Zatrudnili Sobiecha żeby znalazł
-
-
Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania
Luka już kuca i luka na inne kluby...... Czeka kiedy nasze korpoludki tylko stracą cierpliwość
[quote]#post1719830 [quote]#post1719828 [quote]#post1719742 ... Chyba przegapiły pajace fakt, że się sam chciał wypierdolić....[/quote]
Imho Nie przegapiły tylko kompletnie nie mają pomysłu kogo zatrudnić w jego miejsce[/quote]
Tułacz Puszcza
Tomasz Kaczmarek NAC Breda
Marek Zub
Eugen Polanski[/quote]
No i to są ciekawe kandydatury. Tylko trzeba wyrzucić z tego Polanskiego, za wysoka półka. Ja bym jeszcze wyrzucił chyba Tułacza, bo na dłuższą metę to będzie męczące.
Od siebie dorzucam dwóch, Łukasz Becella z Głogowa i trochę mniej realna opcja Nenad Bjelica.
Tomasz Kaczmarek
Marek Zub
Łukasz Becella
Nenad Bjelica
...
Elsner jest dobrym trenerem i na pewno z jednym zdrowym napastnikiem klasy Bogacza albo Charpentier bylybysmi dziś w czubie. Straszna szkoda że mieliśmy takiego pecha. Reszta naszych zawodników w zakresie faz przejściowych i asystowanie załatwiłby temat, a do Bogacza parę bramek dokładalby hasic i minchev.... Ech szkoda tego wszystkiego
mialem wczoraj podobne odczucia po pierwszej połowie,
jedziemy na lekkim niefarcie, i z napadziorem byśmy die pewnie nie zaliczali teraz
jednak to zawodowy sport - trza bylo miec w rezerwie jednak kogoś sensownego na wszelkij słuczaj, a tego brakło
[quote]#post1719867 mialem wczoraj podobne odczucia po pierwszej połowie,
jedziemy na lekkim niefarcie, i z napadziorem byśmy die pewnie nie zaliczali teraz
jednak to zawodowy sport - trza bylo miec w rezerwie jednak kogoś sensownego na wszelkij słuczaj, a tego brakło[/quote] Uprzejmie proszę jeśli to możliwe o przetłumaczenie tego tekstu na język polski. Z góry serdecznie dziękuję.
- Edytowany
Do Pogoni przyszedł Greenwood i mlaskano z zachwytu.
Do Widzewa przyszły pieniądze i mlaskano z zachwytu.
Do Cracovii przyszedł Elsner i mlaskano z zachwytu.
Do Katowic przyszli Wdowiak, Szkurin i Jirka, a został Górak. Grają, robią wyniki i cieszą swoich kibiców.
- Edytowany
[quote]#post1719870 ... Do Katowic przyszli Wdowiak, Szkurin i Jirka, a został Górak. Grają, robią wyniki i cieszą swoich kibiców....[/quote]
Plus Rasak i Markovic.
I będę to powtarzał do znudzenia.
Górak potrafi wyjsc z kryzysu, potrafi przygotować bardzo dobrze motorycznie druzynę na runde wiosenną. Też wyciąga wszystko co najlepsze z takich graczy jak Wasielewski, Milewski.
Gdy Kudła grał słabo, postawił na Strączka.
Jest tam pewna spójność w dzialaniu.
......
Od momentu pojawienia sie u nas Sage, motorycznie i fizycznie to jest dramat. Pozbylismy sie kosmetyczki z nadzieją na lepsza opieke medyczna...i ciagle w huj kontuzjii.
Jak za Kroczka tak i teraz.
W tak fizycznej lidze jak ESA podstawa to przygotowanie fizyczne. U nas lezy od czasów Dróżdza.
Zgadza sie. Powtarzam to od lat, ze mamy slabych trenerow od przygotowania fizycznego. Niby papiery maja i wiedze. Ale doswiadzczenia w tym wieku prawie wcale. I na nas sie ucza.
- Edytowany
Niech utrzyma Cracovię i rozwiąże kontrakt a jak nie to Wyp.....lić
[quote]#post1719872 [quote]#post1719870 ... Do Katowic przyszli Wdowiak, Szkurin i Jirka, a został Górak. Grają, robią wyniki i cieszą swoich kibiców....[/quote]
Plus Rasak i Markovic.
I będę to powtarzał do znudzenia.
[b]Górak potrafi wyjsc z kryzysu, potrafi przygotować bardzo dobrze motorycznie druzynę na runde wiosenną. [/b]Też wyciąga wszystko co najlepsze z takich graczy jak Wasielewski, Milewski.
Gdy Kudła grał słabo, postawił na Strączka.
Jest tam pewna spójność w dzialaniu.
......
Od momentu pojawienia sie u nas Sage, motorycznie i fizycznie to jest dramat. Pozbylismy sie kosmetyczki z nadzieją na lepsza opieke medyczna...i ciagle w huj kontuzjii.
Jak za Kroczka tak i teraz.
