Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
  • Zegarki Cracovia - 120-lecie klubu
    • Regulamin
    • Zegarki Cracovia - 120-lecie klubu
    • ❗❗❗RATUJMY HOKEJ 🏒

• Hokej
    • Rozpoczęto 11.04.2025 o 23:17
      Ostatnia aktywność 20.10.2025 o 11:32
      68464 wyświetleń
    • Marchewa

186
      109
    • 13.10.2025 o 22:55
      Post #1696491 13.10.2025 22:55
    • Edytowany
    [quote]#post1696468 [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000009544-jpg-37053156.jpg[/img] To jest trochę tragiczny wynik, chodzi mniej niż na Sanok i tutaj myślę, że na tym etapie sezonu wypadałoby żeby Pani prezes przedstawiła albo zaczęła wdrażać strategię promowania hokeja w Krakowie bo jest naprawdę kiepsko.[/quote] Gdy pytałem tutaj kilkakrotnie o to jak Pani Prezes zamierza zapełnić halę, zgodnie z szumnymi zapowiedziami w wywiadach, to wszyscy zaczęli mnie atakować... Zapytam więc jeszcze raz: Jakie działania zostały podjęte, by tak się stało? Jakie akcje marketingowe i promocyjne Klub przeprowadził? W jaki sposób chcecie przyciągnąć nowych Kibiców na trybuny? Jak widać to nie takie proste w Krakowie i każdy kto rządził miał z tym problem. Nie wystarczy więc, jak Pani Prezes zapewne zdążyła już zauważyć, iść do mediów i z wystudiowanym uśmiechem rzucać piękne slogany . A właściciele obserwują, liczą koszty i pewnie gdzieś już im tam z tyłu głowy zaczynają pojawiać się pytania. Domyślcie się jakie...
    • Marchewa

186
      109
    • 13.10.2025 o 23:50
      Post #1696495 13.10.2025 23:50
    • Edytowany
    [quote]#post1696481 [quote]#post1696473 @żółta kaczka#4267 zapełnienie hali w "zasadniczym" było problemem jeszcze w czasach mistrzowskich. Reklamy i informacji "na mieście" zero, w social mediach także. Mnóstwo ludzi w Krakowie nie wie, że w ogóle jest coś takiego jak hokej. I to jest target dla klubu. BTW, ostatnio na meczu uaktywniła się grupa dopingująca, choć gorąca atmosfera tak ich rozgrzała, że aż ochrona musiała poprosić ich o zachowanie godne kibiców Pasów. Na stadionie bywa 10-11 tys. kibiców, to jakiś kłopot puścić na telebimach w przerwie zapowiedź hokeja?[/quote] Widocznie jakiś kłopot jest, bo obie sekcje piłkarska i hokejowa po brutalnym rozwodzie miłością się nie darzą. Ale klub powinien zabiegać we władzach miasta i komisji odpowiedzialnej za sport o wsparcie medialne i reklamę na przykład w spółce miejskiej MPK. Co by szkodziło wymalować, albo okleić chociaż jeden tramwaj i jeden autobus reklamami Hokejowej Comarch Cracovii??? A telewizja regionalna? Kronika Krakowska? też reklama przyniosła by jakiś wymierny efekt. No i trzeba uderzyć się we własne piersi kibica. Nie ma lepszej reklamy jak jeden człowiek osobiście coś zachwali i poleci drugiemu człowiekowi. Działajmy my cały czas nie oglądajmy się na innych. Jak każdy z nas przyprowadzi tylko jednego nowego kibica, to już z ośmiuset robi się tysiąc sześćset. 🤓[/quote] Czyż hokej nie był kulą u nogi każdej władzy w KS i traktowany raczej jako "kosztowna zabawka Profesora"? Czy na miejscu władzy nie odetchnęlibyście z ulgą, że pozbyto się balastu finansowego, a jako korpo-najemnicy nie cieszylibyście się, że macie nieco mniej roboty? Reklama zapewne jest kosztowna, a takie wynalazki (w sensie funkcja, nie człowiek) jak np.mentor trenera kosztują i to zapewne nie mało. Czy chodzenie do miasta i rozmowy z władzami nie zajmują sporo czasu? Przypomnę tylko, że Pani Prezes ma sporo poza klubowych zajętości jak bycie radną Nowego Targu, prowadzenie własnej firmy czy działalność w zarządzie PZHL.
    • PanSzym

