Wzbiera we mnie gniew!
Wygląda na to że Filipiak odfajkował sukces w postaci zdobycia Pucharu Polski i znowu wszystko olewa.
Wcale nie jestem pewny utrzymania w Ekstraklasie pierwszej drużyny, a Rezerwy wzbudzają tylko politowanie.
Czy my do kurwy nędzy musimy dostarczać aż tyle radości po rozlicznych wioskach i miasteczkach?
-
-
CRACOVIA II
rozumiem ze zrezygnowano z Cecarica mimo ze trenuje,oraz Rubio? Rezerwy to tez jakies nieporozumienie, juz chyba byloby lepiej tych mlodych gdzies wypozyczac zeby sie ogrywali niz zaliczali non stop przegrane z takimi klubami jak Wiązowica? Wtf ????
no skomentuje, nowy klub na mojej polskiej mapie pilkarskiej, nie slyszalem dotad o KS Wiazownica :)
A tymczasem Wieczysta ojebała naszego niedoszłego przeciwnika z PP - Borek skromnie 13-0...
Przypomnę, że we wcześniejszych rundach PP ograli:
11-0 Sokół Kocmyrzów (my z nimi w poprzednim sezonie wymęczone 3-1 wzmocnieni: Hrosso, Dytiatiev, Helik, Diego, Siplak, Dimun, Vestenicky, Piszczek)
8-0 Skawinka (my skromne 3-0 grając rzeczywiście rezerwą)
4-1 Wiślanie (my w poprzednim sezonie wymęczyliśmy 2-1 wzmocnieni: Jablonsky, Diego, Piszczek, Strózik)
Z taką grą jak w tym sezonie i bez możliwości wzmocnień to może lepiej nie pchać się do finału bo może być niezły obciach
PP na tym etapie, rywalizacji rezerw, średnio mnie interesuje w kontekście Wieczystej.
Mnie martwi, że ewentualny spadek, to rywalizacja z Wieczystą o ponowny awans do III ligi.
Jeżeli mamy nie tracić roku, a praktycznie minimum dwóch w IV lidze, to za wszelką cenę należy utrzymać się obecnie.
Nie wiem, może to moje przypuszczenia, ale mogą się zmienić priorytety u Probierza w tej materii.
Otóż w jednym z ostatnich wywiadów powiedział, że może popełnił błąd trzymając pewnych zawodników w klubie zamiast ich wypożyczyć. Poszedł na wypożyczenie ostatnio Rakoczy.
Może to oznaczać, że "zaklepano" miejsce II drużyny jest w IV lidze, nikt nie będzie umierał za ich utrzymanie, najzdolniejsi zawodnicy będą wypożyczani do I czy II ligi. II drużyna będzie tracić na znaczeniu.
Jest to niestety inna droga, niż kuźnia talentów Lecha grających w II lidze, nawet nie III. Takie rozumowanie by było dla mnie rozczarowaniem, bowiem Rączna aż się będzie prosić o fajne mecze na tym obiekcie. Węgrzcanka, Skawinka z całym szacunkiem, amatorskie drużyny, to może lepiej te rezerwy zlikwidować ponownie.
Oczywiście, to takie moje dywagacje, mam nadzieję błędne, rozwój zawodników będzie trwał minimum w III lidze, w rywalizacji z poważniejszymi rywalami.
[quote='ian thorpe' pid='1455146' dateline='1601741803']
PP na tym etapie, rywalizacji rezerw, średnio mnie interesuje w kontekście Wieczystej.
Mnie martwi, że ewentualny spadek, to rywalizacja z Wieczystą o ponowny awans do III ligi.
Jeżeli mamy nie tracić roku, a praktycznie minimum dwóch w IV lidze, to za wszelką cenę należy utrzymać się obecnie.
Nie wiem, może to moje przypuszczenia, ale mogą się zmienić priorytety u Probierza w tej materii.
Otóż w jednym z ostatnich wywiadów powiedział, że może popełnił błąd trzymając pewnych zawodników w klubie zamiast ich wypożyczyć. Poszedł na wypożyczenie ostatnio Rakoczy.
Może to oznaczać, że "zaklepano" miejsce II drużyny jest w IV lidze, nikt nie będzie umierał za ich utrzymanie, najzdolniejsi zawodnicy będą wypożyczani do I czy II ligi. II drużyna będzie tracić na znaczeniu.
Jest to niestety inna droga, niż kuźnia talentów Lecha grających w II lidze, nawet nie III. Takie rozumowanie by było dla mnie rozczarowaniem, bowiem Rączna aż się będzie prosić o fajne mecze na tym obiekcie. Węgrzcanka, Skawinka z całym szacunkiem, amatorskie drużyny, to może lepiej te rezerwy zlikwidować ponownie.
Oczywiście, to takie moje dywagacje, mam nadzieję błędne, rozwój zawodników będzie trwał minimum w III lidze, w rywalizacji z poważniejszymi rywalami.
[/quote]
III Liga w okolicach Lecha jest znacznie słabsza niż nasza III Liga. Lech dostaje straszne cięgi w tej II Lidze. Pamiętajmy to są dzieciaki z każdym meczem się czegoś uczą, końcówka sezonu będzie znaczenie lepsza niż jego start
W tym sezonie tak, w zeszłym było dużo lepiej. Przegrane były najczęściej pechowe bądź po wyrównanych meczach.
[quote="dev" pid='1455115' dateline='1601730828']
rozumiem[font=Arial Black] ze zrezygnowano z Cecarica mimo ze trenuje,oraz Rubio?[/font] Rezerwy to tez jakies nieporozumienie, juz chyba byloby lepiej tych mlodych gdzies wypozyczac zeby sie ogrywali niz zaliczali non stop przegrane z takimi klubami jak Wiązowica? Wtf ????
[/quote]
Nie zrezygnowano...z nimi tez sie probuje negocjowac kontrakty(ich rozwiazanie) i nie moga grac nawet w rezerwach bo nie moga odpowiednio skupic sie na grze nawet w rezerach ...
Rezerwa ma grać tak jak pierwsza, więc gra.
Peskovic i Cecaric w składzie rezerw na dzisiejszy mecz. Nie wiem jak Wy ale ja nie mam nic ciekawszego do robienia w pracy i oglądam :)
https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1313825641029042176
To jest bardzo słuszna antykoncepcja!
A gdzie jest jakaś transmisja?
[quote='alocha' pid='1455854' dateline='1602076304']
A gdzie jest jakaś transmisja?
[/quote]
https://www.youtube.com/watch?v=HjpqAQ8WJuw
Dzięki.
BRAMKARZ
40 Michal Peškovič
OBROŃCY
14 Krystian Bracik
5 Mateusz Pieńczak
3 Patryk Zaucha
15 Michał Stachera
POMOCNICY
34 Michał Wiśniewski
4 Mateusz Supryn (C)
23 Daniel Pik
10 Robert Ożóg
6 Bojan Čečarić
NAPASTNICY
19 Sebastian Strózik
Pik nogą z bliska po rożnym, 1:0 dla nas.
- Edytowany
1:1 po błędzie Pieńczaka, który zbyt lekko podał do bramkarza. Peskovic pewnie też mógł z tego lepiej wybrnąć ale się raczej nie spodziewał.
Koniec 1 połowy.
Jak dla mnie wielbłąd Peskovicia. Może i podanie za lekkie ale miał sporo czasu żeby wybić gdziekolwiek a nabił przeciwnika.
Ogólnie mamy przewagę ale oprócz gola z rożnego i może 3 strzałów w środek bramki z 15-20 metrów nic z tego nie wynika.
Po tej dziecinnej bramce wyłączyłem....ku,rwa to jest kabaret.....
Przesadził Peskovic zdrowo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)