Solorz zainwestował już w Śląsk Wrocław.
http://www.sport.pl/sportGW/1,91756,6482170,Solorz_w_Slasku_Wroclaw__Sprowadza_nowych_pilkarzy.html
Niech już dadzą tą licencje ŁKS.
Piechniczek wyłoży kasiore. A Drzewicki będzie trzymał kciuki. I stanie się to samo co z sekcją hokejową.
-
-
Baraże o ekstraklasę
Klejman jeszcze nie zapłacił za swoje udziały... W czasie zabiegów o uzyskanie licencji spod lady zmienia się prezes ŁKS... w 2 dni później okazuje się, że klub jest na sprzedaż... rzekomo Polsat złożył ofertę, ale tenże Polsat, ustami odpowiedzialnej za te sprawy osoby, dementuje i wskazuje, że 1)nie wolno im mieć więcej niż 1 klubu 2)takich ofert dostają na pęczki.
A to są tylko nowe fakty, które wynikły po dotychczas powszechnie znanych:
- stadion ŁKS zagraża życiu i zdrowiu użytkowników i na pewno nie będą na nim rozgrywane mecze ekstraklasy, a pieniędzy na generalny remont nikt nie oferuje.
- piłkarze strajkowali informując całą Polskę o milionowych zaległościach klubu w wypłatach
Jedynym lekarstwem na zakończenie tej meksykańskiej telenoweli jest wydanie ŁKS-owi licencji! wtedy wszystko się jakoś ułoży, prawda? Minister Drzewiecki i wiceminister sprawiedliwości założą grupę Dwóch, prezes Lato z Piechniczkiem i pozostałymi wiceprezesami też pewnie coś sypną z własnej kieszeni. Będzie dobrze:)
Drzewiecki interweniował
Jak słyszę dzisiaj już jest w kłopotach.
Wszystko przez te kręcone lody.
Manier i nawyków nie da się oszukać.
Chyba, że Pasy.
To już tutaj było mówione, ale chciałbym jeszcze raz przypomnieć - w związku z wizytami gości z Łodzi i słynną argumentacją pana Piechniczka że ŁKS zajął wysoką pozycję na boisku
- ŁKS zajął takie miejsce m.in., dlatego, że zatrudnił piłkarzy NA KTÓRYCH GO NIE BYŁO STAĆ i za cenę NA KTÓRĄ GO NIE BYŁO STAĆ. Stąd strajki itp... Gdyby zatrudniał wg swoich możliwości (ja nie wiem, ale tajc chyba na przykład było w tym sezonie z Polonią Bytom czy Piastem) i gdyby się utrzymał - byłoby pieknie. A tak? Tak taka pozycja w lidze właśnie wypacza sprawę... Stąd obecnie tak ważny jest problem licencji...
I ja swoje trzy grosze wtrącę bo się tych bzdur (lepiej wszechwiedzących co się dzieje na cudzym podwórku) czytać nie da...
Nie macie w ogóle pojęcia o czym piszecie... w ogóle nie wiecie co zaszło i co miało miejsce, a co nie...
Błędy z niedostarczeniem całej dokumentacji leżą po stronie PZPNu... sekretariat PZPNu miał je pokwitowane, jednak zginęły na odcinku kilkunastu metrów na odcinku sekretariat - biuro komisji licencyjnej. To po pierwsze.
Po drugie... w pierwszym terminie KL odmówiła licencji, klub w pierwszej kolejności dowiedział się o tym z mediów, za jakiś czas przyszedł taki i jedyny faks, który miałbyc dokumentem z wyjaśnieniem (przepisy mówią o szczegółowym opisaniu braków żeby dać klubowi możliwość skutecznego dowołania się - żeby wiadomo było do czego mają się ustosunkować).
http://img187.imageshack.us/img187/9979/20090717110733.png
Poza tym "dokumentem" klub nie dostał nic więcej w ramach odmowy licencji w pierwszym terminie...
