Makłowicz też 😉
-
-
Kraków - życie, przyszłość itd
[quote]#post1729206 Makłowicz też 😉[/quote]
Pozwolę sobie dopytać o ciąg dalszy wypowiedzi, tzn co było w domyśle po "Makłowicz też...:
odp A) ...jest pasiakiem
odp B) ...jest realnym kandydatem na PMK
odp C) ...ma zakaz wstępu na Forum
??
Tak z ciekawości pytam, bo widzę trzy różne opcje i niektóre z nich mogą rodzić całkiem ciekawe wnioski. 😁
Śmiecie nie wylecieli i już się zaczyna kolejny przejaw ich sqrwienia:
"Kraków prowadzi konsultacje społeczne dotyczące wydłużenia nocnej prohibicji. Projekt zakłada zakaz sprzedaży alkoholu już od godziny 22."
https://krakow.tvp.pl/93687457/krakow-nocna-prohibicja-moze-zaczac-sie-juz-o-22
Gdzie niby odbywają się takie konsultacje? Większość jest przeciwko ale nikt nikogo nie pyta.
nie potrzebujemy prezydenta Pasiaka, wystarczy aby nie był psem i w zarządzaniu miastem nie kierował się szaloną ideologią tylko zdrowym rozsądkiem.
[quote]#post1729202 Panowie Panowie jest zakaz polityki na forum.
Możemy se gadać kto lepszy dla Pasów ale wdawanie się w politykę tylko do awantury jak zawsze doprowadzi.[/quote]
Idze, idze baroku, Tobie na starość to się nawet goła dupa z polityką kojarzy 😉
[quote]#post1729242 [quote]#post1729202 Panowie Panowie jest zakaz polityki na forum.
Możemy se gadać kto lepszy dla Pasów ale wdawanie się w politykę tylko do awantury jak zawsze doprowadzi.[/quote]
Idze, idze baroku, Tobie na starość to się nawet goła dupa z polityką kojarzy 😉[/quote]
Dyć czapiacie się Kumie 😀
Link do konsultacji czy chcemy prohibicje od 22 do 6.
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=VMnOqd7r-E-v_UOtSNIhJqabGdydvghHuwLoUP9Y21dUNEoxMk9ZMzZaMlpBN1RHWFRBRVlUWVc1RC4u&route=shorturl
Ja już wyraziłem zdecydowaną niechęć do tego pomysłu.
a od której jest teraz?
Od północy do 5:30.
Zależy gdzie 😆
[quote]#post1729247 Link do konsultacji czy chcemy prohibicje od 22 do 6.
https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=VMnOqd7r-E-v_UOtSNIhJqabGdydvghHuwLoUP9Y21dUNEoxMk9ZMzZaMlpBN1RHWFRBRVlUWVc1RC4u&route=shorturl
Ja już wyraziłem zdecydowaną niechęć do tego pomysłu.[/quote]
Dzięki za linka. Zdecydowanie poparłem.
Rzadko piję, ale to jest ograniczanie swobód obywatelskich chyba.
Jak tak dalej pójdzie to znowu od 13 będą sprzedawać.
[quote]#post1729269 Rzadko piję, ale to jest ograniczanie swobód obywatelskich chyba.[/quote]
Ograniczeniem swobód obywatelskich to jest jak mi menelstwo (często intonując bełkotliwe gieteesowskie przyśpiewki) pod blokiem drze pizdę w środku nocy.
I nie mówcie o zwykłych obywatelach co to sobie chcą walnąć dwa piwka do meczu/serialu/łotewer przed snem, bo nikt im tego nie broni zrobić.
Jeśli ktoś potrzebuje po godzinie 22 dymać do nocnego po alko (bo nie umiał sobie tych dwóch piwek kupić podczas zwykłych zakupów) to najczęściej ma po prostu problem alkoholowy.
Nieironicznie nie znam nikogo kto dyma w środku nocy po alko, a wśród znajomych nie mam chyba żadnego 100% abstynenta.
[quote]#post1729269 Rzadko piję, ale to jest ograniczanie swobód obywatelskich chyba.[/quote]
Ja uwielbiałem "od studenta" pić piwo na ławce w parku... teraz też uwielbiam ale już nieczęsto w moim wieku i przy tych głupich spojrzeniach "znowu menel się rozsiadł" ;) .
