Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Amir Al-Ammari nowym piłkarzem Cracovii!!!! Witamy!!!!

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 17.07.2024 o 20:36
      Ostatnia aktywność ponad tydzień temu o 17:52
      29852 wyświetleń
    • PanP

2K
      3.5K
    • ponad 2 tygodnie temu o 08:47
      Post #1730379 17.06.2026 08:47
    Brawo. Wszyscy chwalą ja też, słyszałem że bardzo dobry wystep mimo przegranej.
    • Lakbeti oraz DiegoKSC lubią to.
    • jacula

1.5K
      983
    • ponad 2 tygodnie temu o 09:21
      Post #1730382 17.06.2026 09:21
    [quote]#post1730369 [quote]#post1730363 Jestem ciekawy czy odezwią się teraz Ci którzy na tym forum na niego napierdzielali[/quote] Oczywiscie... jakby choc u nas gral z polowa zaangazowania co na MS to by nie bylo powodow do napiedalanki boilosc meczow w ktorych kopal sie po czole byla wieksza niz dobrych...ot cala historyja...[/quote] I brawo, jest jeden odważny, szanuje aczkolwiek się nie zgadzam na obecny czas i jak na tą ligę jest to nasz najlepszy defensywny pomocnik, a jest to prawda że na początku wyglądał słabo, jak każdy który zaczynał grę w naszej drużynie
    • Anfield lubi to.
    11 dni później
    • Vasago

4K
      789
    • ponad 2 tygodnie temu o 15:37
      Post #1731506 28.06.2026 15:37
    Nie pozostaje nic innego jak współczuć jedynemu naszemu reprezentantowi na MŚ. Senegal rozegrał jeden bardzo dobry mecz żeby awansować, upokarzając całą ekipę Iraku. Nie wypromował się na mundialu a to oznacza, że pozostanie na kolejny sezon i możemy na niego liczyć. Chyba gra w Cracovii, to szczyt jego możliwości i niech gra jak najlepiej potrafi. Na naszą ligę jest co najmniej dobry i niech drużyna ma z niego pożytek....
    • Dawid34 oraz niegramotnyj lubią to.
    • bodzio969

2.1K
      3.2K
    • ponad 2 tygodnie temu o 18:07
      Post #1731510 28.06.2026 18:07
    A liczył ktoś na to, że Irak wyjdzie z grupy, w której grał z 1. Francją (mistrz z 2018, vice z 2022, jeden z głównych faworytów) 2. Norwegią (czarny koń mistrzostw, który w eliminacjach wygrał wszystkie 8 meczów) 3. Senegalem (aktualny zwycięzca PNA - tytuł zabrany przy zielonym stoliku)??? No bez przesady. Irak jest przeciętną reprezentacją, która awansowała na mundial jako ostatnia po rozegraniu pierdyliona eliminacji (3 rundy w grupach i jeszcze 3 mecze barażowe). Grają tam przeciętni piłkarze, którzy mogą błysnąć w jednym, dwóch meczach ale nic poza tym... I nasz Amir też jest takim piłkarzem więc nie liczyłbym na miliony za niego.
    • GSC oraz mcz_ lubią to.
    • jacula

1.5K
      983
    • ponad 2 tygodnie temu o 18:55
      Post #1731517 28.06.2026 18:55
    Irak bardzo słabiutki, więc chyba nikt się nie spodziewał awansu, a po drugie to dobrze bo Amor szybciej do nas dołączy
    • leszeczek oraz Lakbeti lubią to.
    • Vasago

