Jest rzeczą niezbędną wzmocnić protest.Podtrzymuję pomysł forumowicza wydruku i rozdawania ulotek.Proponuję na jednej stronie krótki wykaz blędów i wypaczeń w klubie a na drugiej nasze żądania i podpowiedzi poprawy sytuacji.Takie informacje są do zebrania na naszym forum ,zjednoczą kibiców i wyjaśnią "niekumatym" celowość protestu.Nie wpłyną negatywnie na wyniki. Pozbawią zarząd możliwości strugania głupa,że nie wiadomo o co chodzi.Do złożenia i rozdawania ulotek przed wejściami jako pojemnika można użyć taczek np. z napisam"jeszcze czekamy".
-
-
Protest
Slapi1988 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja bylem przeciwny wychodzeniu ze stadionu w meczu
> ze slunskiem, uwazalem ze nic to nie da i ... sie
> mylilem. Wiadomo ze problem jest na ta chwile nie
> do rozwiazania .. ale fajnie ze ktos w koncu go
> dostrzegl.
> Ja na mecz z Lechem sie nie wybieram i to jest moj
> prywatny protest :)
> Skoro filipiaka bola tylko pieniadze .. to tam go
> trzeba uderzyc.
Slapi nie rób jaj. Filipiak Filipiakiem , Tabisz Tabiszem , 3-i w ocenie jakiś tam renomowanych konsultingów w rankingu finansowym Klub w Polsce 3-im Klubem w Polsce (za Lechem i Lubinem), czerwona latarnia czerwoną latarnią, frustracja frustracją...
a mecz naszych PASÓW to [b]ŚWIĘTOŚĆ[/b] i nie ma [b]przebacz[/b]
Drodzy manipulowani Kibice,
W imieniu organizatorów protestu, chciałem poinformować wszystkich Was odnośnie kilku spraw.
Po pierwsze i najważniejsze - reakcja comarchowych ogniw MKS na protest nie jest dla nas żadnym zaskoczeniem. Wprost przeciwnie: scenariusz, który się realizuje (scenariusz zmasowanej obrony Jakuba Tabisza na wszelkich możliwych frontach), był tym, który przed protestem określiliśmy jako najbardziej prawdopodobny. Natomiast z zaciekawieniem, ocierającym się nawet o zdziwienie obserwujemy bezpośrednią aktywność Prezesa w tej sprawie oraz szybkość reakcji. W sumie, znamionuje to sporą nerwowość w/w, a jednoznaczne opowiedzenie się Profesora po stronie wiceprezesa znakomicie upraszcza diagnozę choroby.
Po drugie - pomimo tego, że nasz plan fundamentalnej przebudowy klubu zakłada w formie algorytmicznej kilka ruchów "do przodu", chcieliśmy podkreślić, że z uwagą śledzimy na forum (i nie tylko) wszystkie Wasze głosy w tej sprawie i nie pozostajemy bezkrytyczni wobec pierwotnych koncepcji. Wszelkie postulaty (na tę chwilę z wyłączeniem tych najbardziej skrajnych) będą skrupulatnie rozważone przez organizatorów. Chcemy, abyście czuli, że w tej sprawie stanowimy jedność i nie odrywamy się w najmniejszym stopniu od Was. Musicie jednak zrozumieć, że nie ma fizycznej możliwości na to, aby realizować jednocześnie wszystkie podsunięte pomysły. Dlatego wierzymy, że dzięki wspólnym ideom i zbiorowej ich realizacji osiągniemy nasz cel jakim jest (i tu, zapożyczam to trafne określenie) sanacja MKS Cracovia.
Po trzecie - timing + forma. Dwa najbliższe mecze rozgrywamy na wyjazdach i z różnych powodów nie weźmiemy w nich udziału. Poczekamy, co przyniosą najbliższe dni. Co do bezpośredniej formy protestu, jedna rzecz jest pewna. Nasi piłkarze bardzo potrzebują naszego wsparcia, wyjścia ze stadionu na okres dłuższy niż 10 minut, póki co, nie wchodzą w grę.
