Mnie styl gry Hiszpanów najzwyczajniej w świecie nudzi. Pół miliona podań, które przekładają się na kilka sytuacji w meczu. Frajda dla koneserów futbolu lub kibiców tej drużyny. Z drugiej strony, gdyby w takim stylu i tak skutecznie grała Cracovia, byłbym wniebowzięty. Ale jak sobie przypomnę drugiego Stawa i tą groteskę tiki taki... Do tego trzeba mieć piłkarzy na najwyższym światowym poziomie. Paradoks polega na tym, że nabierają się na to głównie zespoły europejskie. Afrykańskie, jak Wyspy ZP czy Maroko na ostatnich MŚ, dały Hiszpanom rozgrywać piłkę i męczyły się razem z Hiszpanami i kibicami do szczęśliwego 0-0 na koniec. Po co się pchać przez środek i męczyć się biegając za piłką, jak w grze w dziada?
-
-
Mundial 2026
Wygrana Hiszpanii to majstersztyk trenera i jego taktyki, na tym polega współczesna piłka, mecz był momentami nudnawy, rozrywany w środku pola co jest stylem Hiszpanii od lat. Francja popełniała drastyczne błędy w obronie (pierwsza bramka to kryminał). Co do wcześniejszych przeciwników to nie zgodzę się że Hiszpania miała trudniej zych, co do finału to wolałbym Anglików, ale jak będzie zobaczymy
Statystyka meczów bezpośrednich pomiędzy Argentyną a Anglią przemawia na korzyść [s]klękających[/s] Lwów Albionu, dotychczas te reprezentacje mierzyły się ze sobą w oficjalnych meczach 14 razy, 2 razy wygrała Argentyna, odnotowano 6 remisów i 6-krotnie wygrała Anglia. Stosunek bramek 15-21.
Na mistrzostwach świata mierzyli się 5-krotnie, bilans ARG-ANG 1-1-3, bramki 5-8.
Dla Argentyny będzie to 7 półfinał MŚ w historii, wszystkie dotychczasowe 6 kończyli jako zwycięzcy, dla Anglii będzie to 3 półfinał, na razie mają jedno zwycięstwo i jedną porażkę.\
25 czerwca 2006, Bitwa o Norymbergę.
Portugalia-Niderlandy.
16 żółtych, 4 czerwone.
Spodziewam się dziś czegoś podobnego 😉
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1784117527-969.png[/img]
- Edytowany
Deschamps wczoraj dostał taktyczną lekcję w rozmiarze XXL.Bez możliwości reakcji, bez szukania rozwiązań, ograniczając się do zmiany graczy na tych samych pozycjach bez żadnej taktycznej inspiracji.Wszystko to w starciu z drużyną, która opiera się na dobrze zdefiniowanej koncepcji gry, stosowanej na wszystkich szczeblach narodowego futbolu od lat.To całkowita i permanentna dominacja terytorialna. Pięćset podań i dwa celne strzały w meczu.
Jak ktoś lubi ..
- Edytowany
Zagraliby piękny otwarty futbol, skończyłoby się 5:7 i graliby o brązowy medal. Zagrali jak zagrali, pół futbolowego świata zachwyca się perfekcyjnie rozegranym meczem, druga połowa psioczy na dwa celne strzały i milionową liczbę podań. Będą mistrzem i kolejne pokolenia nie będzie się zastanawiać, jaki noty za wrażenia artystyczne dostawały poszczególne zespoły. Tak jak i ja nie wnikam jaki styl prezentowała Anglia w 1966 roku. Była mistrzem i kropka (a gola Hursta na 3:2 nie było).
Tak będzie i teraz.
No to dzisiaj większość świata pewnie będzie kibicować Argentynie... 😋
Ja tam wolę być w elicie 😋
Postawiłem na Arg, kibicuje Ang
- Edytowany
[quote]#post1734085 Postawiłem na Arg, kibicuje Ang[/quote]
To ja, jakbym miał stawiać, zrobilbym dokladnie na odwrót. Kierujac się sercem postawiłbym na Argentynę.
Na it's coming home niech sobie poczekają. Czasami jest to zabawne
Argentyna zagra z Anglią w drugim komplecie strojów,historyczne stroje....👏
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-07/1784135157-362.jpg[/img]
Wtedy był ćwierćfinał, teraz półfinał, wynik może być taki sam, nie zamierzam protestować
Mogłoby być tak ze 4-4 dogrywka i karne...i niech wygra lepszy
Kwazimodo na głównym gwizdku....jprdl
Wojna, wojna, wojna...
Gruba jest... Ciekawe ile czerwonych kartek będzie ?
Póki co dużo agresji na boisku, ale nie idzie to w parze z atrakcyjnością meczu :)
Jak długo ten pierdolony drukarz będzie puszczał obrzydliwą grę Argentyny.....??
To w ogóle nie jest piłka nożna.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)