81
      109
    • 14.10.2025 o 04:24
      Post #1696507 14.10.2025 04:24
    Wszyscy cię atakowali bo męczysz w każdym temacie i jesteś wprost wrogo nastawiony
    • torreador, Jake Blues oraz marcin_ksc lubią to.
    • Excal

307
      769
    • 14.10.2025 o 09:47
      Post #1696516 14.10.2025 09:47
    • Edytowany
    I znów to samo jątrzenie… Akurat co do obecności Michalskiej w klubie raczej nie ma zastrzeżeń, wystarczy popytać rodziców w akademii czy pracowników klubu. Siedzi w skyboxie i po prostu każdy kto przychodzi na lodowisko widzie ze jest. Czy to późnym popołudniem czy w sobotę czy w niedziele. Nie znam jej, nie wiem ile ma zajętości poza Twoje story rozjeżdża się z tym co ludzie widza w klubie. Jeżeli chodzi o kwestie organizacyjne, były błędy w karnetach i biletach, wtopy organizacyjne i całkowite blamaże kiedy sekcja była oczkiem w głowie Filipika i częścią dużego korpo. Tak dla porównania Vasseur szef zespołu Ferrari w F1 które zalicza blamaż organizacyjny za blamażem ostatnio przedłużył kontrakt i mówił że potrzebuje paru lat żeby poskładać organizacyjnie zespół. A mówimy tu o setkach pracowników i miliardach budżetu. My tymczasem cudem wywinęliśmy się od likwidacji. Ale w sumie nie wiem po co to pisze i tak będziesz nawalał we wszystkich możliwych wątkach.
    • garbus oraz PanSzym lubią to.
    • CHT

3.6K
      2.6K
    • 14.10.2025 o 09:54
      Post #1696517 14.10.2025 09:54
    Ja tylko przypomnę, że za czasów bogactwa, w klubie dochodziło do takich wpadek jak brak wody mineralnej, nazwiska na bluzach wyklejane taśmą izolacyjną czy walkower za niedopełnienie obowiązków kadrowych. Jeżeli chodzi o bilety za czasów kiedy właścicielem była firma informatyczna (!), wprowadzono system biletowy z czytnikami, które też nie działały i wielu z nas weszło w połowie meczu.
    • żółta kaczka, hank, Excal oraz 3 innych osób lubią to.
    • agent44

6.1K
      1.7K
    • 14.10.2025 o 15:48
      Post #1696540 14.10.2025 15:48
    • Edytowany
    [quote]Gdy pytałem tutaj kilkakrotnie o to jak Pani Prezes zamierza zapełnić halę, zgodnie z szumnymi zapowiedziami w wywiadach, to wszyscy zaczęli mnie atakować... Zapytam więc jeszcze raz: Jakie działania zostały podjęte, by tak się stało? Jakie akcje marketingowe i promocyjne Klub przeprowadził? W jaki sposób chcecie przyciągnąć nowych Kibiców na trybuny? Jak widać to nie takie proste w Krakowie i każdy kto rządził miał z tym problem. Nie wystarczy więc, jak Pani Prezes zapewne zdążyła już zauważyć, iść do mediów i z wystudiowanym uśmiechem rzucać piękne slogany.[/quote] Aby zapełnić halę wystarczyłoby żeby 20% kibiców piłki (szumnie nazywających się kibicami Cracovii) pojawiających się na stadionie, pojawiało się również na lodowisku. Niestety, tego egzaminu kibice Cracovii nie zdali i nie jest to winą ani obecnego zarządu, ani poprzedniego. A Ty, kolego Marchewa, mógłbyś swój prywatny uraz do Michalskiej i środowiska nowotarskiego załatwiać prywatnie, a nie na Forum Kibiców, bo to że masz do niej jakieś animozje jest oczywiste, ale z każdym kolejnym postem wzbudzasz do siebie co raz większą niechęć, nawet jeśli piszesz o realnych problemach, z którymi aktualnie boryka się sekcja.
    • Jake Blues, torreador, PanSzym oraz camel lubią to.
    • Jake Blues