4K
      789
    • ponad 2 tygodnie temu o 19:43
      Post #1731519 28.06.2026 19:43
    Irak w eliminacjach był najsłabszy ze wszystkich drużyn strefy azjatyckiej, które awansowały na mundial a awansowały bardzo słabe ekipy takie jak Katar, Jordania, Uzbekistan. Trafili do bardzo trudnej grupy to fakt ale po blamażu z Senegalem, chyba zasłużenie zostali najsłabszą drużyną mundialu z bilansem bramek -11. Amir jedyną szansę na wypromowanie się ma tylko u nas. Dobrze, że szybko wraca, a nóż a widelec jeszcze lepszy. Inna rzecz, to widoczna jest straszna słabość naszej ligi, jeżeli zawodnicy najsłabszej drużyny mundialu są tutaj postacią wyróżniającą się. To już jednak inny temat.
    • Diabel

15.1K
      19.2K
    • dwa tygodnie temu o 10:48
      Post #1731567 29.06.2026 10:48
    • Edytowany
    Komu on ma się promować? Sympatyczny chłopak, nic do niego nie mam. Zaliczył nawet super asystę, ale jest to straszny przeciętniak. Ja osobiście chcę Cracovii gdzie tak słabi zawodnicy nie mają miejsca w składzie. To podsumowuje jacy jesteśmy mocarni.
    • marcin_ksc, KruszynaKSC, ARTU oraz Ralfik lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • dwa tygodnie temu o 11:14
      Post #1731571 29.06.2026 11:14
    ja chcem..., już to słyszeliśmy wiele razy. Właściciel jest jaki jest, jeżeli chcesz kolego mieć klub, to możesz go kupić, kibice od razu pokochają takiego właściciela który będzie miał taką wizję jak ty i ja zrealizuje, jeszcze za własną kasę, bo my kibice płacić za bilety nie mamy zamiaru.... Wystarczy że przychodzimy, to już i tak za wiele fatygi. Tylko mi się wydaje że kibice nie są dla właścicieli, zarządów tylko dla klubu, żeby go wspierać, mecz jest rozrywką, czasem spędzonym z rodziną i znajomymi. Płatki i inni teraz są kiedyś odejdą jak każdy. Ale jak klub ma budować kibicowska armie kiedy np ludzie uważają że kupili karnet, bilet i meczy był słaby, albo sezon był słaby to już im się nic nie podoba, bojkot i najeżdżanie . Taki jest sport, pilka... Kibic nie jest tam bo wyniki są super tylko bo chce być przy klubie, z którym czuje się związany. Trener powiedział póki co jaki jest cel poczatkowy- 42 pkt, bez bajek bez podlizywania kibicom słowami bez pokrycia. Jeżeli ktoś chce bez kosztów cos zrobić dla klubu, to niech spróbuje budować kolejne pokolenia kibiców, nie musi iść na mecz, wydawać kasy, może zachęcić kogoś z sąsiadów, znajomych etc może zaszczepić bakcyla nawet jakąś ciekawą historią.
    • staban

1.7K
      2.3K
    • dwa tygodnie temu o 11:20
      Post #1731572 29.06.2026 11:20
    [quote]#post1731571 ja chcem..., już to słyszeliśmy wiele razy. Właściciel jest jaki jest, jeżeli chcesz kolego mieć klub, to możesz go kupić, kibice od razu pokochają takiego właściciela który będzie miał taką wizję jak ty i ja zrealizuje, jeszcze za własną kasę, bo my kibice płacić za bilety nie mamy zamiaru.... Wystarczy że przychodzimy, to już i tak za wiele fatygi. Tylko mi się wydaje że kibice nie są dla właścicieli, zarządów tylko dla klubu, żeby go wspierać, mecz jest rozrywką, czasem spędzonym z rodziną i znajomymi. Płatki i inni teraz są kiedyś odejdą jak każdy. Ale jak klub ma budować kibicowska armie kiedy np ludzie uważają że kupili karnet, bilet i meczy był słaby, albo sezon był słaby to już im się nic nie podoba, bojkot i najeżdżanie . Taki jest sport, pilka... Kibic nie jest tam bo wyniki są super tylko bo chce być przy klubie, z którym czuje się związany. Trener powiedział póki co jaki jest cel poczatkowy- 42 pkt, bez bajek bez podlizywania kibicom słowami bez pokrycia. Jeżeli ktoś chce bez kosztów cos zrobić dla klubu, to niech spróbuje budować kolejne pokolenia kibiców, nie musi iść na mecz, wydawać kasy, może zachęcić kogoś z sąsiadów, znajomych etc może zaszczepić bakcyla nawet jakąś ciekawą historią.[/quote] To się wszystko zgadza tylko akurat klub któremu kibicujesz okłamuje Cię na każdym kroku ( no lub na co drugim) conajmniej od początku ery Filipiaka. Więc nie dziw się, że jest tyle malkontenctwa, narzekania i też nie bójmy się tego nazwać wprost : olewania swojego klubu. Ja się kompletnie nie dziwię, że mamy kibiców którzy robią sobie przerwy w chodzeniu na mecze. Usłyszałeś kiedykolwiek jakieś słowa prawdy na przedsezonowych zapowiedziach ?
    • Miszczu2007 oraz KruszynaKSC lubią to.
    • jacula