Na zakończenie małe wyjaśnienie. Zwróciliśmy się do Was: "Drodzy manipulowani Kibice". Nie bez przyczyny. Tak. Myślimy, że wszyscy czujemy się manipulowani przez ostatnich 5 lat. Manipulowani przez Zarząd MKS Cracovia i jego świtę, wystawiających w imię partykularnych interesów, na pośmiewisko ponad 100-letnią tradycję najstarszego klubu w Polsce.
"Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciwko władzy ludowej [b](samego mnie)[/b], niechaj będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie, w interesie klasy robotniczej, w interesie chłopstwa pracującego i inteligencji [b](comarchu)[/b] , w interesie walki o podnoszenie stopy życiowej ludności, w interesie dalszej demokratyzacji [b](okupacji)[/b] naszego życia, w interesie naszej Ojczyzny" [b](comarchu)[/b].
Jozef Cyra.. pardon [b]general Janusz Filipiak[/b]
Protest Napisał(a):
> Drodzy manipulowani Kibice,[...]
Super! Dobrze wiedzieć, że zabrały się za to osoby z głową.
Wreszcie przemyslany protest. Ciesze,sie ,ze Nasi przywodcy tego protestu podchodza bardzo inteligentnie i subtelnie. BRAWO.
A może przyśpiewka w stylu ,,Cracovia gol" tylko ,,Tabisz won" :D [img]http://www.cracovia.krakow.pl/mods/smileys/images/viktoria.gif[/img]
Mojemu psu się podoba :P
Protest Napisał(a):
> Na zakończenie małe wyjaśnienie. Zwróciliśmy
> się do Was: "Drodzy manipulowani Kibice". Nie bez
> przyczyny. Tak. Myślimy, że wszyscy czujemy się
> manipulowani przez ostatnich 5 lat. Manipulowani
> przez Zarząd MKS Cracovia i jego świtę,
> wystawiających w imię partykularnych interesów,
> na pośmiewisko ponad 100-letnią tradycję
> najstarszego klubu w Polsce.
To ciekawe, że w większości silnych biznesowo klubów w Polsce tego rodzaju protesty są na porządku dziennym, jedne się kończą by wybuchnąć za chwilę w innym miejscu. A to Legia, a to Lech.
My też już to przerabialiśmy z wiadomym skutkiem.
Inną sprawą jest to, że za protestem stoją anonimowi "my", ja rozumiem, że boicie się cofnięcia kart kibica, ale dla mnie to mało wiarygodne. Filipiak z duchami rozmawiać nie będzie, pamiętajcie, że on ma prawie wszystkie karty w ręku.
PS. Na czym ów "Fundamentalny Plan..." ma polegać? Co chcecie osiągnąć? Wystarczy wygonienie Tabisza czy także celem jest przepędzenie sponsora i ustanowienie własnych rządów, które bez pieniędzy skończą się jak monarchia Łopaty. Odpowiedzi na te pytania brakuje w wezwaniu do protestu.
bardzo ważne pytania zadał Fake. Oczywiście, popieram protest przeciwko czemuś-komuś (chodzi o działalność) ale chciałbym poznać cel ...
Wiem, ze jest źle, wiem że dużo powinno się zmienić. Czy protest ma na celu zbudowanie pionu, struktur klubu, tak potrzebnych by osiągać sukcesy sportowe, przy Filipiaku, czy też chodzi o zmianę własnościową ?
Protestujemy, bo jest fatalnie i chcemy wymóc zmiany NA Filipiaku ? Protestujemy, bo chcemy poruszyć opinię publiczną, by się dowiedziała czym wymusi się większe zainteresowanie stroną sportową PREZESA KLUBU ? To są ważne pytania......
Macie w pierwszym poście cel.
