@leszeczek#4153 @Mencypicka#36395
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-09/image-png-09460180.png[/img]
-
-
Puszcza Niepołomice vs Cracovia, sobota 21 września, 12:15
Czytałem to tylko się zastanawiałem czy sobota to dzień tygodnia😀i wychodzi że tak .
Trochę dziwne. Czytałem dzisiaj wywiad z kimś z Puszczy, że wydają ogromne pieniądze za wynajem naszego stadionu (4 mln rocznie), jednocześnie narzekają na niską frekwencję (średnio 2600 widzów). Mieliby teraz okazje zarobić to tak jakby nie chcieli. Chwała im za ogranie gts w barażach, ale niech już lepiej wracają do siebie.
[quote]#post1642356 Trochę dziwne. Czytałem dzisiaj wywiad z kimś z Puszczy, że wydają ogromne pieniądze za wynajem naszego stadionu (4 mln rocznie), jednocześnie narzekają na niską frekwencję (średnio 2600 widzów). Mieliby teraz okazje zarobić to tak jakby nie chcieli. Chwała im za ogranie gts w barażach, ale niech już lepiej wracają do siebie. [/quote]
Jeżeli płacą tyle kasy za wynajem (4 mln) to ten zastrzyk finansowy w jednym meczu ich nie zbawi, biorąc pod uwagę fakt, że wiele mogą nie zarobić przez różne okoliczności o których pisałem a których nie da się przewidzieć.... Mi tam nie przeszkadza, że grają u nas... Dziwi mnie tylko, że tyle kasy muszą płacić i funkcjonują bardzo dobrze i nie ma stanowi to obciążenia dla budżetu klubu. Trudno pojąć skąd te wszystkie kluby mają tyle kasy... Reklamy, sponsorzy, prawa do transmisji, coś do tego dorzuci miasto, jako wielka promocja i jak z tego zamknąć budżet przy takich wydatkach? Frekwencja około 2500 tysiąca dla klubu z tak małego miasta jest bardzo dobra a wyjazdy na mecz nie tak bardzo dalekie.... Myślę, że u siebie bardzo by nie podnieśli frekwencji, bo wszyscy kibice dumni z wielkiego sukcesu ich klubu w swoim mieście jadą na mecz w sumie nie bardzo daleko. Co prawda na Bruk-Bet we wiosce Nieciecza liczącej 800 mieszkańców na mecze przychodzi po 4 tysiące, bo zjeżdżają z okolicznych miejscowości nie mając mocnych klubów w regionie.
@Vasago#211
Tu link do artykułu który czytałem.
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/1145735/klub-z-ekstraklasy-zmieni-stadion-w-tle-wielkie-pieniadze
[quote]#post1642397 @Vasago#211
Tu link do artykułu który czytałem.
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/1145735/klub-z-ekstraklasy-zmieni-stadion-w-tle-wielkie-pieniadze[/quote]
Ciekawy artykuł... Nie siedzę w tych prawach ekonomii klubów piłkarskich ale nie przypuszczałem, ze TV tak dużo płaci klubom z ekstraklasy... Te 8 mln dla klubu z dolnych regionów tabeli to wydaje się dużo.
Powiem Wam ,że pewnie zapełnimy D ale jest sporo osób co nie pójdą na D a jeśli by mieli otworzone inne sektory to by poszli a tak to nie pójdą.
To niech siedzą sobie przed tv i patrzą jak gra WICELIDER !!!
[quote]#post1642343 [quote]#post1642312 Ogólnie szmaciarskie jest utrudnianie nam wejścia w sytuacji gdy im uratowaliśmy dupę z licencją i to dwukrotnie. [/quote]
(...)kiedyś był mecz chyba z Zagłębiem Lubin, gdzie kibice Cracovii śpiewając CRACOVIA przekrzykiwali tych, co śpiewali coś tam na gts i dostali w mordę)... To przyznaję, że były bardzo sporadyczne przypadki i może tylko te dwa... [/quote]
Mój pierwszy mecz przy Kałuży :)
Dla tych, co nie zdążą odebrać biletów przed dniem meczowym info ze strony SCTM:
Najważniejsze informacje dotyczące dystrybucji biletów na mecz z Puszczą:
- podczas meczu będą otwarte dwa sektory A oraz D
- stowarzyszenie dystrybuuje bilety na sektor D
- bilety sprzedawane są do piątku (20.09) do godziny 16:00
- bilety sprzedawane są w sklepie K1 na stadionie (wejście od strony pomnika Józefa Kałuży)
- bilet normalny - 40 zł
- bilet dla dzieci do 13 roku życia - 20 zł
Istnieje możliwość zapisów online - https://cracoviatomy.pl/
Odbiór biletów z zapisów online będzie w dniu meczu w godzinach 10:30 do 11:15 przy pomniku Józefa Kaluzy. Po tej godzinie nie będzie możliwości odbioru biletu.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-09/459787307-847503370855662-2981868351159127450-n-jpg-50321948.jpg[/img]
Bilety odebrane. Trochę bałaganu, ale przynajmniej atmosfera miła.
Przyszła mi w obronie Puszczy taka myśl. Restrykcje w dystrybucji biletów na A moga wynikać z chęci uniemożliwienia wejścia na sektor psom, które chętnie by na nas poszczekały, a i sektor by chętnie zdemolowały. Kundle są wygłodniałe E-klasy, a mecze Cracovii są dla nich szczególnie atrakcyjne. Chyba lepiej, że bilety dla nas rozprowadza stowarzyszenie. Trochę szkoda, że nie ma biletów na jakiś neutralny sektor, dla seniorów i megapikników (mam na myśli starszych i spokojniejszych niż ja) bo oni mogą się na D nie odnaleźć.
@leszeczek#4153
Leszeczku Drogi, w tym meczu ma być ogień z trybuny dla Naszych!!!
Oby taki na każdym wyjeździe był
[quote]#post1642478 @leszeczek#4153
Leszeczku Drogi, w tym meczu ma być ogień z trybuny dla Naszych!!![/quote]
Ale co to ma do mojego posta? Ja wiem, że "Emeryci i renciści zrobią doping zajebisty", ale powiem Ci szczerze, że uważam, że kilku kibiców, których spotykam na A, a pewnie po przeciwnej stronie boiska (E-H) jest ich jeszcze więcej już z okazji wieku i stanu zdrowia nie są do tego zdolni. Dlaczego oni nie mogą mieć możliwości zobaczenia na żywo tego meczu?
Pewnie Ci o których mówisz byli na meczu z Pogonią 😀teraz niech odpokutują hoolsy jedne😉
- Edytowany
> z okazji wieku i stanu zdrowia
Dla tych jest jeszcze inna wersja - "Właściciele sztucznej szczęki, niech usłyszą wasze jęki"
INFORMACYJNIE. Na stronie Puszczy można właśnie kupić bilety na G2 "nie będąc kibicem Puszczy"
Ten świat upada. Kiedyś się szanowało starszych, a teraz czytam, że kibicowanie nie jest dla starych ludzi. Podejrzewam, że ci co sobie teraz robią z seniorów podśmiechujki, gdy będą w ich wieku nie będą pamiętali gdzie jest nasz stadion. Smutne.
Leszeczku drogi. Tych którzy się obrażają za podśmiechujki i tak nikt nie wpuści bo wnoszenie kija w dupie jest niezgodne z regulaminem stadionu.
Zenada jest, ze trybuna jeszcze nie zostala zapelniona.....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)