Teraz może się wykazać i nie będzie mógł psioczyć bo hokej.
-
-
❗❗❗RATUJMY HOKEJ 🏒
- Edytowany
Skoro akademia jest w nowej strukturze to największym zadaniem jest lodowisko. Mam nadzieję że przy aneksowaniu tej umowy uda się ustalić nowe warunki współpracy w których miasto realnie będzie wspierać klub w utrzymaniu infrastruktury.
Wkoncu to miasto obiecywało, mówiłaś że są otwarci na współpracę jeżeli będzie finansowanie na parę lat do przodu.
Czas się miejska władzo wykazać, pokazać że dotrzymujecie słowa, szczególnie kiedy wspiera się inne kluby i dyscypliny sportowe….
I tak macie promocję że akademia jest finansowana przez Canpack, gdzie zasadniczo to obowiązek miasta żeby wspierać sport dzieci i młodzieży (i pewnie wszystkie inne hokejowe akademie w tym kraju są wspierane przez samorząd).
Prezydent Sęk publicznie mówił, że na razie nie ma z kim rozmawiać w sprawie dotacji dla hokeja. Teraz już jest partner do rozmów, więc czekamy na efekty.
[quote]#post1678117 https://www.facebook.com/comarchcracovia/posts/szanowni-pa%C5%84stwo-z-ogromn%C4%85-przyjemno%C5%9Bci%C4%85-oficjalnie-na-naszym-profilu-podajemy-i/748560391015309/
Czyli akademia przeszła do nowej spółki.[/quote]
Bogu Panu i Św. Zwisławowi dziekuję po trzykroć na kolanach że uwolniliśmy się od korpo-szkodnika niszczyciela i ignoranta !!! Teraz Razem Damy Radę ❤️
Duży kamień z serca spadł, oby teraz wszystko poszło we właściwym kierunku,. Ważnych jest mnóstwo spraw ,od pierwszej drużyny począwszy przez zachowanie struktur , szkolenie grup młodzieżowych . Wierzę że ta sytuacja wzmocni społeczność hokejową . I oby mimo niepewności co do wyników sportowych , hala była się wypełniona by wspierać tę drużynę!
https://hokej.net/artykul/nowy-rozdzial-kapitan-reprezentacji-polski-zostal-trenerem-poprowadzi-ekstraligowy-klub?fbclid=IwY2xjawK_ZlBleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBZVVdsSFY5cFNRYTdDOUE2AR5x8urastUPYfq8ts8VeTu--IVk6n-MUcECkXpsVN--WBA4Zmw0LI5hpCmpaA_aem_D_7T_TFmUfyHiz1olUrs6Q
powiem tyle, bedzie sie działo!
No i powodzenia Dziubek w nowej roli
- Edytowany
Ja mam trochę inne spojrzenie na tę sytuację - po prostu każdemu zaangażowanemu w obecny projekt hokejowy Cracovii daję duży kredyt zaufania. Jeszcze kilka tygodni temu marzyliśmy o takiej sytuacji, że będziemy pewni przystąpienia do nowego sezonu PLH. Niezależnie czy prezesem jest Adam Zięba czy Agata Michalska, trenerem Marek Ziętara czy Krystian Dziubiński, a w składzie będzie jeździł Marcin Kolusz czy Oliver Olsson - czekam na to, co się wydarzy i cieszę się, że będę mógł oceniać poczynania tych osób na podstawie kryteriów organizacyjno-sportowych, a nie zostało to w sferze kibicowskich marzeń.
Oczywiście rozumiem podejście kibicowskie do Nowego Targu, ale również, odwołując się do przywołanego GTSu, przypominam sobie nasze czasy piłkarskiej sekcji w 3 lidze w naszym ostatnim podejściu. Wtedy trzon drużyny tworzyły osoby powiązane mniej lub bardziej właśnie z GTS, włączając też samego trenera, ale wówczas również walczyliśmy o byt, tyle że innej sekcji. Widzę pewne podobieństwa do obecnej sytuacji hokeja w Krakowie.
Odnośnie samej osoby Dziubińskiego, to również nie jest to osoba przypadkowa z naszej perspektywy. Owszem, znacznie większe powiązania Dziubka dotyczą Nowego Targu, ale w Krakowie również zapisał piękną hokejową kartę. Wiele osób ma z Krystianem pozytywne wspomnienia, był jedną z kluczowych postaci ostatniego mistrzowskiego składu Pasów. Te powiązania z Nowym Targiem rozumiem, że mogą być solą w oku, natomiast jak już wspominałem - Krystiana ocenię od strony sportowej, bo jest to oczywiście duże ryzyko związane z jego zatrudnieniem w takiej roli, natomiast dobrze, że będziemy mogli to zrobić. :)
Dodatkowo zachowując wszelkie proporcje, mam też z tyłu głowy pewne wspomnienia dotyczące Filipa Drzewieckiego, gdzie po jego odejściu do Sanoka, później jeszcze Jastrzębia i Katowic niektórzy nasi kibice negatywnie się o Drzewku wypowiadali. Można to nawet odkopać na forum. Powtórzę, zachowując proporcje, bo później Filip chociażby pozytywnie wypowiadał się o Krakowie, ale finalnie wrócił do nas i udowodnił swoją wartość, a teraz jest jedną z osób budujących Cracovię, o której słychać mnóstwo pozytywnych komentarzy od wielu lat, włączając jego przywiązanie do klubu. Może pod pewnymi względami tak samo będzie z Dziubińskim? Samo podejście do Drzewka sprzed lat również pokazuje jak pięknie możemy różnić się w swoich opiniach jako kibice - ale wszyscy tworzymy głos kibicowski hokejowej Cracovii, stąd oczywiście jestem przeciwko usuwaniu postów o ile nie łamią regulaminu, ale co ważne - zachowajmy też klasę i kulturę wypowiedzi. Czytają nas nie tylko kibice, co pokazują na przykład niedawne artykuły na hokej.net.