[quote]Na szczęście my - kibice - którzy w historii klubu odegrali niejednokrotnie fundamentalną rolę, mimo wielu różnic zdań, mamy świadomość konieczności, m.in.:
*) [b]dostosowania struktury MKS Cracovia do standardów profesjonalnego klubu sportowego[/b]
*) [b]wyeliminowania tych, którzy przez ostatnich kilka lat w sposób naganny zarządzali klubem ? Jakub Tabisz jest głównym winowajcą bałaganu i fatalnej atmosfery w klubie,[/b]
*) [b]trwałego przekazania kompetencji zatrudnionym profesjonalistom i konsekwentnego rozliczania ich z efektów pracy[/b][/quote]
Jak odejdzie Tabisz to zaraz przyjdą do nas gwiazdy i wygramy ligę:)
Mam pytanie do organizatorów protestu. Czy ktoś z jakiejkolwiek organizacji kibicowskiej próbował zorganizować spotkanie z władzami naszego klubu? Zaczynamy wdrażać pomału coraz mocniejsze formy protestu(tak przynajmniej rozumiem powyższy tekst). Moja propozycja jest następująca: Zorganizujmy pasiasty okrągły stół. Spotkajmy się z władzami naszego klubu , przedstawmy własne racje , zadajmy konkretne pytania i wymagajmy odpowiedzi. Wysłuchajmy też racji drugiej strony i może uda się wypracować jakiś kompromis. Zmiany są konieczne i to wiemy ale może spróbujmy wykorzystać jeszcze tą drogę zanim będzie za późno.
Nie chodzi mi o spotkanie z "Gienkiem z kotłowni" tylko o spotkanie na prawdę najwyższym szczeblu. Z naszej strony to też nie może być pięć osób ze Stowarzyszenia czy JG ale ludzie reprezentujący różne grupy kibiców.
Bardzo proszę "gorące głowy" o nie wypisywanie bzdur typu:"Nie ma z kim rozmawiać" , czy "z Tabiszem nie będę gadał". Dla mnie jeśli ktoś nie chce rozmawiać to nie chce rozwiązać problemu i traci moją legitymację. A to dotyczy też władz klubu. Sprawdźmy ich...
No przecież Protest napisał:
[i]> Dlatego wierzymy, że dzięki wspólnym ideom i zbiorowej ich realizacji osiągniemy nasz cel jakim jest (i tu, zapożyczam to trafne określenie) [b]sanacja[/b] MKS Cracovia.[/i]
Definicja sanacji w Wikipedii, a rozwinięcie wkleił powyżej DNL KKS.
Widać od razu Panie Baylay, że miał Pan do czynienia z Męczennikiem tylko przez 5 minut.
Proszę pogadać sobie na pw z osobami, które przez ostatnie miesiące próbowały rozmawiać.
Parę lat temu byłem na takim spotkaniu z Tabiszem. To prawdziwy mistrz, nikogo nie dopuszczał do głosu i wszystko nakrył wykresami choć spotkanie miało dotyczyć zupełnie innych rzeczy.
To dlaczego te "inne rzeczy" nie zostały poruszone tylko daliście się nakryć wykresami i nie dopuścić do głosu? Z tego co piszą i mówią ludzie , którzy z Tabiszem mieli kontakt jest on jakimś demonem zła , który wszystko i wszystkich niszczy , nikogo nie słucha i śpi we wrzącej smole.
Ja po prostu chciałbym się dowiedzieć dlaczego w naszym klubie jest tak wielki opór przed stworzeniem pionu sportowego z prawdziwego zdarzenia... Nie przekonują mnie głosy w stylu "wszyscy wiedzą" bo zwykle jest tak , że "wszyscy bredzą"...
Baylay Napisał(a):
> Ja po prostu chciałbym się dowiedzieć dlaczego
> w naszym klubie jest tak wielki opór przed
> stworzeniem pionu sportowego z prawdziwego
> zdarzenia...
Ale odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta, ponieważ to generuje koszty, a po drugie właściciel, sponsor, okupant (niepotrzebne skreślić) nie jest zainteresowany osiągnięciem sukcesu sportowego. Jego wyłącznie interesuje sukces marketingowy, a ten osiąga minimalnym nakładem kosztów. Jak minimalnym, to się niedawno dowiedziałem, ale informacja tak jest tak nieprawdopodobna, że nie będę jej dalej kolportował.
