Zastanawiam się czego boją się dziennikarze na konferencjach przed i po-meczowych. Pytają o nowych zawodników, a żaden ostro nie zaatakuje trenera nie zgadzając się z jego oceną meczu (dobry mecz, dziękuje za zaangażowanie zawodników tylko szkoda wyniku).
Przecież w całym meczu oddaliśmy 1 celny bramkowy strzał. Nie lepiej było w meczu z Rakowem. My to widzimy, zwiększona frekwencja na trybunach to widzi ale nie trener? Gramy totalny piach bez ładu i składu , z mnóstwem niecelnych podań i brakiem planu gry.
Quo vadis Cracovio?
-
-
Dawid Kroczek, trener Nadzieja
[quote]#post1635169 Chłop jest najsłabszym trenerem haki u nas terminował w erze Comarchu!
Myślę że max. 3 kolejki i wyleci z hukiem ![/quote]
Bez przesady. Najsłabszy był Ulatowski.
#CracoviaOdNowa właśnie się wykrzaczyła.
[quote]#post1635189 Zastanawiam się czego boją się dziennikarze na konferencjach przed i po-meczowych.
[/quote]
Niczego się nie boją. Po prostu dzisiejsze "dziennikarstwo" takie właśnie jest. Dziennikarz nie wie, jaki jest sens tego zawodu. Równie dobrze na konferencje można wysyłać licealistę z notatnikiem. Zresztą po Sejmie już za pieniądze rodziców łazi jakaś jedenastolatka i nagabuje polityków.
A ja przekornie powiem, że nie jestem za zwalnianiem trenera Kroczka na tym etapie. Mam obawy czy drużyna jest za nim, prawda, ale nie wydaje się to kwestią jego wiedzy czy warsztatu, a raczej wiekiem i metodami zarządzania grupą. Bardzo możliwe też, że błędnie diagnozuję. Nie chce mi się liczyć, ale statystycznie też nie wypada chyba źle. Mimo wszystko bym poczekał. Nie ma na świecie trenera który zdobywa punkty samym nazwiskiem. Nie zgadzam się by Cracovia była celem eksperymentów ani poligonem dla szlifowania warsztatu, ale uważam, że to (jeszcze) nie ten etap.
Nie mam nic do Pana Kroczka ale mam pytanie, czym przewyższa trenerów związanych z Pasami: Zegarek, Kubik, Ankowski, Szwajdych? Oni przynajmniej grali w piłkę na przyzwoitym poziomie a Pan Kroczek?
Ten Kroczek nie będzie nię będzie "Wielkim Krokiem dla ludzkości" Cracovii
Takiego dziada jak Kroczek na stanowisku trenera to ja nie pamiętam . Chłop jest nieprzytomny co dobitnie widać podczas konferencji prasowych.
[quote]#post1635209 Nie mam nic do Pana Kroczka ale mam pytanie, czym przewyższa trenerów związanych z Pasami: Zegarek, Kubik, Ankowski, Szwajdych? Oni przynajmniej grali w piłkę na przyzwoitym poziomie a Pan Kroczek?[/quote]
No Zegarka to wolałbym już więcej jako trenera u nas nie oglądać. A poza tym co ma bycie piłkarzem do bycia trenerem? Jak ktoś się nawąchał spoconych skarpet to lepiej kmini taktykę?
No, lepiej wszysto ogarnąć mocą teoreyczej wszechwiedzy
Mi żal tylko Pasiaków co się dali nabrać na to, że będzie dobrze. Kiedy zaczniecie słuchać tego co do Was piszę?
[quote]#post1635242 Mi żal tylko Pasiaków co się dali nabrać na to, że będzie dobrze. Kiedy zaczniecie słuchać tego co do Was piszę?[/quote]
Nigdy 😉
Ale jeśli trenerem Korony zostanie Jacek Zieliński i ogra pana Kroczka, to czara goryczy się przeleje.
Zieliński nie potrafi grać z zespołami grającymi antyfutbol.
Z Korona może nam się udać cos ugrać, bo u nich jest większy bajzel niż u nas...i w tym chaosie piłkarze Korony mogą nie chcieć uczestniczyć. Nie jestem za tym aby słownie linczować Pana Kroczka. Ale wstyd takie głupoty wygadywać na konferencji....i dziękować piłkarzom za zaangażowanie i wmawianie dziennikarzom, ze mieliśmy mnóstwo sytuacji...Panie Trenerze - jeden celny strzał w całym meczu i drugi w poprzeczkę. Na to było nas stać. Niech Pan przestanie ze swoim sztabem wymyślać nowe koncepcje i taktykę, której piłkarze nie rozumieją. I ustawi drużynę jak należy tradycyjnie/ klasycznie - 4/4/2 albo z jednym napastnikiem z przodu. Cracovia póki co nie ma w swoim składzie reprezentantów Hiszpanii i nie będą grali tiki-taki ! Nie mamy wykonawców do Pana koncepcji.
