Witamy i powodzenia w Pasach , Amir 👍
-
-
Amir Al-Ammari nowym piłkarzem Cracovii!!!! Witamy!!!!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/image-png-24266960.png[/img]
Jak się nazywa ten gość z lewej strony? On odpowiada za transfery?
Natomiast ten z prawej, zapomniałem nazwiska, zawsze na zdjęciach wychodzi, jakby mu ktoś głowę doklejał.
Najbardziej zadowolony wydaje się być nowopozyskany zawodnik. A A-A.
SantiNo ocenił go od razu na szrocicho. Ale Amir A-A gra w reprezentacji IraQ, coś nie coś chyba musi potrafić.
Ciekawy jestem jego występów.
@garry#4994
<- Gambal _ Amir_Trubalski->
https://youtu.be/gIoViQktQT8?si=VGzjwrgOb-wzsiHX
[quote]#post1630972 ... SantiNo ocenił go od razu na szrocicho...[/quote]
Amir, oto masz najlepszą rekomendację by być naprawdę dobrym zawodnikiem. Sporządzoną przez fachowca w tej dziedzinie. Wprawdzie "mowa jego trudna" ale gdy go rozumieć opacznie, to nigdy się chyba jeszcze nie pomylił ;-)
Życzę powodzenia i oby filmiki nie okazałay się błyszczącymi papierkami do opakowania gówna, jak w przypadku niejednego zawodnika, który tutaj trafiał.
Taki do Pippena trochę podobny 😉
Kolejny, ktory w miare dobrze wypowiada sie po angielsku. To zawsze jakis plus.
No jak do Pippena do jest git!!!
[quote]#post1630987 Kolejny, ktory w miare dobrze wypowiada sie po angielsku. To zawsze jakis plus.[/quote]
Całe życie w Szwecji, więc musi dobrze mówić po angielsku. Dobrze się też dogada z resztą naszej kolonii skandynawskiej, zarówno jeśli chodzi o język jak i kulturę. No i w Krakowie będzie mu się podobać, bo Halmstad to małe miasteczko i nic tam nie ma, więc życiowo dla niego ruch na duży plus. Ryanair lata do Göteborga i w domu może być w 4 godziny door-to-door, więc nie będzie tęsknił. Byle mu tu tylko nikt nie wrzucał od Arabów bo jak już ktoś wyżej napisał to prawdopodobnie Kurd.
Välkommen till Cracovia Amir, vi hoppas att du trivs här. Jalla Mannen! Nu kör vi!:)
Ciekawe kiedy ten 1 mln followersów z IG wyczai nasze forum.
[quote]#post1631000 Byle mu tu tylko nikt nie wrzucał od Arabów bo jak już ktoś wyżej napisał to prawdopodobnie Kurd.[/quote]
A to prawdopodobieństwo to z czego wynika?
W tym krótkim filmie z dumą wypowiada się, że chce również reprezentować Irak.
Nic nie mówił o reprezentowaniu Irackiego Kurdystanu.
[quote]#post1630980 [quote]#post1630972 ... SantiNo ocenił go od razu na szrocicho...[/quote]
Amir, oto masz najlepszą rekomendację by być naprawdę dobrym zawodnikiem. Sporządzoną przez fachowca w tej dziedzinie. Wprawdzie "mowa jego trudna" ale gdy go rozumieć opacznie, to nigdy się chyba jeszcze nie pomylił ;-)
[b]Życzę powodzenia i oby filmiki nie okazałay się błyszczącymi papierkami do opakowania gówna,[/b] jak w przypadku niejednego zawodnika, który tutaj trafiał.[/quote]
pogrubienie moje. z tymi filmikami to jest wprost przeciwnie. te filmiki to gówno. oby się nie okazało, że mają przełożenie na to co prezentuje ziomek na boisku. oby to tylko jego agent był debilem i frajerem
[quote]#post1631004
A to prawdopodobieństwo to z czego wynika?
W tym krótkim filmie z dumą wypowiada się, że chce również reprezentować Irak.
Nic nie mówił o reprezentowaniu Irackiego Kurdystanu.[/quote]
W sumie znikąd, tak palnąłem, sorry.
Mieszane uczucia mam ale...
[quote]#post1631010 [quote]#post1630980 [quote]#post1630972 ... SantiNo ocenił go od razu na szrocicho...[/quote]
[b]Życzę powodzenia i oby filmiki nie okazałay się błyszczącymi papierkami do opakowania gówna,[/b] jak w przypadku niejednego zawodnika, który tutaj trafiał.[/quote]
pogrubienie moje. z tymi filmikami to jest wprost przeciwnie. te filmiki to gówno. oby się nie okazało, że mają przełożenie na to co prezentuje ziomek na boisku. oby to tylko jego agent był debilem i frajerem[/quote]
Ktoś mnie ty próbował przekonywać, że to jest ofensywny pomocnik, a to po prostu jest przecinak, który ma biegać, uprzykrzać życie przeciwnikowi, odebrać piłkę i podać do najbliższego. Dlatego ma gówno na filmiku.
