[quote]#post1697359 @vamos#42758 szkoda że "młyn" od czasu do czasu nie krzyknie "wszyscy na hokej"[/quote]
No bo wszyscy się nie zmieszczą... 😉
-
-
Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii
- Edytowany
Ja wiem, że "promowanie tego wydarzenia" to bardziej robota PZHLu niż Naszego Klubu, ale warto byłoby, żeby temat się na stronach Klubu pojawił, bo jakby nie patrzeć żadna Reprezentacja Polski w hokeju nie grała w Krakowie chyba od lekko ponad 10 lat. Ostatni raz to MŚ d1A w kwietniu 2015 roku na Tauron Arenie? Dobrze pamiętam? A na Siedleckiego jakakolwiek kadra to nie gościła ponad 17 lat (ostatni rok kadencji selekcjonerskiej Rohacka i mecz towarzyski Cracovia - Reprezentacja Polski w kwietniu 2008 to chyba jedyny mecz jakiejkolwiek repry na Siedleckiego, który mamy szansę pamiętać, prawda?). Zwłaszcza że pomiędzy 24.10 a 21.11 czeka nas prawie miesięczna przerwa w meczach plastikowej na Siedleckiego..
A tu już niebawem, 7 i 9 listopada jedna z naszych Reprezentacji zagra 2 towarzyskie mecze w Krakowie (jak rozumiem na Siedleckiego?). Warto byłoby tym newsem gdzieś rzucić na naszej stronie i w socjalmediach. Może jak "plastikowa" kogoś nie kusi, to zajrzy "bo repra gra", spodoba mu się i potem zajrzy na ligę?
Swoją szosą - "hokej ze Słowacji" to w Krakowie mieliśmy nieraz, ale zobaczyć na własne oczy "hokej z Hiszpanii" - ooooo!!!! To będzie fajna sprawa. Nie znam godziny, ale w piątek 7 listopada Polska - Hiszpania będzie u nas grane - warto zajrzeć 😀
PS: specjalnie nie piszę która dokładnie to repra - a poszukajcie sobie 😀 Jaka by nie była - reprezentacja to reprezentacja.
mlodziezowka kobiet ma zgrupowanie w Krakowie, to pewnie ona.
[quote]#post1697360 [quote]#post1697359 @vamos#42758 szkoda że "młyn" od czasu do czasu nie krzyknie "wszyscy na hokej"[/quote]
No bo wszyscy się nie zmieszczą... 😉[/quote]
Ale to działa w stylu „wszyscy wstają” czy „cały stadion”
Damy radę ;-)
Wiem, że to nie powinno być w tym wątku, ale dotyczy też Cracovii i obecnego sezonu. Zamówiłem we wrześniu i prawdę powiedziawszy zapomniałem. Przypomniałem sobie dzisiaj jak otwarłem skrzynkę pocztową. Bardzo fajne kompendium podstawowej wiedzy o zespołach i nie tylko w tym sezonie 2025/2026. Przewertowałem na ,,szybko" i stwierdzam, że warto było.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/niezbednik-jpg-56164074.jpg[/img]
wszelkie informacje dotyczące zakupu są tutaj; https://hokej.net/artykul/przedsprzedaz-hokejowego-niezbednika-kibica-20252026
- Edytowany
Mamy NOWĄ rolbę, super otwieramy szampany, kolejny sukces odhaczony! Jako podatnik (skoro w sprawę włączył się ZiS)chciałbym więc zapytać:
1. Czy rolba jest nowa, ponieważ zeszła co dopiero z taśmy produkcyjnej u producenta czy jest nowa, bo dopiero co trafiła na lodowisko?
2. Czy jeśli ta druga opcja (wg moich informacji pewien wiceprezes kiedyś szukał rolby na OLX) ile lat ma ten sprzęt, gdzie został zakupiony lub w jakiej formie został przekazany Klubowi do użytkowania? Czy był jakiś przetarg, jakie były koszty i kto wygrał lub może została wzięta w leasing?
3. Gdzie mogę znaleźć wszystkie informacje, które powinny znaleźć się w informacji publicznej?
4. Czy forma przedstawienia tego wielkiego sukcesu nie jest karykaturalna i naraża nas na śmieszność ( nie piszcie tylko że moimi wypowiedziami sam się na nią narażam 🙂)?
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-10/1000006709-jpg-20619349.jpg[/img]
Człowiek pytajnik.
Super siła: przypierdoli się do wszystkiego.
Po mojemu kupiło.miasto do tauron areny i garazuje u nas, dobry deal. Pr ypierdalasz się bez sensu marchewo.
[quote]#post1697518 Po mojemu kupiło.miasto do tauron areny i garazuje u nas, dobry deal. Pr ypierdalasz się bez sensu marchewo.[/quote]
Tak zapewne było, pytam tylko w jakim sensie jest ona nowa. Bo trochę wstyd tak pisać, kupując sprzęt który ma naście lub dziesiąt lat.
- Edytowany
Z tego co wiem to rolba z Tauron Areny która przez lata stała nieużywana bo Arena nie robiła lodowiska na swojej płycie. Najważniejsze że ZIS się w to włączył to znaczy że jest jakieś wsparcie miasta. Na pewno nie została przekazana na własność, pewnie użyczona. Nowa rolba to co najmniej 0,5 mln złotych więc klub musiałby odłożyć pokaźna część budżetu na zespół żeby kupić taką rolbe.
Rolka to chyba raczej podziękowanie dla miasta i Areny.
To po co pisać, że nowa? Nie lepiej było napisać coś w stylu że dziękujemy za wypożyczenie rolby itp?
- Edytowany
W sumie masz rację, byłoby przejrzyściej chociaż napisali: „dzięki partnerskiej współpracy”.
Mnie natomiast cieszy że znalazło się pare życzliwych osób w mieście i Arenie i pokazało że coś da się zrobić rowniez dla hokeja. To drogi sprzęt i mogliby powiedzieć nie a dzięki temu klub zaoszczędzi spore pieniądze.
Ta rolba był chyba użyta parę razy. Pewnie jak cos się będzie działo na Arenie hokejowego to będzie trzeba oddać. Ale to chyba nieprędko.
Rolba była użyta kilka razy, więc w sumie można nazwać ją nową, ale jak ktoś jest nastawiony żeby do każdego przecinka się przyczepić, to zrobi z tego wpisu aferę.
Była tu mowa, ze strona internetowa nie działa - sprawdziłem, że działa. Ta, co była zawsze - z głównej piłkarskiej wchodzi się przez zakładkę 'hokej'.
Zarzutem było nie to, że nie działa w ogóle, ale że jest aktualizowana ze spóźnionym zapłonem.
Sprawdziłem teraz i o dziwo - już jest informacja o wczorajszej przegranej.
No ale trzeba przyznać że to że strona jest/była aktualizowana z opóźnieniem to akurat mało profesjonalne.
Na Siedleckiego wrócimy za niespełna miesiąc. Ciekaw jestem co zrobi Klub i jak wykorzysta ten czas pod względem marketingowym, by przyciągnąć nowych Kibiców. Jeśli natomiast po tym miesiącu, przerwie na kadrze i spokojnych treningach nie będzie zmiany w grze i stylu to trener powinien się podać do dymisji.
I wtedy cały na biało wchodzi Marchewa!
- Edytowany
[quote]#post1697592 I wtedy cały na biało wchodzi Marchewa![/quote]
Czyli robimy powtórkę z rozrywki i trzymamy trenera ze względu tylko na to, że jest ulubieńcem władzy?
- Edytowany
[quote]#post1697592 I wtedy cały na biało wchodzi Marchewa![/quote]
Chyba na pomarańczowo z zielonym pomponem?
Na biało to jakby pietruszką został...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)