[quote]#post1705982 Znowu kontuzja przywodziciela na obozie, pauza 10 dni..[/quote]
Skąd informacja?
-
-
Gabriel Charpentier, zdrowia i wielu bramek w Pasach
- Edytowany
[quote]#post1705984 [quote]#post1705982 Znowu kontuzja przywodziciela na obozie, pauza 10 dni..[/quote]
Skąd informacja?[/quote]
Z wywiadu z trenerem.
https://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news-przyjechal-z-wielkiego-swiata-do-polski-i-jest-zachwycony-wi,nId,22508407
Chyba trzeba się go pozbyć bo on nigdy nie zagra.Szkoda ,bo liczyłem że może być dobrym napastnikem.
- Edytowany
@Przemo#6288 nie wiesz na jakich zasadach jest zatrudniony, po co zatem piszesz? Wiadomo było, że przychodzi po ciężkiej kontuzji i pewnie za jego podstawową pensję płaci jego klub (bo gość jest wypożyczony) a my zaczniemy płacić jak zacznie grać. Dróżdż sugerował że tak to wygląda jakoś jesienią gdy ktoś zapytał...
Na treningach w Turcji był podobno najlepszy,ale chyba piłkarz szkło.
[quote]#post1705988 @Przemo#6288 nie wiesz na jakich zasadach jest zatrudniony, po co zatem piszesz? Wiadomo było, że przychodzi po ciężkiej kontuzji i pewnie za jego podstawową pensję płaci jego klub (bo gość jest wypożyczony) a my zaczniemy płacić jak zacznie grać. Dróżdż sugerował że tak to wygląda jakoś jesienią gdy ktoś zapytał...[/quote]
Ponieważ napastnik jest tu potrzebny na wczoraj patrząc na ostatnią dyspozycję graczy z przodu a na dorobek strzelecki..
Przypominam ze juz o tym pisalem...
Bedziecie mlaskac nad jego gra jak sie wyleczy...
trenujcie przed lustrem zebyscie odpowiednio do tego mlaskania dziubek robili ...
[quote]#post1705991 Na treningach w Turcji był podobno najlepszy,ale chyba piłkarz szkło.[/quote]
I po co go było tak męczyć? Doszedł do siebie to do gabloty, niech stoi i pachnie, a nie obciążenia jakieś.
@Przemo#6288 ależ ja się z Tobą zgadzam. Wzięliśmy - nie nadaje się, trzeba szukać kogoś innego. I pewnie jest szukane.
- Edytowany
[quote]#post1705988 @Przemo#6288 nie wiesz na jakich zasadach jest zatrudniony, po co zatem piszesz? Wiadomo było, że przychodzi po ciężkiej kontuzji i pewnie za jego podstawową pensję płaci jego klub (bo gość jest wypożyczony) a my zaczniemy płacić jak zacznie grać. Dróżdż sugerował że tak to wygląda jakoś jesienią gdy ktoś zapytał...[/quote]
Nie jest wypożyczony, ma kontrakt na rok, z opcją przedłużenia o kolejne 2 lata. Nawet ostatnio w meczykach był poruszany ten temat.
Poddał bym gościa dokładnym badaniom i rzetelnej ocenie stanu zdrowia . I jeśli nie rokuje to - baj, baj . My potrzebujemy zawodnika na dzis a nie może za dwa tygodnie a może w maju !
Jak by był zdrowy to by grał we Włoszech albo Francji a że nie jest to gra (nie gra) w Polsce.
Może się w końcu wyleczy, ale liczyłem że przepracuje obóz bo jeżeli chodzi o umiejętności to jest TOP
[quote]#post1706013 Poddał bym gościa dokładnym badaniom i rzetelnej ocenie stanu zdrowia . I jeśli nie rokuje to - baj, baj . My potrzebujemy zawodnika na dzis a nie może za dwa tygodnie a może w maju ![/quote]
Trener jest cierpliwy i nie dramatyzuje. Ja sam miałem kontuzję achillesa i to jest wredne, rok leczenia to absolutne minimum. I oznacza brak biegania i w ogóle "oszczędzanie" nogi. Jak oszczędzanie, to i reszta mięśni traci tonus i łatwo o przeciążenia, jak się chce za szybko wejść na swój dobry poziom. W wypadku Rakelsa czy Milika to tak naprawdę zniszczyło im karierę, w wypadku Modera wygląda, że wszystko jest na dobrej drodze, ale ile na to czekali? W wypadku dobrych zawodników warto poczekać. Czyli te 2 tygodnie to nie jest problem, zamiast nim tyrać na zmrożonej grudzie w lutym wolałbym, żeby był w optymalnej formie od końca marca, na dobrych boiskach i w decydującej walce o tytuł/podium.
w walce o co?
[img]https://media.tenor.com/RRyqqgjl9BIAAAAC/kiepscy-sitcom.gif[/img]
Duża szkoda, ze Gabriel znów złapał kontuzje. Zal mi tego zawodnika. Bo to musi być bardzo frustrujące nie tylko dla klubu, ale i samego zawodnika... Nie jestem lekarzem, ale to znaczy raczej, ze jego organizm do wyczynowego sportu się nie nadaje już. Praktycznie co kilka miesięcy odnawia mu się jakaś kontuzja mięśniowa. Co znaczy, ze mięsnie nóg były mocno przeciążone w młodości i potem może zle wyleczone. Możliwe, ze powinien się skupić na sowim zdrowiu a nie grze zawodowej w pilke. Takie sytuacje się zdarzają. Czasem lepiej odpuścić, niż potem zostać kaleka do konca zycia.
Tak jak trener powiedział w wywiadzie - brakuje nam jakości w ofensywie, aby walczyć o wyższe cele. Zobaczymy jak jeszcze pojda nam sparingi - dzisiaj pierwszy z nich. Ale jak widać konkurencja w lidze nie śpi i każdy praktycznie się wzmocnił. U nas cisza...
Trzeci uraz, licząc z tym, z którym przyszedł. Trener mówił o 10 dniach. Dajmy mu jeszcze 4, żeby wyszły równe dwa tygodnie, i po takim turnusie (turnus mija, a ja niczyja) Charpentier znów jest nasz. Ostatecznie, niodwołalnie, zwarty, gotowy, od teraz zdrowy.
- Edytowany
Nikt nie mówił o Dąbrowskim że to szkło i się nie nadaje, gdy wracał po dwukrotnym zerwaniu więzadeł, w tym drugi raz jak za wysoko nogę podniósł w debiucie po powrocie.
Niech chłopak dojdzie do siebie i pokaże coś wartego przedłużenia. Jak nie to rozstanie.
14 dni później
[quote]#post1703071 1 mecz w rezerwach (a w zasadzie chyba pół ale z bramką) i kontuzja[/quote]
a coś więcej wiadomo? Jaki uraz mu się tam odnowił i jak wygląda czas potencjalny leczenia dalej?
Trenuje od twgo poniedzialku. Cos tak latało na X
[quote]#post1708097 Trenuje od twgo poniedzialku. Cos tak latało na X[/quote]
ok, czyli z miesiac porzadnie zanim zagra 90 minut w rezerwach. Chyba nie zdąży się pokazać, żeby przedłużać z nim ew. umowę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)