Zadawać pytania można, a nawet trzeba, ale nie budować niepewności wśród kibiców, że jest źle, bo ktoś z NT zjawił się na trybunach. Patrzeć na ręce trzeba i chwała Ci za to, ale przed opublikowaniem posta lepiej się dwa razy zastanowić. Nie wszystko się nadaje do publikowania, a na te pytania nikt Ci na forum nie odpowie.
Nie ma sponsorów i pełnej hali? Owszem. A znasz realia? To jest hokej, w Polsce. I to już jest odpowiedź jak trudno o w/w aspekty. Dajmy im chwilę, niespełna miesiąc po starcie ligi nie da się wszystkiego osiągnąć. Może za jakiś czas jako kolektyw kibiców poprosimy o jakieś spotkanie żeby zapytać się "face to face".
-
-
❗❗❗RATUJMY HOKEJ 🏒
- Edytowany
[quote]#post1695275 Zadawać pytania można, a nawet trzeba, ale nie budować niepewności wśród kibiców, że jest źle, bo ktoś z NT zjawił się na trybunach. Patrzeć na ręce trzeba i chwała Ci za to, ale przed opublikowaniem posta lepiej się dwa razy zastanowić. Nie wszystko się nadaje do publikowania, a na te pytania nikt Ci na forum nie odpowie.
Nie ma sponsorów i pełnej hali? Owszem. A znasz realia? To jest hokej, w Polsce. I to już jest odpowiedź jak trudno o w/w aspekty. Dajmy im chwilę, niespełna miesiąc po starcie ligi nie da się wszystkiego osiągnąć. Może za jakiś czas jako kolektyw kibiców poprosimy o jakieś spotkanie żeby zapytać się "face to face".[/quote]
Zadawać pytania można, ale tylko takie wygodne? Czy może forum to już jest tuba propagandowa nowej władzy, która boi się krytyki? Czy o wizytach na sławetnym balkoniku można wspomnieć tylko w kontekście np P. Agnieszki Chylińskiej z zeszłego sezonu, a o innych bywalcach już nie? A dlaczego, skoro tam byli i tego nie zakłamiemy?
Ja bardzo chciałbym te pytania zadać "face to face", ale nie było mi dane jako zwykłemu kibicowi. "Wszyscy kibice są równi, ale niektórzy są równiejsi" parafrazując Orwella. Dlaczego więc tylko ci wybrani mieli okazję spotkać się z Panią Prezes?
Dlaczego jest tak źle skoro jest tak dobrze?
Można zadawać pytania niewygodne, ale komu je zadajesz na forum?! Tutaj nikt Ci na to nie odpowie, tutaj nie ma władz, a przynajmniej nie ujawniają się jako czytelnicy forum. Posądzanie wieloletnich kibiców z forum o propagandę na rzecz nowej władzy jest co najmniej niestosowne, zwłaszcza od kogoś, kto zarejestrował się dwa dni temu i sieje tu ferment.
[quote]#post1695283 Można zadawać pytania niewygodne, ale komu je zadajesz na forum?! Tutaj nikt Ci na to nie odpowie, tutaj nie ma władz, a przynajmniej nie ujawniają się jako czytelnicy forum. Posądzanie wieloletnich kibiców z forum o propagandę na rzecz nowej władzy jest co najmniej niestosowne, zwłaszcza od kogoś, kto zarejestrował się dwa dni temu i sieje tu ferment.[/quote]
Co nie jest zabronione, to jest dozwolone. Skoro inny punkt widzenia nazywasz sianiem fermentu i z braku argumentów wypominasz krótki staż na Forum to niczym Tadeusz Sznuk powinienem powiedzieć: "Nie mam więcej pytań"... Ale ja pytania mam i co gorsza nie boję się ich zadawać 🙂
a jakie jest to pytanie bo się zgubiłem?
- Edytowany
Ale komu zadajesz te pytania?! Pytam po raz kolejny. Strzelasz nimi "w powietrze" tworząc atmosferę wśród kibiców, że jest źle. A jak jest, jeszcze nie wiadomo. Proszę o czas. Wypomnienie Twojego stażu na forum nie jest efektem - jak określiłeś - braku argumentów, a odparciem ataku na bycie propagandzistą obecnej władzy. Bo po nastu latach pisania, dla tych co jestem anonimowy, przynajmniej po postach widać, że jestem stąd. Jaki ja miałbym więc interes bronić obecnej władzy?! Żaden! Na razie ani nie pochwalam, ani nie krytykuje. Po prostu daję szansę i wiem, że potrzeba czasu żeby to poukładać. W klubie są też nasi ludzie, nie tylko tacy z Nowego Targu. Też bym chciał żeby system biletowy hulał, strona internetowa, fanshop z prawdziwego zdarzenia i hala wypełniała się po brzegi, ale nie jest to łatwe zadanie, zdaje sobie z tego sprawę. Bywa i tak, że władze obecne w klubie bywają szkodnikami, a jak będzie w tym przypadku ... Jeszcze nie wiem, rozglądam się. Jeżeli będzie źle, sam będę pisał żeby wywozić na taczkach.
No i z igły robią się zagnojone widły. Proponuje koledze Marchewie, żeby wziął na wstrzymanie, bo nazwanie jego kilku ostatnich postów sianiem fermentu to jest bardzo łagodne określenie. My, czyli całe środowisko hokeja w Cracovii, w obecnej sytuacji jesteśmy - by użyć takiej metafory - rekonwalescentami po ciężkim zawale. Daj chłopie żyć.
- Edytowany
Czy Marchewa masz na imię w realu Jacek lub Pawel??
A może Marchewa ma na imię Kinga ?
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000004445-jpg-90866051.jpg[/img]
Mamy nowy chodnik i serio się cieszę, bo coś ruszyło na plus. Brawa dla tych, co załatwili oraz sponsora - bez ironii!
Mam jednak kolejne pytanie: Czy sposób ogłoszenia rodem z Kroniki Filmowej PRL to celowy zabieg admina? Czy jednak od teraz w ten sposób nowa władza będzie oglaszać każdy swój mniejszy lub większy sukces, ktorych mam nadzieję będzie co nie miara? Czy od teraz po nowym chodniku bez dziur i nierówności wszyscy razem podążymy ku świetlanej przyszłości, pełnej sukcesów i ogólnego dobrobytu?
Myślę, źe Bareja by tego lepiej nie wymyślił!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000004452-jpg-46855969.jpg[/img]
- Edytowany
no ja sie bardzo ciesze, od lat mnie wkurwia ten syf wokol lodowiska. Moze sie doczekam tez naprawy i pomalowania ogrodzenia, odchwaszczenia tych resztek trawnikow, umycia i odswiezenia szyb i scian, za Comarchu sie nie dalo. duzy plus.
a co do Marchewy - to nie jest Bareja, tylko publiczne podziekowanie sponsorowi, rozumiem, ze jak ty bys rzadził, tobys sponsorowi mowil tak: dawaj kase i spierdalaj.
I po co chłopie ironizujesz?! Tak admin będzie informował, nawet jak wymieni żarówkę, czy skasuje luz na zawiasach w drzwiach. Nie podoba Ci się, to przestań obserwować stronkę na Fejansie i po kłopocie. Pieprzysz o drodze po równym chodniku do świetlanej przyszłości pełnej sukcesów. A kto zapowiadał, że bijemy się o jakieś sukcesy?! Uciekliśmy spod topora, walczyliśmy i nadal walczymy o byt. Comarch dał nam "kroplówkę" na dwa sezony, co będzie później nie wie nikt i aż strach pomyśleć. Tak, cieszy nas ten chodnik, cieszyły nas nowe trybuny, sanitaria i fakt, że nadal nie musimy robić ściepy na sprzęt czy organizacje meczu. Cieszymy się, że hokej nadal żyje. A jak jesteś taki wspaniały i zrobiłbyś wszystko lepiej, to dlaczego nie zostałeś prezesem?!
Czy ty Marchewa widzisz jakieś pozytywy, czy tylko nap.....ka. Coś mi śmierdzisz gościem z pierwszego rzędu na sławetnym spotkaniu z Dróżdżem na Kałuży. Tam byli tacy klakierzy.
