Jak sami sobie nie pomożemy to nikt nam nie pomoże
-
-
Sytuacja w tabeli. Walka o MP,Puchary,Utrzymanie
- Edytowany
Żydzew ma z wszystkim drużynami broniacymi się przed spadkiem teraz Betony ,Korona i na końcu Piast choć oni juz mogą mieć zapewniony byt oby nie puścili
- Edytowany
Jak Korona wygra z Widzewem to 3 punkty w ostatnich 3 meczach powinny dać nam utrzymanie niezależnie od wyników innych meczów, więc Koronko i Cracovio po 3 punkty.
Ja sie obawiam że widzew nie spadnie pomimo tego że vuković rozpłakał sie na konferencji o to co działo sie w meczu z legią (koniecznie zobaczcie niezły kabaret https://www.youtube.com/shorts/DWrU3TSOUJY) i walka o utrzymanie rozegra sie pomiedzy motorem/korona/ i cracovią.
Napiszę swoją opinię w oparciu o wpisy w innych tematach, bo wkurzają mnie pewne rzeczy.
Na przykład wkurza mnie gadanie o ustawieniu ligi przez sędziów i tym podobne, bo to teoria śmieszna na poziomie podstawówki, a niektórzy "eksperci" jak taki pijak Wojtek Kowalczyk który zatrzymał się w latach 90 gada swoje bzdury od wielu lat, a wartość tych opinii jest żadna. Nakręcają się później kibice takimi bzdurami.
Tak, sędziowie dają do pieca swoimi decyzjami, ale robią to losowo, przepisy i działanie varu są mało zrozumiałe i często jest to wszystko chaotyczne. Jest tak jednak w całej europie, polska nie jest tutaj żadnym wyjątkiem. Koniec.
To wszystko dzieje się w ekstraklasie, gdzie jak powtarzam mecze są bardzo często kreowane nie przez umiejętności, tylko przez emocje. Przecież to widać, wystarczy uważnie oglądać oglądać te mecze.
Poza kilkoma wyjątkami w tej lidze jak np. Lech, to wyniki i siłę mają ci którzy mają ambicje, chęć wspólnej pracy, zaangażowanie, odrobinę rzetelnego przygotowania meczowego i skupienie podczas 90min spotkania. To wszystko widać na przykładzie żaboli czy ekipy z Katowic, a odwrotnością jest chociażby brzydzew czy do niedawna 7egia.
Jak ktoś chce się utrzymać w czołówce na dłużej niż jeden sezon, to musi do tego wszystkiego dołożyć dobrą organizację w klubie i sukcesywne dodawanie wyższej klasy materiału ludzkiego. Wystarczy spojrzeć na Jagiellonię i wszystko jasne.
A nie pierdolenie o sędziach, dziwnych wynikach czy chuj tam wie co jeszcze.
Sytuacja w tabeli wygląda jak wygląda, a jest tak między innymi dlatego bo większość klubów działa chaotycznie, to i wyniki są chaotyczne. Ale to też temat rzeka.
- Edytowany
Słucham teraz podsumowanie kolejki w lidze minus... Kowal mówi, "ale poczekajcie Cracovia jutro gra swój mecz" i paczul mu odpowiada "Kowal chłopie Cracovia swój ostatni mecz wygrała jak ja byłem w gimnazjum..."
[quote]#post1724229 Słucham teraz podsumowanie kolejki w lidze minus... Kowal mówi, "ale poczekajcie Cracovia jutro gra swój mecz" i paczul mu odpowiada "Kowal chłopie Cracovia swój ostatni mecz wygrała jak ja byłem w gimnazjum..."[/quote]
Właśnie dlatego nie oglądam/słucham takich programów, poziom merytoryki i żartu na poziomie psiego gówna.
@BiancoRossoKSC#42838 To w szczególności dotyczy tych osiedlowych żuli z Weszło. Tam tylko Janczyk prezentuje pewien poziom kultury osobistej. Pozostali nie bronią się nawet na poziomie czystej estetyki, o merytoryce nawet nie wspominając.
Szydera będzie jeszcze większa jak na ligowe mecze będziemy wkrótce jeździć do Skierniewic a być może nawet do Nowego Targu z tym, że nie na hokej.
Szydera nie szydra, ale mój syn mi dzis zapowuedzial, że dla niego nieważne w której lidze będziemy grali i tak będzie chodził na Pasy.
... ale ile osób odpuści wtedy, i wtedy nie będzie tylko budowa drużyny od.nowa, ale i kibiców od nowa.
[quote]#post1724191 ... Tak, sędziowie dają do pieca swoimi decyzjami, ale robią to losowo, przepisy i działanie varu są mało zrozumiałe i często jest to wszystko chaotyczne. Jest tak jednak w całej europie, polska nie jest tutaj żadnym wyjątkiem. Koniec....[/quote]
Tak ale to nie jest losowe ogólnie tylko względem konkretnych klubów. Sędziów to wali, ale mogą mieć przecież kupony na liczbę kartek itd.
Najgłupsza teoria to ta o GTS i Kwietniu wg której specjalnie miałby grać na awans Wieczystej w razie gdyby GTS nie awansował i rzekomo dlatego teraz się wycofuje. No ta, a nie lepiej byłoby od razu zainwestować w gts zamiast w Wieczystą? I co gdyby GTS teraz spadł?
Druga kwestia to spółdzielnie. To typowe, że outsiderzy pod koniec wygrywają z drużynami które są wyżej od nich i już się utrzymały.
Cały czas jest taka sama chu*nia.... nie ważne z kim i gdzie gramy. Brak słów na te co tygodniowe potyczki 😑.
Czy punkt wystarczy do utrzymania ?
Bo dwa to maksimum na które nas stać
A jestem prawie pewny, że nas Korona opierdoli…
myslałem że będzie pykanko na remis w ostatnim meczu z koroną ktory da utrzymanie obydwu klubom, a spadnie albo Cracovia albo Korona inaczej ten sezon sie nie skonczy.
Korona musi wygrac z Widzewem, bo ma lepsze bezposrednie, potem przegrywa z nami i wszystko gra i buczy.
42-40 = 2 punkty do pewnego utrzymania.
Kluczowe jest zwyciestwo Korony w piątek z Widzewem i wtedy dwa remisy 2 punkty jesteśmy utrzymani my i oni w lidze.
Dwa remisy powinny dać utrzymanie 🤔
😂
I praktycznie jak co roku milion obliczen, czy sie utrzymamy, czy nie.... Klub mem, rzygac sie tym wszystkim chce.
[quote]#post1724453A jestem prawie pewny, że nas Korona opierdoli…[/quote]
Ja wiem że trudno w to uwierzyć ale Korona gra jeszcze większą pytę niż my.
[quote]#post1724484 [quote]#post1724453A jestem prawie pewny, że nas Korona opierdoli…[/quote]
Ja wiem że trudno w to uwierzyć ale Korona gra jeszcze większą pytę niż my.[/quote]
Czyli są faworytami
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)