5 porażek z rzędu, morale drużyny jak za Ulatowskiego. Autentycznie, jestem fanem warsztatu trenera BG, ale piłka to nie tylko przygotowanie merytoryczne, ale tez umiejętność oddziaływania na otoczenie. Trener w tak KRYTYCZNYM momencie musi być liderem i przede wszystkim mieć dystans do tego wszystkiego. BG siedzi w tym od środka i tego dystansu już siłą rzeczy nie ma.
Nie sądziłem że to kiedykolwiek napisze bo wierzyłem do końca w ten projekt, ale szatnią mam wrażenie ucieka trenerowi, fizycznie wyglądamy delikatnie mówiąc przeciętnie.
Jedyna sensowna opcja jest Vukovic. Spełnia wszystkie kryteria, aby myśleć o utrzymaniu i pasuje do tej kadry i klimatu klubu
-
-
Grzelak musi odejść!
Trener podczas meczu musi grać razem z drużyną, pomagać jej . Wczorajsza zmiana Henrikssona na Baumgartnera to był sabotaż !
Vukovic jest jednym z wielu na karuzeli. Ten legionista pasuje do Cracovii jak pięść do oka. Jego dużyn nic szczególnie nie wyróżnia a projekty z jego udziałem kończą się, zgodnie zresztą z przewidywaniami- zwolnieniem.
Ciekaw jestem, kto ma podjąć w tym całym burdelu decyzję o zwolnieniu trenera czy sztabu? Niesie to zapewne konieczność dalszego wypłacania pensji, bo mało jest takich osób jak Elsner, który nie chciał kasy tylko sie uwolnić . Obawiam się, ze nie na kto podziękować Grzelakowi i spółce
No to cała nadzieja w Santo. Może ma odpowiednie papiery......
Musi być szybka zmiana, żadnej poprawy nie widać !
Vuković to dobry pomysł na dociągnięcie sezonu i granie w piłkę, że oczy będą krwawić ale wynik zrobi. Potem może być dobrze lub przeciętnie ale nigdy z wielkimi emocjami towarzyszącymi grze, takie trwanie.
Kibice Újpestu Budapeszt oceniali trenera Bartosza Grzelaka skrajnie negatywnie, a pod koniec jego kadencji w maju 2025 roku szkoleniowiec całkowicie popadł u nich w niełaskę. Węgierscy fani zarzucali mu przede wszystkim "Zostawienie spalonej ziemi" – kibice Újpestu (oraz jego poprzedniego węgierskiego klubu, Fehérváru) uważali, że drużyna pod jego wodzą straciła wyrazisty styl i grała poniżej oczekiwań. Brak efektowności i nudny styl gry – taktyka Grzelaka opierająca się na defensywie i upraszczaniu rozegrania nie podobała się wymagającym kibicom ze stolicy Węgier. Brak wyników adekwatnych do potencjału – fani oczekiwali walki o wyższe cele, tymczasem słabe rezultaty doprowadziły do jego przedwczesnego zwolnienia.
Historia się powtarza w Cracovii. W wersji gorszej niż na Węgrzech.
[quote]#post1748042 Vuković to dobry pomysł na dociągnięcie sezonu i granie w piłkę, że oczy będą krwawić ale wynik zrobi. Potem może być dobrze lub przeciętnie ale nigdy z wielkimi emocjami towarzyszącymi grze, takie trwanie.[/quote]
Chciałbyś tego gościa w Lechu?
[quote]#post1746522 Miej honor i podaj się do dymisji !!![/quote]
Ale przeciez on sie nie poda do dymisji bo ma niestety ale kontrakt ważny jeszcze przez 2 lata, do 2028 roku, jedynym rozwiązaniem na pozbycie sie go jest to by zarząd, a mianowicie pan prezes Turek odsunął go najzwyczajniej od prowadzenia zespołu.
Jak juz brać jakiegoś dobrego ze Serbii trenera to nie Vukovicia, Legionistę, ktory przecież by sie nie zgodził objąć naszego zespołu, tylko Savo Milosevicia albo Dejana Stankovicia.
Byłem 3 godziny na rowerze, czy ten nieudacznik został wreszcie zwolniony?? ?
Oczywiście, że nie.
[quote]#post1748056 Byłem 3 godziny na rowerze, czy ten nieudacznik został wreszcie zwolniony?? ?[/quote]
Jak na takiego ancymona, trzy godziny to za mało, musisz kręcić dalej.
[quote]#post1746543 Proponuję teraz tego chorego psychicznie Portugalczyka, może sprzeda liścia Eli, albo dyżurnego Serba co ma cweLke w sercu.[/quote]
kiedys ten chory portugalczyk po przegranym jakims meczu u nas, powiedzial: wisla i tak rzadzi w krakowie lub cos takiego.
- Edytowany
[quote]#post1748047 [quote]#post1748042 Vuković to dobry pomysł na dociągnięcie sezonu i granie w piłkę, że oczy będą krwawić ale wynik zrobi. Potem może być dobrze lub przeciętnie ale nigdy z wielkimi emocjami towarzyszącymi grze, takie trwanie.[/quote]
Chciałbyś tego gościa w Lechu?[/quote]
Lech nie ma takich problemów jak Cracovia , ma przed sobą inne cele i taki trener do murarki tu jest niepotrzebny.
I pytanie czy oceniamy go jako trenera czy postać.
Lechowi swego czasu wbijał szpilki więc nie chciałbym go widzieć.
[b]Edycja z 20.09.2026 o godz. 15:46 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1748052 Jak juz brać jakiegoś dobrego ze Serbii trenera to nie Vukovicia, Legionistę, ktory przecież by sie nie zgodził objąć naszego zespołu, tylko Savo Milosevicia albo Dejana Stankovicia.[/quote]
A ten Legionista objął Widzew walczący z Legią o utrzymanie więc dlaczego nie objąłby Cracovii?
@koziołek#3702
A co Cracovia jest jakaś gorsza, że można jej proponować takie miernoty jak Vukovic?
Celem każdej drużyny na początku sezonu jest gra o mistrzostwo czy Ci się to podoba czy nie.
- Edytowany
Bez obrazy @koziołek#3702, ale mimowolnie kolega formułując zdanie "Lech nie ma takich problemów jak Cracovia , ma przed sobą inne cele i taki trener do murarki tu jest niepotrzebny" niejako przedstawił punkt widzenia losowo wybranego kibica Kolojorza w stosunku do Cracovii. Coś na zasadzie, wszyscy są równi, ale my jesteśmy równiejsi. Wiem, że wielu kolegów może się z tym nie zgodzić, ale tak to trochę wygląda.
Zmienić i to szybko bo derby sie zbliżają wielkimi krokami. A w chwili obecnej zapowiada się na........
Nawet nie chcę myśleć!
W każdym klubie już by mu dawno podziękowali. Od momentu przyjścia 2 zwycięstwa. AI by mialo lepsze wyniki!
[quote]#post1748042 Vuković to dobry pomysł na dociągnięcie sezonu i granie w piłkę, że oczy będą krwawić ale wynik zrobi. Potem może być dobrze lub przeciętnie ale nigdy z wielkimi emocjami towarzyszącymi grze, takie trwanie.[/quote]
Właśnie o to chodzi. To ma być zadaniowiec. Poza tym Piast z porównywnyalana kadra, a o wiele słabsza infrastruktura grał za jego czasów naprawdę dobrze. Słuchając Vuko poza tym… ma gość taką mądrość życiową oraz zna ligę od 30 lat praktycznie. Żeby ratować ligę to jedyna opcja z dostępnych.
Ps. Fajny styl mieliśmy na początku obecnego sezonu. Punktów wielu z tego nie ma. Generalnie ja nawet bym chciał żeby BG został, ale mam wrażenie że on tego nie dźwiga mentalnie, nie mówię o wywracaniu stoliku w szatni, czy rzucaniu bidonami, ale o jakikolwiek impuls.
Szkoda że tak wyszło. BG to niewątpliwie człowiek z klasą i spokojem, zna się ewidentnie na półce. po prostu nie jest to czlowiek na obecny moment
- Edytowany
[quote]#post1747996 undefined[/quote]
Kroczek miał, jak nas obejmował po Zielińskim?!😁
[b]Edycja z 20.09.2026 o godz. 18:40 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1747996 Lakbeti, dajże spokój Paszkiewiczowi. Pisałem już wcześniej- nie ma uprawnień na ekstraklasę. Warto czasem poczytać posty innych forumowiczów.[/quote]
Kroczek miał, jak nas obejmował po Zielińskim???
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)