Pytanie do mądrych głów, co się w takim razie musi stać by Ci wszyscy zadeklarowani kibice Cracovii zaczęli chodzić na mecze?
-
-
Cracovia vs Gornik Zabrze, sobota 24 sierpnia, 17:30
Na ten moment w Polsce nie ma takiej mody jak choćby w Niemczech. Czasy fanatyzmu się zmieniły i to nie to samo ale trzeba pamiętać, że w tamtych fantastycznych ale i biednych czasach nie każdego było stać by chodzić na mecze. Gdy na Cracovii było 6 tys ludzi to było wow i każdy był dumny. Teraz frekwencja jest znacznie lepsza a się narzeka. Oczywiście słusznie bo uważam, że potencjał jest większy ale wg mnie tylko droga sukcesów może to zmienić w stały trend. Dziś już nie ma nowych kibiców takich jak Ty, przynajmniej nie tak dużo jak kiedyś.
[quote]#post1638347 Na ten moment w Polsce nie ma takiej mody jak choćby w Niemczech. Czasy fanatyzmu się zmieniły i to nie to samo ale trzeba pamiętać, że w tamtych fantastycznych ale i biednych czasach nie każdego było stać by chodzić na mecze. Gdy na Cracovii było 6 tys ludzi to było wow i każdy był dumny. Teraz frekwencja jest znacznie lepsza a się narzeka. Oczywiście słusznie bo uważam, że potencjał jest większy ale wg mnie tylko droga sukcesów może to zmienić w stały trend. Dziś już nie ma nowych kibiców takich jak Ty, przynajmniej nie tak dużo jak kiedyś.[/quote]
Tyle, że ja jestem wychowany na biednej pozbawionej jakichkolwiek sukcesów Cracovii...
[quote]#post1638347 Na ten moment w Polsce nie ma takiej mody jak choćby w Niemczech. Czasy fanatyzmu się zmieniły i to nie to samo ale trzeba pamiętać, że w tamtych fantastycznych ale i biednych czasach nie każdego było stać by chodzić na mecze. Gdy na Cracovii było 6 tys ludzi to było wow i każdy był dumny. Teraz frekwencja jest znacznie lepsza a się narzeka. Oczywiście słusznie bo uważam, że potencjał jest większy ale wg mnie tylko droga sukcesów może to zmienić w stały trend. Dziś już nie ma nowych kibiców takich jak Ty, przynajmniej nie tak dużo jak kiedyś.[/quote]
Tamten sezon pokazał, że mimo marnych wyników mieliśmy chyba najlepszą frekwe na nowym stadionie. Obecnie obserwuje się modę na chodzenie na mecze w Pl co pokazują frekwencje na wszystkich stadionach. Jeśli u nas dojadą wyniki czyli granie o pudło regularnie to 12k będzie normalnością.
- Edytowany
Myślę, że najważniejsze jest pierwsze wrażenie.
Pierwszy mecz na którym byłem wygraliśmy 4 do 0 (Cracovia żegna frajera). Trochę motywacji historycznej i się wciągnąłem, choć byłem w wieku, jak na początkującego kibica mocno zaawansowanym (37 lat). Żona się śmiała, że chodziłem na mecze by nie siedzieć w domu z dziećmi ;-)
Gdy zabierałem na mecze kolegów i po kiepskiej grze zbieraliśmy bęcki to nie udawało mi się ich więcej wyciągnąć.
W sobotę jeden z nich podejmie kolejną próbę. Oby zawodnicy tego nie spieprzyli!
[quote]#post1638354 [quote]#post1638347 Na ten moment w Polsce nie ma takiej mody jak choćby w Niemczech. Czasy fanatyzmu się zmieniły i to nie to samo ale trzeba pamiętać, że w tamtych fantastycznych ale i biednych czasach nie każdego było stać by chodzić na mecze. Gdy na Cracovii było 6 tys ludzi to było wow i każdy był dumny. Teraz frekwencja jest znacznie lepsza a się narzeka. Oczywiście słusznie bo uważam, że potencjał jest większy ale wg mnie tylko droga sukcesów może to zmienić w stały trend. Dziś już nie ma nowych kibiców takich jak Ty, przynajmniej nie tak dużo jak kiedyś.[/quote]
Tamten sezon pokazał, że mimo marnych wyników mieliśmy chyba najlepszą frekwe na nowym stadionie. Obecnie obserwuje się modę na chodzenie na mecze w Pl co pokazują frekwencje na wszystkich stadionach. Jeśli u nas dojadą wyniki czyli granie o pudło regularnie to 12k będzie normalnością.[/quote]
Tylko co to jest 12k na tak duże miasto i tyle fanklubów z innych miejscowości...