Z mediów i poprzez informatorów, dowiedziano się że brakuje dokumentów, które były wysłane i zginęły w samym PZPNie (chodziło o infrastrukturę), oraz brak pokrycia na wynajęcie stadionu w Bełchatowie...
Do odwołania zostały dołączone dodatkowe dokumenty, oraz to co zaginęły... w tym czasie na drugą komisję znalazły się zaginione dokumenty i tylko one zostały wzięte pod uwagę...
Ów zaginione w PZPNie dokumenty okazały się niewiarygodne, reszty nie brali pod uwagę i odmówili licencji po raz drugi.
Wiem że i tak będziecie wiedzieć swoje... ale prawda jest taka, że jeżeli się czegoś odmawia w takiej sytuacji to wymagane jest dość szczegółowe określenie braków, żeby klub mógł się skutecznie odwoływać i uzupełnić braki... niestety komisja licencyjna poważnie nawaliła tym swoim faksem i w praktyce nie została dopełniona przez PZPN prawnie i formalnie procedura odwoławcza, uniemożliwiająca skuteczne odwołanie się od pierwszej decyzji. Stąd skarga w WSA, bo PZPN nie dopełnił ze swojej strony tego co trzeba (zaskarżona jest procedura a nie efekt podjęcia decyzji). PZPN jest tego świadom i układ z środy polega na tym, że jeżeli w wtorek ŁKS dostanie licencję to ŁKS wycofuje skargę z WSA (jakby PZPN był tak pewny że pierwsza komisja była czysta to by nie naciskali o wycofanie skargi z WSA, bo dobrym wyroku mogliby na lewo i prawo gadać jacy to oni dobrzy i łaskawi... ale boją się kompromitacji i chcą wycofania wniosku - bo ten może pociągnąć dalsze konsekwencje).
Zatem... macie rację pisząc że PZPN nie postąpił zgodnie z prawem, ale znacznie wcześniej bo w momencie dokumentowania po pierwszej komisji.
Żaden PZPN, ani komisja licencyjna nie odebrała wam Ekstraklasy, Komisja dała wam iluzoryczną nadzieję, okraszoną dużymi błędami proceduralnymi, licząc chyba że ŁKS przyjmie po cichu z pokorą ten przekręt. Formalnie i prawnie w żadnym momencie nie należy się ekstraklasa Cracovi (chyba żeby zweryfikować dokumenty licencyjne innych klubów).
A samo gadanie że teraz działo się coś niezgodnie z prawem też jest bzdurą...
Owszem decyzję komisji może odwołać WSA i skierować do ponownego rozpatrzenia... ale istnieje jeszcze coś takiego jak (mam nadzieję że nie pomylę) samokontrola w takiej sytuacji. Polega to na tym że organ wydający decyzję może zgodnie z prawem wprowadzić samokontrole i ewentualnie uznać pewne błędy po swojej stronie, w związku z czym rozpatrzyć wniosek jeszcze raz (i właśnie nie wiem czy na podobnych zasadach ma w razie co formalnie nie być to co się stało w środę, tylko PZPN tego głośno nie powie bo znaczyłoby przyznanie się do błędów).
A co do artykułów... jak nie przyznają to dalej jest sprawa w WSA, a tu podejrzewam że z tym świstkiem - faksem, komisja licencyjna polegnie... może wtedy do was dotrze, że pomimo uchybień po stronie kluby, komisja licencyjna lepszy wałek wywinęła... i tak jak klub ma określony czas, tak komisja ma określone procedury także dotyczące informowania klubów o powodach nie przyznania licencji.
Z mojej strony EOT, więc nie silcie się mnie obrażać (ja się nie zniżyłem do tego poziomu).
A czy wiadome jest kto bedzię zasiadał w komisji 21 czerwca? Bedzie to ten sam skład co ostatnim razem?
