[quote]#post1658680 [quote]#post1658678 [quote]#post1658675 Idze,idze Miśuniu. Na szczęście Ty jesteś na każdym meczu.[/quote]
Na większości :)[/quote]
Trójpak wtedy nie działa?[/quote]
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi 🤔
-
-
FREKWENCJA.... co zrobić żeby było lepiej???
- Edytowany
Nieważne.
Komfort! To jest klucz do dobrej frekwencji. Taki Sosnowiec - wiadomo, że nowy obiekt ale widoczność (m.in. przez kiepskiej jakości „pleksy” czy usytuowanie siedzisk) jest średnia, akustyka nie służy dopingowi. Jednocześnie mają duży parking i co w tym odniesieniu chyba najważniejsze - jest ciepło na hali.
Godziny rozpoczęcia też są bardzo ważne w Sosnowcu była 19 teraz już zaczynają o 18. Dla Kibica, który kocha Klub, kocha Hokej to nie ma znaczenia - dla nowego może być trudnością
[quote]#post1658769
Godziny rozpoczęcia też są bardzo ważne w Sosnowcu była 19 teraz już zaczynają o 18. Dla Kibica, który kocha Klub, kocha Hokej to nie ma znaczenia - dla nowego może być trudnością[/quote]
Uwierz że ma.
Jest jeszcze coś takiego jak praca.
Tak, tu jak najbardziej się z Tobą zgadzam. W moim wpisie jednak nie chodziło o sprawy związane z obowiązkami zawodowymi, priorytetami życiowymi. Jak ktoś już się zakochał w Klubie i Hokeju to inna bajka tu bardziej chodziło o to żeby stworzyć odpowiednie warunki do tego zakochania.
Zagatką jest co spowodowało taką póżną porę, skoro kopana ma przerwę.
btw, na niedzielę poszło już 850 biletów,więc frekwencją będzie całkiem dobra.
slizgawki na feriach zapewne.
[quote]#post1658787 slizgawki na feriach zapewne.[/quote]
Dokładnie taka jest przyczyna.
W tygodniu też wszystko jest pozmieniane bo ślizgawki są wcześniej a cała akademia ma wspólny trening o 19:15 i nie ma treningów bramkarskich
[quote]#post1658783 Tak, tu jak najbardziej się z Tobą zgadzam. W moim wpisie jednak nie chodziło o sprawy związane z obowiązkami zawodowymi, priorytetami życiowymi. Jak ktoś już się zakochał w Klubie i Hokeju to inna bajka tu bardziej chodziło o to żeby stworzyć odpowiednie warunki do tego zakochania.[/quote]
Ok.rozumiem. Odniosłem się do drugiej części Twojej wypowiedzi. Pomyślałem że jesteś wyznawcą sekty "My możemy inni Nie" która głosi pogląd,że "każda wymówka jest dobra "żeby nie iść na mecz a my chodzimy"na większości "
Czemu tylko na większość a nie na całość?
Nawet trójpak wtedy nie działa?Nie wiem.Pewnie jest jakiś "poważny powód"nie bycia. Zresztą nie interesuje mnie,kto i dlaczego nie chodzi. Nieważne.
19 dni później
Sezon zasadniczy, w Krakowie mamy już za sobą.
W 20 meczach zasiadało średnio 1170 widzów i jest to wzrost o ponad 36% !💪
Przybyło nam średnio 311 na mecz domowy, brawo !
321 dni później
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-12/fb-img-1767169021067-jpg-44920009.jpg[/img]
Najlepsza reklama, to jest osobisty przekaz i polecenie widowiska. Praktycznie wszyscy moi znajomi których zaprosiłem na mecz (pierwszy hokejowy w ich życiu) przeżyli efekt ,,łaaał" i nie byli świadomi, że jest to taka dynamiczna dyscyplina sportu. Jeden tylko kolega zresztą kibic piłki kopanej nie poszedł więcej, bo stwierdził, że przepisy są zbyt skomplikowane. Reszta wiary chodzi z przyjemnością.
Oczywiście przydały by się reklamy hokejowej Cracovii na mieście, bo indywidualnie jako kibice nie jesteśmy w stanie dotrzeć do wszystkich, a wielu Krakowian nie ma pojęcia, że mamy w mieście tak widowiskową dyscyplinę sportu.