4.1K
      8.5K
    • 14.10.2025 o 16:02
      Post #1696541 14.10.2025 16:02
    ja nawet postawie pytanie, czy celem jest zniknięcie problemów czy zniknięcie nowotarskich okupantów. czyli czy Marchewa zniknie stad razem z Michalska, czy celnymi uwagami raził jedynie słuszną opcję w razie istnienia tych problemów dalej. W pilce tez byl tak zawodnik na forum, on se uwidział trenera Zielińskiego :) - i zniknąl razem z nim, tu wróżę taki sam kejs! Pytam, bo mozę przyjzie czas, że trzeba bedzie i fizycznie pomoc i liczę szable :) .
    • Rock lubi to.
    • żółta kaczka

6.4K
      1.3K
    • 14.10.2025 o 16:37
      Post #1696546 14.10.2025 16:37
    • Edytowany
    Ja tak trochę obok tematu, bo NIE CHCĘ ŻEBY TO BYŁ ARGUMENT W TOCZONEJ DYSKUSJI A JEDYNIE PRZYKŁAD, obrazujący że awersja do kogoś zdarzała się mieć sens. Przypomnę kolegom, że jak ogólnie pojęte środowisko hokejowe w Polsce zachwycało się takim jednym "ekspertem spoza układów" (cudzysłów użyty nieprzypadkowo), co to moim faworytem raczej nie był, to nawet tu mnie proszono, żebym sobie odpuścił na Forum i jakiegoś bloga gdzieś na zewnątrz założył w celu dalszego pisania o nim. Ba, nawet na portalu, który o hokeju podobno wiedział wszystko (finalnie wyszło, że raczej nie tamtym razem), to moim i kolegi @Leesior#410 wpisom print skriny pisali że robią... A potem wyszło to, co wyszło. Także tego... dla pełnej jasności - ja kolegi @Marchewa#42769 awersji NIE podzielam, mam ogromną wiarę, że jest w błędzie głębokim niczym Rów Mariański, ale jestem w stanie sobie wyobrazić sytuację, że za kilka lat mógłby mieć łatkę wizjonera, a nie świra (sorry kolego, myślę że wiesz co chciałem przekazać i że to nie jest pejoratywne w kontekście tego postu). Dopóki nie leci z wycieczkami personalnymi ani wulgarnymi inwektywami to jaki jest sens walić w niego jak w bęben? Za dużo forumowiczów w hokeju mamy? Poza tym - ciekawe rzeczy czasem są w jego postach (przynajmniej ja sobie swój światopogląd parę razy poszerzyłem czytając go). Po co gościa przeganiacie? Serio pytam - PO CO?
    • MSC oraz Leesior lubią to.
    • Jake Blues

4.1K
      8.5K
    • 14.10.2025 o 17:06
      Post #1696547 14.10.2025 17:06
    • Edytowany
    a ktoś przegania? Pan Pizza raz przegonił i zaraz przerosił, Marchewa pisze w bardzo ładnym stylu, człek to inteligentny i rozgarnięty. powiem więcej, między nami pisząc, mi też srednio pasi nowotarski desant i zawsze byłem zwolennikiem budowania silnego krakowskiego srodowiska hokejowego. ale aktualne jest ono baaardzo słabe i stąd jest tak jak jest.
    • Marchewa

186
      109
    • 14.10.2025 o 17:32
      Post #1696550 14.10.2025 17:32
    • Edytowany
    Co to za projekt i do czego się odnosi? Czy Pani Prezes remontuje sobie biuro pod przykrywką wspólnej przestrzeni? Sądząc po nazwie firmy to rodzic jednego z dzieciaków trenujących w akademii, który zapewne sam się zgłosił. Jemu osobiście dziękuję, bo każde działanie na rzecz Klubu to wielka rzecz. Pytanie jaka w tym zasługa Pani Prezes i czy to na miejscu odtrąbiać z góry sukces bez jakiejkolwiek prezentacji, zdjęć itp? [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000005880-jpg-45247791.jpg[/img]
    • żółta kaczka

6.4K
      1.3K
    • 14.10.2025 o 17:33
      Post #1696551 14.10.2025 17:33
    • Edytowany
    [quote]#post1696547 a ktoś przegania? Pan Pizza raz przegonił i zaraz przerosił, Marchewa pisze w bardzo ładnym stylu, człek to inteligentny i rozgarnięty. (...)[/quote] A to przepraszam, faktycznie. Na swoje usprawiedliwienie napiszę tylko, że napisałem co napisałem, bo tak sobie pomyślałem, że ja na jego miejscu poczułbym się poproszony o pójście gdzieś indziej i sprawdzenie czy przypadkiem mnie tam nie ma 😀
    • Marchewa

186
      109
    • 14.10.2025 o 17:40
      Post #1696552 14.10.2025 17:40
    [quote]#post1696551 A to przepraszam, faktycznie. Na swoje usprawiedliwienie napiszę tylko, że napisałem co napisałem, bo tak sobie pomyślałem, że ja na jego miejscu poczułbym się poproszony o pójście gdzieś indziej i sprawdzenie czy przypadkiem mnie tam nie ma 😀[/quote] Ani się nie obrażam, ani nie mam zamiaru uciekać, bo komuś może psuję idealną wizję świata. 🙂 A propos świata, kiedy odbędzie się akcja "Sprzątanie pasiastego świata" czy jakoś tak? Ponoć Kibice z pewnej grupy podrzucili temat sprzątania lodowiska i terenów przyległych. Czyżby kolejny pomysł, który pozostał tylko w trakcie pobożnych życzeń? Czy po raz kolejny piękne słowa nie zostały wcielone w czyn, bo zabrakło animuszu? Pytam, bo bardzo chętnie wezmę w tym udział, a pomysłów też mogę rzucić setkę 🙂
    • żółta kaczka lubi to.
    • żółta kaczka

6.4K
      1.3K
    • 14.10.2025 o 17:45
      Post #1696553 14.10.2025 17:45
    [quote]#post1696552 (...) A propos świata, kiedy odbędzie się akcja "Sprzątanie pasiastego świata" czy jakoś tak? Ponoć Kibice z pewnej grupy podrzucili temat sprzątania lodowiska i terenów przyległych. Czyżby kolejny pomysł, który pozostał tylko w trakcie pobożnych życzeń? Czy po raz kolejny piękne słowa nie zostały wcielone w czyn, bo zabrakło animuszu? Pytam, bo bardzo chętnie wezmę w tym udział, a pomysłów też mogę rzucić setkę 🙂[/quote] Takie akcje to źle mi się kojarzą... mieliśmy taki fajny głośnik na palecie kiedyś... Ja do niego miałem duży sentyment...
    • Marchewa

186
      109
    • 14.10.2025 o 17:52
      Post #1696554 14.10.2025 17:52
    [quote]#post1696553 [quote]#post1696552 (...) A propos świata, kiedy odbędzie się akcja "Sprzątanie pasiastego świata" czy jakoś tak? Ponoć Kibice z pewnej grupy podrzucili temat sprzątania lodowiska i terenów przyległych. Czyżby kolejny pomysł, który pozostał tylko w trakcie pobożnych życzeń? Czy po raz kolejny piękne słowa nie zostały wcielone w czyn, bo zabrakło animuszu? Pytam, bo bardzo chętnie wezmę w tym udział, a pomysłów też mogę rzucić setkę 🙂[/quote] Takie akcje to źle mi się kojarzą... mieliśmy taki fajny głośnik na palecie kiedyś... Ja do niego miałem duży sentyment...[/quote] Pewnie leży w starej maszynowni, tej w której rezyduje obsługa techniczna 🙂
    • żółta kaczka lubi to.
    • axe