@JaroCracovia#42453
A masz stadion na więcej kibiców należący do Pasów?
Mi chodzi o to żeby biletów brakowało już parę dni przed meczem.
[quote]#post1638361 Mi chodzi o to żeby biletów brakowało już parę dni przed meczem. [/quote]
Wiesz no spokojnie. Zobacz średnią frekwe na Jadze sprzed sezonu mistrzowskiego i z mistrzowskiego, odpowiednio 9k i później prawie 14k. Sukces napędza ludzi. Jak będziemy grać o miche to będą wyprzedane na bank.
A my już mamy bilety💥. Jutro na Kraków 💪
Znowu sie licznik cofnął..
- Edytowany
dzień do meczu, w sprzedaży prawie 7,5k biletów. (stan na 8 rano)
Ciekawe czy zbliżymy się do trendu w tym sezonie gdzie na dzień przed meczem zostaną ochłapy z biletów.
Jestem ciekaw trochę tych tłumów do kas w dzień meczowy w sytuacji gdzie na zakup online potrzeba 30sekund i dwa kliknięcia.
To jakiś fetysz stania w kolejce pod stadionem? (blisko 50% biletów sprzedaje się stacjonarnie)
Do tego od kilku spotkań utrzymuje się ciekawa statystyka ok 20% tzw "pierwszy raz na spotkaniu" którymi z reguły powinniśmy już wypełnić stadion.
Nie potrafimy tych ludzi zatrzymać na stadionie czy to przypadkowi ludzie zwożeni autokarami skąd się da przez klub? :D
Odejmując że w okresie letnim sam widzę jakiś movement "turystyki" na każdym meczu, kawalerskie brytoli, wycieczki etc.
- Edytowany
Po prostu dla kibica Cracovii mecz to ostatnia rozrywka na liście. Pójdzie na niego wyłącznie jeśli nie wypadnie grill/sprzątanie garażu/obiad u ciotki/wyprzedaż w ikei.
A jak już kupi bilet z wyprzedzeniem (lub nie daj boże karnet (!)) to musi iść.
Rzeczywiście z tym licznikiem jest coś nie tak wczoraj wieczór było ponad 5 tys. A dzisiaj poniżej co tu jest grane?
No coś słabo działa ten licznik, też mi się wydaje, że było więcej tych biletów kupionych wczoraj.
Póki co jednen sektor F już wykupiony. Jedziemy dalej.
Apetyt rośnie po wygranych potyczkach wyjazdowych oraz po czekającym nas terminarzu. Wygrać nawet skromnie 1:0, ale wygrać!
Nastepny sektor F wykupiony.
Jedziemy dalej.
10 koła zrobiło się standardem od kilku spotkań ( nigdy tak nie było) a tutaj narzekanie na frekwencję…
Serio?
Jest moda na chodzenie na mecze w całej extraklasie, wzrost ilości widzów zauważalny również u nas pewnie luźno dycha pęknie a tutaj atmosfera jakby miało być 5 koła…dajcie na luz i lepiej martwcie się o swoje ulubione miejsca jak nie macie karnetu a tradycyjnie czekacie na kolejkę do kasy 😉
Żądamy dobrych wyników od klubu... To żądajmy też coś od sb, a nie 10 tys jest co mecz to czego chcecie więcej...jak tak będziemy myśleć to będziemy sie kopać po czołach do usranej śmierci...
A apropo że co mecz jest dużo osób pierwszy raz na stadionie to obiło mi się o uszy że kibiców gości też do tego wliczają
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)