[quote]#post1698155 Niektórzy z naszych kibiców chyba naprawdę uwierzyli, że jesteśmy klubem żydowskim.[/quote]
W lidze minus jak omawiali nasz mecz w Szczecinie nawiązali do naszej historii i można sobie posłuchać jak ktoś czuje taką potrzebę 😐
-
-
Pogon Szczecin 2 - 1 Cracovia, sobota 25 października 2025, 17:30
Ankieta: Który piłkarz Cracovii wyróżniał się w tym meczu?
Ankieta jest publiczna. Każdy może zobaczyć głosujących.
0 głosów
1 głosów
0 głosów
4 głosów
0 głosów
1 głosów
0 głosów
0 głosów
0 głosów
1 głosów
0 głosów
0 głosów
0 głosów
0 głosów
0 głosów
0 głosów
Mnie osobiście denerwują te żydowskie symbole na flagach naszego klubu. Moim zdaniem powinniśmy się skupiać na symbolach Polskich i tyle. Ale to tylko moje zdanie. niemcy też u nas grali a flag ze swastyką nie ma na szczęście.
Ja bym się trzymał z daleka od wszystkiego co by nas kojarzyło ze syjonizmem czy Izraelem, nawet jeśli Gwiazda Dawida ma inne pochodzenie, teraz jednoznacznie się kojarzy.
Nie mylić Izraela z Żydami.
"Prezentujemy oświadczenie Pogoni Szczecin w odpowiedzi na oświadczenie KS Cracovia ws. wydarzeń podczas sobotniego meczu w Szczecinie." - całego nie czytałem, wystarczyły mi pewne fragmenty, zacytuję:
[i]"Z żalem musimy stwierdzić, że postępowanie Prezesa KS Cracovia, Pana Mateusza Drożdża, (...) stało w jaskrawej sprzeczności z przyjętymi normami i duchem sportowej gościnności. (...) postawa Pana Prezesa znacznie odbiegła od standardów, jakich oczekujemy od przedstawicieli klubów Ekstraklasy" [/i]
Pragnę zwrócić uwagę, że to, co publicznie PISZE ich prezes, stoi w jaskrawej sprzeczności z elementarnymi zasadami przyzwoitości i dobrego wychowania. Poza tym, zgodnie z polskim ustawodawstwem, używanie przekleństw w miejscach publicznych jest zabronione. A tu mamy wręcz, cytuję, "PS. Fuck..." (3 razy) - na piśmie!
To jest aż niewiarygodne-mogliby brnąć w takie tłumaczenia gdyby perska świnia nie przedstawiła swoich wysrywow na piśmie, jednak przedstawiła a w oświadczeniu zupełnie co innego. Dwie wizje jednego zajścia płynące z jednego klubu -chyba zapomnieli ustalić wspólną wersję pajace
mam nadzieję, że NASZ Prezes nie zostawi tego tak ...
powództwo cywilne wygrane w każdej instancji ...
a sadowy nakaz publicznych przeprosin zaboli świnię bardzo ...
[quote]#post1698025 Kontekst nieporozumienia na linii cygan nasz prezes wyjaśniono nieźle w lidze minus, tak gdzieś od 3 godz o tym mówią
[/quote]
@ZbigniewT: wielkie dzięki za ten link!
A w ogóle, bardzo mądrze tam mówią.
I w sumie przekonali mnie, że przyjść i nie podać ręki w takiej sytuacji (gdy tamten wyciągał rękę) było lepsze niż pójść od razu gdzie indziej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)