5.15 trzeba wstać😴
-
-
Mundial 2026
Kiedy wchodził na boisko tak samo pomyślałem, nowy Rudi Voler 😂
- Edytowany
Multi kulti się nie sprawdza
„Nichts ist passiert, hey Deutschland, nichts ist passiert!”
W sumie to realnie Niemcy nie "wyszli z grupy" trzeci raz z rzędu xD
(konkretnie nie ma ich w top16, chyba muszą Czystego Czesia zatrudnić na selka) xD
I w pyte. Nie trzeba będzie oglądać tego bucowatego wieprza Juliana Nagelsmanna.
- Edytowany
[quote]#post1731698 Kiedy wchodził na boisko tak samo pomyślałem, nowy Rudi Voler 😂[/quote]
Nick Voltemade, w 2025 75mln€ zaplacilo za niego Newcastle Stuttgartowi. W PL często karne tak wykonywał na półrozbieg...
Tym razem nie pykło....;)
.....
A karne w meczu Holandia vs Maroko to jakieś kuriozum ;)
- Edytowany
Co za wspaniały poranek, Niemcy out, Holandia out.
Wincyj kolorowych, wincyj zachodnia Europo, na następnych mundialach wpierdol spuści wam Burundi.
Zawsze lubiłem Paragwaj, takiego Kopciuszka południowoamerykańskiego futbolu, ale teraz wchodzą do ekstraligi moich ulubionych reprezentacji.
Maroko zagrało świetny mecz i gdyby nie fenomenalne parady holenderskiego bramkarza tulipany zwiędłyby szybciej.
@RZ1975#42459 - miałeś chyba przyciszony telewizor, Borek darł się po bramce dla Japonii 3 x głośniej niż po bramce Casemiro, sprawdź sobie na skrócie w tvp sport.
Coraz ciekawszy ten mundial.
Do boju Wybrzeżańczycy, porachować kości Norwegom.
Szkoda, że nie widziałem Holendrów z Marokiem, ale ze skrótu widzę, że Maroko było lepsze. Karne faktycznie niesamowite. Paragwaju nie lubię (za wyjątkiem meczu z Niemcami). Zapamiętałem ich z MŚ w 1998 r. we Francji. W 1/8 grali z gospodarzami i przegrali 0 - 1 po dogrywce. I wtedy i dziś grają tak samo. Są jak wrzód na d... Zabijają futbol jak tylko mogą. Taki absolutnie niepołudniowoamerykański zespół. Francja potem zdobyła MŚ, ale Paragwajowi kilka minut zabrakło w 1/8 do karnych.
W zasadzie nie jestem zaskoczony wynikami no może trochę Niemcy bo Maroko jest mocne i myślę że zajdzie daleko
- Edytowany
@ARTU#395 Z odczuciem odnośnie Paragwaju zgadzam się, to taki Urugwaj, tylko z mniejszymi argumentami czysto piłkarskimi (oczywiście z przymrużeniem oka, Urusi jednak inny poziom, choć kilka meczów w ostatnich dekadach pasujących do tezy zabijania meczu, też mają w swoim repertuarze).
Niemniej awans Paragwaju kosztem Niemiec i Maroka kosztem Holandii (która to z uczucia ogromnej sympatii z czasów Van Bastena czy Rijkaarda ewoluowała w moim odbiorze do zespołu raczej nielubianego) cieszy mnie ogromnie.
Zarwałem część nocki i nie żałuję, bo mecz Holandia-Maroko mi zrekompensował gwałt na umyśle i oczach zapodany wcześniej ;)
Szacun dla Paragwaju, bo walczyli z ogromnym poświęceniem.
Ja myślę, że tam się wymiksowały geny urugwajskie, włoskie oraz dynastii michniewiczów, przy czym uczeń przerósł mistrza :)
Tylko dwa razy w historii mundiali udało się obronić zdobytą złotą nike, Włochy 1934-38 i Brazylia 1958-62.
Niemcy trzeci raz z rzędu bez medalu mistrzostw, chyba jeszcze czegoś takiego nie było.
Futbol był w domu 60 lat temu i mam wielką nadzieję, że nadal tam nie wróci.😀
Trzymam kciuki za Marokiem, niestety w drabince mają Francuską Afrykę Zachodnią.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1782811845-753.jpg[/img]
„Nichts ist passiert, hey Deutschland, nichts ist passiert!”
Rewelacja... Ten mundial staje się co raz bardziej ciekawy... Trzy mecze za nami i mamy pierwsze niespodzianki... BRAWO PASY I BRAWO LWY ATLASU... Tym sposobem trzy potęgi piłkarskie mamy za burtą tj. Włochów, których wcale nie ma na mundialu, Niemców i Holendrów patrząc na to z historycznego punktu widzenia.... Wygrana Paragwaju jest mega niespodzianką.... Z historycznego punktu widzenia wygrana Maroka też jest niespodzianką ale trudno tutaj mówić o niespodziance, bo Marokańczycy byli zespołem zdecydowanie lepszym. Maroko gra znakomitą piłkę na wysokim światowym poziomie. Po cichu liczę dzisiaj na niespodziankę sprawioną przez Słoniki w meczu z Vikingami.
Byłaby beka jakby 1/2 wyglądały np tak:
Paragwaj-Maroko
WKS-Egipt
Całe to towarzystwo wielkich czy najbogatszych wyruchane na cacy.
Mokry sen 😃
[quote]#post1731744 ... Marokańczycy byli zespołem zdecydowanie lepszym. Maroko gra znakomitą piłkę na wysokim światowym poziomie.[/Quake]
Oglądałem ten mecz i nie do końca się zgodzę że byli zdecydowanie lepsi, i z tym wysokim światowym poziomem to uważam że to przesada, owszem grają dobrze, ale do niektórych drużyn im jeszcze troszkę brakuje
W karnych ( obie drużyny nie umieją ich wykonywać, a to jest też umiejętnośc piłkarska) mieli sporo szczęścia ( skoro bramkarz Holandii sam sobie strzela karnego do własnej bramki, czegoś takiego jeszcze nie widziałem)
ależ męczenie buły niczym TBB Nieciecza - Puszcza.
Czyżby dziś był koniec wiosłowania? ciekawe jak się skończy ten mecz
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)