[quote]#post1691296 Jak Fabian debiutował to nagrywali z nim kilka materiałów jakich to Cracovia nie ma świetnych wychowanków. Oprowadzał po centrum treningowym w Rącznej. Nagle przyszło kilku grajków z całej Europy i dla Fabiana nie ma miejsca. Słabo to wygląda.[/quote]
Pewnie że słabo, możemy się zamknąć na dobrych grajków, na obecnym poziomie Ekstraklasy i z Fabianem powalczyć o utrzymanie. Będzie lepiej?
To co pisałem wcześniej. Przestawiamy się - z klubu symbolicznego na realny klub uczestniczący w rozgrywkach.
Za rok, jeśli rzeczywiście wejdą wielkie pieniądze z Pucharów (a jest to poziom 100- 200 mln euro) nastaw się że coraz ciężej będzie znaleźć nie tylko wychowanka ale i gracza polskojęzycznego. Słabo? Taki jest świat, taka jest obecna piłka. A Cracovia ma w to wejść a nie skupiać się na opowieściach dziadków.
-
-
Fabian Bzdyl
[quote]#post1691300 ... A Cracovia ma w to wejść a nie skupiać się na opowieściach dziadków....[/quote]
Chyba, że nasza akademia zacznie działać tak jak ta w Bilbao czy Barcelonie.
Warto sobie odpowiedzieć na pytanie czy oczekiwania zawodnika i jego managera pokrywały się z oczekiwaniami klubu .
Wychodzi na to, że nie . Więc pozostaje jedno rozsądne wyjście - porozumienie i transfer . I nie wieszał bym psów ani na zawodniku ani na klubie . Po prostu - takie jest życie.
Pytanie też na ile minut mógł liczyć zawodnik w obecnym sezonie?
Przy obecnej kadrze pewnie niewiele by pograł.
https://x.com/mateusz_drozdz/status/1964201656507129989
Z całym szacunkiem do Fabiana, ale on jeszcze nic nie osiągnął w piłce nożnej. Jest bardzo młody i wiele musi jeszcze trenować aby wejść na wyższy poziom. Jego największym mankamentem jest motoryka. Luka Elsner na pewno tak jak na Oskara, by stawiał na niego częściej, gdyby fizycznie miał większe predyspozycje motoryczne. Ale Yamalem nie jest... I nie pisze o tym złośliwie, staram się być obiektywny. Z tego co wiem, to ludzie blisko Fabiana nie chce przedłużać kontraktu z Cracovia i kropka. Są już po słowie z konkurencja i czekają do stycznia. Musiałby klub dużo zaoferować za podpis itd. Wymagania są spore a póki co liczby nie idą za Fabianem.
- Edytowany
[quote]#post1691321 Z tego co wiem, to ludzie blisko Fabiana nie chce przedłużać kontraktu z Cracovia i kropka. Są już po słowie z konkurencja i czekają do stycznia. Musiałby klub dużo zaoferować za podpis itd. Wymagania są spore a póki co liczby nie idą za Fabianem.[/quote]
@naki#14649 pobudka! 😁
A co u Helika? Nie grał wczoraj przeciwko Polonii Bytom, obawiam się że też nici z kontraktu.
Bardzo mieszane uczucia mam...
Z jednej strony to NASZ chłopak, z takich największa radość, i sercem z nami!
A z drugiej wygląda na to, że by się do składu nie łapał - jeśli to nawet nie na ogony ale ogonki... A na Cracovię II go po prostu szkoda...
Może tam się pięknie rozwinie i kiedyś wróci 😊
Szkoda, że nie doszło do przedłużenia kontraktu i rocznego wypożyczenia, np do Puszczy .
@hank#159 Fabio wybrał swój rozwój, Szacunek za decyzję. Też żałuję że nie został. Panathinaikos traktuję w kategorii bajek z mchu i paproci....
Rozumiem to i szanuję decyzję , którą podjął .
Ja myślę że Fabian jeszcze długo będzie nie na I zespół, dziś w footbolu liczy się nie tylko technika ale siła moc i spryt. Takim jest nasz Serb Stoilkovic.
Ja nie rozumiem tego transferu, iść po to do żeby siedzieć na ławce, no chyba że kasa większa
Jak masz i tak siedzieć na ławie, to lepiej za lepszą kasę.
No nie wiem czy w Zilinie mu ktoś da na pewno miejsce w I składzie. Raczej nie. Duża konkurencja tam jest i zobaczymy. Natomiast na pewno będzie miał większa kasę. A czy będzie grał czy nie, to czas pokaże.
Może to, co napisał prezes jest prawdą, że wybrali opcję, która da Fabianowi więcej opcji grania? Chłopak MUSI grać, żeby się rozwijać. Skoro my nie potrafiliśmy stworzyć lepszej opcji z np. dobrym wypożyczeniem, to co miał robić?
[quote]#post1691457 Ja nie rozumiem tego transferu, iść po to do żeby siedzieć na ławce, no chyba że kasa większa[/quote]
Ale ktoś prowizję od transferu przytuli....
[quote]#post1691540 Może to, co napisał prezes jest prawdą, że wybrali opcję, która da Fabianowi więcej opcji grania? Chłopak MUSI grać, żeby się rozwijać. Skoro my nie potrafiliśmy stworzyć lepszej opcji z np. dobrym wypożyczeniem, to co miał robić?[/quote]
Słuchać menago który mu namieszał w głowie wziął kase za jego podpis a czy ma gwarancję grania nie sądzę
Moment, Słowacy płacą lepiej niż my? Kto ich tam sponsoruje - jakieś osiedle romskie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Waf3ll, Goście (4)