Dla potwierdzenia polecam przedsezonowy wywiad z Generałem na Pasy.TV w którym z uśmiechem na ustach stwierdza, że Cracovia spełnia swoje zadanie w grupie Comarch.
I tu sterby dochodzimy do sedna tego , czego nie rozumiem.
Po pierwsze - stworzenie pionu sportowego z prawdziwego zdarzenia generuje koszty. Ok. rozumiem. Ale przecież jest w stanie wyłowić , sprowadzić , działać dużo skuteczniej niż obecny układ. Wystarczy 1 (słownie jeden) piłkarz w roku sprzedany za 1,5 czy 2 mln euro by ten pion nie tylko nie generował dodatkowych kosztów ale jeszcze zarabiał. Mówię w dużym skrócie więc się nie czepiajcie szczegółów. Wiadomo o co chodzi.
Po drugie - "...nie jest zainteresowany sukcesem sportowym.Jego wyłącznie interesuje sukces marketingowy...". Nie rozumiem. Czyż sukces sportowy nie zwielokrotnia sukcesu marketingowego? O ile więcej i lepiej w kontekście Cracovii mówiłoby się o Comarchu gdyby była na pierwszym miejscu? W o ile większym stopniu Cracovia spełniałaby dla Comarchu zadania marketingowe? I to bez większych nakładów. I o to mi tylko chodzi. Bez względu na to co by o Comarchu nie mówić jest to potężna firma. To nie budka z piwem zatrudniająca pana Zenka. Pracują tam ludzie , którzy przeszli masę szkoleń managerskich , sprzedażowych , negocjacyjnych. Ludzie , którzy mają duże doświadczenie praktyczne. Nie jestem w stanie uwierzyć , że ci ludzie w przypadku Cracovii tracą poczucie zdrowego rozsądku , umiejętność przeprowadzenia analizy , umiejętność liczenia...
Dlatego wciąż pozostaje aktualne moje pytanie...
Baylay Napisał(a):
Bez względu na to co by o
> Comarchu nie mówić jest to potężna firma. To
> nie budka z piwem zatrudniająca pana Zenka.
> Pracują tam ludzie , którzy przeszli masę
> szkoleń managerskich , sprzedażowych ,
> negocjacyjnych. Ludzie , którzy mają duże
> doświadczenie praktyczne. Nie jestem w stanie
> uwierzyć , że ci ludzie w przypadku Cracovii
> tracą poczucie zdrowego rozsądku ,
> umiejętność przeprowadzenia analizy ,
> umiejętność liczenia...
Smutna rzeczywistość pokazuje, że tracą :(
Tu świetna i krótka analiza dla P. Baylay'a
[i]Hwat [ Odpowiedz prywatną wiadomością ] [ignoruj wpisy]
Re: Analiza bessy w Cracovii
21 wrz 2011 - 22:07:21 Zarejestrowany: 6 l. temu
Nie ma żadnej bessy. Jest okres bujania się wokół punktu stabilności, jakim jest utrzymywanie najniższym możliwym kosztem powierzchni reklamowej, na najwyższym szczeblu rozgrywkowym.
Oczywiście jest to punkt stabilności na lat kilka, gdyż wiecznie trwać nie może. Każdy materiał ulega zmęczeniu. Dlatego też najlepsze co może nas czekać to nieuchronny spadek i powtórny awans - odebrany jako sukces sportowy ( w rzeczywistości będzie to miało jedynie znaczenie odświeżenia stabilności punktu ze zdania pierwszego)
Ja już się nie łudzę, że obecność Comarchu w Cracovii ma jakikolwiek inny cel niż tylko marketingowy.
O mistrza walczyć nie będziemy, bo się nie bilansuje, chyba że coś się zmieni w skali makro.