Natomiast nazywanie tego prohibicją to wybacz Bart ale MOCNE nadużycie. Ograniczenie sprzedaży do barów/restauracji itp. Chyba raczej słuszne. Do 22-ej naprawdę każdy zdąży się zaopatrzyć . Swoją drogą ciekawe czy "figurka na nowym Kleparzu" znowu działa
Każdy zakaz czy jest mądry czy nie i czy nas bezpośrednio dotyczy czy nie to i tak odbiera nam wolność.
Myślę, że każdy jako jednostka może decydować za siebie… kiedyś można było w niedzielę chodzić do hipermarketu, można było jeszcze niedawno kupować przez całą noc co się chcę w sklepach monopolowych ( w większych były nawet warzywa) . Za 10 lat się będziemy zastanawiać czy 3 kilo mięsa miesięcznie na głowę to nie za dużo i lepiej dla zdrowia ograniczyć możliwość zakupu do 2… a autem będzie można jeździć co drugi dzień, zależnie czy się ma numer rejestracyjny kończący się na parzystą cyfrę czy nie.
I ten co będzie miał dwa auta z obiema opcjami na końcu to będzie mówił że zakaz go nie dotyczy…
tylko żona będzie co drugi dzień zadupcać do pracy z buta 😉
[quote]#post1729288 Każdy zakaz czy jest mądry czy nie i czy nas bezpośrednio dotyczy czy nie to i tak odbiera nam wolność.[/quote]
Dokładnie, osobiście czuję się zniewolony przez opresyjny reżim, to, że nie mogę nakurwiać po dwóch flaszkach 200 na godzinę alejami bijąc rekord tego typa w żółtej konserwie co dwa lata temu się rozjebał z koleżkami na bulwarze to literalnie 1984 Orwella, albo co najmniej KRLD xD
[quote]#post1729288 Każdy zakaz czy jest mądry czy nie i czy nas bezpośrednio dotyczy czy nie to i tak odbiera nam wolność.
[/quote]
Zakaz jechania osiedlową drogą 100 km/h ? - to oczywiście brutalizujący przykład ale wszedłeś "z kopa" w ciężką dyskusję na temat "granic wolności" , "czy ograniczenia w imie wolności innych czy dobra wspólnoty jest odbieraniem wolności". Generalnie wlazłeś w tematy ,które w naszej cywilizacji już antyczni Grecy zaczeli rozważać.
Nie rozstrzygniemy tego na forumowym Hydeparku. Generalnie Twoje podejście od tysiącleci znane nie jest ani jedynym ani nie musi być słusznym.
- Edytowany
[quote]#post1729280 ... Ograniczeniem swobód obywatelskich to jest jak mi menelstwo (często intonując bełkotliwe gieteesowskie przyśpiewki) pod blokiem drze pizdę w środku nocy....[/quote]
I jak darli pizdę tak dalej drą, dlatego trzeba być ograniczonym umysłowo żeby popierać coś takiego jak prohibicja. Alkoholik zawsze kupi alkohol, a tracą swobody obywatelskie.
Zawsze kupowałem piwka kiedy miałem ochotę, a teraz kupuję na zapas i w efekcie piję je częściej. Zamknęli na noc sklepy monopolowe, a bardzo często robiłem w nich zakupy w nocy, a teraz zamknięte i nawet po cole trzeba jechać na stację. W nocy często jestem poza domem i menelstwo jakie jest takie było.
[quote]#post1729294 [quote]#post1729280 ... Ograniczeniem swobód obywatelskich to jest jak mi menelstwo (często intonując bełkotliwe gieteesowskie przyśpiewki) pod blokiem drze pizdę w środku nocy....[/quote]
I jak darli pizdę tak dalej drą, dlatego trzeba być ograniczonym umysłowo żeby popierać coś takiego jak prohibicja. Alkoholik zawsze kupi alkohol, a tracą swobody obywatelskie.[/quote]
Utrata swobód obywatelskich bezpowrotna i nie do odrobienia jak luki w podstawowej wiedzy osobników nie znających DANYCH (TWARDYCH STATYSTYK POLICYJNYCH) o tym, że WSZĘDZIE gdzie wprowadzono nocne ograniczenie sprzedaży alko w sklepach (w odróżnieniu od prohibicji, której nie ma nigdzie - polecam definicję określenia prohibicja) doprowadziło to do ZNACZĄCEGO spadku interwencji policji, straży miejskiej, służb ratunkowych itd., ogólnie poprawę porządku publicznego, a mówiąc kolokwialnie i dosadnie: znaczące ograniczenie nocnego menelstwa, syfu i burd z tym związanych.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)