Nie sądzę by Elsner wierzył jeszcze w rezerwy. Wygląda na to, że chciał w Częstochowie pokazać, że ich nie ma, albo przynajmniej sprawdzić ile są warte. Właściwym pytaniem jest czy my, a zwłaszcza drużyna może liczyć na Elsnera, że coś poza kontrami potrafi w grze poustawiać. Bo graniem "lagi na Filipa" raczej pudła nie zdobędziemy.
-
-
Puchar Polski 2025/2026
To powinien być jeden z kilku wariantów . A jak na razie to atak pozycyjny nam nie leży a i SFG coś ostatnio nie są efektywne .
[quote]#post1698710 Nie sądzę by Elsner wierzył jeszcze w rezerwy. Wygląda na to, że chciał w Częstochowie pokazać, że ich nie ma, albo przynajmniej sprawdzić ile są warte. [/quote]
Mam nadzieję, że to drugie, bo aktywnie uczestniczył w letnim okienku transferowym.
Jeszcze parę dni temu chwaliliśmy (się), jaką my to mamy głębię składu🤕 😆 No więc głębię tak, składu nie. On faktycznie musi uzdatnić wszystkich, których się da, i temu służą takie eksperymenty, jak w PP z Rakowem. Zauważmy dodatkowo, że jak ktoś pisze "połowa składu z poprzedniego meczu z Rakowem grała", to nie bardzo wie, o czym pisze. Cała formacja ofensywna była improwizowana, Aleksić podobno dobrze się rozumie z Minczewem, ale widać, że nie z Stoilkovicem. Nie było też Maigaarda ani Klicha (który wszedł, jak było pozamiatane). Olafsson na wahadle to 1/5 tego, co daje Perkowicz. Trener zapewne miał w tym wszystkim jakiś cel, ale prosiłbym go, żeby już tak nie kombinował.
Do grania o wysokie cele mamy 13, max. 14 piłkarzy
https://x.com/P_SlomiaC/status/1984274426549158188
Dobra, policzmy:
Madejski - Piła, Kakabadze, Henriksson, Wójcik, Perkovic; Minczew, Maigaard, Al Amari, Klich, Hasić, Stoilkovic, Kameri. Tych 13 sprawdziło się, z nimi wygraliśmy do tej pory większość meczów.
Sutalo, Aleksić, czyli ci, na których liczyliśmy jako na gwiazdy drużyny - dołują.
Zahiroleslam - trudno powiedzieć, nie mam do niego przekonania. Charpentier - wielka niewiadoma.
Rakoczy, Knap, Jugas, Traore, Olafsson - mogą wejść jako zmiennicy, nie oczekujemy od nich cudów, mogą być miłe niespodzianki. Albo nie...
Ravas - nie ma szczęścia, a brak szczęścia u bramkarza to złe wiadomości. Ale musi być brany pod uwagę.
Praszelik - może dać zmianę przy korzystnym dla nas wyniku; i chyba tyle.
Jest jednak sytuacja, że o każde miejsce w składzie teoretycznie rywalizuje 2 zawodników. Teoretycznie, bo niektórzy dostają plac na kredyt, co jest krytykowane nie tylko na tym forum, ale i w prasie. Oceny Aleksicia, Sutalo i Praszelika są bezwzględne
https://dziennikpolski24.pl/tak-sie-nie-gra-oceniamy-pilkarzy-cracovii-za-mecz-z-rakowem/ar/c2p2-28126851
Aleksic jest u nas tylko na wypożyczeniu... lepiej, żeby się obudził.
[quote]#post1698793 Oceny Aleksicia, Sutalo i Praszelika są bezwzględne
https://dziennikpolski24.pl/tak-sie-nie-gra-oceniamy-pilkarzy-cracovii-za-mecz-z-rakowem/ar/c2p2-28126851
[/quote]
Bardzo dobra analiza.
Warto też dodać, że pierwsza branka padła po złym wybiciu piłki przez... kogo? Musiałem posprawdzać - nawet się nie zdziwiłem - Praszelika. Ludzie mają tu pretensje o niecelne wybicia Madejskiego (na pół boiska) - a tu - wybicie na niewielka odległość, przeciwnik odbiera, podaje do przodu, Makuch do drugiego Rakowianina i go. Oczywiście wcale się tak nie musiało skończyć, dla mnie jednak jako tako Praszelik zamieszany w tę pierwszą bramkę.
Pary 1/8 Pucharu Polski:
Piast Gliwice - Lech Poznań
Avia Świdnik - Polonia Bytom
Zawisza Bydgoszcz - gts
Pogoń Szczecin - Widzew Łódź
Chojniczanka Chojnice - Korona Kielce
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze
GKS Katowice - Jagiellonia Białystok
Śląsk Wrocław - Raków Częstochowa
Przeciaż mnie chuj strzeli gts trafił na Zawiszę i ma duże szanse na ćwierćfinały.
Ale i to trzeba wygrać a my nawet z Skalniaiem odpadamy i Sandecją też.
[quote]#post1699266 Przeciaż mnie chuj strzeli gts trafił na Zawiszę i ma duże szanse na ćwierćfinały.[/quote]
Trzeba się cieszyć, że im się wyjazd trafił.
Myślę, że Pucharu nie zdobędą, a jeśli nawet to im się czkawką odbije.
Lepszy Zawisza na wyjeździe niż np Pogoń na stadionie miejskim, zawsze mniej kilka stówek w kasie :)
Jest dobrze
28 dni później
pogoń Zero Tituli poza Pucharem Polski 💪👌
[quote]#post1702481 pogoń Zero Tituli poza Pucharem Polski 💪👌[/quote]
Lepiej odpaść teraz, niż przejść dalej i dostać w łeb od 1 albo 2 ligowca 😋
[quote]#post1702483 ... Lepiej odpaść teraz, niż przejść dalej i dostać w łeb od 1 albo 2 ligowca 😋...[/quote]
Tia, a najlepiej było odpaść w poprzedniej rundzie?
Polonia Bytom niestety przegrała w Świdniku z Avią 4:2 i odpadłą z PP. Jednego z goli dla miejscowych zdobył pies małecki.
I to są właśnie puchary.... klub z 3 ligi doszedł do ćwierćfinału 🤔
[quote]#post1702518 I to są właśnie puchary.... klub z 3 ligi doszedł do ćwierćfinału 🤔[/quote]
Pewnie gts wylosuje w następnej rundzie, coś tak czuję
Widzę że już ktoś zdążył napisać przede mną że jeśli gts przejdzie Zawiszę to na 99% w kolejnej rundzie dostanie Avię. Róbcie screeny 😂
- Edytowany
Patryk "one million euros" Makuch z golem na 2:1 dla medalików we Wrocławiu.
Edit: ostatecznie takim rezultatem mecz się skończył.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)