1.5K
      983
    • dwa tygodnie temu o 11:29
      Post #1731575 29.06.2026 11:29
    Jedyne słowa prawdy i prorocze o Cracovii jakie usłyszałem to były słowa pisarza i kibica Jerzego Pilcha
    • Diabel

15.1K
      19.2K
    • dwa tygodnie temu o 11:38
      Post #1731577 29.06.2026 11:38
    Ja chcę, (chcem to na wsi się mówi) jako mojej marzeniowej wizji Cracovii, gdzie gramy o konkretne wyższe cele, a grajek przeciętny jak Amir, nie ma miejsca w składzie. Wyjaśniam, bo widzę, że masz klapki na oczach i zafiksowany jesteś chłopie na swojej misji moralizatorskiej. Nie wiem po kiego się wdupcasz tutaj z tyradą o wszystkim oprócz Amira, masz inne wątki od tego.
    • ARTU lubi to.
    • leszeczek

24.4K
      29.4K
    • dwa tygodnie temu o 11:52
      Post #1731578 29.06.2026 11:52
    Nie wiem skąd Twoje przekonanie o wyższych standardach językowych ludzi mieszkających w miastach i na wsiach, bo mógłbyś się zdziwić zarówno pozytywnie słuchając ludzi mieszkających na wsi jak i negatywnie słuchając tych mieszkających w mieście, ale nie o tym. Jeżeli marzysz o drużynie, w której grajek typu Amira zaniżałby poziom, to obawiam się, że na długo pozostaniesz w sferze marzeń.
    • Diabel

15.1K
      19.2K
    • dwa tygodnie temu o 11:59
      Post #1731579 29.06.2026 11:59
    Uproszczenie, niech ci to snu z powiek nie spędza Leszeczku. Trochę wyobraźni nie zaszkodzi.
    • ARTU lubi to.
    • leszeczek

24.4K
      29.4K
    • dwa tygodnie temu o 12:28
      Post #1731580 29.06.2026 12:28
    Uproszczenie dość prymitywne. Ze snem nie mam kłopotu. Z wyobraźnią też raczej nie.
    • Vasago