Dodatkowo Kraków jest zbyt mały na dwa ośrodki sportowe samo-utrzymujące się. Myślę, że w Comarchu nie pracują idioci i zdają sobie z tego sprawę. Niestety obecność silnej sąsiadki odbiera nam powietrze, które ew. mogło by zasilać spalanie materiału biznesowo, urzędniczo-kibicowskiego, niezbędne do utrzymywania klubu na wysokich obrotach. Żeby to zmienić, trzeba by zmienić kierunek cugu - a nie jest to proste. Na to Comarchu po prostu nie stać.[/i]
Nawet niektóre media podają powody protestu i o co w tym wszystkim chodzi. To z WP, choć oni chyba powołali sie na Fakt. Źródło takie sobie, ale warto przeczytać.
fragment: [i]Pięć milionów złotych, siedemnastu nowych zawodników i żadnego postępu. Chociaż Cracovia szata pieniędzmi na lewo i prawo, drużyna nadal nie potrafi przebić się choćby do środka tabeli ekstraklasy... [/i]
całość tutaj: [url]http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32294,title,Tak-Cracovia-szasta-pieniedzmi,wid,13813160,wiadomosc.html?ticaid=1d11a&_ticrsn=5[/url]
Filipiak od 4 lat jedyna osoba ktora manipuluje jestes TY
- manipulijesz Kibicami obiecujac im puchary tranfery itp
- tabiszem swoja marionetka ( specjalnie pisze tabisz z malej litery gdyz nie zasluzyl on w moich oczach na nic wiecej)
- trenerami przyklad Orest Lenczyk, Szatalow
- mediami podajc im nie prawdziwe informacje na temat sytacji w klubie i druzynie
I zapamietaj sobie jedno SuperGTS meczennikami moga byc chlopaki ktorzy walczyli na Basztowej o uratowanie Cracovii i kotrzy siedzieli za ten protest a nie Ty i tabisz za kombinacje przy kontraktach zawodnikow wiec nie rob z siebie ofiary.Nikt Cie na sile nie trzyma w Cracovii dalismy rade bez Ciebie damy znow laski nikomu nie robisz. W Kielcach Ci pokazli co to znaczy brak kasy i ambicja !!!
Zboro Napisał(a):
> A może przyśpiewka w stylu ,,Cracovia gol" tylko
> ,,Tabisz won" :D
> http://www.cracovia.krakow.pl/mods/smileys/images/
> viktoria.gif
>
> Mojemu psu się podoba :P
Na hokeju fajnie brzmiało :)
No to teraz będzie trudniej. Chęć do oglądania drużyny znacznie w Narodzie wzrosła, jeśli manifestacja to po meczu, choć w przypadku wygranej też może być trudno.
Liczę na wielką mądrość Komitetu Protestacyjnego.
Hmmm dla mnie teraz nie wchodzenie na trybuny to chyba najgorsza opcja. Drużyna potrzebuje wsparcia to raz, dwa prezes Filipiak i tak ma to w dupie że na stadionie nie byłoby sektora dopingującego. Inną sprawą to do kogo jest kierowany ten protest? Bo ja mam wrażenie że to jest wojenka z Tabiszem, jakby to było całe zło. A nawet jak Tabisz odejdzie to nic się nie zmieni bo przyjdzie inny Tabisz, a sposób funkcjonowania klubu pozostanie bez zmian. Dla mnie za bardzo skupiamy się na osobie Tabisza, a tu przecież ważne jest też by profesor wreszcie się odkleił od stołka a klub był zarządzany przez ludzi którzy znają się na futbolu. Potrzeba stworzenia skautingu, potrzeba by wreszcie Cracovia stała się w pełni profesjonalnie rządzonym klubem. Jak dla mnie można zacząć od tego co ktoś już tu rzucił czyli spotkanie z prezesem, rozmowa. Jak to nic nie da można przejść do kolejnych kroków, w tym np. nie wchodzenie na trybuny.
Jak dla mnie 10 minut przerwy w oglądaniu niezbędne kolejny raz, na razie nic konkretnego/materialnego protestem nie osiągnęliśmy. Jedynie formalna zabawa w oświadczenie RN MKS'u... a tu trzeba szkodnika się pozbyć.
