Rosjanie maja pretensje o brak VAR-u , w naszej EK VAR jest i co z tego . "Primadonna" i tak zrobi co zechce !
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
5 dni później
- Edytowany
Wbrew opiniom na forum moim zdaniem sędzia słaby , wyraźnie prowadzący mecz pod cwelke .Nam gwizdał wszystko , im co drugie zagranie .
Karny dla nas ewidentny .
Chyba ktoś z cwks lasykowi zrobił laskę .
Kupę szmaciarza i tyle !
Czarna mafia i tyle w temacie.
Gdyby taka sytuacja miała miejsce w naszym polu karnym, Lasyk nie miałby żadnych wątpliwości i dał CWKS - karnego!
Ja bym karnego nie dał. Ręka ułożona naturalnie wzdłuż ciała, ruchu do piłki nie było. Nie wiem jakie są obecnie wytyczne bo to się co pół roku zmienia ale moje obiektywne odczucie, nie chciał bym żeby takie ręki były gwizdane. Co oczywiście nie znaczy że w drugą stronę sędzia karnego by nie dał.
Ja z kolei bym gwizdnął bez zastanowienia, natomiast w drugą stronę nie.
Zgłaszam kandydaturę Lasyka na kurwę sezonu, albo nie, bo to jednak zawód użyteczny społecznie, lepiej złodziej sezonu.
[quote="3lvis" pid='1461577' dateline='1606070271']
Ja bym karnego nie dał. Ręka ułożona naturalnie wzdłuż ciała, ruchu do piłki nie było. Nie wiem jakie są obecnie wytyczne bo to się co pół roku zmienia ale moje obiektywne odczucie, nie chciał bym żeby takie ręki były gwizdane. Co oczywiście nie znaczy że w drugą stronę sędzia karnego by nie dał.
[/quote]
Co to znaczy "naturalnie ułożona"? Nie była przy ciele, powiększała obrys, zatrzymała piłkę. Karny 100%.
Lasyk dotychczas sędziował obiektywnie, ale dzisiejszym meczem postanowił poprawić sobie notowania w centrali. Podpisuję się pod wnioskiem sterbiego.
Nie znam przepisów :) ręka ewidentną, z tych zatrzymujacych/zmieniających trajektorie, jak to nie jest karny to nie mam pytań
Trzeba dołączyć pana Sławka S. z C+ za cyniczną bezczelność z tą "ręką przy ciele".
[quote='sterby' pid='1461580' dateline='1606070480']
Zgłaszam kandydaturę Lasyka na kurwę sezonu, albo nie, bo to jednak zawód użyteczny społecznie, lepiej złodziej sezonu.
[/quote]
Jeszcze kilku zdąży do niego dołączyć by pomóc cweLce.
- Edytowany
Na Lasyka zwróciłem już uwagę w trakcie meczu z Rakowem . Dziś to samo .Nam gwizdał wręcz wszystko , każde dotknięcie , im natomiast nie . Może ja inaczej patrzę jako pasiak ale w moich oczach tak to wygląda .A o Lasyku miałem dobrą opinię .
[quote="leszeczek" pid='1461584' dateline='1606070688']
[quote="3lvis" pid='1461577' dateline='1606070271']
[/quote]
Co to znaczy "naturalnie ułożona"? Nie była przy ciele, powiększała obrys, zatrzymała piłkę. Karny 100%.
Lasyk dotychczas sędziował obiektywnie, ale dzisiejszym meczem postanowił poprawić sobie notowania w centrali. Podpisuję się pod wnioskiem sterbiego.
[/quote]
Naturalnie ułożona czyli tak jak miał ją legionista. Ręka przyklejona do ciała to nie jest naturalne ułożenie. Ja powiedziałem swoje zdanie ale rzuciło mi się na Twitterze. Wytyczne FIFA na ten sezon.
[url=https://twitter.com/ElVexol/status/1330580119765872640?s=20]https://twitter.com/ElVexol/status/1330580119765872640?s=20[/url]
Jedyne co mnie boli to że nie każdy sędzia się do tego stosuje i raz gwiżdże się tak a raz inaczej. Zdaję sobie sprawę że dla Legii to pewnie byłby karny ale wiem jak bardzo by mnie to wkurwiło więc byłbym hipokrytą gdybym teraz wyzywał sędziego że nam nie gwizdnął. Dla mnie po prostu taka ręka to nie jest karny.
[quote='Go Cha' pid='1461590' dateline='1606070958']
Trzeba dołączyć pana Sławka S. z C+ za cyniczną bezczelność z tą "ręką przy ciele".
[/quote]
A co? Ryży Sławek powiedział, że była przy ciele? Bo nie oglądam. Brzydzę się zbiorową masturbacją w studio.
dla mnie karny ewidentny ...
już kilka takich w tym roku widziałem ...
Smutna prawda jest taka, że gdyby taka ręka miała miejsce na zawodniku Cracovii to sędzia by nawet nie leciał do VARu, tylko "od kopa" gwizdnął karnego... mega żenada. :sleepy:
Odechciewa się oglądać meczy po takim cyrku...
Poraża cynizm pana Sławka S. i bierność obu panów prowadzących program w Canal+: Marciniaka i Glenia. Wydaje mi się, że jak wbrew obrazowi z wielu kamer bezczelnie zdiagnozował "rękę przy ciele" to obecnym tam Majdanowi i Mielcarskiemu odjęło mowę. Pan Sławek S. podąża śladem swojego poprzednika pana Wita Żelazko.
Żona pyta co się tak denerwuje, ja na to Var sprawdza a ona myślała że coś przy karnym było nie tak. To błąd nie kuuurwa to wielbłąd!!!
Widząc za co Lech dostał karnego a za co my nie to samo sie nasuwa czy czasem dzisiaj nie była akcja: (L) jak lider.
https://sport.tvp.pl/50920385/michal-swierczewski-zaapelowal-do-zbigniewa-bonka-ciezko-trzymac-nerwy-na-wodzy
Nawet weszło:
Lasyk podbiegł do monitora, dość długo tę sytuację analizował i wreszcie orzekł, że kończymy, nie zmieniamy, nie ma jedenastki. Cóż, my nie jesteśmy w pełni przekonani do jego werdyktu. Skoro wczoraj przyznano karnego Warcie Poznań po równie przypadkowej ręce Dawida Abramowicza, to dziś karny należał się Cracovii. Można się bawić w niuanse i niuansiki, że mało czasu na reakcję, że ta ręka jakoś mocniej nie wystawała, ale w ten sposób będziemy losować decyzje bez końca.
https://weszlo.com/2020/11/22/cracovia-legia-mladenovic-0-1
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!