Oby twoja forma była tak samo wielka jak ilość obserwacji na insta.... powodzenia 😎 😁
[quote]#post1631075 ... Ktoś mnie ty próbował przekonywać, że to jest ofensywny pomocnik, a to po prostu jest przecinak, który ma biegać, uprzykrzać życie przeciwnikowi, odebrać piłkę i podać do najbliższego. Dlatego ma gówno na filmiku...[/quote]
Ale on nie podaje do najbliższego tylko posyła fajne piłki za linię obrony. Chyba, że różne filmiki oglądaliśmy
Fryzjera ma tego samego co Klich. Będzie dobrze...
chudzieńki taki jakiś , przepchają go .........
Octop i ja to kupuje, bullterrier do dekonstrukcji mega się przyda. Nie spodziewałbym się dyrygenta. Już Maigaard miał być dyrygentem i wyszło jak wyszło. Po jego filmiku również łatwo było stwierdzić, że nie ten profil. Myślę, a raczej mam nadzieję, że Kroczelotti ma pomysł na obu. Nie wierzę, że Maigaard jest tak słaby jak pokazał do tej pory, oraz myślę, że Nasz irakijski asasyn będzie kosił frajerów równo z murawą.
Kreować grę muszą inni.
Maigaard teraz odpali, za późno przyszedłdo klubu po okresie przygotowawczym i nie pykło.
Teraz już spokojnie cały przepracował, poznał lepiej drużynę, co do.niego jestem optymistą.
[quote]#post1631108 chudzieńki taki jakiś , przepchają go .........[/quote]
I jest krótki, zdecydowanie za krótki.
[quote]#post1631104 [quote]#post1631075 ... Ktoś mnie ty próbował przekonywać, że to jest ofensywny pomocnik, a to po prostu jest przecinak, który ma biegać, uprzykrzać życie przeciwnikowi, odebrać piłkę i podać do najbliższego. Dlatego ma gówno na filmiku...[/quote]
Ale on nie podaje do najbliższego tylko posyła fajne piłki za linię obrony. Chyba, że różne filmiki oglądaliśmy[/quote]
To nie był zarzut, tylko swego rodzaju hiperbola, po prostu nie ma sensu oceniać piłkarza o defensywnych atutach po filmiku sklejonego ze strzałów na bramkę.
- Edytowany
> Byle mu tu tylko nikt nie wrzucał od Arabów bo jak już ktoś wyżej napisał to prawdopodobnie Kurd.
Nie jestem znawcą i w większości przejrzałem angielskie źródła lub angielskie tłumaczenia przez google, ale nie znalazlem żadnej konkretnej poszlaki na to wskazującej. Ile ustalilem:
Ojciec jest z Iraku, matka z Palestyny, poznali się w Kuwejcie i stamtąd wyjechali do Szwecji podczas Wojny w Zatoce.
W przeciwieństwie do kolegów z reprezentacji o których kurdyjskim pochodzeniu wiadomo, nie ma hasła w wiki po kurdyjsku, ani w dyskusji i historii hasła nie ma takiej wzmianki.
W artykułach prasowych gdzie innych piłkarzy określają jako kurdyjskich irakijczykow, przy nim tego nie dodają.
Nie widziałem go też w żadnym spisie irackich piłkarzy kurdyjskiego pochodzenia.
Z tego co widzę jest jednym z najbardziej lubianych i szanowanych przez kibiców graczy w kadrze. W dyskusjach które przeglądałem często kibice uznawali go za kluczowego gracza danego meczu czy turnieju. Na uwagi dotyczące kurdyjskiego pochodzenia nie trafiłem.
Najprościej będzie po prostu chłopaka zapytać.
A jakie to ma znaczenie?
Ma znaczenie o tyle że cześć kibiców nie chce go obrazić nazywając Arabem, cześć nie chce go obrazić nazywając Kurdem, a wg części to Szwed i należy nam się od niego odszkodowanie za zatopione na dnie Bałtyku skarby z Wawelu.
Niech go nazwą Żydem i po kłopocie :)
Jest jeszcze część, która już czeka na potknięcie i zastanawia się, jak mu pocisnąć, żeby najmocniej poczuł 😁
Najprościej powiedzieć że weganin i cyklista :) wtedy narodowość nie ma znaczenia :)
A może po imieniu albo nazwisku? Za proste.
- Edytowany
chodzi o to czy na meczu będzie można powiedzieć kurdebele albo kurdebalans,
Nie ma się czego doszukiwać, kolega husk1, napisał, ze sobie tak palnął z głupa i przeprosił
Ciekawe, czy zaryzykują z wprowadzeniem go do wyjściowego składu.
Ja jestem ciekawy czy tą 6kę na koszulce miał wynegocjowaną i zabrali ją Atanasovi czy to przypadek że zmianił numer.
Hebo zwolnił 8 i Jani chyba sam zmienił numer.
Ciapaty please don't breake my hart
chyba cwiakała zaadeklarowany piesek wisły krytykował transfer jakiegos izraelczuka ostantio do polskiej ligi a jak był ten melikson w azylu to było ok......
No to chyba dla jego fanów (followersów) trzeba stworzyć wątek po angielsku...
Game change drużyny jak utrzyma formę
- Edytowany
Jak utrzyma co?
Inna sprawa,ze na tle kolegow przyjmujacych pilke na 5m nie wyglada duzo gorzej
[quote]#post1631699 Jak utrzyma co?[/quote]
Dobrze, że przyszedł w trakcie sezonu w Szwecji, to jest w miarę przygotowany
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)