2.7K
      8.8K
    • 14.10.2025 o 21:01
      Post #1696564 14.10.2025 21:01
    [quote]#post1696481 ... Jak każdy z nas przyprowadzi tylko jednego nowego kibica, to już z ośmiuset robi się tysiąc sześćset. 🤓...[/quote] Ło Panie... Temat przerabiany wiele razy wcześniej, bo... jakby każdy przyprowadził jedną osobę na piłkę to z 14 robi się 28 tysięcy 🤪 A z tych 28 tysięcy to i komplet na hokeju, koszu, do rektywacji piłki ręcznej i siatkówki (było MP kiedyś) oraz w ogóle do działalności w strukturach KS Cracovia spokojnie ludzi wystarczy 😜
    • MSC lubi to.
    • Marchewa

186
      109
    • 14.10.2025 o 21:05
      Post #1696565 14.10.2025 21:05
    [quote]#post1696550 Co to za projekt i do czego się odnosi? Czy Pani Prezes remontuje sobie biuro pod przykrywką wspólnej przestrzeni? Sądząc po nazwie firmy to rodzic jednego z dzieciaków trenujących w akademii, który zapewne sam się zgłosił. Jemu osobiście dziękuję, bo każde działanie na rzecz Klubu to wielka rzecz. Pytanie jaka w tym zasługa Pani Prezes i czy to na miejscu odtrąbiać z góry sukces bez jakiejkolwiek prezentacji, zdjęć itp? [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000005880-jpg-45247791.jpg[/img][/quote] Podbijam pytanie.
    • CHT

3.6K
      2.6K
    • 14.10.2025 o 21:32
      Post #1696568 14.10.2025 21:32
    • Edytowany
    Dajcie już spokój temu Marchewie. Każdy z nas przeżywał kiedyś zawód miłosny. Widocznie dostał kosza od pani Agaty. Kiedyś mu przejdzie. ☺️
    • torreador lubi to.
    • vamos

282
      405
    • 14.10.2025 o 22:44
      Post #1696573 14.10.2025 22:44
    [quote]#post1696564 [quote]#post1696481 ... Jak każdy z nas przyprowadzi tylko jednego nowego kibica, to już z ośmiuset robi się tysiąc sześćset. 🤓...[/quote] Ło Panie... Temat przerabiany wiele razy wcześniej, bo... jakby każdy przyprowadził jedną osobę na piłkę to z 14 robi się 28 tysięcy 🤪 A z tych 28 tysięcy to i komplet na hokeju, koszu, do rektywacji piłki ręcznej i siatkówki (było MP kiedyś) oraz w ogóle do działalności w strukturach KS Cracovia spokojnie ludzi wystarczy 😜[/quote] No tak, ale my tu piszemy w wątku o hokeju, a nie o piłce. Tam kibiców raczej nie brakuje.
    • Marchewa

186
      109
    • 15.10.2025 o 00:45
      Post #1696579 15.10.2025 00:45
    • Edytowany
    [quote]#post1696568 Dajcie już spokój temu Marchewie. Każdy z nas przeżywał kiedyś zawód miłosny. Widocznie dostał kosza od pani Agaty. Kiedyś mu przejdzie. ☺️[/quote] Pani Agata jako Kobieta nie jest i nigdy nie była w kręgu moich zainteresowań 🙂 Oby tylko Cracovii nie dała kosza tak jak kiedyś Podhalu, gdy w tym związku zaczęły pojawiać się rysy.
    • Marchewa

186
      109
    • 15.10.2025 o 01:17
      Post #1696580 15.10.2025 01:17
    • Edytowany
    A teraz już na poważnie: Dlaczego nasz bramkarz gra w parkanach Warriora, skoro mamy ważną umowę partnerstwa technicznego z CCM? Przecież taka umowa niesie za sobą określone obowiązki, a w tym choćby zakaz używania i reklamowania sprzętu konkurencji w każdej formie. Z pewnością w zapisie są kary umowne za złamanie warunków. W piłce są to milionowe kontrakty, u nas zapewne aż takich kwot nie ma, ale z pewnością kara finansowa może być dotkliwa, nie mówiąc już o stratach wizerunkowych. W Klubie jest dwóch dyrektorów, kierownik drużyny, rzecznik i marketingowiec z Panią Prezes na czele i naprawdę nikt tego nie zauważył? To już kolejny błąd, ale za to taki, który może mieć naprawdę poważne konsekwencje.... [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000005913-jpg-47158402.jpg[/img]

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie