to musi być przypadek, że w niewydrukowanej tabeli weszlo mamy -4 pkt, a taka Lampucera +3.
Kojarzenie tego faktu z zablokowaniem podwyżki dla czarnych jest nadinterpretacją.
-
-
Żałośni Polscy sędziowie ...
[quote='sterby' pid='1371604' dateline='1554144404']
to musi być przypadek, że w niewydrukowanej tabeli weszlo mamy -4 pkt, a taka Lampucera +3.
Kojarzenie tego faktu z zablokowaniem podwyżki dla czarnych jest nadinterpretacją.
[/quote]
Tak wygląda po ostatniej kolejce niewydrukowana tabela. Legia ma tyle samo co oficjalnie a my za to m[size=small]amy w niej 7 pkt więcej niz gts i 2 pkt więcej niz oficjalnie - za derby[/size]
[img]http://weszlo.com/wp-content/uploads/2019/04/shYYuKl.png[/img]
[quote='sterby' pid='1371604' dateline='1554144404']
[/quote]
jesli to nie przypadek, to tym bardziej podwyzka sie nie nalezala. jedna z nielicznych powinnosci sedziego jest uczciwosc.
Ciekawe , najwięcej korzyści odniosły obydwie szmaty , najczęściej wkręcaną drużyną - my . :(
Sędzia Marciniak po błędzie w derbach i uznaniu bramki po faulu, korzystając z VAR w nagrodę sędziuje mecz Portugalia - Serbia, który także wypacza. Żenada. Następnie sędzia Myć w meczu z Górnikiem, sprawdza na VAR oczywiste sytuacje, dobrze że ma zdrowe oczy chociaż. Taki sam faul co był nieuznany w derbach - nawet lżejszy, sędzia Myć gwizdał w meczu z Górnikiem trzeba zauważyć.
[quote='Camron' pid='1371673' dateline='1554203695']
Sędzia Marciniak po błędzie w derbach i uznaniu bramki po faulu, korzystając z VAR w nagrodę sędziuje mecz Portugalia - Serbia, który także wypacza. Żenada. Następnie sędzia Myć w meczu z Górnikiem, sprawdza na VAR oczywiste sytuacje, dobrze że ma zdrowe oczy chociaż. Taki sam faul co był nieuznany w derbach - nawet lżejszy, sędzia Myć gwizdał w meczu z Górnikiem trzeba zauważyć.
[/quote]
Jeśli chodzi o ostatnie derby , to mecz sędziował sędzia Kwiatkowski !
Tak to prawda. Kwiatoś z przytupem wszedł do 'panteonu" niesław sędziowskich Cracovii po Varciniaku, Stefańskim 3s, i Żyrze (pamietacie?)
[quote='torreador' pid='1371680' dateline='1554207845']
Tak to prawda. Kwiatoś z przytupem wszedł do 'panteonu" niesław sędziowskich Cracovii po Varciniaku, Stefańskim 3s, i Żyrze (pamietacie?)
[/quote]
Stefański to chyba 7s :P
Czy tylko mi sie wydawalo,ze kazda gleba zawodnika Korony, to byl faul?
Tak.
- Edytowany
[quote]Camron napisał(a):
Jeśli chodzi o ostatnie derby , to mecz sędziował sędzia Kwiatkowski ![/quote]
Jednak pomyłka: "Asystentami Kwiatkowskiego będą w niedzielę Konrad Sapela oraz Marcin Borkowski. Do roli sędziego technicznego wyznaczono Piotra Lasyka. Za obsługę VAR odpowiedzialność wezmą natomiast Paweł Raczkowski z Michałem Obukowiczem." Tak czy owak. Coś mi tu śmierdzi. :)
Panowie, bądźmy choć trochę obiektywni. Wczoraj generalnie każda gleba któregokolwiek zawodnika to był faul. Sędzia bardzo drobiazgowy, wielokrotnie przesadzał czym irytował ale działało to w obie strony.
Według mnie przy pierwszej bramce dla legii był spalony... ale pan Sławek "ładnie" wytłumaczył varciniaka. Pierd.... coś o możliwości zareagowania przez zawodników Jagiellonii a tu ewidentne dwa rykoszety czyli przypadkowe dotknięcie zawodników drużyny broniącej w efekcie, których legionista, który był na ewidentnym spalonym otrzymuje piłkę.
Solnikowo - junior
17 dni później
No to Frankowski wyciągnął wątek z 3-ciej strony.
Już jak gwizdnął wolnego z doopy, za rekę, której po pierwsze nie było, a nawet gdyby była to gdy zawodnik leżał. Zawodnik wcześniej faulowany, to wiedziałem, że będzie źle. Potem gwiżdze karnego, gdy Halik wybija piłkę sprzed nóg czarnego, a ten wywraca się na tej nodze. Ja to się chyba kompletnie na przepisach nie znam. Chyba, że przeps brzmi "kto wybije zawodnikowi Legii piłkę sprzed nogi w polu karnym powoduje dla tej Legii karnego." Gdyby Helik nie trafił w piłkę to rozumiem, ale w tej sytuacji?
Co o tym mówili w Liga+, bo tak się [s]wk[/s] zdenerwowałem, że wyłączyłem telewizor.
Nic k..wa nie mówili, nawet nie pokazali ręki z dupy Rapy i nie zająknęli się na temat czy słuszna czy nie
Ja mam pretensje do Frankowskiego o niepodyktowanie dla nas ewidentnego karnego w 65 minucie spotkania gdy piłkę zmierzającą w światło bramki w polu karnym Legii odbił Jędrzejczyk i zmienił jej kierunek. Mam wrażenie, że gdybyśmy grali przeciwko Sosnowcowi czy Koronie Kielce to sędzia zastosowałby VAR i karnego byśmy dostali ale przeciwko CWKS-owi takich karnych się nie gwiżdże?!
Najbardziej denerwuje, że są równi i równiejsi w tej lidze! Z gts-em też straciliśmy dwie bramki po faulach na naszych graczach.
Po prostu gdy gra się przeciwko cwks-owi i gts-owi to ma się przeciwko sobie nie tylko te drużyny i ich kiboli...
Zastanawiam się po co te rozgrywki, jak ta lampucera musi wygrać! Jak sami nie dają rady, to sędzia pomoże, a usłużni dziennikarze "nie zauważą" przekrętu.
Rzygać mi się chce jak myślę o tym skorumpowanym PZPN-ie. Boją się, że jak lampucera nie dostanie eliminacji LM to zbankrutuje jak te k...y z gejmonta.
http://weszlo.com/2019/04/20/cracovia-ukarana-ze-rapa-rece/
- Edytowany
Nie pomaga jasnosc I Stan obecnego przepisu o rece, Wegrzyn z tym drugim otwarcie pezyznali, ze sa w tej kwestii zagubieni, ja nie jestem w stanie wyjasnic laikowi jasno I w 100% kiedy ma byc gwizdane a kiedy nie, a dyskusja ktora powinna byc czarnobiala przeradza sie w jakies interpretacje gdzie tyle zdan ilu dyskutujacych, absurd
Byli tym razem troszkę lepsi i wygrali. Trudno.
Walka o 4 miejsce byc może dające puchary będzie cholernie trudna. Bo o podium trudno marzyć Piast odskoczył nam na 8 punktów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)