[quote]#post1651143 Ravas nie jest moim ideałem lecz ..........
Dziś
1 bramka dobitka po strzale z wolnego był zasłonisty mocny strzał z 17 metra.
2 bramka sam na sam ,mógł obronić nie musiał prawda nie pomógł ale nie zawalił
3 bramka strzał życia gol od poprzeczki bez szans na obronę
4 bramka bomba z 7 metrów !!!!!
[/quote] Tak analizując to możemy sobie powiedzieć, że bramkarz był świetny tylko przeciwnik był z kosmosu....
W takich sytuacjach i podobnych możemy usłyszeć bramkarz popisał się kapitalną interwencją, bramkarz obronił strzał teoretycznie nie do obrony. A u nas stoi przestraszony Ravas nie dająć żadnej wartości dodanej. Zapewniam Cię , że dobry ekstraklasowy bramkarz coś by z tego wyłapał. I nie jest jeden mecz, forma i umiejętności od początku są na stałym poziomie, Transfer zdecydowanie na minus. Powinien zdecydowanie odpocząć i popracować z Marcinem i Maciejem nad wieloma elementami bramkarskiego rzemiosła...
-
-
⚪️🔴 Henrich Ravas nowym zawodnikiem Cracovii!
- Edytowany
@mcz_#6169. Kudła miał trzy strzały w światło bramki. Nie obronił żadnego z nich.
eredin, Ty byłeś na meczu??? W II połowie Kudła świetnie obronił co najmniej 2 strzały, najpierw Hasicia, Ravas, by to puścił, potem główkę Kallmana...
[quote]#post1651179 @mcz_#6169 nie było moim celem obrażanie Ciebie, ale uważam że krytyka zawodników Pasów także powinna mieć jakieś granice (wyjątek to Bojarski&Drumlak team).
Kudła miał trzy strzały w światło bramki. Nie obronił żadnego z nich.
[/quote]
Ale ja nie obraziłem żadnego piłkarza Pasów. W mojej ocenie nasza obecna jedynka broni słabo. Ravas jest przyspawany do linii, nie wychodzi do dośrodkowań, wprowadza nerwowość w szeregach obrony. Jako forumowicz chciałbym powrotu Madejskiego.
- Edytowany
W pierwszej połowie nieodpowiedzialnie podał do Zrelaka i tylko brak zdecydowania Zrelaka, który znalazł się sam na sam z pusta bramką po tym fatalnym błędzie Ravasa sprawiło, że nie straciliśmy bramki.
[b]Pamięta się tylko błędy po których straciliśmy bramki, a nie te po których mogliśmy stracić.[/b]
Podobnie fatalny nieodpowiedzialny błąd popełnił w drugiej połowie Skovgaard (tragiczne podanie przed polem karnym do Jugasa po którym gieksiarz przejął piłkę i tylko "cudem" nie straciliśmy bramki
[quote]#post1651172 [quote]#post1651143 Ravas nie jest moim ideałem lecz ..........
Dziś
1 bramka dobitka po strzale z wolnego był zasłonisty mocny strzał z 17 metra.
2 bramka sam na sam ,mógł obronić nie musiał prawda nie pomógł ale nie zawalił
3 bramka strzał życia gol od poprzeczki bez szans na obronę
4 bramka bomba z 7 metrów !!!!!
[/quote] Tak analizując to możemy sobie powiedzieć, że bramkarz był świetny tylko przeciwnik był z kosmosu....
W takich sytuacjach i podobnych możemy usłyszeć bramkarz popisał się kapitalną interwencją, bramkarz obronił strzał teoretycznie nie do obrony. A u nas stoi przestraszony Ravas nie dająć żadnej wartości dodanej. Zapewniam Cię , że dobry ekstraklasowy bramkarz coś by z tego wyłapał. I nie jest jeden mecz, forma i umiejętności od początku są na stałym poziomie, Transfer zdecydowanie na minus. Powinien zdecydowanie odpocząć i popracować z Marcinem i Maciejem nad wieloma elementami bramkarskiego rzemiosła...
[/quote]
Tak tylko chodzi o to że jest nagonka że zawalił mecz Ravas....a on nie zawalił tylko nie pomógł bo jest słaby ot co,czy ptzydałby się lepszy Tak.
OK. Zgadzam się. Po raz kolejny nie pomógł...
- Edytowany
[quote]#post1651184 [quote]#post1651179 @mcz_#6169 nie było moim celem obrażanie Ciebie, ale uważam że krytyka zawodników Pasów także powinna mieć jakieś granice (wyjątek to Bojarski&Drumlak team).
Kudła miał trzy strzały w światło bramki. Nie obronił żadnego z nich.
[/quote]
Ale ja nie obraziłem żadnego piłkarza Pasów. W mojej ocenie nasza obecna jedynka broni słabo. Ravas jest przyspawany do linii, nie wychodzi do dośrodkowań, wprowadza nerwowość w szeregach obrony. Jako forumowicz chciałbym powrotu Madejskiego.
[/quote]
Przepraszam, z nerwów nie doczytałem dokładnie - leci edit !
[b]Edycja z 09.11.2024 o godz. 21:39 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1651183 eredin, Ty byłeś na meczu??? W II połowie Kudła świetnie obronił co najmniej 2 strzały, najpierw Hasicia, Ravas, by to puścił, potem główkę Kallmana...[/quote]
Patrzę na statystyki meczu - oficjalne. Widziałem, Ale i Ravas coś tam złapał.
Co innego jest istotne - ilość wyblokowanych strzałów - Pasy miały wg statystyk JEDEN - czyli wolny w mur.... To jest dramat !
Prawda, Ravas też coś wybronił, ale od dawna widać, że nie ma pewności siebie. On prokuruje niebezpieczeństwo pod naszą bramką, a nie od tego jest. Nie przez przypadek wypadł z reprezentacji. Absolutnie powinien usiąść na ławce...tyle tylko, że nie mam pewności, czy my teraz mamy jakiego zmiennika na poziomie ex.
Ravas jest cieniem siebie z czasów Widzewa. IMO w tamtym czasie był najlepszym bramkarzem w ekstraklasie. Czas na odpoczynek...
@eredin#77 właśnie przede mną powrót z meczu, w sumie półtorej tysięcy km na mecz i powrót. Fajnie, że odczytałeś ze zrozumieniem to co chciałem powiedzieć.
@mcz_#6169 po taki meczu jak dzisiejszy to trzeba mi kila razy powtarzać ;). Trudno to odzobaczyć....
Ravas to kompletne nieporozumienie w bramce on może się bawić piłką w piaskownicy, ale nie w ekstraklasie. Czego się boi trener że w każdym meczu go wystawia. On by w Pcimowiance nie dał rady.
[quote]#post1651202 Ravas to kompletne nieporozumienie w bramce on może się bawić piłką w piaskownicy, ale nie w ekstraklasie. Czego się boi trener że w każdym meczu go wystawia. On by w Pcimowiance nie dał rady. [/quote]
Burek nagrabił sobie w PP, a Madejski dopiero wrócił po kontuzji.
- Edytowany
Dobry bramkarz tylko wyników nie ma.
Obronione strzały na mecz
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-2024-11-09-22-24-15-23-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-jpg-83177259.jpg[/img]
Obronione strzały
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-2024-11-09-22-23-19-69-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-jpg-40615451.jpg[/img]
Podania celne - Ravas na 15 ze 197 podaniami
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-11/screenshot-2024-11-09-22-22-49-26-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-jpg-50063354.jpg[/img]
- Edytowany
błazen
Słaby bramkarz, ale chyba pupil prezesa. Tak serio to my w piłce mieliśmy i mamy największe problemy z ... prezesami.
[quote]#post1651215 Jebany błazen, [/quote]
Chyba alkohol uderzył w tętnice😂
No nie gadajcie że druga bramka nie na jego konto. Mak nawet nie zdążył zwodu zrobić a typ już leżał. Reszta może i bez szans ale od dłuższego czasu nic na plus nie wnosi.
[quote]#post1651218 [quote]#post1651215 Jebany błazen, [/quote]
Chyba alkohol uderzył w tętnice😂
[/quote]
Kto ma więcej wjebanych bramek od tego szmaciarza ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)