- Edytowany
Jak pokazuje przykład meczu z Sanokiem, musi przyjść moment, że budzą się kibice piłkarscy i jest nas więcej przy S7. A co do stricte hokejowych widzów, to trzeba ich ściągać z uczelni i punktów obleganych przez turystów. Tutaj widziałbym jakąś kooperację z miejscami noclegowymi i gastronomicznymi, punktami informacji turystycznej, muzeami etc. Typu ulotka w takim miejscu i np. 10% zniżki.
https://x.com/P_SlomiaC/status/2008171980730568710
, [quote]#post1704896 Jak pokazuje przykład meczu z Sanokiem, musi przyjść moment, że budzą się kibice piłkarscy i jest nas więcej przy S7. A co do stricte hokejowych widzów, to trzeba ich ściągać z uczelni i punktów obleganych przez turystów. Tutaj widziałbym jakąś kooperację z miejscami noclegowymi i gastronomicznymi, punktami informacji turystycznej, muzeami etc. Typu ulotka w takim miejscu i np. 10% zniżki.[/quote]
Ale to się już chyba dzieje, bo było sporo cudzoziemców, a także młodych, którzy są zapewne pierwszy raz. Frekwencja była naprawdę spora, jak na rundę zasadniczą i przeciwnika to wręcz zaskakująca. To też ma swoją cenę: taka młoda laska, sporo spóźniona, kazała mi się wynosić z jej miejsca (moje karnetowe było już wcześniej zajęte, bo też się spóźniłem). No i jak powiedziałem, że kiedy ktoś się spóźnia to niech siada na pierwszym wolnym miejscu i nie zawraca głowy, poszła po ochronę... Ochroniarz stanął po jej stronie, a ja zastanawiam się po tym zdarzeniu, czy kupię następny karnet (na ten moment decyzja jest na nie). Oczywiście przesiadłem się na te wolne miejsca obok, królewna nie mogła.
Stety niestety, te królewny są nam też potrzebne. Wszystko się dzieje, zagraniczni są od kilku sezonów już, teraz tylko trzeba iść za ciosem i zwiększać tę frekwencję. U mnie w pracy koleżanka puszcza RMF Maxx, a tam do wygrania bilety. Jeszcze czekać na efekt remontu hali.
Z tym efektem remontu to bym nie przesadzał. Będzie maszynownia, światła i fotowoltaika żeby klub był w stanie samodzielnie utrzymać lodowisko i żeby nie było sytuacji że w środku sezonu mamy awarię.
Zmiana komfortu trenowania i oglądania meczów wymaga pewnie drugie tyle nakładów.
[quote]#post1704972 Stety niestety, te królewny są nam też potrzebne. Wszystko się dzieje, zagraniczni są od kilku sezonów już, teraz tylko trzeba iść za ciosem i zwiększać tę frekwencję. U mnie w pracy koleżanka puszcza RMF Maxx, a tam do wygrania bilety. Jeszcze czekać na efekt remontu hali.[/quote]
Dla niewtajemniczonego kibica który jest pierwszy raz ,,efekt hali" gdyby cała oprawa meczu przed,w przerwach i po była widowiskowa. Odpowiednia iluminacja stadionu, prezentacja zawodników w stylu NHL, konkursy i zabawy w przerwach pomiędzy tercjami, po meczu możliwość uzyskania autografów od zawodników, a szczytem luksusu byłoby zainstalowanie telebimów żeby mniej sprawne oko kibica mogło zobaczyć powtórkę strzelonego gola, albo jakiejś kluczowej akcji. Wszystko to jest możliwe do zrealizowania, ale po pierwsze musi być wola właściciela obiektu no samego klubu. Trzeba popatrzeć na to nie z punktu widzenia wydanej bezpowrotnie kasy, tylko jako przyszłościowa inwestycja w rentowność stadionu i wymierne zyski dla funkcjonowania klubu.
- Edytowany
Zdecydowanie się zgadzam i tutaj klub też ma trochę do poprawienia. Ja np. Lubiłem jak Grzanka prowadził…. Teraz jest mało tego prowadzenia, nawet jak dzieciaki sie prezentują. Oczywiście to jest jakiś koszt a ciężko wyjść na + z dnia meczowego ale może warto.
Telebimy i prezentacja na zaciemnionym lodzie byłyby super ale to bardziej skomplikowany temat.
Co by nie mówić, to Grzanka robił robotę. Widać to choćby teraz, jak tego nie ma.
Ostatni konkurs z piłeczkami niech mówi sam za siebie. Dobrze, że był, ale przeprowadzenie począwszy od rzucania piłek do wykończenia było po prostu słabe.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)