I mam pytanie - co się dzieje z Andreas Skovgaardem ? Zyje ? Grał na lewej obronie lub stoperze i nagle zniknął - ma kontuzje ?
Przede wszystkim ktoś kto miałby autorytet w szatni.. a nie młody gość..
A to niestety tez moim zdaniem jest aktualnie problemem w szatni.
Moim skromnym zdaniem piłkarze nie wiedza co i jak maja grać i się tego uczą na żywym organizmie. I jeśli był zdrowy Jablonsky , to głupota było się go pozbywać. Bo takiego stopera na dziś nie mamy. A gra wahadłowymi sprawia, ze każdy przeciwnik ma tyle miejsca na skrzydłach, ze szkoda gadać. A Ghita i Glik jak widać sprinterami nie są...
To czy gramy surowo czy kombinacyjnie i czy będziemy umieli wymienić 3, 4 podania to to już zależy od trenera i wyćwiczenia pewnych fragmentów na treningach.
Na chwilę obecną jest dużo znaków zapytania.
Gramy dwoma napastnikami (Kallman, Buren) ale nie ma kto im podać piłki bo brak playmakera.
Nie wiemy co potrafi Hasić, Czy to ktoś pokroju Hernandeza czy Cecarica.
Nie wiemy czy to, że Maigaard nie uczestniczy w akcjach defensywnych wynika z jego lenistwa, braku kondycji czy braku umiejętności.
A największym znakiem zapytania jest Kroczek.
[quote]#post1635253 Z Korona może nam się udać cos ugrać, bo u nich jest większy bajzel niż u nas...i w tym chaosie piłkarze Korony mogą nie chcieć uczestniczyć. Nie jestem za tym aby słownie linczować Pana Kroczka. Ale wstyd takie głupoty wygadywać na konferencji....i dziękować piłkarzom za zaangażowanie i wmawianie dziennikarzom, ze mieliśmy mnóstwo sytuacji...Panie Trenerze - jeden celny strzał w całym meczu i drugi w poprzeczkę. Na to było nas stać. Niech Pan przestanie ze swoim sztabem wymyślać nowe koncepcje i taktykę, której piłkarze nie rozumieją. I ustawi drużynę jak należy tradycyjnie/ klasycznie - 4/4/2 albo z jednym napastnikiem z przodu. Cracovia póki co nie ma w swoim składzie reprezentantów Hiszpanii i nie będą grali tiki-taki ! Nie mamy wykonawców do Pana koncepcji.
I mam pytanie - co się dzieje z Andreas Skovgaardem ? Zyje ? Grał na lewej obronie lub stoperze i nagle zniknął - ma kontuzje ? [/quote]
Skovgaard pauzował 3 mecze za cz. k. z Ruchem., teraz wraca do gry.
Po dwóch latach wróciłem na stadion. Nie mam ochoty na oglądanie takiej padaki na żywo. To widziałem przez wiele wcześniejszych lat. Ponieważ nie rokujesz - odejdź już teraz.
[quote]#post1635258 To czy gramy surowo czy kombinacyjnie i czy będziemy umieli wymienić 3, 4 podania to to już zależy od trenera i wyćwiczenia pewnych fragmentów na treningach.
Na chwilę obecną jest dużo znaków zapytania.
Gramy dwoma napastnikami (Kallman, Buren) ale nie ma kto im podać piłki bo brak playmakera.
Nie wiemy co potrafi Hasić, Czy to ktoś pokroju Hernandeza czy Cecarica.
Nie wiemy czy to, że Maigaard nie uczestniczy w akcjach defensywnych wynika z jego lenistwa, braku kondycji czy braku umiejętności.
A największym znakiem zapytania jest Kroczek.[/quote]
W zasadzie ze wszystkim sie zgadzam , tylko, że trener zespołu z EK nie jest od uczenia zawodników podstaw piłkarskiego rzemiosła . Oni powinni umieć prawidłowo przyjąć piłkę, noga czy na klatę, celnie podać do partnera , celnie strzelić .
Jeśli mają z tym problemy , powinni sami dążyć do podniesienia umiejętności .
Trener zaś powinien dążyć do zrealizowanie transferu klasowego pomocnika , nie zaś kolejnego no name mana .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)