18 października (piątek):
Korona Kielce - Piast Gliwice, godz. 18:00, sędzia: Tomasz Kwiatkowski (Warszawa)
Lechia Gdańsk - Legia Warszawa, godz. 20:30, sędzia: Piotr Lasyk (Bytom)
19 października (sobota):
Motor Lublin - Widzew Łódź, godz. 14:45, sędzia: Damian Sylwestrzak (Wrocław)
Zagłębie Lubin - Jagiellonia Białystok, godz. 17:30, sędzia: Daniel Stefański (Bydgoszcz)
20 października (niedziela):
GKS Katowice - Śląsk Wrocław, godz. 12:15, sędzia: Patryk Gryckiewicz (Toruń)
Górnik Zabrze - Stal Mielec, godz. 14:45, sędzia: Marcin Szczerbowicz (Olsztyn)
Raków Częstochowa - Pogoń Szczecin, godz. 17:30, sędzia: Paweł Raczkowski (Warszawa)
21 października (poniedziałek):
Radomiak Radom - Puszcza Niepołomice, godz. 19:00, sędzia: Paweł Malec (Łódź)
-
-
Pozostałe mecze 12-tej kolejki ekstraklasy 2024/205
- Edytowany
Zaczynamy 12 kolejkę, pierwszy gol padl w Kielcach, Piast, jak to Piast, po karnym, prowadzi 1:0.
Edit: Początek 2 połowy i 2:0
Koniec, Korona przegrywa z Piastem 0:2. Oglądałem 2 połowę, jedyne co zapamiętałem to doskonałe znana z poprzedniego sezonu mina Zielińskiego.
- Edytowany
W drugim meczy (7)egła prowadzi po golu Japończyka (nauczył się już 7-kę pokazywać)
I 0:2. Dobry interes z tym Chodyną zrobili (nie wiem, czy go do wojska powołali, czy w jakiś inny sposób skaperowali), ale wyrożnia się
Jacek Zieliński : Szczęście sprzyja lepszym i było po stronie Piasta.Przegraliśmy bardzo ważny mecz.Próbowaliśmy odwrócić ten pojedynek, ale było widać że nie potrafimy ich przełamać..To była zasłużona wygrana Piasta.
Pan Jacek , jak zwykle w kilku żołnierskich słowach.. jebło to jebło. Na chuj drążyć temat.
Szkoda, bo życzę Koronie utrzymania i lubię trenera Zielińskiego choćby za wypowiedzi na konferencjach.
- Edytowany
W Lublinie mocno grają. Od 2 :0 dla Motorynki do 2:3 dla widzewa po 45 minutach.
Jak widać, 2:0 to naprawdę niebezpieczny wynik...
- Edytowany
W trzecim meczu tej kolejki, do przerwy 5 goli. Najpierw motorynka dwa, potem rts trzy. I jest 2:3.
Edit: Symultanicznie z @pablo74#33265
A bramkarz nie pomógł jak w poprzednim meczu.
Ostatecznie Motor - Widzew 3:4
Nie do wiary co bramkarz odjebał.
https://x.com/i/status/1847632237472129258
- Edytowany
Bo sobie musiał przełożyć na lewą nogę. Tu właśnie widać po co bramkarz musi grać obiema nogami.
Edit: Widzew z xG 1.06 wycisnął 4 bramki.
Jaga 3:0 w 63 minucie, więc można już jej dopisać 3 punkty po tej kolejce
No i nie ma przełamania malinowych. Remis 0:0. No i pierwszy mecz w tej kolejce, w ktorym goście nie wygrywają. Pytanie, czy Magiera utrzyma posadę, ale to nie nasz problem.
GieKSa wydaje się najmocniejszym beniaminkiem
Górnik wygrywa ze Stalą Mielec 3:1 i to pierwsze zwycięstwo gospodarzy w tej kolejce. Może to i dobrze, że Mielec przegrał, bo będzie dodatkowo zmotywowany na mecz środowy, zalegly we Wrocławiu. Jak tam nie przegra to malinowi ustanowią najgorszy start sezonu w eklapie z 11 meczami bez zwycięstwa, zwalniając z tego "zaszczytu" Areczkę z sezonu 2005/26, w którym właśnie w 11 meczu wygrała po raz pierwszy.
Wracając do meczu, warto zaznaczyć, że w 27 minucie na boisko wszedł Karol Knap, zapisał się w protokole z żółtą kartką
- Edytowany
Medaliki wygrywają z paprykarzami (kończącymi mecz w 9-kę) 1:0. A propos, Rodin strzelił w 100 minucie, ale zweryfikowano na offside. I w 102 strzelił 2 raz. Za podwójne ściągnięcie koszulki dostał 2 żółte i wyleciał
Kończymy niedzielę, już nie narzekamy. 3 punkty z Motorem na poprawę humorów i w świetnym nastroju jedziemy do Gdańska, tak to widzę.
Cracovia Pany!
Ładny rollercoster z udziałem Rodina :)
Odnośnie tego meczu. Na jednej trybunie paprykarze i brudasy z chorzowa. "Miłość"kwitnie...
@pablo74#33265 Czyli się szykuje WRWEP
[quote]#post1647822 @pablo74#33265 Czyli się szykuje WRWEP[/quote]
Ja widzę PERWW...;)...ersje
[quote]#post1647816 Ładny rollercoster z udziałem Rodina :) [/quote]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-10/img-2070-jpeg-76843546.jpeg[/img]
A i grali w 9 :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)