Przybył wszystko potrafi to jest sędzia międzynarodowy...10x lepszy od krajowego
-
-
31 kolejka ekstraklasy 2023/2024
Co do tego faulu, uważam że kartka słuszna.
Nie było w tym umyślności , ale chłop został zniesiony z boiska.
Nieumyślne spowodowanie śmierci też jest karalne.
W meczu z nami też jednego żabola znieśli z boiska.
- Edytowany
[quote]#post1617669 Co do tego faulu, uważam że kartka słuszna.
Nie było w tym umyślności , ale chłop został zniesiony z boiska.
Nieumyślne spowodowanie śmierci też jest karalne.[/quote]
Czy to znaczy, że w meczu z Górnikiem Knap powinien wylecieć z boiska? Po starciu z nim Czyża zniesiono z boiska... I niewykluczone, że z gorszą kontuzją, niż tego z Radomiaka...
Tu nie chodzi o "nieumyślne spowodowanie" ale są przepisy, co jest faulem i za co się daje kartki. I tu ewidentnie czerwonej być nie powinno. Przed chwilą dwaj eksperci w TV - Żewłakow i drugi - zgodnie stwierdzili, że nie czerwona.
Kajaku drogi, gdyby on tak nieszczęśliwie nie upadł, to nawet faul by nie był odgwizdany! A to, że tak upadł, to nie wina Kapustki - a pech, a może nawet mini-wina samego Radomianina, który źle ustawi nogę.
Ja domyślam się, ze Ty nie lubisz Kapustki, nazywając go jeszcze czasami Kalafiorem - ale po pierwsze, trzeba być obiektywnym (a tu czerwień to skandal) a po drugie, ja na przykład bardzo lubię Kapustkę. Zazwyczaj do naszych byłych zawodników czuję sympatię, chyba że jakoś coś u nas broili albo jakoś odeszli w sposób nieprzyjemny. A Kapustka poszedł nie do innego klubu w Polsce ale na zachód, i jeszcze za niego Cracovia dostała sporo kasy! I gratulacje zdobyciu PP wysłał... A że teraz gra w Legii? Cóż, piłkarz zawodowy. Ja go nie lubię tylko wtedy, gdy gra przeciwko Cracovii.
- Edytowany
A no Kalafiorem , nie mogłem sobie tego przypomnieć.
Między zdarzeniem z udziałem Knapa i Kapustki jest wyraźna różnica.
W pierwszym przypadku zawodnik uszkodził się sam a w drugim uszkodził go dupą legionista.
Zobaczyłem sobie tą sytuację i jednak było to wejście od tyłu i w zasadzie niewielka różnica czy go wyciął nogą czy dupą.
Czerwona może nie ewidentna z pierwszego wrażenie, ale się broni. Zwłaszcza, że przeciw LzS, a ich raczej sędziowie nie gnębią.
Czerwona dyskusyjna, ale skoro tak to znaczy że sędzia " obiektywny"
[quote]#post1617676 Czerwona dyskusyjna, ale skoro tak to znaczy że sędzia " obiektywny"[/quote]
Sędzia na Varze . To on wezwał Przybyła do monitora .
Przecież kalafior najpierw trafił w piłkę..To się nie liczy?
legia przegrywa 0:1
To wszystko jest niesamowite! Niech to....
- Edytowany
[quote]#post1617675 Zobaczyłem sobie tą sytuację i jednak było to wejście od tyłu i w zasadzie niewielka różnica czy go wyciął nogą czy dupą.
[/quote]
Dość istotna różnica. Jeśli wchodzisz nogą w przeciwnika, to możesz mu złamać nogę, wybić zęby, rozwalić szczękę, doprowadzić do wstrząsu mózgu... A nie wyobrażam sobie, by jakakolwiek poważniejsza kontuzja była bezpośrednio spowodowana wejściem plecami lub ich szlachetną kontynuacją. Tu kontuzja była spowodowana nieszczęśliwym upadkiem, a Kapustka wszedł nogą w piłkę i ją wybił. Nogą nawet nie drasnął przeciwnika. Oczywiście, upadek był z powodu impetu wejścia Kapustki, ale to był rozpęd tego korpusu...
[quote]#post1617674
Między zdarzeniem z udziałem Knapa i Kapustki jest wyraźna różnica.
W pierwszym przypadku zawodnik uszkodził się sam a w drugim uszkodził go dupą legionista.[/quote]
Oj, nie. W obu przypadkach zawodnik uszkodził się sam, bo nieszczęśliwie upadł. Różnica taka, że w przypadku Knapa faulu nie było, a w przypadku Kapustki chyba jednak można to uznać za faul.
Notabene, kto tam jest na Var?
[quote]#post1617678 Przecież kalafior najpierw trafił w piłkę.. To się nie liczy?
[/quote]
Bez znaczenia , ważne że niebezpiecznym zagraniem spowodował poważną kontuzję.
Pierdzielona Lampucera.
2:0 dla radomiaka
Po meczu. Wynik niespodziewany. Kartka czerwona zamknęła mecz.
[quote]#post1617682 [quote]#post1617678 Przecież kalafior najpierw trafił w piłkę.. To się nie liczy?
[/quote]
Pierdzielona Lampucera.[/quote]
Mimo faulu Wolski pozostał na boisku , więc chyba faula przeżył ?
- Edytowany
[quote]#post1617682 [quote]#post1617678 Przecież kalafior najpierw trafił w piłkę.. To się nie liczy?
[/quote]
[/quote]
Zagranie Kapustki [b]nie było niebezpieczne![/b] Skutek był smutny, ale wszedł w piłkę bezpiecznie (nawet nie dotknął nogi tamtego) a potem rozpędem wjechał ciałem.
[quote]#post1617682
Pierdzielona Lampucera. [/quote]
Ja Legii też nie lubię, ale staram się być obiektywny.
Nie mówiąc o tym, że zwycięstwo Radomiaka jest na niekorzyść Cracovii.
No to zostaje tylko Koroną,Puszcza I My
cwks 3,14erdolony.
Czerwona słuszna, Kalafior to wariat.
Rozumiem , że nikt nie chce spaść ale , że nikt nie chce mistrza ?
Jeśli jutro wygra Pogoń to będzie duża niespodzianka :) Legia na kolanach :)
No to 3:0 dla radomiaka
Szok..popierdolona ta liga..dawno nie było takich jaj.. Radom utrzymany raczej..
- Edytowany
3:0 - czas przełączać na jakąś wieczorynkę albo inny szoł w stylu "mutant-talent" lub "rolnik szuka męża".
hehe, nikt nie chce spaść, nikt nie chce mistrza,
o utrzymanie powalczymy z Puszczą i Koroną.
[quote]#post1617678 Przecież kalafior najpierw trafił w piłkę..To się nie liczy?
[/quote]
Nie liczy się przepisy się zmieniły. Gdyby to się liczyło w naszym meczu z Radomiakiem ich zawodnik nie dostał by czerwonej (zawodnik Radomiaka najpierw stanął na piłce a później trafił sokołowskiego)
Jedna czerwona i przebieg meczu może diametralnie się zmienić..dlatego warto być czujnym i wycisnąć maxa z meczów z wksem i rakowem.. Bo korona jeszcze może nas dopaść..
Ale co chcecie Radomiak jest dzisiaj lepszym zespołem, gdyby Legia nie zmieniła trenera (obecny to dramat) to myśle że byłoby inaczej
I w ten sposób Radomiak się utrzymał, z Ruchem za tydzień będzie grać o pietruszkę i Ruch zapewne wygra.
Dla nas to bardzo niedobry wynik. Dobrze przynajmniej, że Korona nie wygrała.
Uważam, że czerwona z kapelusza ustawiła mecz.
Właśnie włączyłem i patrzę lampucera 0-3 😂 rzeczywiście ta nasza liga to kabaret.
Myśmy też z Legią wygrali, przecież to nie jest jakiś wyczyn
Jaki kabaret? Poziom się wyrównał. 😁
- Edytowany
My to chociaż stosunek mamy lepszy od innych.
Taki top8.
[quote]#post1617701 I w ten sposób Radomiak się utrzymał, z Ruchem za tydzień będzie grać o pietruszkę i Ruch zapewne wygra.
Dla nas to bardzo niedobry wynik. Dobrze przynajmniej, że Korona nie wygrała.
Uważam, że czerwona z kapelusza ustawiła mecz.
[/quote]
Ruch po wygranej Puszczy kończy sezon w ekstraklasie..także na Koronę wyjdą na luziku i to jest najgorsze..
- Edytowany
[quote]#post1617687
Zagranie Kapustki [b]nie było niebezpieczne![/b] Skutek był smutny, ale wszedł w piłkę bezpiecznie (nawet nie dotknął nogi tamtego) a potem rozpędem wjechał ciałem.
[/quote]
No to się zdecyduj czy "nawet nie dotknął nogi tamtego" czy "rozpędem wjechał ciałem"
Swoim nieostrożnym wejściem spowodował kontuzję zawodnika, i nie zgadzam się, że kontuzja nie wynikła z wejścia Kapustki.
I w związku z tym mamy dalej problem i to nie mały!
Cholera. Ja pesymista byłem już prawie pewny utrzymania, a tu Warta i Radomiak wygrywają. I znowu dołek.
Liczę na śledzi jutro.
Pilkarski poker.
Jutro śledzie przegrywają. A bełkot bezmózg grosicki będzie znowu coś bredził przed kamerami.
W normalnej lidze Korona nie miałaby prawa liczyć na punkty w Poznaniu i Białymstoku. Co dawałoby nam pewne utrzymanie. No ale to polska ekstraklasa (?).
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)