Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Fotogalerie
    • Regulamin
    • Fotogalerie
    • Oskar Wójcik - swój chłop w obronie Pasów

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 21.07.2025 o 12:12
      Ostatnia aktywność ponad tydzień temu o 18:45
      17897 wyświetleń
    • Bucky Nome

3.5K
      4.1K
    • ponad tydzień temu o 22:17
      Post #1718093 02.04.2026 22:17
    • Edytowany
    Niczego innego się nie spodziewałem…
    • pablo74 lubi to.
    • BiancoRossoKSC

133
      171
    • ponad tydzień temu o 01:36
      Post #1718203 04.04.2026 01:36
    Oskar w wielu statystykach jest w czołówce ligi, wygrane pojedynki, gra 1 na 1 w defensywie i takie tam, to obecnie topowy obrońca w ekstraklasie. Jest kozak, powiem szczerze, że nie spodziewałem się aż takiego wystrzału, choć jak każdy miewa błędy, to jest to bez wątpienia jego czas. Niestety jak każdy i on zostanie upłynniony i tak będziemy sobie trwać. Mam chociaż nadzieję, że trafi w dobry kierunek, na przykład zastanawiam się czy w Poznaniu nie powinni zapytać po przyjacielsku o Oskara.
    • paulo

2.3K
      3K
    • ponad tydzień temu o 04:44
      Post #1718206 04.04.2026 04:44
    Lecha nie stać na Wójcika.
    • Bucky Nome, GSC, leszeczek oraz 4 innych osób lubią to.
    • leszeczek

24.2K
      28.7K
    • ponad tydzień temu o 12:19
      Post #1718221 04.04.2026 12:19
    [quote]#post1718203 ... zastanawiam się czy w Poznaniu nie powinni zapytać po przyjacielsku o Oskara....[/quote] Po przyjacielsku czy nie, jestem przeciw oddawaniu czołowych zawodników do konkurencji.
    • hank, stnczyk, Bucky Nome oraz RZ1975 lubią to.
    • maciek72

2.4K
      4.3K
    • ponad tydzień temu o 12:25
      Post #1718222 04.04.2026 12:25
    Przyjaźń na trybunach, na boisku wojna.
    • stnczyk oraz Nachman lubią to.
    • BiancoRossoKSC

133
      171
    • ponad tydzień temu o 13:53
      Post #1718230 04.04.2026 13:53
    Ok tylko czy Oskar jest gotowy na zachodnie ligi, bo na razie rozgrywa pierwszy sezon w ekstraklasie, bardzo dobry sezon ale pierwszy, a nie mówimy o piłkarzu 18/19-letnim. W Lechu miałby naturalny i dość bezpieczny przeskok na wyższy poziom. Oczywiście najlepiej jakby został u Nas, ale wiadomo jak to wygląda. [quote]#post1718206 Lecha nie stać na Wójcika.[/quote] Myślę, a nawet jestem pewny, że Lecha stać na Wójcika, już zapewne tego lata odejdzie ktoś z trójki Gurgul, Kozubal, Mońka. Pytanie tylko czy chcieliby wydawać pieniądze akurat na tego zawodnika, bo Oskar ma określony profil. Tak w ogóle z ciekawości zapytam, na ile byście wycenili Oskara na dzisiaj? ale tak realnie.
    • Bucky Nome

3.5K
      4.1K
    • ponad tydzień temu o 14:06
      Post #1718232 04.04.2026 14:06
    Sam pomysł oddawania zawodnika do Lecha (bądź kogokolwiek z tej ligi) jest fatalny. Szczerze mówiąc w pale mi się nie mieści, że ktoś mógł na to wpaść. No chyba , że lubuje się w mentalności kibica klubu filialnego.
    • hank, leszeczek, alocha oraz 3 innych osób lubią to.
    • leszeczek

24.2K
      28.7K
    • ponad tydzień temu o 14:56
      Post #1718237 04.04.2026 14:56
    [quote]#post1718232 ... chyba , że lubuje się w mentalności kibica klubu filialnego...[/quote] Dokładnie !
    • hank lubi to.
    • BiancoRossoKSC

133
      171
    • ponad tydzień temu o 15:29
      Post #1718241 04.04.2026 15:29
    To nie jest koncert życzeń, jak piłkarz będzie chciał odejść do Lecha, a ten Lech wystosuje konkurencyjną ofertę, to odejdzie do Lecha. Proste. Przecież to oczywiste, że błędem jest wzmacnianie ligowych rywali, ale to nie zawsze jest sytuacja zero-jedynkowa, z perspektywy piłkarza to byłby dobry kierunek, a w samej ekstraklasie obserwujemy ostatnio bardziej ożywiony rynek wewnętrzny. Nie trzeba się jednak martwić na zapas, jak Oskar odejdzie to najprawdopodobniej i tak wybierze opcję zagraniczną.
    • leszeczek

24.2K
      28.7K
    • ponad tydzień temu o 17:06
      Post #1718257 04.04.2026 17:06
    Tyle, że Oskar ma jeszcze trochę kontraktu więc nie p...l z tym Lechem. Z punktu widzenia kibica Cracovii taki transfer to byłby dramat.
    • koziołek

6K
      4.8K
    • ponad tydzień temu o 17:17
      Post #1718262 04.04.2026 17:17
    Ciężko to stwierdzić na ile jest warty. Nie został zweryfikowany w żadnym poważnym graniu jak puchary, kadry młodzieżowe. Nawet w Ekstraklasie było wielu co grali znacznie lepiej a zaraz znikali. Nie wiadomo na ten moment gdzie jest jego sufit. Jakby pograł jeszcze jeden sezon co najmniej to można byłoby już coś powiedzieć. Natomiast bez pucharów, za zawodnika w tym wieku, za wycenę z transfermarkt mało kto da bez weryfikacji na innym poziomie. Tym bardziej Lech, dla którego 3 mln to teraz dość spore pieniądze, za duże ryzyko. Dla Cracovii lepiej by odszedł za granicę bo kontrahenci często mogą zapłacić więcej a dwa, że to nie bezpośrednia konkurencja. Jeśli się rozwinie to warto jednak za granicę, niech buduje markę Cracovii. Jak ma się odbić to lepiej niech próbuje w Polsce.
    • Navi

77
      83
    • ponad tydzień temu o 00:24
      Post #1718565 05.04.2026 00:24
    • Edytowany
    [quote]#post1718262 Ciężko to stwierdzić na ile jest warty. Nie został zweryfikowany w żadnym poważnym graniu jak puchary, kadry młodzieżowe. Nawet w Ekstraklasie było wielu co grali znacznie lepiej a zaraz znikali. Nie wiadomo na ten moment gdzie jest jego sufit. Jakby pograł jeszcze jeden sezon co najmniej to można byłoby już coś powiedzieć. Natomiast bez pucharów, za zawodnika w tym wieku, za wycenę z transfermarkt mało kto da bez weryfikacji na innym poziomie. Tym bardziej Lech, dla którego 3 mln to teraz dość spore pieniądze, za duże ryzyko. Dla Cracovii lepiej by odszedł za granicę bo kontrahenci często mogą zapłacić więcej a dwa, że to nie bezpośrednia konkurencja. Jeśli się rozwinie to warto jednak za granicę, niech buduje markę Cracovii. Jak ma się odbić to lepiej niech próbuje w Polsce.[/quote] Nie to co Mońka, prawda? Wielki Lech Kolejorz, który ostatnie mistrzostwa zdobywał dzięki frajerstwu reszty drużyn. Chłopie, miej trochę wstydu, naprawdę, śmieszy mnie to, że Wy Poznaniacy wychwalacie chłopaczka, który zagrał raptem w ekstraklasie 12 meczów. Uważacie się za nie wiadomo kogo a prawda jest taka, że większość "waszych reprezentantów" to takie same przegrywy jak ten Wasz wielki klub. Wystarczy wymienić Bednarka, Kędziorę czy Linettiy'ego, którzy pokazali już swoje w Reprezentacji. Pewnie znajdzie się tu więcej urażonych, ale no niestety taka jest prawda. Włazimy do dupy Poznaniakom podczas gdy to my ich ratujemy, kiedy oni potrzebują punktów, a nie na odwrót...
    • torreador oraz volt lubią to.
    • koziołek

6K
      4.8K
    • ponad tydzień temu o 00:51
      Post #1718568 05.04.2026 00:51
    • Edytowany
    Porównujesz gościa co ma 19 lat do 23 latka? Już tylko po tym można stwierdzić, że znasz się na wszystkim bardzo dobrze. Więcej nie trzeba dodawać. Jak już przywołałeś Mońkę to też nie wiadomo czy coś osiągnie ale oczywiście został na ten moment w miarę pozytywnie zweryfikowany na poziomie choćby Ligi Konferencji, kadr młodzieżowych i ma 4 lata mniej a doświadczenia więcej. Kluby płacą za ten potencjał. Nie wiadomo czy zrobi karierę, może nawet Wójcik większą ale ogarnij się bo to są obiektywne przesłanki dlaczego teraz Mońka stoi wyżej, do tego gra drugi sezon o tytuł w tym kraju i dowozi swoją grą. Nigdzie o Mońce nie pisałem ale musiałeś się wjebać ze swoją obiektywną wiedzą. Wytykasz reprezentantów. Jak są lepsi to niech się pokażą, niech Cracovia ich kilku ma.. ochłoń. Jak Lech jest takim przegrywem w coś tam wygrał to gdzie reszta? Nie wiem zupełnie co brałeś tego wieczoru w są święta.
    • leszeczek oraz marcin_ksc lubią to.
    • Navi

77
      83
    • ponad tydzień temu o 08:27
      Post #1718578 05.04.2026 08:27
    To jest forum kibiców Cracovii, nie Lecha. Tyle mam do powiedzenia. Wesołych Świąt!
    • Leesior, volt oraz hank lubią to.
    • Wayne

108
      214
    • ponad tydzień temu o 08:42
      Post #1718580 05.04.2026 08:42
    Panowie, relax. Jesli Oskar traktuje swoją karierę poważnie - a sądząc po tym, że nie wybrał Broendby myślę że traktuje bardzo poważnie - to transfer wewnątrz ligi raczej nie wchodzi w grę. On sam pewnie wie, że drzwi do wielkiej kariery prowadzą przez Niemcy, Francję lub Portugalię. I takiego kierunku mu życzę. Przy zachowaniu odpowiedniej proporcji oczywiście, ale ostatnim obrońcą z takim charakterem jakiego kojarzę to był Puyol. Życzę Oskarowi ogromnie dużo samozaparcia i dyscypliny, bo ma papiery na wielkiego obrońcę
    • hank lubi to.
    • koziołek

6K
      4.8K
    • ponad tydzień temu o 12:20
      Post #1718611 05.04.2026 12:20
    [quote]#post1718578 To jest forum kibiców Cracovii, nie Lecha. Tyle mam do powiedzenia. Wesołych Świąt![/quote] Wypowiedziałem się na temat Oskara bo ktoś go wrzucił w temat Lecha. Jak argumenty Ci się skończyły to nagle nie forum Lecha. Dyskutujemy o zawodniku Cracovii, dodatkowo w jego temacie. Nigdzie nie pisałem też, że jest za słaby na Lecha czy, że Lech ma lepszych. Odniosłem się tylko do tego czy Lech lub ktoś inny by go kupił i dlaczego nie za te pieniądze co wskazuje Transfermarkt.
    • MSC lubi to.
    • morata

3.9K
      4.1K
    • ponad tydzień temu o 12:51
      Post #1718616 05.04.2026 12:51
    Oskar ma 23 lata i 2/3 pełnego sezonu na profesjonalnym poziomie + historię kontuzji. Z pkt widzenia każdej ze stron tej hipotetycznej transakcji byłby to ruch bezsensowny. Lech ma Monke którym będzie grał i niewiele starszego od Wójcika wychowanka po powrocie czyli Skrzype. Cracovia jako klub od Lecha nie weźmie tyle ile od klubu duńskiego. Dla Wójcika kolejny rok w ekstraklasie w jego wieku to strata czasu. Patrząc obiektywnie na ten moment i składowe, min to że walczymy o spadek to 2.5 mln euro będzie sukcesem
    • koziołek lubi to.
    • BiancoRossoKSC

133
      171
    • ponad tydzień temu o 17:16
      Post #1718646 05.04.2026 17:16
    Ja zwyczajnie uważam, że Oskar powinien zostać w Polsce bo ligi zagraniczne go niestety zweryfikują negatywnie, to oczywiście moja opinia nie fakt. Prawda jest jednak taka, że Oskar nie wyróżnia się niczym na tle przeciętnego obrońcy w zachodnich ligach. Mońka jest inny piłkarzem, dużo bardziej eleganckim, z zauważalne większym talentem, więc raczej szybko zamieni klub na zachodni. Broń Boże nie wypycham Oskara z klubu. Dla nas Wójcik jest świetny i powinniśmy zrobić wszystko żeby go zatrzymać, ale piłkarz jak to piłkarz ma swoje indywidualne cele, więc będzie się rozglądał. Rzuciłem przykładem Lecha bo tam będą zmiany w obronie, a rynek wewnętrzny jest aktywny dużo bardziej niż kilka lat temu, uważam, że w jego przypadku pozostanie w ekstraklasie daje większe szanse na dalszy rozwój.
    • leszeczek

24.2K
      28.7K
    • ponad tydzień temu o 18:26
      Post #1718657 05.04.2026 18:26
    @BiancoRossoKSC#42838 Kończ waść pierdolić (przepraszam za słowo, ale nie wytrzymałem). Jak kibic Cracovii może pisać, że piłkarz Pasów, wychowanek, dla swojego dobra powinien pójść do innego polskiego klubu. I to wszystko jedno czy do Lecha, LzS czy innego gts, równocześnie pisząc, że jest za słaby na zagraniczne ligi. Z punktu widzenia kibica Cracovii jedynym rozwiązaniem jest by grał jak najlepiej dla Pasów. Jeśli jest kozakiem to może odejść do lepszej ligi, ale kontynuowanie kariery w PL byłoby policzkiem dla kibica Pasów. Inna sytuacja gdyby klub robił mu pod górkę, ale o niczym takim nie słyszałem. BTW, który z naszych byłych zawodników rozwinął się w innym polskim klubie?
    • GSC, hank, Bucky Nome oraz 2 innych osób lubią to.
    • BiancoRossoKSC

133
      171
    • ponad tydzień temu o 18:39
      Post #1718662 05.04.2026 18:39
    • Edytowany
    Ja się z tobą zgadzam. Ja chcę Oskara w Cracovii na wiele lat, bo widać, że chłopak jedzie na serduchu. Jest ocena moja jako kibica Cracovii od dziecka i opinia czysto sportowa. Ta druga mówi, że Lech daje piłkarzowi walkę o tytuły, grę w pucharach i lepszy kontakt bez przejścia w inne otocznie. Wszystko na miejscu w Polsce. W lidze trochę się zmieniło i gracze wracają z zagranicy, to widać i nie bierze się to z sufitu. Osobiście, jak już pisałem, uważam Oskar nie ma niczego ekstra czego nie mają piłkarze w zachodnich ligach, to opinia czysto sportowa.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie