[quote]#post1731413 Ładnie gra Maroko. Ale jak wczoraj padło, że w niektórych meczach wychodzi jedenastka Maroka, w której ani jeden piłkarz nie urodził się w Maroku to jakoś nie potrafię im mocno kibicować[/quote]
A jak Cionek strzelał gola na MŚ w meczu z Senegalem/samobója/ ..? To byłeś wqrwiony,czy jednak nie potrafiłeś ?
-
-
Mundial 2026
WKS też fajnie pyka. Senegal się chyba rozkręcił i odblokował.
[quote]#post1731423 [quote]#post1731413 Ładnie gra Maroko. Ale jak
A jak Cionek strzelał gola na MŚ w meczu z Senegalem/samobója/ ..? To byłeś wqrwiony,czy jednak nie potrafiłeś ?[/quote]
Nie pamiętałem, że taki w ogóle był. I co to wnosi dp dyskusji, że raz na 10 lat mamy kogoś urodzonego poza Polską? Nie widzę tu wspólnego mianownika. Wracając do meritum - bardziej romantyczną historią byłoby dla mnie gdyby ewentualne mistrzostwo zdobyła drużyna z Afryki, a nie zbudowana z piłkarzy, którzy ani jednego dnia w karierze nie grali w Afryce. Dlatego np z sympatią zerkam na Koreę czy zJaponię bo też grają ładnie a mają azjatyckie, piłkarskie DNA. Dp drużyn z Europy nie odczuwam jakiejś kibicowskiej sympatii, m.in. dlatego, że większość z nich to zbieranina. Ake to moje zdanie, z którym nie trzeba się zgadzać
- Edytowany
Na tych MŚ mamy ciekawą sytuację jakby ktoś nie zauważył.
Oto bracia, którzy zagrają(li) na nich w innych barwach, lub tych samuch.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1782564341-613.jpg[/img]
A dopiero co sensacją byli Boatengowie grający przeciwko sobie w RPA w 2010. Teraz to już skala masowa.
[quote]#post1731423 [quote]#post1731413 Ładnie gra Maroko. Ale jak wczoraj padło, że w niektórych meczach wychodzi jedenastka Maroka, w której ani jeden piłkarz nie urodził się w Maroku to jakoś nie potrafię im mocno kibicować[/quote]
A jak Cionek strzelał gola na MŚ w meczu z Senegalem/samobója/ ..? To byłeś wqrwiony,czy jednak nie potrafiłeś ?[/quote]
Jak dla mnie dzieci emigrantów to jednak półka wyżej niż taki Cionek co kogoś tam z rodziny miał z Polski.
Czemu mecze dziś o 23?
Bardzo zagmatwane te rozgrywki. Wydawało się, że 4 punkty wystarczą, żeby awansować z 3 miejsca jednak niekoniecznie. Ewenement to debiutant na tych MŚ tj. Republika Zielonego Przylądka, która z 3 punktami awansowała z drugiego miejsca. Niewiarygodne.
Dlaczego niewiarygodne? Są niepokonani na tych mistrzostwach. Gorzej by było (wg mnie) jakby przegrali dwa mecze z trzech a mimo wszystko awansowali dalej też mając 3 pkt.
4 punkty to pewny awans. Nawet Senegal z 3 pkt już się łapie w małej tabelce
[quote]#post1731444 Dlaczego niewiarygodne? Są niepokonani na tych mistrzostwach. Gorzej by było (wg mnie) jakby przegrali dwa mecze z trzech a mimo wszystko awansowali dalej też mając 3 pkt.[/quote]
Dodam jeszcze, że jeśli by musieli wygrać to wg mnie by wygrali z Arabią a tak to pilnowali remisu bo dawał im drugie miejsce.
- Edytowany
Niewiarygodne, że tak ułożyły się mecze w tej grupie, że 3 punkty wystarczyły do awansu z drugiego miejsca. Nalezą się wielkie brawa RZP za historyczny sukces. W sumie to wszystkie ekipy z czarnego lądu pokazały się z bardzo dobrej strony, póki co.
- Edytowany
Urugwaj zawiódł i dlatego tak się ułożyło. I też dlatego, że poza dwoma wygranymi Hiszpanii reszta to remisy.
Kurs na remis Algieria vs Austria już 2.02😁
To nawet niżej niż przed spotkaniem Paragwaj vs Australia, gdzie finalnie padł właśnie remis. Rzadki widok taki kurs na podział punktów.
Dobra,długa noc się szykuje.👍
Chorwacja - Ghana
Kolumbia - Portugalia
Jordania - Argentyna
Ja pierdolę, ile czasu na VAR aby w końcu stwierdzić, ze strzelec nie był na spalonym, co jasno widać przy 1-2 powtórkach w momencie kiedy już wiesz gdzie stoi w momencie wrzutki.
Totalny piach zaprezentowali Portugalczycy,oczy bolały.
Noo, Portugalia piach, teraz mają na rozkładzie Chorwację, a tam z taką grą nie będzie dogrywki.
Teraz czas na Algieria vs Austria, kurs na remis aktualnie 1.96.
Absolutne show w meczu Algieria vs Austria, ostatnie 15 minut to perfidna gra na czas i podania na stojąco. W ostatnich minutach Algieria zaskakująco jednym zrywem strzela ma 3:2, wyrzuca Austrię z turnieju... ale nie Austriacy wyrównują dosłownie w ostatnich sekundach. Jak to ma być ustawka na remis, to dostaliśmy kino absolutne.
Argentyna natomiast bez grającego trenera ma zdecydowanie mniej do zaoferowania.
Tak czy inaczej mamy już wszystkie pary:
[b]Niemcy vs Paraguay
+
Francja vs Szwecja
RPA vs Kanada
+
Holandia vs Maroko
Chorwacja vs Portugalia
+
Hiszpania vs Austria
USA vs Bośnia i Hercegowina
+
Belgia vs Senegal
Brazylia vs Japonia
+
Wybrzeże Kości Słoniowej vs Norwegia
Meksyk vs Ekwador
+
Anglia vs DR Congo
Argentyna vs Wyspy Zielonego Przylądka
+
Australia vs Egipt
Szwajcaria vs Algieria
+
Ghana vs Columbia [/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-06/1782624916-804.png[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)