Kogo poza Wójcikiem, aczkolwiek tutaj mam mieszane odczucia, bo może chlopak był za Kroczka już dobry, czego się nie dowiemy..więc kogo poza Wójcikiem, Elsner podniósł do góry w rozwoju?
Madejskiego nie liczę, bo to kwestia Palczewskiego&Cabaja.
Traktuje to jako poważny glos do dyskusji.
Nie jako napierdalankę. Merytorycznie.
-
-
Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania
Prawdą jest to, że drużyna nie robi żadnego postępu , z meczu na mecz gra gorzej . Rozumiem błędy w przygotowaniu, słabsza dyspozycje, ale chyba z myślenia na boisku nikt ich nie zwolnił ? Czasem sprawiają wrażenie nie drużyny a raczej luźnej grupki facetów z korpo , która przyszła sobie pokopać i za chwile pójdzie do domu . Gdzie tu jest espirit de corps ?
- Edytowany
[quote]#post1715449 [quote]#post1715429 Mam takie pytanie do Wszystkich - skad konkretnie wiecie, ze klub nie placi pracownikom pensji na czas ?
Nikt z klubu w ostatnich miesiacach nie zwolnil sie sam. Wiec skad te newsy ?[/quote]
Jak zwykle, z dupy.[/quote]
To jest bardzo popularne i poczytne źródło. Wszyscy je chętnie cytują, bo zawsze celnie trafia w nastroje czytelnikow. 😉
- Edytowany
[quote]#post1715595]
Jak zwykle, z dupy.[/quote]
To jest bardzo popularne i poczytne źródło. [/quote]
a dla niektórych nawet budzące głębokie zainteresowanie i z przyjemnością oglądane - nie w każdym przypadku oczywiście, ale w pewnych przypadkach to wręcz "ach!
https://x.com/KJagodynski/status/2032793822594314521
[quote]#post1715581 Kogo poza Wójcikiem, aczkolwiek tutaj mam mieszane odczucia, bo może chlopak był za Kroczka już dobry, czego się nie dowiemy..więc kogo poza Wójcikiem, Elsner podniósł do góry w rozwoju?
Madejskiego nie liczę, bo to kwestia Palczewskiego&Cabaja.
Traktuje to jako poważny glos do dyskusji.
Nie jako napierdalankę. Merytorycznie.[/quote]
Tutaj w ogóle aktualnie trudno mówić o rozwoju piłkarzy jak oni wszyscy są nowi. Nie ma się czego zaczepić.
Klich nowy, Wójcik mimo wszystko również nowy, Praszelik nowy, Piła nowy, Kameri nowy, Sutalo nowy, Traore nowy, Zahiroleslam nowy, Beno Selan nowy, Sans nowy, Batoum nowy, Dominguez nowy, Bogacz nawet nie wymaga komentarza. Do tego Glik kontuzjowany, Kakabadze kontuzjowany.
Drużyna nie ma stałych elementów, wyraźnych liderów, a i trener jest nowy.
Dziwnym trafem ludzie oczekują świetnych wyników i europejskich pucharów, to wszystko w oparciu o zbieranine i bałagan u władzy. Jak to miało się udać? jak?
- Edytowany
[quote]#post1715627 ... Klich nowy, Wójcik mimo wszystko również nowy, Praszelik nowy, Piła nowy, Kameri nowy, Sutalo nowy, Traore nowy, Zahiroleslam nowy, Beno Selan nowy, Sans nowy, Batoum nowy, Dominguez nowy, Bogacz nawet nie wymaga komentarza. Do tego Glik kontuzjowany, Kakabadze kontuzjowany....[/quote]
[quote]#post1715627 ... Jak to miało się udać? jak?...[/quote]
No tymi zajebistymi transferami... poczytaj jakie peany byly pisane pod kazdym trasferem wymienionych przez Ciebie kopaczy... pocytaj o magicznym kajecie Gambala i jego zajebistej paczki skautow jak oni wspaniale perelki wylawiaja... preceiz wszystko bylo super zajebiste... a ci co pisali zeby poczekac na efekt koncowy po udanym poczatku byli defetystami malkontentami i wogole chuja sie znali 😆 😆 😆
a jak ktos nie gral prez rok czy w rok zagral 4 mecze to brakowalo tlumaczenia ze super bo bedzie kurwa wypoczety i bedzie glodny grania 😆 😆 😆
Wiesz tu nawet nie chodzi o nazwiska i jakość tych graczy. My nie mamy kręgosłupa, jakiegoś odniesienia co jest podstawą drużyny. Masa nowych zawodników plus nowy trener, to wszystko w nowym dla nich środowisku.
- Edytowany
Klich nowy, Wójcik mimo wszystko również nowy, Praszelik nowy, Piła nowy, Kameri nowy, Sutalo nowy, Traore nowy, Zahiroleslam nowy, Beno Selan nowy, Sans nowy, Batoum nowy, Dominguez nowy, Bogacz nawet nie wymaga komentarza. Do tego Glik kontuzjowany, Kakabadze kontuzjowany.
Klich, Wójcik,Praszelik,Kameri,Piła,Sutalo,Traore,Zahir trafili na jesieni.
Selan, Sans,Botoum,Domingez zimą.
8 zawodników bylo pod okiem LE od sierpnia.
To chyba trochę czasu jest...
A przypomnę że o pucharach mówił MD wlasnie sprowadzając tych 8 zawodników...
Więc oczekiwania nie są z czapy.
Kroczek nie dawał gwarancji na rozwój.
Elsner miał ją dawać.
A jest gorzej niż za Kroczka rok temu.
[b]Edycja z 14.03.2026 o godz. 17:55 (scalono posty)[/b]
@BiancoRossoKSC#42838
Ty jesteś kibicem Cracovii od tygodnia...?
A co robiłeś na jesień?
Bo wybacz, ale sprawiasz wrażenie goscia co pod lodem 50 lat zimował i nagle jest zdziwiony co sie dzieje...
- Edytowany
Nie jestem niczym zdziwiony.
Klub nie funkcjonuje właściwie, z czego dostajemy między innymi zakrzywiony obraz oceany pierwszego trenera. A przeciętny kibic najczęściej jak widzi złe wyniki to wtedy jest co? a no wywalamy trenera.
Klub ma robić wszystko żeby ułatwiać drużynie osiągnięcie celów, więc nie sprzedajesz najlepszego strzelca drużyny w połowie sezonu. Proste.
Na którym miejscu i z jaką stratą punktową do pucharów kończyliśmy rok 2025? co było źle?
Jaki mamy skład, na puchary, na mistrzostwo? nie miejmy oczekiwań z sufitu, bo Piast czy ktoś tam inny wygrał kiedyś mistrzostwo.
Budowa drużyny sportowej od wielu lat leży do góry nogami.
- Edytowany
Odbije piłkę.
Betony.
Przed sezonem -5 pkt.
Zawierucha z płaceniem, zakazy transferowe, etc, wiemy jak bylo.
Trener, sympatyczny Angol.
Zobacz jak oni grają. I przy takich problemach jakie mieli, ich trener swoją robotę robi dobrze.
Więc jednak się da...
[b]Edycja z 14.03.2026 o godz. 18:23 (scalono posty)[/b]
@BiancoRossoKSC#42838
Wskaż mi zatem co Elsner robi dobrze.
No dobrze: o Jagiellonii ja sam, i nie tylko ja, wypowiadałem się na tym forum w superlatywach. W zasadzie miają wszystko, czego my nie mamy - stabilność kadry, przemyślane transfery, dobrego trenera. Grają ładnie. Ale... przewalili 2 ostatnie mecze, dokładnie jak my. Jak to tłumaczyć? W naszym wypadku posypały się rachuby na wzmocnienie ataku, a młodzi z ostatniego zaciągu jeszcze nie wpasowali się w drużynę. Trener popełnia też błędy taktyczne (kto ich nie popełnia?).
Więc jak to podsumować? Wg mnie polska liga poszła w górę pod względem myśli trenerskiej i poziomu sprowadzanych grajków. Więc Piast podbudowany zwycięstwem z nami wygrywa z liderem. Bo w tej lidze każdy może wygrać z każdym.
Moarł: przestać chlipać, zewrzeć poślady i jazda do przodu! walczyć do ostatniej kolejki jak o niepodległość. Albo jakby to był jubileusz 120-lecia klubu... a właśnie jest.
Ja np. powiem, że Traore zrobił postęp. I co? Nie zweryfikujesz tego bo na jesieni nie grał.
Tak samo nie ocenisz Kameriego który połowę tego czasu był kontuzjowany. Na jesieni miał jeden udany mecz. Na wiosnę też na razie jeden udany mecz.
Klich? Ciężko oczekiwać od 35-letniego zawodnika, że będzie postępy robił.
[quote]#post1715639 Odbije piłkę.
Betony.
Przed sezonem -5 pkt.
Zawierucha z płaceniem, zakazy transferowe, etc, wiemy jak bylo.
Trener, sympatyczny Angol.
Zobacz jak oni grają. I przy takich problemach jakie mieli, ich trener swoją robotę robi dobrze.
Więc jednak się da...
[b]Edycja z 14.03.2026 o godz. 18:23 (scalono posty)[/b]
@BiancoRossoKSC#42838
Wskaż mi zatem co Elsner robi dobrze.[/quote]
Już o tym pisałem, betony mają drużynę, również mają/mieli duże problemy natury organizacyjnej pełna zgoda, ale przede wszystkim mają drużynę sportową czemu nie zaprzeczysz. W dodatku trenera od grudnia 2024 z okresem przygotowawczym w styczniu i całe następne lato. Tam jest poważny szkielet drużyny, wystarczy spojrzeć na skład.
Elsner ukształtował działanie defensywny i miał pomysł na drużynę, później stracił jedynego napastnik. Nie upieram się Elsner finalnie daje plamę, to fakt. Nie będę go bronił jak odejdzie.
Nie chceli go puścić po dobroci to im zaraz pokaże
75 % posiadania piłki, 28 oddanych strzałów i przegrywamy... coraz bardziej uważam, że Elsner jest "kozłem ofiarnym" i tu nie on gra pierwsze skrzypce w tym że jesteśmy tragiczni.
Ja uważam jak on zostanie to będzie sabotaż
pilkarze grają w chuja to widac ewidentnie. tak samo jak i ten pseudo zarzad. kiedy i gdzi dejest rada nadzorcza tego cyrku?
Do Katowic zostanie. Później będą dalej gadać.. Robi sie nam klub "mem" kurwa ..co te kurwy pierdolone zrobiły z tym klubem
[quote]#post1715765 pilkarze grają w chuja to widac ewidentnie. tak samo jak i ten pseudo zarzad. kiedy i gdzi dejest rada nadzorcza tego cyrku?[/quote]
17 marca
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Ivory THC KSC, Goście (1)