Masta
Pisząc "EOT" zachowujesz się jak bliska mi kobieta :
".. powiem co wiem, ale sama słuchać nie będę "
Ustosunkuj się do postu Agnan'a.
No jak, ma rację, czy nie ?
skład komisji jest stały
no chyba że coś wymyślą....
Masta - skoro masz dostęp do dokumentów /faks do PZPN/ - mógłbyś przedstwić założenia finansowe ŁKS na 2009/10 dostarczone komisji - wtedy mielibyśmy więcej przesłanek do oceny sytuacji.
- mógłbyś sie ustosunkować do oceny biegłego rewidenta /?/ z Komisji - przecież dość wyraźnie oceniał wasz budżet - a Ty piszesz jakoby nic komisja nie wzięła pod uwagę?
Masta:
twoja teoria wszechświatowego spisku przeciw ŁKS w pełni nas przekonuje. Rzeczywiście, wszyscy w pzpn robili wam pod górkę, zachowanie prezesa Laty i wiceprezesa Piechniczka w pełni to potwierdzają.
Co do meritum, gołym okiem widać, że ŁKS prosperuje świetnie, wszystkie sprawy majątkowe ma dopięte, budżet aż pęka od nadmiaru (gotówki, obietnic, długów - niepotrzebne skreślić).
Wszyscy tutaj, w imię honoru i prawdy, a także solidaryzując się z panem Klejmanem, któremu jakieś ciemne siły usiłują odebrać dobre imię, apelujemy do Komisji Licencyjnej o bezwarunkowe (tzn. bez czytania dokumentacji) wydanie Wam licencji. Bo prawda i nonor muszą przecież zatriumfować.
Popieramy także pomysł ogólnokrajowej zbiórki ulicznej na fundusz odnowy ŁKS - tak na wszelki wypadek, żebyście mogli jeszcze lepiej wypaść w nadchodzącym sezonie, a może nawet spłacić cociaż część długów?
A może by tak zaapelować do Kościoła, żeby wam przekazał część zbiórki na powodzian? Bo podobno tamci nie potrzebują aż tyle co Wy, a w każdym razie - jak praktyka uczy - łatwiej sobie poradzą. Bo jednak odbudować dom to nie to samo, co stadion, prawda?
Ar, wstydziłbyś się! Ja tu o honorze, a Ty o jakichś biegłych rewidentach:(
@rycerzszaławiła
Pofatyguj się do piłkarzy i się zapytaj czy i jakie mają zaległości w wypłatach... z tego co mi wiadomo, od maja ŁKS jest na czysto z wypłatami jak i z ZUSem oraz urzędem skarbowym...
W między czasie owszem były pewne problemy, ale wcale nie większe niż w innych klubach (zaległości sięgały 3-4 miesięcy), ale to już przeszłość. Piłkarze strajkowali na treningach (ale nie na meczach) bo nie chcieli na złość klubowi zrobić, a chcieli wywrzeć wpływ na jednego ze współwłaścicieli... media zdecydowanie rozdmuchały i zrobiły z tego sporą aferę... ale może lepiej bo oczekiwany efekt został osiągnięty...
Tym tropem można iść dalej... jeżeli klub na początku sezonu jest biedny i ma "tańszych piłkarzay" a w połowie sezony pozyskuje bogatego sponsora, to należy ich przesunąć kilka miejsc wyżej, bo mogliby mieć lepszych piłkarzy? Nie... to jest argument bezsensu, jeżeli jest kontrakt, piłkarz wykonuje swoją prace to wyniki się liczą... trochę głupi momi zdaniem argument. Bo w ten sposób zamiast grać na boisku może, najlepiej przedstawić budżet na przyszły sezon i na tej podsatawie ułożyć tabele...
A co do bzdur o wspówłasnośaciach... nie wiem kto i skąd to wygrzebał... ale Litwin już nie ma żadnych udziałów w klubie...
Pamiętajcie, że całą masę artykułów należy dzielić co najmniej przez dwa...
Nie wiem co robi komisja tym gadaniem, że decyzja już była ostateczna (może straszą nas, może chcą pokazać jacy sa twardzi, może chcą was omamić i uciszyć, bo będziecie liczyć, że jest dobrze).
może i media rozdmuchiwały, ale pamiętam jak dziś wypowiedź piłkarza Adamskiego w TV (wtedy, kiedy ogłosili strajk) o tym, że nie dostają kasy i że muszą się stołować po stacjach benzynowych
Nowy prezesunio śmiesznego Łks-u jest oburzony na Cracovię.........To przecież Cracovia rozpatruje wnioski licencyjne,Cracovia zajmowała sie przygotowaniem dokumentów licencyjnych Łks-u i na koniec Cracovia jest odpowiedzialna że Łks jest bankrutem ze zruinowanym stadionem.
Masta- tylko wytłumacz mi, dlaczego skarga ŁKS'u oparta jest na zarzutach niedopełnienia procedury administracyjnej [ czyli naruszenia kpa ], a nie na zarzutach niedopełnienia procedury określonej w regulaminie licencyjnym?
Dla Twojej wiadomości, w postępowaniu o przyznanie licencji stosuje się ten drugi, a nie pierwszy.
Aston1906 to nie jest argument, w innych klubach też tak jedzą (albo podobnie)
i nic się nie dzieje.
Masta
Rozumiem że Hajto i spółka koczują pod budynkiem obrad nie dlatego że klub wypłaci
im forsę jak ją będzie miał czyli prędzej w I niż w II lidze, lecz ze względu na
miłość do barw.
A to ci dopiero heca. Kto by pomyślał.
Masta
Jeśl ito co mówisz jest prawdą to:
A-dlaczego prezes Wasz ustapił??
B-dlaczego klub Wasz nie zaprzeczał iż spóźnił sie z dokumentami?
C dlaczego Potok był załamay Waszym wnioskiem:)?????
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
Propagandziści z ŁKS powinni sobie zrobić zgodę z Wisłą i nawzajem się od siebie uczyć propagandy. Wy naprawde wierzycie w takie pierdoły, ze Flilipiak zapłacił Lewickiemu i że to wszystko wina Cracovii? :) Wasz nowy stadion powinien mieć imię Goebbelsa.
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,6830375,Slaby_klub__slaby_lobbing__slabe_miasto.html?utm_source=RSS&utm_medium=RSS&utm_campaign=4807058
Plus jest taki, że Filipiak nie wycofa się z Cracovii. Choć już liczy straty. W przyszłym sezonie drużyna będzie miała o wiele niższy budżet - w ekstraklasie wynosił około 18 mln zł. W I lidze klub straci wpływy od stacji telewizyjnych, a także sponsorów rozgrywek (ok. 4-5 mln zł). Być może dotacje obetnie też sponsor - ComArch. - Zrewidujemy politykę finansową. Pakujemy 6-7 mln zł rocznie, ale pieniądze są marnowane - komentuje prezes.
Było pakować te miliony w innych grajków i innego trenera...
Tu akurat p. Filipiak się ośmieszył... bo pieniądze które pakował nie szły przecież na opłacenie decyzji PZPNu i to nie decyzją PZPNu Cracovia skończyła na takim a nie innym miejscu piłkarskie rozgrywki...
Powinien się raczej zastanowić jakich patałachów w klubie utrzymuje się za te 18 mlnów na sezon.
Sami widzicie jakie tendencyjne są artykuły w prasie...
Acha i nauczcie się czytać ze zrozumieniem... kto niby coś uzurpuje o tym że ktoś komuś zapłacił... myślcie zanim coś napiszecie.
masta - zamiast Nas pouczaś o myśleniu - odpowiedziałbys na parę pytań zadanych Ci wcześniej /bynajmniej nie złośliwych/
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)