Prezes Filipiak o Tabiszu, proteście, wygranej w Zabrzu, Pasiece, skautingu itp. - obszerny wywiad w [b][url=http://www.pasy.tv]PASY.TV[/url][/b]
[img]http://www.pasy.tv/wp-content/uploads/2011/07/mini-baner.png[/img]
bardzo ciekawy wywiad, zwłaszcza o proteście i Tabiszu
Skoro p. Tabisz w ogóle nie decyduje o sprawach sportowych to osoba odpowiedzialna za zakup 9 strzelca II ligi holenderskiej za kwotę o 100 tys. euro wyższą niż Śląsk wydał na króla strzelców tejże tulipanowej ligi, powinna zostać wylana z pracy ze skutkiem natychmiastowym. Do roboty Rado Nadzorcza.
I druga sprawa, te 10 mln rocznie to podobno wyssane z brudnego palucha, ale p. Procesor był wiele razy w Stanach i wie co to znaczy kreatywna księgowość ;)
A co do "strażnika kasy" to ma on naprawdę niezwykłe osiągnięcia:
- przegrana sprawa z Drumlakiem
- przegrana sprawa z Burilem
- prawdopodobnie przegrana sprawa z Mihalikiem, która definitywnie zepsuła nam opinię za południową granicą
- fantastycznie długi i nieźle płatny kontrakt z niegrającym Kuligiem
- kara jaką zapłacimy do US po przegranej ostatnio sprawie, nie wiem dokładnie jaka to kwota, ale wydaje mi się, że za te pieniądze można by opłacić całość szkolenia młodzieży w klubie na kilka lat
- kompletne olanie firm pragnących reklamować się poprzez piłkę i hokej
Zaiste pilnuje kasy, aż miło.
Pasiacy nie dajcie się zwodzić okrągłym frazesikom prezesa!
Boisko ( balon ) na Wielickiej jest tak zdewastowane( koszt budowy ok 1 mln ) , że już chętnych zaczyna brakować pod wynajem, a Vicek jeszcze ceny podnosi.
Ostatnio mecz prawie się nie odbył ponieważ sędzia się nie zgodził na rozpoczęcie zawodów zw na rozpierniczone bramki i zagrożenie zdrowia. Walkower był blisko, ale trenerzy bandażami i plastrami złączyli elementy.
Wpyte mamy "Centrum Treningowe " - chyba dla sportów ekstremalnych
[b]" Donek matole - twój rząd obalą kibole!
Tubiś pajacu - pojedziesz wkrótce do lasu! "[/b]
Dobra, a ja się wypowiem odnośnie hokeja, chodze na mecza i frekwencja jest fatalna! i może to tez wina Tabisz? Rozumiem ,że nie wszystkich moze stać wydać 10 zł ( + piłka ok 20zł) ale raz na jakiś czas mozna sie wybrac , zachecic znajomych etc ;)
Drodzy Kibice,
Wspólnie dotarliśmy do końca pierwszego etapu protestu. Protestu, który zrodził się w sposób spontaniczny i który był w stanie zjednoczyć znakomitą większość z nas. Połączyć, przeciwko fatalnym wynikom sportowym ostatnich czterech lat, a uogólniając szerzej, przeciwko amatorszczyźnie decydentów i słabości organizacji jako jest MKS Cracovia S.S.A. To jest nasz wielki, wspólny sukces, który biorąc pod uwagę naszą jedność, nie jest naszym ostatnim!
Doszliśmy do krytycznego momentu, w którym, aby móc kontynuować skuteczną walkę o sanację klubu musimy wyłonić reprezentantów, którzy w formie osobowej i bezpośredniej, będą w stanie reprezentować niezadowolenie wobec istniejącego stanu rzeczy.
