Przecież to w pale się nie mieści! .
Przejęcie tych starych miejskich terenów przez jakiś imigrantów z Bydgoszczy na własność
-
-
Piszmy do radnych i prezydenta w sprawie sprzedaży 4h. przy Błoniach
Nie żebym się czepiał, ale skoro to nie są tereny miejskie, tylko KS Cracovia a to nie jest klub miejski, to może sprzedać nawet Jaśkowi z Krowiarek. No chyba ze są miejskie...to możesz tą petycję w kiblu spuścić...
to nie są tereny KS. Cracovia tylko dzierżawa terenów miejskich.
Gdyby zostały w Pasach to za ok 28 lat (o ile dobrze pamiętam terminy) gmina Cracovii najpewniej by przedłużyła
A tak Filipiakowa wystawi coś w stylu tych bloków apartamentowych na dawnym stadionie lekkoatletycznym
W sakwie miejskiej dziura jak xhuj.
Już EF&Prawnicy dobrze biznes plan przygotowali żeby pieszalskiego przekonać.
Daremne Twoje zale i wzrost ciśnienia.
Nic nie wskurasz. Oprócz szyderczego śmiechu kundli z drugiej strony Błoń.
Mam 2 pytania
1. O co konkretnie chodzi,? Bo pobieżnie szukając nic nie znalazłem .
2. Czy gdyby Filipiakowie (jak się domyślam o nich idzie) pochodzili z Krakowa to mogliby sobie przejmować?
Przy Miastoprojekcie "dzielnica DeNiro", na 3 Maja tylko czekać, aż wyrosną kolejne butikowe apartamenty.
Kraków jest jak padlina, szarpana przez hieny. Rzygać mi się chce, jak pomyślę o tym, co się stało z moim ukochanym miastem.
Trzeba przyznać, że w 2003 do Cracovii wszedł wizjoner biznesu. Miał słuszną wizję i zapewne czuł, ile to kiedyś będzie warte i że warto czekać nawet kilka dekad, powoli przesuwając figury po szachownicy...
Rodzina szybciutko się wymiksowała z tematu, klub pogoniony, tereny przejęte.
Spokój na lata, tylko przeczekać jak chwilę paru kibiców pokrzyczy. Bo nikt nic innego przecież nie zrobi.
[quote]#post1680181 Mam 2 pytania
1. O co konkretnie chodzi,? Bo pobieżnie szukając nic nie znalazłem .
2. Czy gdyby Filipiakowie (jak się domyślam o nich idzie) pochodzili z Krakowa to mogliby sobie przejmować?[/quote]
Bydgoszcz nie ma nic do rzeczy. Tak sobie napisałem bez żadnych podstaw. Ale nie mów mi ,że nie czujesz jak Pasy zostały dziś ograbione.
Czuję, tylko nie podoba mi się ta wycieczka "antyimigrancka" Sam nie jestem krakusem więc czułem się rykoszetem opluty.
no dobra niech będzie bez bydgoszczy
Zmień na SKURWYSYNÓW z Bydgoszczy i będzie poprawnie politycznie.
a co ja mam do ich rodziców niby? Jeszcze raz przepraszam Bydgoszcz jest nie na miejscu. Natomiast ~4h przy 3 maja WYTRANSFEROWANY przez E.Filipiak JEST NA MIEJSCU
Jeśli ktoś jeszcze nie wiedział dlaczego ta stara bydgoska qoorwa przez 20 lat mordowała tożsamość kibicowska na Cracovii to teraz ma odpowiedź .
@Cracoscu#42611 na razie nic nie wiadomo. Nie wiem ile masz lat, ale tak pisząc ewidentnie pokazujesz, że nie pamiętasz Cracovii z czasów przed Basztową.
Sytuacja jest mega śliska i wygląda jak shit, ale może choć warto poczekać na jakikolwiek komunikat.
Tereny były chyba dzierżawione, zatem raczej odsprzedano wieczyste użytkowanie, co w perspektywie najbliższych 20 lat nic nie zmienia.
Nie ma tam uchwalonego planu zagospodarowania, ale w 2023 skończyły się konsultacje społeczne. Może zatem coś już wiadomo?
Filipiak nie wszedł do Cracovii, bo się w niej zakochał, tylko dla TERENÓW. Tak mi powiedział jego dobry znajomy z jego branży. Tak więc rodzinka F zrobiła, to co sobie Janusz zachciał.
[quote]#post1680207 @Cracoscu#42611 na razie nic nie wiadomo. Nie wiem ile masz lat, ale tak pisząc ewidentnie pokazujesz, że nie pamiętasz Cracovii z czasów przed Basztową.
Sytuacja jest mega śliska i wygląda jak shit, ale może choć warto poczekać na jakikolwiek komunikat.
Tereny były chyba dzierżawione, zatem raczej odsprzedano wieczyste użytkowanie, co w perspektywie najbliższych 20 lat nic nie zmienia.
Nie ma tam uchwalonego planu zagospodarowania, ale w 2023 skończyły się konsultacje społeczne. Może zatem coś już wiadomo?[/quote]
Siedzisz zawsze w pierwszym rzędzie ?
@staban#4107 zAWsze.
To teroz bedo wzmocnienia?
Pójdzie na spłatę zadłużenia, które wygenerował hokej za zeszły rok bo burak chcem kupował kije za 3 tysiące i jego zydzewscy koledzy, przez których sektor gości był zamknięty przez pół sezonu.
Czegoś tu nie rozumiem. Przecież te tereny stały sobie przez wiele lat w samym centrum miasta i nikt nic z nimi nie robił kiedy Filipiak żył i łożył na Rączną, która po latach będzie należeć do gminy Liszki. Właściwie to klub będąc właścicielem tych terenów mógł dawno temu zrobić tam jakąś inwestycję za jakieś tam dotacje i czerpać z tego korzyści, a rodzina Filipiaków mogła jeszcze na tym zarabiać. Filipiak aż tak kochał żonę, że planował benefity na czas po swojej śmierci? Klub nie potrzebował tych terenów ze względów sportowych. Ta sprawa wydaje się mieć drugie i trzecie dno o którym nic nie wiemy. Nie najbardziej interesuje dobro Cracovii więc jeśli klub zyska na tej sprzedaży to jestem za, a jeśli nie to jestem przeciw. Skoro nie znamy żadnych szczegółów to na jakiej podstawie mamy mieć opinię na ten temat?
Tu chodzi o to, że grunt w atrakcyjnym miejscu miasta jest o wiele cenniejszy niż pieniądze bo często pieniądz traci na wartości a grunt na odwrót. Tak więc rzeczywista wartość takiego gruntu jest dużo wyższa niż jego nominalna cena za którą w tym momencie można go kupić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)