Nic już z tego nie będzie, czas na zmianę trenera...
-
-
Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania
- Edytowany
Oglądałem tylko cześć meczu, to była taka padaka że głowa mała.
Jak na sparing to nawet za dużo jak dla.mnie.
Ps. Rozumiem że Elsner dla.asekuracji złożył rezygnacje.
Ps2. Jeżeli nadal kontynuuje pracę to ta praca jest po prostu do dupy.
Ps3. Elsner po ponad pół roku pracy stworzył "potwora"
- Edytowany
Potworka.
To jest parodia drużyny piłkarskiej. Zawodnicy bez podstawowych cech motorycznych i technicznych biegają po boisku jak Żydzi po pustym sklepie. Bez żadnego planu.
Idź już Pan Panie Luka w chuj. Prezesie zatrudnij nowego trenera. A zaraz...
A jak pisalem ze to dyletant,wychwalany przez wszystkich jako super jakosciowy trener z Zachodu to na mnie bluzgi spadaly. Teraz mam potterowe zajady od smiechu z tych wszystkich "ekspertow" i nie moge przestac sie smiac.
- Edytowany
Piast przyjechał jak na mecz w ekstraklasie, betonowanie pola karnego i gra z kontry. U nas podejście treningowe i niestety ciągle Zmiany i zmiany ustawienia i próby, przez te kontuzje i nieudane transfery Kaveh, technika -1, Batum może +1, Gabriel wyszedł na 10 minut i ja widziałem że umiejętności są, przy Kaveh i Batumie to +5. Niestety na szpicy nie mamy nikogo, z główki nie ma kto strzelić, to samo z za pola karnego. Obecny zespół to cień tego czym dysponował kroczek. Zastępcy Kalmana nie ma, za githe jest Oskar ale głową nie umie strzelać, za maigarda niestety nie ma zastępstwa godnego, za rózgę również - tabisz to waga piórkowa. Przypomina mi bzdyla, coś tam technicznie się wyuczył, ale taka baletnica co ja każdy przewróci. Coś trener nie potrafi znaleźć ustawienia pod obecnie dostępnych grajków, a oni też niemrawi. Muszą się wziąć w garść.
A i brak Otara to widać jak na dłoni, nie ma lidera.
[b]Edycja z 28.03.2026 o godz. 19:19 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1717593 A jak pisalem ze to dyletant,wychwalany przez wszystkich jako super jakosciowy trener z Zachodu to na mnie bluzgi spadaly. Teraz mam potterowe zajady od smiechu z tych wszystkich "ekspertow" i nie moge przestac sie smiac.[/quote
Sprowadził go również dyletant Mateusz Drożdż
[quote]#post1717593 A jak pisalem ze to dyletant,wychwalany przez wszystkich jako super jakosciowy trener z Zachodu to na mnie bluzgi spadaly. Teraz mam potterowe zajady od smiechu z tych wszystkich "ekspertow" i nie moge przestac sie smiac.[/quote]
Ja bynajmniej nie widzę tutaj powodów do śmiechu!
Można tylko zapłakać nad losami naszego klubu widząc co się tutaj odpierdala!
Elsner ocenił swoje szanse i kontrolę nad drużyną i zrezygnował.
Żyd z turkiem nie mają pojecia o piłce więc rezygnacji nie przyjęli bo kogo miliby zatrudnić?
Za chwilę strażak będzie potrzebny.
Strażak Sam
Zwerbować do nas Janka Urbana, da radę na dwa fronty, a Elsnerowi podziękować. Ratujemy twarz, uniknijmy kompromitacji. Królewski już zaciera ręce.
Jak was to pocieszy, to psiarnia dostała w pałę od Podhala 3-1, to chyba jeszcze większy obciach od naszego pogromu.
Ale ja bym się sparingami nie podniecał, zobaczymy jak będzie w Zabrzu, liczę tylko na to, że Sutalo odpocznie na ławce, bo od jakiegoś czasu nie mogę na niego patrzeć.