[quote]#post1695326 I po co chłopie ironizujesz?! Tak admin będzie informował, nawet jak wymieni żarówkę, czy skasuje luz na zawiasach w drzwiach. Nie podoba Ci się, to przestań obserwować stronkę na Fejansie i po kłopocie. Pieprzysz o drodze po równym chodniku do świetlanej przyszłości pełnej sukcesów. A kto zapowiadał, że bijemy się o jakieś sukcesy?! Uciekliśmy spod topora, walczyliśmy i nadal walczymy o byt. Comarch dał nam "kroplówkę" na dwa sezony, co będzie później nie wie nikt i aż strach pomyśleć. Tak, cieszy nas ten chodnik, cieszyły nas nowe trybuny, sanitaria i fakt, że nadal nie musimy robić ściepy na sprzęt czy organizacje meczu. Cieszymy się, że hokej nadal żyje. A jak jesteś taki wspaniały i zrobiłbyś wszystko lepiej, to dlaczego nie zostałeś prezesem?![/quote]
No bo Marchewa tylko ironizuje bez sensu, hokej jest w chujowej kondycji i trzeba chodzić na mecze i razem podtrzymać tą sekcje a nie jechać po tych którzy coś robią dla klubu, Marchewa pomóż zadbać o wspólne dobro zamiast się kłócić
Hokej niestety umiera w całej Polsce zwłaszcza, że z mapy hokejowej zniknęło bardzo utytułowane Podhale Nowy Targ. Kiedyś u nas mnóstwo wiary przychodziło na mecze hokeja, bo w tej dyscyplinie wyróżnialiśmy się, a w piłce nożnej było słabo. Najpierw w czasach, gdy sponsorem był Okocim (w sumie bez sukcesów) a później przy regularnie zdobywanych tytułach Mistrza Polski. Ten brak wyników w piłce nożnej przyciągał kibiców na mecze w hokeja, gdzie bywała niezapomniana atmosfera. Można było świętować pierwsze Mistrzostwo Polski dla Cracovii, będąc świadkiem tego wydarzenia na stulecie klubu w 2006 roku. Później były świetne mecze, których trudno zapomnieć jak choćby z Karagandą z Kazachstanu 3-2 i finale play off z GKS Tychy gdzie przegrywając 2-4 odrobiliśmy straty strzelając gole na 27 i 11 sekund przed końcem, a później decydujący jeden rzut karny Laszkiewicza. Takie niesamowite mecze potrafią dobrze utkwić w pamięci stąd pamiętam i chyba nie pomyliłem się, co do czasu zdobycia tych bramek. REASUMUJĄC: HOKEJ TRZEBA UTRZYMAĆ I MOŻE ZNÓW BĘDZIE KIEDYŚ ATRAKCYJNĄ DYSCYPLINĄ W POLSCE.
Oczywiście hokej trzeba utrzymać generalnie całą ligę, bo z czegoś tą reprezentację trzeba tworzyć.
Ale Panowie, z gadania i marudzenia nic nie wyniknie. Trzeba zastanowić się co realnie my kibice, mieszkańcy miasta i regionu możemy zrobić żeby temu sportu pomóc, albo realnie go wesprzeć i uczynić bardziej atrakcyjnym dla niewtajemniczonych. 🤔
Dobry wieczór. Mam pytanie dotyczące frekwencji. Ostatnie dwa mecze na Cracovii to jakieś 700 osób. Jak się Wam wydaje organoleptycznie, to więcej czy mniej niż średnio w zeszłym sezonie ?
[quote]#post1695488 Dobry wieczór. Mam pytanie dotyczące frekwencji. Ostatnie dwa mecze na Cracovii to jakieś 700 osób. Jak się Wam wydaje organoleptycznie, to więcej czy mniej niż średnio w zeszłym sezonie ?[/quote]
A wedle szumnych zapowiedzi mieliśmy zapełnić całą halę. Co poszło nie tak?
Marchewa, czy Ty czasem nie jesteś jednym z odrzuconych kandydatów na Prezesa? Jojcysz jak baba.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)