Kolejny mecz gdzie przeciwnik nie stworzył sobie żadnej okazji, największy plus Al Ammari
-
-
Cracovia 2 - 0 Nieciecza, piątek 25 lipca 2025, 18:00
- Edytowany
[quote]#post1683615 Termalica to nie są takie "ogórki" jak by się mogło wydawać...kadrę meczową mają ponad przeciętną i oni w tym sezonie jeszcze nie raz urwą punkty topowym drużyną w lidze. Jesteśmy do bólu skuteczni w tych 2 pierwszych kolejkach...praktycznie każdy celny strzał na bramkę przeciwnika to jest gol..... BRAWA DRUŻYNA !!!!!!! 😎 😎 tak trzymać do końca sezonu i będzie pięknie.[/quote]
W sumie rację, moim zdaniem głównym i jedynym problemem w tym meczu było to że dochodziliśmy do bardzo dobrych sytuacji w kontratakach ale finalnie nie oddawaliśmy strzałów( tutaj najlepszym przykładem jest Stojilkovic), a po za tym bardzo dobra gra bez piłki, obrona pola karnego, nawet jeśli zawodnik brukbetu dochodził do sytuacji strzeleckiej to zawsze był kryty i albo oddawał łatwy strzał albo został zablokowany i fajnie oglądalo się te długie podania przerzuty w większości celne.w sumie dobry mecz
BRAWO.
CRACOVIA RZĄDZI.
Brawo Panowie, styl jaki był to był ale takie mecze trzeba przepychać i wygrywać, zwłaszcza u siebie a tego brakowało w tamtym sezonie. Jedziemy dalej i ja tego nie widzę inaczej jak KOMPLET NA lECHIE !!!
Lajkonik odpiął temat globalnie.
Czeka mnie przyjemne 700 km powrotu pociągiem do domu 😊
Bardzo podobał mi się dzisiejszy mecz, bo kibice dostosowali się do potencjalnego dobrego wyniku a drużyna nie zawiodła.
Chyba coś dobrego rodzi się na K1....
.
W końcu wygraliśmy trudny mecz, z teoretycznie słabszą drużyną, jakie to mecze w ciągu ostatnich 20 lat zdarzało się nam zazwyczaj przegrywać. Taki Raków gra paskudną piłkę ale przepycha te mecze po jeden zero i dzięki temu kończy na pudle.
Jest duża szansa, że po wszystkich meczach kolejki będziemy liderem, a to chyba po awansie nie miało nigdy miejsca.
Ten mecz nie był tak efektowny jak z Lechem. Były problemy, jednak te problemy i pokonanie ich dają dużą nadzieję na przyszłość. Zwłaszcza zaangażowanie wszystkich zawodników. Może jeden odstawał, ale to oceni trener który zyskuje spore zaufanie
[quote]#post1683605 Co ten Al Ammari zjadłl? Chlop jest wszędzie. Blokuje na wślizgach, przecina w polu karnym groźne podania, w środku jest wszędzie, nawet jak wykopie do przodu przy pressie, to nie na pałę. Szok.[/quote]
W drugiej połowie pasówka na skrzydłowy do Otara, przyjęcie na ciało uderzenia zawodnika z Niecieczy, wszędzie byl gdy potrzeba bylo.
Obok Syna Olafa zwłaszcza w 2 połowie dla mnie tytan pracy.
Otwieram oczy ze zdumienia jak z trybun K1 widzę jeżdżących na dupie naszych zawodników, walczących o każdą piłkę.
Praszalik to będzie kopia Mikkela. Tylko dajcie mu czas. Ten sam sposób biegania, obserwowania gry. Luca z niego wyciągnie co najlepsze. Filip...kawał potwora z przodu. Odważny i niesamowicie waleczny.
Martin tez wejdzie na wyższy poziom.
Sami zawodnicy mowia ze Elsner im śrubę przykręca.
Patrzę na Oskara teraz i w końcu dociera do mnie to jak mówiono o nim.ze on jest naprawdę wielkim talentem. On z minuty na minutę gra coraz lepiej. Po takim dzwonie z Kubicą wstał i walczył dalej. Oby nie bylo poważniejszego wstrząsu. Po meczu pojechał na tomograf.
Patrząc na mecz u nas widziałem w naszych zawodnikach potwierdzenie słów ze u Elsnera sie zapierdala i nie ma świętych krów.
I ze chlop naprawdę widzi dużo. I reaguje.
[quote]#post1683590 Chujowa muzyczka trwa.[/quote]
Ale zauważyłem że kibice dorobili do niej fajne słowa :
"wisła to qrwa jebana jebana ..."
Przypomnijcie sobie cygana i podlewanie. Elsner przyszedł z marszu i potrafił nie tylko ustawić team, wpoić im swój styl gry, jaki preferuje, ale także wyzwolił z nich wszystkie, ukryte zalety. Polska myśl szkoleniowa to jeb@ny żart, razem z tym mordercą futbolu Papszunem.
- Edytowany
Szału dzisiaj nie było ale ważne są 3punkty co da możę Lidera i go nie oddamy !
Z Słonikami zawsze nam się źle grało, teraz Lechia z kóra u nas też było cienko.
Jak przebrniemy zwycięstwami z taki drużynami to później będzie z górki.
Dzięki za dzisiaj.
@paluch#1088
W takich meczach może i nawet ma nie być szału. W ubiegłym sezonie takie mecze przepieprzyły nam top 3.
P.S. @SaNtO#842 Nie za ciasno było? :P
[quote]#post1683570 Tutaj prawdopodobnie będzie można obejrzeć: https://strimki.lol/events/[/quote]
Działa dobrze, dziękuje!
No i te prawie 13 tys ludzi na trybunach. W piątek, z mało atrakcyjnym rywalem. 2-3 lata temu byłoby z 7 tys.
Dzisiaj kilka razy D z konkretnym pierdolnięciem -Brawo!
1 połowa oprócz karnego nie ma się co oszukiwać - kiepska
Druga połowa też mogła się zakończyć nie tak dobrze bo chociażby jeden ze słoni podał do bramkarza z 5 metra tam się przycięliśmy około 80 minuty dwa razy…
Ważne przepchnięte zwycięstwo, widać rękę trenera- uszczelnienie defensywy, pomysł na grę ( szybka piła na Serba ) chociaż niestety nie potrafimy/ nie próbujemy prowadzić gry w ataku pozycyjnym… co może być w przyszłości problemem dopóki zdobywamy pierwsi bramkę to fajnie ale jakoś nas nie widzę goniących w takim stylu gry wynik…
No i nie podoba mi się Mincev w ogóle lewa strona ofensywnie w tym meczu kulała wszystko pchamy przez Otara i Hasica drugą flanka.
Lewą stroną naszą częściej przedzierały się słonie ale bardzo dobrze dzisiaj wyglądał Wójcik.
Będzie dobrze w tym sezonie- po cichu liczę na TOP4!
Dobrze było.
[quote]#post1683669 Szału dzisiaj nie było[/quote]
A kiedy był szał? Z Lechem? Bo wynik był wyższy?
Taka ciekawostka. Przez cały tydzień śledziełem licznik Cracovii i Arki. Arka codziennie wyprzedzała nas o około 1k, 11k przekroczyła wczoraj, jednak okazało się, że finalnie frekwencyjnie o ponad 100 osób "wygraliśmy". Jednak "ludzie POKu" u nas to jest potężna siła
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)