wszyscy mają w to wyjebane.
- Edytowany
Dłuższy czas oglądam mecze z komputera i taki syf jaki leci od komentatorów na Cracovię powoduje,że muszę wyłączyć głos,bo moja panna wychodzi z domu,żeby nie słuchać mojego pierdol***,a stadion jej nie obcy ..
Potem te ćwoki robią swoje czarne listy i wymierzają "sprawiedliwość "
- Edytowany
Oczywiście Arys skasował kasę za występ, kilometrówki i oddalił się do Szczecina. Ma wywalone na to wszystko. PZPN najwyżej odsunie go z 2 kolejki aby sprawa ucichła. I tyle.
Karolek minął się z powołaniem: powinien zdawać do szkoły aktorskiej - przyznaję ma duże możliwości.
Jest jeszcze sprawa Szczecha na Varze też ubabrany po uszy słabizna sędziowska
[b]Edycja z 07.09.2026 o godz. 14:44 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1745342 [quote]#post1745336 Wydłuża się czarna lista - Stefański, Raczkowski, Sylwestrzak, Lasyk, Piszczelok - dochodzi Arys . Jeśli o kimś zapomniałem, dopiszcie .[/quote]
Kwiatkowski ( derby ) , Lasyk ( mecz z legia przegrany 3:2 kontrowersja w doliczonym czasie gry )[/quote]
Dla mnie tak nic nie przebije tej mendy Stefańskiego w meczu w Warszawie z 10 s Cabaja i wyciągnię co od rzutu wolnego z boku boiska przed bramkę. I ci?i nic! dalej hasa po boiskach ex i trzepie kasę dla Marioli.
- Edytowany
Jedzeicie po Arysie ze tylko pod Gornik gwizdal a jest to poprostu nieprawda ...
Byly dwie identyczne sytuacje gdzie dla Kanpa powinna byc kartka jak i dla zaowdnika Zabrza za faule taktyczne... trzymanie za koszulke gdzie najpierw jednemu a pozniej drugiemu tylko zwrocil uwage slownie ze to ostatnie takie zagranie...
Knap w pierwszej polowie mial... 7 fauli i gral dalej bez kartki.. takze tez upieklo sie mu bo za ilosc juz kartke powinien dostac
Co do faulu na linii pola karnego na Knapie ... sytuacja raczej dobrze rozstrzygnieta bo raz ze przed polem karnym a dwa zderzyli sie udami w walce o pilke takze raczej bez faulu...
nie pisze o karnych bo nie widzialem juz tych sytuacji... za dobrze grali i za dobry mecz byl zeby wytrzymac do konca widowiska..
Dramat już wszyscy sędziowie są przeciwko nam to straszne, zostaje nam się przenieść do innej ligi, mam pomysł może w pierwszej lidze będą bardziej przyjaźni sędziowie
- Edytowany
zasadniczo pierwszy kwadrans pozwalal Gornikom na wszystko w destrukcji, opozniał nam grę i tym podobne zagryweczki na wybicie z rytmu. jak si emecz wyrownal, nie bylo potrzeby. pare decyzji na alibi (typu gwizdniecie faulu w ataku, gdy koles z Zabrza nie trafil z dwoch metrow, ale rzecz jasna jak już nie strzelil :) ) itp, to jest clou, a nei jedna kartka w te czy we wte - no i oczywiscie rece w polu karnym, to jest hit, mozna kazdy mecz nieco przekrecic w ten sposob. moim zdaniem uczy sie pilkarzy celowania w rece w polu karnym. jakos trzeba pomoc sedziemu, sam nie strzeli!
- Edytowany
Arys złodzieju,jebany Narcyzie.👊ślepy pajacu
- Edytowany
[quote]#post1745314 Diable ale liczysz na to, że coś się zmieni bo będzie jedno centrum? Ja nie mam złudzeń, przecież ci sami ludzie tam będą i będą podejmować takie same decyzje.[/quote]
nie wiem :)
dla mnie to rola głównego sponsora (C+, PKO) aby cisnąć dbając o markę produktu
od lat (od odejścia Twarowskiego) nie oglądam żadnych lig+ extra itd, więc nie wiem jaka tam leci w studio narracja
Od pamiętnych derbów kiedy poświęcili więcej czasu Filipiakowi, który nazwał po imieniu głównego antybohatera widowiska, zamiast skupić się na tym skandalu i wałku sędziowskim, nie oglądam.
[b]Edycja z 07.09.2026 o godz. 22:59 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1745319 @Diabel#8393 mi się wydaje, że ten VAR już jest robiony do wszystkich meczów centralnie, w W-wie.
Tylko pewnie to nie działa. Nie śledzę wielu meczów w tv, ale nie przypominam sobie by ostatnio pokazywali jakieś powtórki z VAR. Albo po prostu kręcą w najlepsze i nikt im nic nie powie.[/quote]
Nie mam pojęcia Leszeczku, wydawało mi się że nadal siedzą w wozie ;) zwrócę uwagę następnym razem
- Edytowany
[quote]#post1745389 Jedzeicie po Arysie ze tylko pod Gornik gwizdal a jest to poprostu nieprawda ...
Byly dwie identyczne sytuacje gdzie dla Kanpa powinna byc kartka jak i dla zaowdnika Zabrza za faule taktyczne... trzymanie za koszulke gdzie najpierw jednemu a pozniej drugiemu tylko zwrocil uwage slownie ze to ostatnie takie zagranie...
Knap w pierwszej polowie mial... 7 fauli i gral dalej bez kartki.. takze tez upieklo sie mu bo za ilosc juz kartke powinien dostac
Co do faulu na linii pola karnego na Knapie ... sytuacja raczej dobrze rozstrzygnieta bo raz ze przed polem karnym a dwa zderzyli sie udami w walce o pilke takze raczej bez faulu...
nie pisze o karnych bo nie widzialem juz tych sytuacji... za dobrze grali i za dobry mecz byl zeby wytrzymac do konca widowiska..[/quote]
Była jeszcze sytuacja w 25min (właśnie sobie ją oglądałem). Mnie w czasie meczu zmroziło. Kaka sobie źle piłkę przyjął i ratował się wślizgiem w środku boiska, dość zdecydowanym i przy okazji (oprócz zagarnięcia piłki) wyciął tego afroziemianina równo z trawą.
Jak wiemy nowe przepisy są dosyć pogmatwane, bałem się, że jak tam była wyprostowana noga to może się nawet czerwem skończyć.
Czorny nic nie gwizdnął, na szczęście. A imo mógł tam być zarówno faul jak i kartka.
- Edytowany
Tak na marginesie...
Kakabadze "lubi sobie" czasem takiego stempla postawić na nodze przeciwnika...
Z żabolami na świerzo w pamięci i pamiętam też mecz z jagą, u nas, w rundzie wiosennej, za kroczka, też w 1 połowie postawił stempla u rywala, z sektora B wszyscy myśleliśmy że będzie czerwo, ale tylko mu się chyba żk dostała...
To tak w kwestii pomyłek sędziowskich.
A co do Arysa, to on i jego frędzęl liniowy po stronie E, byli niewidomi na faule żaboli w pierwszych 30 minutach na Nordasie, którego non stop za koszulkę szarpał josema i janicki.
Nasz Norweg nie chciał wyjsc na pizdę, i nie padał na murawę, chciał ustać, a powinien być.
Mało tego, z poziomu schodów D dokładnie było to widać, jak pierdolone żabole na krzyk wymuszali faul, a ten cwel, szukając kontaktu z bazą, tylko ręka przy uchu i już reakcja.
Gdy to samo bylo u nas...zero reakcji...
A później wstawią ckliwy filmik jak Arys dziecko przutuli...
To niech do przedszkola wydupca jako opiekun, jak ma tak w chooj empatii ale za grosz merytoryki by być sędzią piłkarskim...
A potem taki chłań i urbański pod sektor D z glupim usmieszkiem.biegną i pajacują, bo wiedzą że sedzia im pomaga...kurwa jego mać...
Po tym meczu wystarczy poczytać komentarze kibiców różnych drużyn, pod skrótami na YT, 100% że nas przekręcono!
Nawet jeden komentarz kibica górnika że fartowna wygrana, bo nic nie pokazali a ochy achy nad Urbańskim że strzela karne i robi trochę wiatru. Ale do Hasica to mu daleko
[quote]#post1745482 Po tym meczu wystarczy poczytać komentarze kibiców różnych drużyn, pod skrótami na YT, 100% że nas przekręcono!
Nawet jeden komentarz kibica górnika że fartowna wygrana, bo nic nie pokazali a ochy achy nad Urbańskim że strzela karne i robi trochę wiatru. Ale do Hasica to mu daleko[/quote]
Z karnymi? Chyba żartujesz.
- Edytowany
https://x.com/profmuratcolak/status/2097081004062089348
......
Po pierwsze, chciałbym podziękować @filip_surma za świetną rozmowę i bardzo dobrze przeprowadzony wywiad.
Podczas naszej rozmowy nie mogłem niestety nie poruszyć również tematu niedzielnego meczu Cracovii i kontrowersyjnych decyzji sędziowskich, które miały istotny wpływ na jego przebieg i wynik.
Do tego spotkania ciężko pracowali i przygotowywali się nie tylko piłkarze, ale również pracownicy całego klubu – działu marketingu, działu sprzedaży, naszego sklepu, działu infrastruktury, zespół greenkeeperów, a także wszystkie pozostałe osoby, które każdego dnia pracują na rzecz [b]Najstarszego Klubu Sportowego w Polsce [/b]i których nie sposób tutaj wszystkich wymienić.
Nie może być tak, że praca nas wszystkich, a także świetna atmosfera na stadionie stworzona przez naszych kibiców, zostaje zaprzepaszczona przez takie błędy.
[b]W związku z tym jutro wystosuję oficjalne pismo do Kolegium Sędziów @pzpn_pl w sprawie błędów sędziowskich, które miały istotny wpływ na wynik meczu Cracovia – Górnik Zabrze.[/b]
Henrikson też dojebał . Powinien protestować, pokazać że ręką przy ciele, złapać sie za głowę że nieporozumienie dać Arysowi nawet jeden procent zasanowienia , a tak utwierdził tylko Arysa że dobrze że odgwizdał karnego cala drużyna jakby protestowala miglo by zmusic Arysa żeby podszedl do monitora. Kuuurwa jak ta drużyna to pizdeczki takie ,zero charakteru jaj złości. Kurwa gdzie jest kapitan!!!!
[quote]#post1745487 https://x.com/profmuratcolak/status/2097081004062089348
......
Po pierwsze, chciałbym podziękować @filip_surma za świetną rozmowę i bardzo dobrze przeprowadzony wywiad.
Podczas naszej rozmowy nie mogłem niestety nie poruszyć również tematu niedzielnego meczu Cracovii i kontrowersyjnych decyzji sędziowskich, które miały istotny wpływ na jego przebieg i wynik.
Do tego spotkania ciężko pracowali i przygotowywali się nie tylko piłkarze, ale również pracownicy całego klubu – działu marketingu, działu sprzedaży, naszego sklepu, działu infrastruktury, zespół greenkeeperów, a także wszystkie pozostałe osoby, które każdego dnia pracują na rzecz [b]Najstarszego Klubu Sportowego w Polsce [/b]i których nie sposób tutaj wszystkich wymienić.
Nie może być tak, że praca nas wszystkich, a także świetna atmosfera na stadionie stworzona przez naszych kibiców, zostaje zaprzepaszczona przez takie błędy.
[b]W związku z tym jutro wystosuję oficjalne pismo do Kolegium Sędziów @pzpn_pl w sprawie błędów sędziowskich, które miały istotny wpływ na wynik meczu Cracovia – Górnik Zabrze.[/b][/quote]
Murat chyba powoli coraz lepiej ogarnia polską piłkę, układy jakie tu panują i dobrze, że nie zamierza siedzieć cicho.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)