Pantenorek, piłka się promuje bo za tą dyscypliną idą potężne nakłady i ich stać na promowanie. Myślę, że kto ma trafić na S7, ten przyjdzie co pokazuje wczorajsze spotkanie. Pomimo braku tej promocji na hali widać wiele narodowości. Jak dla mnie największą bolączką jest brak sklepiku z pamiątkami. Zwłaszcza zagraniczni turyści mogliby zabrać takie suweniry i promować nasz klub. Myślę, że taki fanshop jest równie istotny jak social-media w dzisiejszym świecie. Widziałem jak szturmują nasi krajanie i nie tylko sklepik w Werk Arenie, jak i widziałem fanów szczypiorniaka, którzy zawsze kupują jakieś gadżety w Kielcach podczas meczów LM. My co prawda nie gramy w żadnych tego typu rozgrywkach, ale jednak jest trochę tych zagranicznych widzów. Sam widziałem jak poubierani w bluzy hokejowe fani z zachodu wracali że sklepiku z naszymi fantami kiedy jeszcze był sklepik. Bez tego jest tak bezdusznie.
-
-
Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii
Pantenorek, hokej to niszowa dyscyplina w Polsce a drużyny posiadają skromne budżety. Może się zdarzyć że ktoś pomimo iż jest Krakusem nie wie że mamy 12-sto krotnego mistrza w naszym mieście. Ja na przykład nie wiem czy mamy drużyny babin tona albo tenisa stołowego. Nie widziałem reklam piłki na AGH i w MPK ale widziałem reklamę naszej drużyny hokejowej na Instagramie.
Hokej nie jest tak medialny jak piłka.
Dla mnie ciekawostką jest że na S7 trafiają zagraniczni turyści a "ferajna z K1" jakoś ma nie po drodze.
Ale może przyjdą lepsze czasy.
Powiem tak - ten transparent to Wstyd i Hańba ale dla nas prawdziwych kibiców Cracovii....
Ja się tylko zastanawiam, ile pieniędzy zainwestowali w Cracovie przy tych milionach jakie zarabiają "wielcy" przez ostatnie lata???
Równe zero....
Czyli sprawa prosta... banda chuja sie obrazila bo odcieli od interesow to wylewa swoje zale transparentem...
Powinni miec zakaz jakichkolwiek wejsc na mecze z klubem zwiazanych...
Moze cos karotenowy napierdlacz napisze co jemu zabrali ze tak napierdala bo dla mnie sprawa jest bardzo prosta... wszystko sie wyjasnilo skad sie ten interesowicz interesow pojawil... a jeszcze przypomnijcie sobie jego posty na temat rolby... ze bee ze skad ze za ile...
Oba wczorajsze transparenty to dno.
Może chcem zabronił robić transparentów o hokeju, jak próbował go zaorać.
- Edytowany
[quote]#post1701360 Powiem tak - ten transparent to Wstyd i Hańba ale dla nas prawdziwych kibiców Cracovii....
(...)
[/quote]
Ujmę to w punktach, żeby było konkretniej:
- wpis kolegi @naki#14649 pojawił się 2h temu
- zobaczyłem go jakąś godzinę - półtorej temu
- moja 1sza myśl był "no ujął to zwięźle, trafnie, konkretnie i dosadnie. Idealnie, w punkt. Lepiej chyba się nie dało"
- od razu dałem lajka
- po godzinie wchodzę zerknąć z ciekawości czy uzbierał 100 lajków, czy na razie tylko 10
- i oczom nie wierzę... ma 3, słownie TRZY
- ja Wam coś powiem, ten temat może będzie miał ciąg dalszy, a może nie, może te parę wpisów co się pojawiło podziała otrzeźwiająco na autorów tego faux pas (mam na myśli ten transparent rzecz jasna)
- ale jeśli nie i jeśli temat będzie miał jakiś ciąg dalszy...
- albo jeśli temat podchwycą jakieś media...
- albo jeśli ktoś z tego WSPANIAŁEGO GRONA BOHATERÓW, KTÓRZY STANOWIĄ BAC tu sobie zajrzy...
- TO NAJLEPSZYM ARGUMENTEM I MIERZALNYM WSKAŹNIKIEM "GDZIE LEŻY RACJA I JAKIE JEST NAPRAWDĘ POPARCIE (tzn NIEPOPARCIE) DLA TEGO TRANSPARENTU WŚRÓD KIBICÓW" - BĘDZIE WŁĄŚNIE MASOWE POPARCIE PROSTEGO, JASNEGO I JEDNOZNACZNEGO WPISU KOLEGI @naki#14649 O TYM ŻE "TEN TRANSPARENT TO WSTYD I HAŃBA"
- i o ile nie jestem zwolennikiem "proszenia o polubienia", to tym razem uczynię wyjątek i do wszystkich, którzy hokej mają w sercu, a nie w d... albo w portfelu - [b][h2]APELUJĘ DO WAS O LAJKA DLA WPISU KOLEGI @naki#14649 [/h2][/b]
- piszę poważnie, może przyjść moment, w którym to czy ten zwięzły i jakże celny wpis kolegi ma 3 lajki, czy 100 lajków może odegrać dużą rolę w decyzjach o przyszłości hokejowej Cracovii (i może tak się stać nawet jeśli nie będzie to powszechnie wiadome)
- myślę, że nie ma prostszego sygnału niż lajk dla wpisu kolegi @naki#14649 jaki można wysłać w świat - do "ludzi z BAC", do autorów tego transparentu, czy do mediów
- jest to też najprostsza forma zagłosowania nad poparciem lub sprzeciwem wobec takich transparentów atakujących ludzi z BAC
- oraz najprostszy sposób wyrażenia dla nich poparcia, wdzięcznosci i pokazania im, że dla nas są święci i nietykalni
- i myślę, że to jest bardzo, bardzo ważne
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/qa-z-prezesem-zarzadu-cracovia-hokej-agata-michalska/
Q&A z Panią Prezes.
[quote]#post1701412 https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/qa-z-prezesem-zarzadu-cracovia-hokej-agata-michalska/
Q&A z Panią Prezes.[/quote]
Z tego twojego posta nasz kolega ,,Karotenowy" będzie ewidentnie niezadowolony, bo nareszcie dowiedział się dokąd ten pasiasty okręt płynie. 🤔
"Warto spojrzeć na statystyki, które pokazują ich [wychowanków, młodzieżowców] rozwój: tylko kilku z nich rozgrywało mecze w minionych sezonach, a ich średni czas przebywania na lodzie wynosił zaledwie 4 minuty. Dzisiaj ich średni czas gry to: od 11 do 17 minut!"
- Edytowany
[quote]#post1701448 [quote]#post1701412 https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/qa-z-prezesem-zarzadu-cracovia-hokej-agata-michalska/
Q&A z Panią Prezes.[/quote]
Z tego twojego posta nasz kolega ,,Karotenowy" będzie ewidentnie niezadowolony, bo nareszcie dowiedział się dokąd ten pasiasty okręt płynie. 🤔[/quote]
A czemu mam być niezadowolony? Pani Prezes powinna iść w centralną politykę, bo potrafi tak pięknie opowiadać jak nasi rządzący. Już nawet się nie irytuję na ten marketingowy shit tylko się śmieję, bo co innego pozostało. Wiadomo, że każdy może mówić co chce i jak chce, bo "przecież papier wszystko przyjmie". W Nowym Targu też mówią, że będą dwie tafle, mocna drużyna itp. Jest wolność słowa i każdy może mówić co zechce 🙂
[quote]#post1701474 ... Wiadomo, że każdy może mówić co chce i jak chce, bo "przecież papier wszystko przyjmie"...[/quote]
szmata na plocie tez wszystko przyjmie...
Szkoda tylko, że te negatywne komentarze na FB "wbrew jedynej słusznej linii" są kasowane. Skoro wszystko jest ok, to przecież każda krytyka czy niepochlebny komentarz jest nieprawdziwy. Czego zatem się obawiają?
ze im ktos biznes z rolba na dobra kase zajuma...
Ja sobie przeczytałem to Q&A. Moim zdaniem bardzo dobre jest. Super! Poważnie, no słuchajcie, oki, nie ma tam nic zaskakującego, czy mega odkrywczego, ale... no właśnie o to chodzi. Takie coś to właśnie powinno być spokojne, klasyczne, nieszokujące, bo nie ma co szukać sensacji tam gdzie ich nie ma. Bardzo dobre przedstawienie sprawy przez Panią Prezes, trafne, konkretne, oddające rzeczywistość. Generalnie - gites.
[quote]#post1701291 Prawda jest taka że ten dzisiejszy transparent do kurwa parodia.
Przecierałem oczy ze zdziwienia.[/quote]
Ciekawe jest to, że mamy dwa zwycięstwa , chyba największą ostatnio frekwencję , a ktoś wystawia taki transparent ... Chyba faktycznie odcięcie od kasiory ...
Chłopaki dogadani najpierw z Tabiszem , potem nowy prezes się skupił pewnie tylko na piłce i mamy długoletnie szabrowanie klubu . Wstyd ...
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/oswiadczenie-stowarzyszenia-business-alliance-cracovia/
Oświadczenie odnośnie transparentów i marchewkowych malkontentów.
Ewidentnie ten cały żałosny transparent był wycelowany w atmosferę po meczu z Zagłębiem. Wydaje mi się że niektórzy liczyli na wysoką przegraną z liderem i ligi i zaplanowali uderzenie. Problem w tym że mecz został nieoczekiwanie wygrany a na trybuny przyszło 2 tys kibiców.
Tak na prawdę ciężko tym krytykom nawet znaleźć argumenty konkretne więc chwytają się ogólnych tematów. Że Michalskiej nie ma w klubie (a każdy widzi że jest), że bryluje w mediach jedynie (kiedy udzieliła raptem paru wywiadów), że rolba od niemca z demobilu (kiedy pożyczona z Areny), że nie ma nowych sponsorów (kiedy są).
Może największym zawodem jest to że sekcja wogóle działa?
Szmata pozostanie szmatą.
Psy szczekają, a karawana jedzie dalej 😉☝️
Jeszcze nie czytałem, zaraz przeczytam, ale zanim to zrobię to zagram w pokerowym stylu "all in bez sprawdzania rozdanych kart" - 1906% popieram stanowisko BAC! Brawo!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)