Byłem na konferencji po ostatnim meczu z GKSem i może to nadinterpretacja ale zaangażowanie i mowa ciała trenera dla mnie wyrażała motto "mam to w dupie". Może to wynikało ze zmęczenia dniem, meczem ale to była pierwsza moja myśl jak zobaczyłem w jaki sposób odpowiada na pytania.
Jeśli ktoś oglądał konferencje może potwierdzi lub powie, że przesadziłem z odbiorem.
Natomiast jeśli mam rację to wyniki trzeba wyszarpać, w każdym meczu każdy punkt.
Ja mam podobne odczucia, albo on sam widzi, że już tego nie ogarnia i szatnia nie będzie za niego umierała, albo ma już na to całkowicie wyjebane i chciałby stąd jak najszybciej odejść.
Tak czy siak duże rozczarowanie jego osobą.
- Edytowany
Bez powodu mu się nie odmieniło w ciągu 2 miesięcy.
Jak Ci zwalniają bez słowa wyjaśnienia szefa, wyrzucają cały plan do kosza i nie mówią co dalej to jak masz normalnie pracować?
Inna sprawa że kryzys się pojawił już w jesieni za Dróżdża więc może być najnormalniej w świecie zmęczony tą niemocą.
- Edytowany
Trener trenerem, ale ja widzę zjazd naszych grajków. Rozumiem że Glik i Klich to emerytury, ale reszta jest dobrze przed 30 stka, czy chcą grać w pierwszej lidze? Niech ktoś zacznie strzelać, czy im strzelać zakazano? Knap, praszelik, Klich potrafią strzelić zza pola karnego - powinni to ćwiczyć dzień i noc. Klich to już od tego kręcenia w kółko nie wie, w którym kierunku atakujemy. Oskar, Brahim i henrikson cały tydzień strzały głową. Wyszywanki spoko, ale po co tak kombinować jak z przodu nie ma jakości.
Piłkarze swoje, trener swoje i dlatego jest jak jest. Brak chemii między sztabem a szatnią jest gołym okiem widoczny.
Tak to wygląda obecnie, gościu ewidentnie nie panuje nad drużyną. Ciekawi mnie jedna rzecz, czy on ich czasem za mocno nie ciśnie na treningach i jest to jakaś forma buntu z ich strony? Tyle, że z wypowiedzi zawodników wynikało, że są zadowoleni z takich treningów.
Ale prawdy pewnie się nie dowiemy.
[quote]#post1717629 ... prawdy pewnie się nie dowiemy...[/quote]
Jeszcze nigdy nie słyszałem oficjalnej wypowiedzi piłkarza w stylu "trener nie ogarnia" a już kilka razy widziałem grę na zwolnienie trenera.
Tutaj nie wiem czy grają na zwolnienie trenera, czy nie dają rady po ciężkich treningach. W każdym razie gołym okiem widać, że drużyna nie funkcjonuje, a zawodnicy ruszają się jak muchy w smole i do tego nie potrafią dokładnie podać.
Ale nie widać by odstawiali nogę. Moim zdaniem tu brak pomysły na ofensywę
- Edytowany
[quote]#post1717629 Tak to wygląda obecnie, gościu ewidentnie nie panuje nad drużyną. Ciekawi mnie jedna rzecz, czy on ich czasem za mocno nie ciśnie na treningach i jest to jakaś forma buntu z ich strony? Tyle, że z wypowiedzi zawodników wynikało, że są zadowoleni z takich treningów.
Ale prawdy pewnie się nie dowiemy.[/quote]
Oczywiście, że treningi są za mocne, a zawodnicy nie mają świeżości. Większość pojedynków biegowych przegrywamy - przeciwnik jest szybszy, piłka też odskakuje bardzo często. To są ewidentne znaki ciężkich nóg. Gdzieś nawet na twitterze mignęła mi nie tak dawno grafika, że nie biegamy za wiele i do tego mało intensywnie.
Kolejna sprawa to łapanie kontuzji - nie przypominam sobie, żeby przy poprzednich trenerach zawodnicy łapali tyle urazów. To też o czymś świadczy...
Gość powinien być zwolniony po kompromitacji w PP - już wtedy było widać, że nic z tego nie będzie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (14 użytkowników)
Goście (14)