"drużyna" z wczorajszym mentalem podejrzewam, że odpadła by nawet z Hutnikiem 🙁
-
-
[PP] Raków Częstochowa 3 - 0 Cracovia, środa 29 października 2025, 20:30
Fatalnie to wyglądało, do tego zero celnego strzału na bramkę.
Wyjściowy skład pokazuje, że nie do końca nam zależało na końcowym wyniku, a zmiennicy teoretycznie mocniejsi też nam nie pomogli.
Laurka dla Elsnera zaczyna się powoli starzeć.
Dziwię się że oglądałem ten mecz w całości,po prostu zniszczył mnie mentalnie.
Lepiej w pucharze dostać trójkę z Rakowem niż z sąsiadką
Zawsze się dziwiłem odpuszczaniem PP, to jest najszybszą możliwa droga do europejskich pucharów
Drużyna ma potencjal, część zawodników jest ewidentnie w odbudowie, np Praszelik, nasz amerykanski napastnik , czy kolejny ktorego liga niecl widziala ma zajebiste cv,
co to daje na dzis? otóż nic
pytam sie gdzie jest drugi napastnik do gry na teraz ???
lepszy rydz ni nic, trzeba było pomyśleć zanim pozbyliśmy sie Smigła czy Holendra
Ja nie chciałem krakać wczoraj, ale spodziewałem się takiego meczu, bo Raków nie mógł tego meczu przegrać i widać było że zagrali zdecydowanie lepiej niź w Krakowie, rozpracowali nas dokładnie i nie pozwalali nam na wiele, a i nasi nie mieli najlepszego dnia
Nikt nikogo nie rozpracował. Wyszliśmy rezerwami na mecz z jedną z najlepszych drużyn w tym kraju to jakim cudem mieliśmy wygrać?
Oczywiście mogłoby się tak zdarzyć bo piłka jest nieprzewidywalna, ale na 10 takich meczów 7 byśmy przegrali, 2 zremisowali i raz wygrali.
To jest całkowicie normalne i trochę się dziwie niektórym, że są tacy zdziwieni. Trener wymienił 6 piłkarzy podstawowych na rezerwowych. Przecież w środku pola grali ludzie, którzy chyba pierwszy raz byli ze sobą na boisku w meczu o coś. Pytanie jest tylko dlaczego trener zdecydował się na odpuszczenie meczu?
[quote]#post1698533 [quote]#post1698520 Kibicowanie ociera się o męczeństwo.[/quote]
Z każdym sezonem, z każdym odpuszczonym PP, z każdym meczem jak 1-2 z Arką czy jak dziś gdzie piłkarze po prostu w chuju mają mecz a przy okazji mnie, jestem bliżej aby tym wszystkim raz na zawsze pierdolnąć tak jak fajkami jakiś czas temu. Póki co odpuszczam w poniedziałek, i na dziś jestem w nastroju że prędko nie wrócę.[/quote]
3lvis, miałem tę fazę. 2 lata bez karnetu, dwa razy pół roku bez oglądania meczów w ogóle.
Potrzebowałem takiego detoksu po latach zbierania liści od Filipiokwszczyzny i co po nim zostało.
Dobrze mi to psychicznie zrobiło.
Nie tłumaczę kopaczy za ten wynik i poddanie PP, który zawsze jest super przygodą i okazją na wrzucenie trofeum do gabloty, ALE, naprawdę wierzę, że ten sezon będzie inny.
Teraz, czyli środek sezonu pokaże gdzie jesteśmy i czy znowu nas robią w balona.
Mam nadzieję, nie tylko życzeniową, ale według mnie popartą zmianami, widocznymi, że nie.
Trzymaj sie ;)
[quote]#post1698565
Może trochę masz racji ale nie do końca, moim zdaniem jakbyśmy wyszli pełnym składem to i tak byłoby bardzo ciężko ten mecz wygrać.
Według mnie nie da się grać tym samym składem co 3 dni, oczywiście w naszej ekstraklasie, i chcąc grać efektywnie musisz mieć prawie 2 równorzędne składy.
Ale mnie co innego martwi, trener który opracował tylko jeden system gry który na początku się sprawdzał, czyli laga na napastnika, to zostało rozpracowane, ale mam nadzieję że trener ma jakieś inne koncepcje i jakoś damy radę załapać się do pucharów
@jacula#42397
Tylko, że my nie gramy co 3 dni. Raz na półtora miesiąca jest sytuacja że jest PP. Mało tego, graliśmy w sobotę, teraz środa i poniedziałek. To jest idealny terminarz. To co ma powiedzieć Raków grając rzeczywiście co 3dni, a wychodzą pierwszym garniturem?
Wyobraźmy sobie sytuacje że gramy ostatnią kolejkę i jest to mecz o miche, i gość wystawia 6 rezerwowych w pierwszym składzie. Przegrywamy 3:0. Przecież byśmy go na taczkach wywieźli i byłby to jawny sabotaż z jego strony.
Po prostu jeśli wystawiasz zmienników i chcesz żeby się ograli, a gracze pierwszej jedenastki odpoczęli to nie do końca poważnie traktujesz wynik meczu, nie jest on aż tak ważny.
[quote]#post1698557 ... było pomyśleć zanim pozbyliśmy sie Smigła czy Holendra...[/quote]
Od Śmigła o Holendra to są lepsi/porównywalni Minczev i Zahiroleslam. Tylko wzmocnień brakuje
[quote]#post1698520 Kibicowanie ociera się o męczeństwo.[/quote]
Kibicowanie Cracovii .
Argument z graniem co 3 dni rozumiem w kontekście drużyn grających na 3 frontach i faktycznie ich zawodnicy (dodając jeszcze w niektórych przypadkach powołania do kadry) są w takim cyklu przez dłuższy czas i zmęczenie może się pojawić.
Ale do gtsu, w naszym przypadku mówimy o Pucharze Polski czyli o maksymalnie 5-6 (?) meczach ekstra w skali całego sezonu!
I mówimy tu o wydolności. Nie o technice którą można mieć/nie mieć/budować latami. Mówimy o wydolności u profesjonalnego piłkarza zarabiającego kilkadziesiąt tysięcy zł miesięcznie który okazyjnie musi być gotowy do biegania na dużej intensywności 90 minut powiedzmy 3 razy w przeciągu 9 dni.. Dla porównania, kolarze na takim TourDeFrance napierdalają 3 tygodnie po 150-200km, po górach, z 2dniami przerwy..
Dodam jeszcze, że nasz przeciwnik w PP gra co najmniej tyle samo. Wczorajszy gra więcej.
Mnie nurtuje cały czas casus Charpentiera. Nikt nie może jasno powiedzieć , czy ten koleś z papierami z Parmy kiedyś będzie grał dla nas w ekstraklasie czy przyjechał tylko zobaczyć miasto bo słyszał że ładne? Już miał być sprawny, wszedł na połowę w rezerwach, w pierwszym kontakcie z piłką zdobył nawet bramkę i słuch po nim zaginął. Podobno jakiś uraz mięśniowy , ale to trwa już cały październik...
Rezerwowy czy pierwszy skład nie można przegrywać w takim stylu, co to miało być? Jeszcze z rakowem ktory w tym sezonie prezentuje antyfutbol
Ja jestem ciekawy reakcĵi właściciela klubu I prezesa! Jeżeli czegoś takiego nie będzie to odpowiedź na pytanie dlaczego? Niech każdemu nasunie się sama
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)