Po imponującym domowym zwycięstwie nad Radomiakiem pora na wyjazdową konfrontację z Zagłębiem Lubin. Kolejny mecz, który w przypadku zwycięstwa skutkowałby wyprzedzeniem rywala w ligowej tabeli.
Z lubińskim Zagłębiem gra nam się dosyć dobrze. w 7 ostatnich meczach rozstrzygnięcia rozkładają się 3-2-2 w bramkach 9-8.
3 ostatnie mecze w Lubinie to dwa remisy i zwycięstwo, bramki 4-2.
Mam nadzieję, że fakt, że nasz nowy prezes deklaruje się jako kibic ZL nie przeszkodzi nam w odniesieniu sukcesu. Choć sytuacja kartkowo kontuzjowa solidnie utrudnia trenerowi Zielińskiemu zestawienie składu to wierzę w pójście za ciosem i udany występ.
Do boju Cracovia!
-
-
21 kolejka. Zagłębie Lubin - Cracovia niedziela 18 lutego, 12:30
Nie przegraliśmy tam 7 kolejnych meczy, 4 wygrane, 3 remisy. Ostatnia porażka w Lubinie prawie 7 lat temu. Każda seria kiedyś się kończy, im dłużej trwa tym bliżej jej końca 😋
Z Leszeczkiem znów wygramy i Bomba, a kto nie jedzie ten trąba! 😎
Wystarczy skromne 1:0 dla Nas i nie będę się czepiał, że nie ma 6 w sieci......😀
Wszystko wskazuje na to, że do Lubina pojedziemy solidnie osłabieni, z kompletnie przemeblowaną obroną . Oby do gry był P. Sokołowski , który w sobotę pokazał się z dobrej strony .
[quote]#post1604904 Wszystko wskazuje na to, że do Lubina pojedziemy solidnie osłabieni, z kompletnie przemeblowaną obroną . Oby do gry był P. Sokołowski , który w sobotę pokazał się z dobrej strony . [/quote]
Lubin też osłabiony więc wszystko może się zdarzyć.Strzelmy 1 bramkę więcej i będzie zajebiście.
Najważniejsze wygrać i zdobyć 3 punkty - obojętne w jakim stylu.
Oddawać strzały z każdej pozycji. Potwierdza to sposób grania z bądź co bądź z trudnym Radomiakiem. Nie pomógł im nawet mocny doping przyjezdnych, zapamiętają nas na lata. To cieszy, ale pierwsza jaskółka nie czyni wiosny. Poprawić jeszcze hokej i hulaj dusza piekło gore.
Niedzielny mecz poprowadzi D. Kos z Gdańska .
Za www 90 minut.pl
Statystycznie dosyć dobry dla nas sędzia. Dla ZL obojętny.
Od sezonu 20/21 gdy sędziuje E-klasę mamy w meczach króre sędziował rozkład 3-1-1, a ZL 1-3-1
Warto podtrzymać dobrą passę,zwłaszcza,że przeciwnik niczego nie pokazał w pierwszym meczu.Lech ich gładko oprawił prawie 3:0 bez ławki rezerwowej. /karny ewidentny zabrany im przez dwóch takich,co nadają się do ubierania choinki/
Dwa szybkie sztychy na łeb i kontrola meczu do końca.W międzyczasie jakieś trzy razy k /konterka,korner albo konkretna lufa od Knapa z trzydziestego metra/ i można jeść rosół..
Tylko Pasy !
Konferencja przed meczem ...się odbyła. Tyle w temacie.
https://www.youtube.com/watch?v=L2mqMKOQXY0&ab_channel=MKSCracoviaTV
[quote]#post1605422 Konferencja przed meczem ...się odbyła. Tyle w temacie.
[/quote]
No nie wiem o co Ci chodzi. Jedna z lepszych konf jakich słuchałem. Co mnie zmartwiło to to, że trener uważa bramki strzelone z dystansu za bramki przypadkowe. To mi eiele tłumaczy w kwestii "skłonności" naszych zawodników do takich prób i równocześnie martwi, bo po ierwsze lubię bramki z dystansu, a po drugie ogranicza to w pewien sposób nasz repertuar możlowości zdobywania bramek.
Nie powiedział że to były bramki przypadkowe i ja tego też tak nie odebrałem. Zaznaczył tylko, że to nie były czyste sytuacje bramkowe bo o to był pytany jaki procent sytuacji chciałby aby był wykorzystywany.
Nie mogę się już doczekać meczu. Po tym 6:0 ciężko będzie obiektywnie podejść do oceny, oczekiwań.....
Jak dla mnie wystarczy 1:0 po bramce Rakoczego
Wreszcie kibicowsko z naszej strony będzie lepiej😉
Jani Atanasov, Otar Kakabadze, Karol Knap, Patryk Makuch to piłkarze zagrożeni pauzą z racji posiadanych żółtych kartek... To pokazuje ponownie jak bardzo konieczne były (są) transfery zawodników na ławkę.
Czy w Radiu Kraków są jakieś relacje z naszych wyjazdowych meczów? Może choć wynik podają co jakiś czas?
[quote]#post1605611 Czy w Radiu Kraków są jakieś relacje z naszych wyjazdowych meczów? Może choć wynik podają co jakiś czas?[/quote]
Jak bym miał kwaśniaka gtsowca w radiu Kraków słuchać to bym wolal na flashscore wynik sprawdzić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)