100%racji. Malkontenci dajcie sobie na wstrzymanie.
- Edytowany
Przecież my jeszcze ciągle mamy niepewną sytuację. Sekcje uratował pewien konglomerat oraz sponsoring Comarchu ( na niższym niż za Filpiaka poziome jak rozumiem). Mamy najgorszą halę w lidze i nieuregulowane relacje z miastem które jest jej właścicielem. Jeszce dużo może pójść nie tak i jeszcze może się to zawalić. W tym kontekście atmosfera wokół hokeja jest mega ważna. Żeby był i trwał hokej seniorski żeby była akademia która też potrzebuje dobrej atmosfery bo ma sponsora prywatnego.
Ci ludzie jeszce na dobre nie zaczęli a niektóry już ich skreślają przez miasto z którego pochodza. Bardzo Was proszę, dla dobra tej sekcji w szacunku za te wszystkie lata dajmy sobie na wstrzymanie.
Myśmy się przywyczaili, że sytuacja finansowa i organizacyjna klubu jest bodaj najstabilniejsza w całej lidze - Filipiakowi tak naprawdę bardziej zależało na hokeju, niż na piłce. Ale obecnej sytuacji nie nazwałbym niepewną, właśnie w porównaniu z konkurancją - Podhale, Sanok - tam dopiero jest niepewność. Hokej został zaorany w Opolu i Gdańsku - ich kibice to dopiero mają powody do żałoby.
Jestem dobrej myśli, bo pani prezes nie jest osobą przypadkową, zna się po prostu na tej robocie. W tle przewinęło się gdzieś nazwisko Rasia, wygląda, że dyskretnei, ale pomaga, co skądinąd nie dziwi (dziwić mogłoby, gdyby było odwrotnie).
No i nie wypada zapominać o konsorcjum nowych właścicieli, pozostają w tle, ale to oni ponoszą per saldo odpowiedzialność.
Najgorsze już za nami, a teraz ... Nie powiedziałabym, że wielką niewiadoma bo jednak jest ten Comarch więc mamy trzy lata oddechu, nie podzieliliśmy losu Gdańska, Opola, Krynicy i odskoczyliśmy od pułapu, na którym są Sanok i Podhale. Jako właściciele mamy spółkę, która nie jest hokejowym Vanna Ly. Zostaje Witos, Pani Prezes też nie jest aninimową osobą i jakby na to spojrzeć przez pryzmat Podhala to dźwignęła tam klub, a że ostatecznie taki byt spotkał Szarotki, cóż ... Jak nie ma siana, to nawet najlepszy sternik nic nie pomoże. Póki co trwamy, przyglądamy się uważnie co się dzieje i ... Wszyscy na S7.
Jest lepiej niż mogło być, tyle w temacie.
Kiedy karnety na hokej w sprzedaży ?
w tym zakończonym sezonie miałem karnet i teraz też kupię
pytanie mam takie, gdzie teraz nabrać sił do kibicowania gdy pani Dorotka już nie prowadzi lokalu?
Restauracja krakowska, po 2 stronie hali.
[quote]#post1679009 100%racji. Malkontenci dajcie sobie na wstrzymanie.[/quote]
Dokładnie - nie wiem na pewno ale pamiętajcie, że Filipiakowe zarządzanie się zmieniło i nie wiemy czy armia ludzi nie śledzi nastrojów poprzez forum. Chyba to nie moment by radykalne opinie powinny się tu pojawiać teraz, akurat teraz gdy wiele osób próbuje coś pomóc.
No raczej nie będzie chęci do inwestowania czasu i pieniędzy jeżeli atmosfera wokół hokeja będzie słaba. Nie zmienia to potrzeby dyskusji o zawodnikach, trenerach czy zarządzie. Z tym że ta dyskusja musi być oparta na merytorycznych argumentach.
Ciekawe co dalej z lodowiskiem, to największy znak zapytania teraz.
Na dziś przeszła do nowej spółki.
I bardzo dobrze. Mam nadzieję że przy okazji będzie dało się wynegocjować lepsze warunki z miastem które może część kosztów utrzymania wziąć na siebie. Tam wkoncu szkoła się dzieciaki, głównie mieszkańcy Krakowa, szkoły, łyżwiarki figurowe, AWF, ludzie jeżdżący rekreacyjnie. To inna sytuacja niż stadiony piłkarskie gdzie jednak niewiele osób wchodzi na murawę poza pierwszą drużyną.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)