[quote]#post1693226 Szczerze ani raz nie zwróciłem na niego uwagi czy też ani raz nie słyszałem żeby był przy pilce[/quote]
Szkoda bo to się rzucało w oczy (także w przypadku Kameriego), że ma ogromną swobodę w operowaniu/panowaniu nad piłką. Pamiętam przerzut z prawej strony tak na 60 m. co najmniej gdzie skleił jak plaster. Nie można patrzeć na gracza tylko pod bramką. Obaj, Kameri i Aleksic mają technikę użytkową, piłka im nie przeszkadza w grze, cała reszta jest do wypracowania na treningach.
-
-
Milan Aleksić nowym piłkarzem Pasów!
35 dni później
Wiazalem duze nadzieje z tym gosciem, ale widać ze albo jest sfrustrowany ze nie gra w podstawie, albo ma wywalone jaja i chce uciec od nas jak najszybciej. Gra na pol gwizdka...
Odniosłem to samo wrażenie, że jakby podświadomie (lub świadomie) czuł się lepszy od wszystkich w zespole a tak nie jest.
Umiejętności ma na pewno ale nie przekuwa tego na drużynę.
Do rezerw razem z Praszelikiem
Odniosłem wrażenie, że dalej ma z 5 kg nadwagi.
Ja nie odnoszę wrażenie, że gra na fochu. Raczej, że jeszcze mu czegoś brakuje. Ogrania? Spokoju? Umiejętności?
Trochę jak wczesny Hasić. Wszyscy widzieli, że ma to coś, ale para szła w gwizdek. Okrzepnie i może będziemy go na rękach nosili. Swoją drogą Hasić też wczoraj zagrał jak w swoich wczesnych meczach, czyli bezproduktywnie.
- Edytowany
Dla mnie jest jakiś zagubiony, jakby nie za bardzo wiedział co ma grać . Ale, widać że tak to jest w naszej EK , nie zawsze nawet dobrzy piłkarze od razu wpadają w rytm gry i potrzebują trochę czasu aby okrzepnąć . Jak sądzę w przypadku Milana jest podobnie .
Dokładnie, zgadzam się. Ma chłopak duży potencjał. Ale nie jest moim zdaniem jeszcze w formie.
Na pewno to nie jest jakiś Praszelik czy Janasik…
Widać ten potencjał i umiejętności, pograł wielkie nic do tej pory w extraklasie. W pucharze pomógł rozbić Łęczną dwoma asystami.
Ja w niego wierzę, ma 20 lat - spadł z Sunderlandu do extraklasy, jest Serbem…
Mam nadzieję że zaciśnie zęby i będziemy mieć z niego wiele radości! Bo potencjał ma na pewno!
No chyba że jest tutaj za karę na zesłaniu… to przy kraju pochodzenia nie wróży niczego dobrego, patrząc na raczej krewkie charaktery Bałkańców…
I weźmy też pod uwagę że on jest do grania na środku pola a ma tam że tak powiem ‚,lekką’’ konkurencję…
Jeśli to nie jest jego podstawowa pozycja to trochę wyjaśnią.
91 dni później
https://cracovia.pl/posts/milan-aleksi-odchodzi-z-cracovii/5739
Wypadałoby z grzeczności podziękować. Tylko nie bardzo wiem za co.
[quote]#post1707585 https://cracovia.pl/posts/milan-aleksi-odchodzi-z-cracovii/5739
Wypadałoby z grzeczności podziękować. Tylko nie bardzo wiem za co.[/quote]
Za to, że odchodzi już teraz.
Dzięki, żegnaj.
W sumie nic nie pokazał, dobra decyzja.
Jak go pierwszy raz zobaczyłem to stwierdziłem, że ma ten dryg, ale nie ogarnia taktyki. Poźniej było tylko gorzej. Chyba głowa nie dojechała, albo nie znalazł porozumienia z zespołem.
Chyba brakło chęci .
taki Sokołowski bis, mimo że wyposażony przez Bozię w większy talent, fajną karierę ma, no i niech ma dalej.
Był i go nie ma. Liczyłem na więcej, ale widocznie to zwyczajny ślizgacz.
- Edytowany
Dla mnie to bardziej taki Mihalik po wykupieniu niż Sokołowski. Ten już był wypalony jak do nas przychodził, Milanowi jeszcze się, chyba, wydaje, że polska Liga to dla niego za mało.
Świetny ruch ze strony klubu. Spędził pol roku - nie grał i nie robił żadnych postępów. Myślę, ze niestety ma problemy z motoryka. Na Seniorskim poziomie brakuje mu szybkości. Raz miał przebłysk w meczu Pucharu Polski, ze cos z niego może będzie. Ale potem to samo. Bardzo dobrze, ze go pożegnano. To jest tez jasny przekaz dla innych, ze jak nie będziesz się starać. To nie ma tu dla Ciebie miejsca.
Pau Sans za Aleskica, który nie dał tyle ile oczekiwano?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)