Świetny wynik w Mielcu. Teraz Jaga musi dać z siebie wszystko w przyszłych kolejkach, a tam korona i warta .
-
-
31 kolejka ekstraklasy 2023/2024
bardzo ciekawa sytuacja się zrobiła w walce o majstra, będzie walka do ostatniej kolejki
Dla nas dobrze.
Noż, .urwa nie wierzę. Jakim sposobem, gramy o utrzymanie, a nie o mistrza? Doprawdy, prawdziwe futbolowe jaja dzieją się w naszej lidze :)...
A kiedy w ekstraklapie nie było jaj? Toż to liga trochę niepoważna, kabaretowa. Jadą później "czołowe" kluby do Europy i tam już na poważnie dostają bęcki.
[quote]#post1617468 Mielec zawsze wie, co wygrać, a co przegrać. Niestety, jeśli to utrzymają, wypisują się z gry o utrzymanie. Co ważniejsze, mogą rozochocić malinowych. Jeszcze uwierzą, że walczą o mistrzostwo. Nam ich wiara za tydzień nie jest do niczego potrzebna.[/quote]
Górnik też wierzył 😀
Lubimy grać z wierzącymi
Właśnie w Liga + powiedzieli, że w tym sezonie tylko 3 drużynom udało się wywieźć komplet punktów z Mielca. To Legia oraz - tak, tak - Korona i Warta.
Też się cieszę, że Stal Mielce wygrała, teraz Jagiellonia musi grać na maksa z Koroną, ale z tą Koroną to jest taki niesmak...(Warta była jesienią, to co innego). Jak się jeszcze doda te 5:2 z na wyjeździe... Przecież widać, że oni potrafią grać...
Walka o tytuł ligowej fujary dalej nierozstrzygnięta..
- Edytowany
Ja to widzę tak:
Za tydzień Jagiellonia traci punkty z Koroną (nie wiem czy 1 czy 3) a cwks wygrywa z niemrawym Lechem i zaczyna się koncert czarnych na rzecz warszawki w związki z czym murowanym faworytem do spadku staje się oto Warta Poznań.
Dlatego jeśli jutro Warta nie wygra z Widzewem możemy się już czuć utrzymani.
Jeszcze maliniaki przeszkadzają
[quote]#post1617494 Jeszcze maliniaki przeszkadzają[/quote]
10 maja ok. 22:00 będą już wyleczeni.
Ale oni i tak mają znikomy wpływ na mecze dołu tabeli, chyba żebyśmy chcieli Radomiaka wkopywać, ale dla mnie wybór między Radomiakiem i Wartą jest prosty = nasza największa kosa przedwojenna contra klub który spuścił towarzystwo.
Jagiellonia i Pogoń mogą zapamiętać ten sezon na wieki.
[quote]#post1617484 Noż, .urwa nie wierzę. Jakim sposobem, gramy o utrzymanie, a nie o mistrza? Doprawdy, prawdziwe futbolowe jaja dzieją się w naszej lidze :)...
[/quote]
Ciekawe jest to, że zespoły zajmujące miejsce 1,2,3 w tabeli Ex mają po siedem porażek na swoim końce a drużyny z miejsca 15 i 16 jedenaście. Niewielka różnica zważywszy na to że są na przeciwległych miejscach w tabeli.
[quote]#post1617470 [quote]#post1617468 Mielec zawsze wie, co wygrać, a co przegrać. Niestety, jeśli to utrzymają, wypisują się z gry o utrzymanie. .[/quote]
Mielec jest wypisany z walki o utrzymanie parę kolejek temu. Od tego czasu zdążyli już nie walczyć w meczach z Korona i Wartą.[/quote]
A może po prostu Stal, podobnie jak my, lepiej punktuje z przeciwnikami teoretycznie silniejszymi?
Przypominam, że my w tym sezonie również nie pokonaliśmy Korony i Warty.
[quote]#post1617506 [quote]#post1617470 [quote]#post1617468 Mielec zawsze wie, co wygrać, a co przegrać. Niestety, jeśli to utrzymają, wypisują się z gry o utrzymanie. .[/quote]
Mielec jest wypisany z walki o utrzymanie parę kolejek temu. Od tego czasu zdążyli już nie walczyć w meczach z Korona i Wartą.[/quote]
A może po prostu Stal, podobnie jak my, lepiej punktuje z przeciwnikami teoretycznie silniejszymi?
Przypominam, że my w tym sezonie również nie pokonaliśmy Korony i Warty. [/quote]
Uwierzyłbym może gdybym nie ogladał 😎
- Edytowany
[quote]#post1617509 ... A może po prostu Stal, podobnie jak my, lepiej punktuje z przeciwnikami teoretycznie silniejszymi?Przypominam, że my w tym sezonie również nie pokonaliśmy Korony i Warty. Uwierzyłbym może gdybym nie ogladał 😎...[/quote]
Ok... ja bede dalej drazyl niby ukladania meczow w lidze temat...
To co widziales w meczu z Gornikiem?? Tyle punkotw zrobil Gornik na wiosne... 4 wygrane pod rzad przed naszym meczem .... najwiecej punktow na wiosne z wszystkich klubow a w meczu z nami nie ma go na boisku... widziales co bramkarz robil przy rzutach roznych czy dosrodkowaniach?? bramka Glika to kabaret bramkarski dla mnie ... czy tez ogladajac nasz mecz widziales te cuda bramkarskie?? a widziales jak Janicki kryl przy tych rzutach roznych?? kryl chyba powietrze przy dwoch bramkach a jedna nawet sobie sam strzelil ....
Nie zebym sie czepial naszego meczu ale jak widac zespoly ktore maja juz pewne utrzymanie i grajace o nic .....tak o nic bo Gornik o puchary nie gra na pewno czy o miszcza... graja jak graja... Taki Mielec wczoraj pyka Jadzke... i co ...wzial kase od nie wiem cwksu zeby ograc jadzke a przegrac powiedzmy z warta i tez sie podlozyli innym walczacym o utrzymanie....
No dla mnie ....zostali niektorzy w latach 90tych czy poczatku 2000 i dalej szukaja dziury w calym ...
Moje zdanie jest takie ze jakby nasi mieli pewne utrzymanie i spokojny srodek tabeli podczas meczow typu warta-stal czy korona w wygranym 4-0 meczu to nawet przez mysl by nie przeszlo ze ktos cos ustawia... a szukanie dziury w calym doookola calego swiata a nie patrzec na swoje wyniki jest spowodowane poprostu szukaniem i usprawiedliwianiem swoich slabych wynikow i kopidolstwa czolowego..
I wychodzi na to, że jeszcze ladacznica ze stolycy ma szansę ma MP.
- Edytowany
[quote]#post1617509 ]
Uwierzyłbym może gdybym nie ogladał 😎 [/quote]
A nasz mecz z Puszczą oglądałeś? Jak to wpłynęło na Twoją wiarę?
Zaczynam się skłaniać ku tezie Kruszyny. Nasza liga to amatorskie kopanie za półprofesjonalne pieniądze. Większy wpływ na wynik ma determinacja niż umiejętności
@leszeczek#4153 no dokładnie. Przecież gdybyśmy mieli przed meczem z Puszczą spokojne utrzymanie, to pomyślałbym, że nasi celowo puścili ten mecz Puszczy, zwłaszcza patrząc na nasze zaangażowanie w tym meczu.
Tego dlaczego nasi nie zagrali meczu z Puszczą "na pełnej kurwie" nie jestem w stanie zrozumieć. Umiejętności najwyraźniej zabrakło.
Dodam jeszcze, że w naszej pseudolidze duży wpływ na ostateczny wynik ma to jak "się mecz ułoży " . Stąd nasze wysokie zwycięstwa z Radomiakiem i Górnikiem. Szybkie bramki ustawiły mecz.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)