W tak fizycznej lidze jak ESA podstawa to przygotowanie fizyczne. U nas lezy od czasów Dróżdza.[/quote]
Wszystko pięknie, tylko trener Górak jest w Gieksie od wielu lat i zaliczał też upokarzające sezony włącznie ze spadkiem na trzeci szczebel (gdy grali ze słynnym hasłem Esktraklasa albo śmierć).
Z Tułaczem jest podobnie, jest w Puszczy wiele lat, zaliczał wzloty i upadki.
I nie, nie sugeruję, że to źli trenerzy, tylko na (relatywny) sukces sportowy pracowali dłuuugo. I mam podejrzenie graniczące z pewnością, że u nas (i nie tylko u nas oczywiście) taki trener zostałby w międzyczasie "wypierdolony" przez kibiców 47509362 razy, a określenia typu wuefista, nieudacznik byłyby jednymi z najlżejszych odmienianych przez wszystkie przypadki.
- Edytowany
To jest bardzo dobry trener,niech zostanie jak najdluzej. To jest zupelnie nowa jakosc w tej lidze,trener z "zachodu",tu nie ma miejsca na dywagacje,musi tylko dostac paru zawodnikow po pare milionow ojro i wszystko bedzie w porzadku,obrona znowu bedzie szczelna,a ofensywa jakos sobie da rade,jak uda sie przypadkiem strzelic bramke. Do tego wszystkiego poprowadzi nas Klich,ktory juz wlasciwie zjadl ta lige,tylko mu sie caly czas odbija i ma niestrawnosc,ale jak juz sie porzadnie zesra to zezre wszystkie druzyny i nawet nie beknie a "eksperci" zesraja sie ze szczescia. Takze do boju "i know that chick,she lives on the second floor" i tego sie trzymajmy.
W następstwie tego na grę zespołu nie da się patrzeć. Zaczynam kombinować jak niezawodnie trwać przy Cracovii na dobre i złe, a tego nie widzieć. Na gniazdowego nie mam szans, ale jeszcze spróbuję zostać stewardem. Popatrzę sobie na Was.
Fizyczne na jesień wyglądaliśmy zdecydowanie lepiej. Co do GKS nie wiem czy ktoś wspomniał, to ja wspomnę że miasto dało GKS 19 mln zł, trochę poszło na hokej, ale większość na piłkę, do tego Zonda dużo kasy też dawala. Trzeba by też popatrzeć na tą sferę. Myślę że u nas przeplatają się problemy finansowe, organizacyjne i kontuzje. Nie wierzę że zawodnicy nagle zapomnieli jak grali jesienią, fakt brakuje kakabadze Stojković jesienią już mentalnie był poza klubem, maigarda bardzo brakuje bo Klich to nie to samo.brak bogacza i Charpentier, do tego obecnie kontuzja Beno Selana, Knapa I mincheva. Mi się wydaje że MDdrozdz marketingiem i dwugodzinnymi do zrzygania wywiadami maskował wewnętrzne problemy z finansami, przerośnięte struktury zjadały kasę, podobnie szło mu w Widzewie, z tego co czytałem. Tak budował te struktury że spuścił wszystkich juniorów o poziom niżej, zakończyliśmy rok bez sponsora strategicznego i z deficytem
[quote]#post1719949 ... do tego obecnie kontuzja Beno Selana, Knapa I mincheva...[/quote]
Ja jestem ciekaw skąd u nas tyle kontuzji i nie są to bynajmniej kontuzje meczowe???
Ostatnio z tego samego powodu nie grał Wójcik i Praszelik.
Praszelik nabawił się w meczy towarzyskim z Piastem, Oskar nie wiem, selan teren mówił że wybił bark... To dziwne bo mój syn przy locie przez chope na rowerze i spadając na twardą ziemię w lesie wybił bark? To co ten Selan robił? Chyba więcej masy muszą te nasze grajki zrobić, wtedy obrażeń i kontuzji będzie mniej
[quote]#post1719911 To jest bardzo dobry trener,niech zostanie jak najdluzej. To jest zupelnie nowa jakosc w tej lidze,trener z "zachodu",tu nie ma miejsca na dywagacje,musi tylko dostac paru zawodnikow po pare milionow ojro i wszystko bedzie w porzadku,obrona znowu bedzie szczelna,a ofensywa jakos sobie da rade,jak uda sie przypadkiem strzelic bramke. Do tego wszystkiego poprowadzi nas Klich,ktory juz wlasciwie zjadl ta lige,tylko mu sie caly czas odbija i ma niestrawnosc,ale jak juz sie porzadnie zesra to zezre wszystkie druzyny i nawet nie beknie a "eksperci" zesraja sie ze szczescia. Takze do boju "i know that chick,she lives on the second floor" i tego sie trzymajmy.[/quote]
Co ty piłeś (paliłeś)?? Aaaaa i daj mi namiary, bo też chcę się nabzdryngolić, ale nie nam tak dobrego źródła towaru ;-) ( mam nadzieje, ze mnie stać 😆😂)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)