za duzo widzewa......
-
-
Nowa rzeczywistość
Prezes nie pracujesz już w Łodzi oni nawet hymnu nie mają tu jest Cracovia i nie potrzebujemy muzy po bramce nam wystarczy CRACOVIA CRACOVIA CRACOVIA !!!
Wy nie rozumiecie geniuszu naszego prezesa. Na razie jest muzyczka, ale docelowo po bramce ma być reklama sponsora bramki.
Może wbije kij w mrowisko, ale trudno. O co chodzi z tym , że niektórzy wolą eksponować bardziej przekreśloną gwiazdę na naszych pasiastych świętych barwach. Ludzie , opanujcie się. Dziś na stadionie widziałem od cholery ludzi z takimi emblematami - facetów, kobiety nawet dzieci się zdarzały. Przecież rzygac się od tego chce. Rozumiem, że jakieś chuligańskie grupy AW jude gangi i inne, ale przecież na to się patrzeć nie da. Tak samo jak z tymi banerami pozdrawiającymi bandytów w więzieniu i przy tym przekreślona gwiazda . Udało się wyplenić durne przyśpiewki na inny klub, ale nie można czegoś z tym zrobić ?
[quote]#post1631958 Może wbije kij w mrowisko, ale trudno. O co chodzi z tym , że niektórzy wolą eksponować bardziej przekreśloną gwiazdę na naszych pasiastych świętych barwach. Ludzie , opanujcie się. Dziś na stadionie widziałem od cholery ludzi z takimi emblematami - facetów, kobiety nawet dzieci się zdarzały. Przecież rzygac się od tego chce. Rozumiem, że jakieś chuligańskie grupy AW jude gangi i inne, ale przecież na to się patrzeć nie da. Tak samo jak z tymi banerami pozdrawiającymi bandytów w więzieniu i przy tym przekreślona gwiazda . Udało się wyplenić durne przyśpiewki na inny klub, ale nie można czegoś z tym zrobić ? [/quote]
My jesteśmy Cracovia i powinniśmy być zawsse pro ( oczywiście genetycznie jesteśmy suma sumarom też antywisla, ale.to inna sprawa i dla mnie to naturalne).
Jak kolega napisał wiecej pasiaków mniej antywisły. Tak bedzie lepiej dla klubu, dla potencjallnch nowych pasiaków.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/screenshot-20240722-163715-com-android-chrome-edit-1103023783704600-jp-26534374.jpg[/img]
Autokar na sprzedaż
gratka dla kolekcjonera pamiątek 😁
[quote]#post1632125 gratka dla kolekcjonera pamiątek 😁 [/quote]
Bardzo bogatego 😁
nie zmieszcze pod blokiem.....
[quote]#post1632128 nie zmieszcze pod blokiem.....[/quote]
Przetopisz na zyletki i postawisz pry telewiorze..
- Edytowany
nie starczy mi na przetopienie.....
[b]Edycja z 22.07.2024 o godz. 17:47 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1632129 [quote]#post1632128 nie zmieszcze pod blokiem.....[/quote]
Przetopisz na zyletki i postawisz pry telewiorze..[/quote]
dołóż 5 zł i dam rade.....
Gdy my odwoływaliśmy sparingi, bo był upałi za gorąco dla naszych gwiazd, Piast grał 3x 45 minut. Potem sie dziwimy , że piłkarze Piasta wyglądają jak jamajscy sprinterzy kontra uczestnicy polskiej senioriady
- Edytowany
No jest jeden sposób aby Cracovia nie generowała co roku długu,
Systematyczna gra w europejskich pucharach (można zarabiać miliony na awansach do kolejnych rund) oraz systematyczne stawania na podium w ekstraklasie (20-30 mln od c+).
Problem Cracovii polega na tym, że klub ma nowoczesną bazę (Rączna, stadion,,) na poziomie europejskim dostosowaną do gry o wyższe cele w polskiej piłce i gry na poziomie europejskich pucharów, dzięki której można by zarabiać gdyby pojawiły się sukcesy sportowe, a nie potrafi lub nie chce tego rentownie wykorzystać.
W przypadku braku sukcesów utrzymywanie takiej bazy przynosi straty bo walka wyłącznie o byt w ekstraklasie lub środek tabeli daje niewspółmiernie mały zarobek w stosunku do kosztów utrzymania tych obiektów. Wówczas lepiej było zostać na obiektach przy Wielickiej i starym stadionie, których utrzymanie kosztowało grosze.
Tylko żeby stworzyć sukcesy to trzeba przynajmniej raz dobrze zainwestować w pierwszą drużynę i sprowadzić zawodników wyższej klasy którzy te sukcesy zagwarantują. A później przy mądrym zarządzaniu stworzy się swoisty "samograj" i drużyna będąc systematycznie w czubie tabeli zacznie sama na siebie zarabiać i sprowadzać graczy o klasę lepszych za pieniądze zarobione z tych sukcesów.
17 dni później
Nie wiedziałem gdzie to wkleić ale myślę że chyba temat pasuje do wątku
Byłem ostatnio na cmentarzu Rakowickim, odnalazłem grób Pana Janusza Filipiaka i przeżyłem szok...nie chodzi o pomnik nawet pal licho że nie ma informacji kim był
Niema żadnego szalika Cracovii nic związanego z Cracovia... Obok jest pomnik jakiegoś prezesa małego klubu z Krakowa albo okolic i jest szalik jest informacja że był prezesem całkiem dostojniej to wygląda.
Nwm czy rodzina sobie nie życzyła czy to po prostu zaniedbana sprawa przez nas kibiców...
Jest informacja że był właścicielem i prezesem Comarch?
Nie nic nie ma tylko kiedy się urodził i zmarł
Jak sobie POŚCIELESZ, tak się wyśpisz....
- Edytowany
Na cmentarzu Rakowickim są groby paru byłych prezesów Cracovii i na żadnym z nich w "zwyczajne" dni nie widziałem żadnych szalików. Jedynie przed dniem zmarłych pojawiają się flagi Cracovii. W tym roku pewno u Pana Filipiaka też się pojawią.
[quote]#post1635768 Jak sobie POŚCIELESZ, tak się wyśpisz....
[/quote]
Sorry, Ty tsk serio?
[quote]#post1635770 [quote]#post1635768 Jak sobie POŚCIELESZ, tak się wyśpisz....
[/quote]
Sorry, Ty tsk serio?[/quote]
tak
nie plakałem po Filipiaku
20 lat degrengolady zrobiło swoje
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)