W związku z faktem owej konieczności wyłonienia osobowej reprezentacji protestu, informujemy, że chcielibyśmy przekazać kierownictwo naszej akcji na ręce STC - Stowarzyszenia Kibiców Cracovii. Wierzymy, że organizacja, która ma na swoim koncie tak wiele zasług, zrzeszająca setki kibiców MKS Cracovia, będzie godnym kontynuatorem naszej oddolnej inicjatywy.
Mamy nadzieję, że Zarząd Stowarzyszenia, mając na uwadze skalę poparcia dla protestu, uzna nasze 3 postulaty za swoje własne, nie ulegając pokusom ich nadmiernego radykalizowania, ani z drugiej strony tonowania. Wierzymy, że wszelkie inicjatywy ewentualnego dialogu w sprawie poprawy sytuacji nie będą prowadzone przez STC na zasadach wyłączności, tj. będą prowadzone przy współudziale reprezentantów wszystkich innych grup zrzeszających kibiców MKS Cracovia.
Reasumując, dla dobra naszej sprawy "usuwamy się w cień". Niwelujemy ostatnią przeszkodę uniemożliwiającą realny dialog z kibicami. I czekamy na konkretne działania.
Uruchomiliśmy proces, który MUSI zakończyć się trwałymi zmianami w klubie.
Panie Profesorze, STC - powodzenia, ku chwale Cracovii!
[large][b][align=center][url=http://www.tylkocracovia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=268]OFICJALNE STANOWISKO STOWARZYSZENIA[/url][/align][/b][/large]
"Dzisiaj pierwsze 20min. bez dopingu. Przed meczem tradycyjnie odśpiewamy hymn, a z regularnym dopingiem ruszamy od 21min. spotkania.
W jedności siła - CRACOVIA TO MY!
udostępniać - informować - przekazywać!"
rozumiem, że Lech solidaryzując się z nami też przez pierwsze 20 minut nie prowadzi dopingu ?
Brak dopingu w pierwszych 20 min to kara dla Cracovii, a nie Tabisza. Lepiej byłoby skandować: Tabisz won!
Chwostek- nikt nie broni tak skandować.
-Robert- Napisał(a):
> rozumiem, że Lech solidaryzując się z nami też
> przez pierwsze 20 minut nie prowadzi dopingu ?
Lech nie prowadzi dopingu do końcówki meczu z uwagi na ciążące na naszym środowisku duże ryzyko zakazów stadionowych, mnóstwo prowokacji u Nas na stadionie, wszechobecną policję i żandarmerię (!) dlatego protestujemy i nie dopingujemy by nie narażać się na niepotrzebne problemy przed zbliżającym się Euro. Zachowujemy się tak czy to wyjazd czy mecz u siebie.
Gdyby było inaczej to zapewne osoby decyzyjne od Was przekazałyby taką informację Nam i nie byłoby z tym kłopotu.
I zaprzestanie dopingu ma pomóc żeby Was CIA, NKWD , BBC( czy co tam was prześladuje) przestało terroryzować?
A co do naszego własnego protestu to uważam ze jest za krótki powinien być dopiero do 85 minuty, bo tak może zostać nie zauważony.A w 86 minucie doping na całego! Ale kurwa wszyscy!!
Kajak Napisał(a):
> I zaprzestanie dopingu ma pomóc żeby Was CIA,
> NKWD , BBC( czy co tam was prześladuje)
> przestało terroryzować?
> A co do naszego własnego protestu to uważam ze
> jest za krótki powinien być dopiero do 85
> minuty, bo tak może zostać nie zauważony.A w 86
> minucie doping na całego! Ale @#$%& wszyscy!!
Dokładnie tak samo uważam -w tej tragicznej sytuacji w jakiej jesteśmy napewno brak dopingu pomoże naszej drużynie podobnie jak by pomógł w końcówce ubiegłego sezonu a Tabisz po meczu z tego powodu powiesi sie i zostanie prawdziwym ''męczennikiem'' natomiast Filipiak postawi mu na Kałuży pomnik-paranoja.
Kajaku, rozumiem, że Ty wczoraj stojąc w młynie czułeś się niespełniony, bo pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie mogłeś dopingować i to przez całe 20 minut?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)