4K
      789
    • dwa tygodnie temu o 12:52
      Post #1731582 29.06.2026 12:52
    [quote]#post1731567 Komu on ma się promować? Sympatyczny chłopak, nic do niego nie mam. Zaliczył nawet super asystę, ale jest to straszny przeciętniak. Ja osobiście chcę Cracovii gdzie tak słabi zawodnicy nie mają miejsca w składzie. To podsumowuje jacy jesteśmy mocarni.[/quote] Przeciętny zawodnik, który mimo wszystko w naszej lidze wyróżnia się, bo nasza liga jest słaba... Z kolei reprezentacja Iraku jest bardzo słaba w tej światowej piłce, to też tam łapie się do składu i tak jak u nas jest podstawowym zawodnikiem. Tak myślę, że gdyby ta reprezentacja Iraku zagrała w nasze ekstraklasie to byłaby czołową jak nie najlepszą drużyną. Jeżeli marzymy o kadrze Cracovii gdzie taki piłkarz jak Amir będzie siedział na ławce, to już będzie jak na naszą ligę super skład, na tyle mocny, że MP zdobędziemy z 15 punktową przewagą. Na chwilę obecną najbardziej wyróżniającym się zawodnikiem w pomocy jest Hasić, choć oczywiście miewa słabsze mecze. Mimo, że w naszej lidze jest wyróżniającym zawodnikiem, to o kadrę przeciętnej i porównywalnej do naszej reprezentacji BIH nawet się nie ociera.
    • Miszczu2007, Lakbeti oraz leszeczek lubią to.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • dwa tygodnie temu o 12:56
      Post #1731583 29.06.2026 12:56
    • Edytowany
    @staban#4107 ja nie jestem kibicem Cracovia po to żeby czekać jak dany właściciel czy działacz mi coś obieca. Jestem kibicem Cracovia i tyle i aż tyle. Nie jestem dzieckiem żeby nie być w stanie pewnych faktów analizować i wierzyć tylko w słowa. Nie neguję tego, że dany zarząd, właściciel nie spełnił oczekiiwan lub obietnic i nikomu nie moralizuje, pisze co uważam, a każdy zrobi z tym co chce. [b]Edycja z 29.06.2026 o godz. 12:58 (scalono posty)[/b] @Diabel#8393 "chcem" to hasło sztandarowe byłego prezesa Cracovii ,:)
    • Miszczu2007

10.4K
      4.4K
    • dwa tygodnie temu o 12:58
      Post #1731584 29.06.2026 12:58
    @Lakbeti#42816 to wymyśl jakiś pomysł zamiast tylko narzekać i to na narzekających.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • dwa tygodnie temu o 13:04
      Post #1731585 29.06.2026 13:04
    @Miszczu2007#4615 wspieranie klubu, rozpowszechnianiem wśród znajomych, sąsiadów rodziny Cracovii, jubileuszu z super koncertem. To spowoduje że na trybunach będą ludzie z identyfikacja, którzy poczują że mecz to nie tylko wygrana ale też rozrywka, sposób na spędzenie czasu. Pojawia się i sponsorzy. Jeżeli byśmy tylko patrzyli na to że wyniki sportowe przyciągają kibiców, to GTS powinien stracić przez 4 lata s pierwszej lidze połowę z nich Taki mój pomysł na początek.
    • GSC lubi to.
    • Miszczu2007

10.4K
      4.4K
    • dwa tygodnie temu o 20:12
      Post #1731634 29.06.2026 20:12
    Sponsorzy przyjdą bo ludzie przyjdą licznie na mecz jubileuszowy? Najważniejsza jest liga i PP. Fajnie, że są inne atrakcje ale takie mecze nigdy nie będą na równi ważne z ligą, a ceny wyższe niż na ligę. Przyprowadzanie nowych osób na mecze kończy się w lidze tym, że gramy pytę i niektórym podoba się atmosfera ale ostatecznie chodzą raczej ci co mają chodzić i ostatnio frekwencja była bardzo dobra w stosunku do gry i tego jak działa klub.
    • Lakbeti

1,000
      1K
    • dwa tygodnie temu o 22:37
      Post #1731676 29.06.2026 22:37
    @Miszczu2007#4615 To twoja opinia. Z tych co zachecisz, zawsze jakiś procent zostanie na dłużej. Można oczywiście mówić że się nic nie da. Pewnie że można, wolność. Nie uważam, zeby polecenie komuś meczu jubileuszowego było czymś nie wiem słabym, wstydliwym?
    • GSC lubi to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie