[quote]#post1571300 kopnął w gościa nawet nie musnął piłki , karny prawidłowy [/quote]
I co z tego? Nie każdy kontakt w polu karnym to karny. W żaden sposób ten kontakt nie mógł spowodować upadku, to po prostu nie jest możliwe.
-
-
[26] Cracovia - Widzew 2.04 15:00
- Edytowany
[quote]#post1571304 [quote]#post1571300 kopnął w gościa nawet nie musnął piłki , karny prawidłowy [/quote]
I co z tego? Nie każdy kontakt w polu karnym to karny. W żaden sposób ten kontakt nie mógł spowodować upadku, to po prostu nie jest możliwe.[/quote] Ale kopnięcie bez piłki jest faulem , jeżeli faulujesz w 16 to jest karny
[quote]#post1571299 Nie żadna parapiłka, zagraliśmy dobry mecz.
Lekceważony na tym forum Widzew jest solidną drużyną, co pokazali w końcówce, bo to nie była przypadkowa akcja. Kiedyś tak samo jak oni był lekceważony Raków. Więc nie jacyś artyści, ale bardzo solidna drużyna.
My za to mamy krótką ławkę...[/quote]
Dziś zagrali faktycznie nieźle , ale nie mamy zawodników do gry kreatywnej , gramy za wolno , 21 strzałów i zdobywamy 1 bramkę , nie mamy ławki praktycznie , w kolejnym meczu wypada Rakoczy za kartki , Jabłko pewnie wypada na długo bo wyglądało na kontuzje więzadeł . Więc kolejne osłabienie , osłabionej drużyny .Trzeba przestać zakłamywać rzeczywistość że jest dobrze , sporo osób szuka już jakiegokolwiek pozytywu . Trzeba mówić prawdę , że jesteśmy w dupie i jak nie ściągną 5-6 kozaków to dalej będziemy grać o nic miejsca 6-15 .
nie mamy napastników po prostu strzały takie anemiczne że a strach
Sam mecz jakby inny w pozytywnym sensie. Wynik jak zwykle ostatnio... Szkoda.
- Edytowany
Wykończą czlowieka z tymi wynikami..Obawiam się o pozostale mecze..Zgodzę się że mecz zagralismy solidny ale słabo z wykończeniem..Zastanawia mnie dlaczego Rakoczy w drugiej połowie grał na lewej obronie? I co..Jablonsky kontuzja i mamy przechlapane, obrona jak widać mocną stroną nie jest.. Zmieniam zdanie, to nie wina Jacka tylko my mamy kmiotów piłkarzy..
Brak reżysera gry (typowej 10) w środku pomocy, który by tę piłkę przytrzymał, "ukradł" kilkadziesiąt cennych sekund w sytuacji gdy bronimy wyniku. A także potrafił przeprowadzić jakiś kontratak i zamknąć wynik na 2-0.
Co nie zmienia faktu, że stracić punkty w takich okolicznościach to ogromny pech.
[quote]#post1571303 NIe było faulu na Konopliance[/quote]
był taki sam jak dla zydzewa
- Edytowany
Niestety w piłce nożnej bardzo dużo zależy od sędziów (można powiedzieć że aż za dużo).
Na pewno Konoplance nie należała się żółta kartka, wszedł między dwóch obrońców Widzewa i ci go zaatakowali rękami więc przy takiej szybkości musiał się przewrócić (nie symulował bo nie jest gołębiem żeby wyfrunąć). Inna sprawa czy był karny i tu już jest kontrowersja.
[quote]#post1571305 Ale kopnięcie bez piłki jest faulem , jeżeli faulujesz w 16 to jest karny
[/quote]
To dlaczego wczoraj Lasyk odwołał karnego dla Rakowa? Był stempel bez piłki... Tłumaczyli, że po wybiciu. Na Euro 5 lat temu Kapustka wybił, po wybiciu dostał żółtą kartkę i nikt nie mówił że to po wybiciu...
Ale niestety faul był. Jednak, cytując często powtarzane zdanie ekspertów telewizyjnych "nie chcemy takich karnych". Karny za faul w poliu karnym był ustalony ponad wiek temu, gdy w meczu padało często kilkanaście bramek.
Szkoda, bo zwycięstwo się należało. I rzeczywiście grali.
A jednak pamiętajmy, ze pół podstawowego składu nam wyleciało...
Boję się, co z Jablonskym. No i głupia kartka dla Rakoczego eliminuje go z Pogoni. Nie widziałem dobrze ale chyba trochę naciągana... Ciekawe co Zieliński po meczu powiedział sędziemu?
Odkąd Filipiak zaczął wojnę z sędziowską mafią konsekwencje ciągną się do dziś.
Nieśmiało wspomnę , że na Varze był przybył, co w parze z ślimakiem sylwestrzakiem na boisku stworzyło duet dla nas nie do pokonania .
Jeśli był karny dla Widzewa to dla nas dwa , kartka dla Rakoczego - mógł dać , choć nie musiał , ale chciał i dał .
Czasem odnoszę wrażenie , że niektórzy sędziowie przed meczami Cracovii sprawdzają , którzy z naszych są kartkowi zagrożeni . ☹️
- Edytowany
Ja jestem tego zdania że trzeba głośno mówić o tej czarnej mafii, inna sprawa że oni nic sobie z tego nie robią, myślałem że po odejściu Bońka coś się zmieni a jest jeszcze gorzej. Ten czarny .uj idzie w ślady Marciniaka.
Sędziowie jak to sędziowie, ale pierdołowatość naszego zespołu też jest dość wysoka. Tak 7/10 w skali kaciały.
Denerwować się na sędziów można ale prawda jest taka , że z tej mąki chleba nie będzie! . Na ławce rezerwowych hula wiatr - nie ma zmienników. Skład sztukowany, dochodzą kartki, kontuzje, gramy tym co mamy o przetrwanie w środku tabeli i jak tu czegoś wymagać więcej racjonalnie ? Serce pragnie zwycięstwa po dobrym meczu ale rozum każe się martwić o przyszłość....
Szkoda mi nerwów więc ja do końca sezonu odpuszczam.
W której minucie meczu była ta ręka widzewiaka, bo na skrócie jej nie pokazali, a też wydawała mi się ewidentna. Zobaczyłbym sobie na powtóce.
Ok. Mogliśmy i powinniśmy to wygrać , biorąc pod uwagę ilość wykreowanych sytuacji .
Ale , nie można milczeć w temacie postawy sędziów , zarówno na boisku jak i na Varze ,
Dziś arbitrzy byli 12 i 13 zawodnikami gości .
Inna rzecz, że przed tym karnym dla Widzewa była taka "świeca" piłka leciała z góry i niestety Githa walkę o tę piłkę odpuścił, gdyby do niej poszedł to spokojnie by ją wygłówkował na aut. Githa chyba zachował się za bardzo pasywnie.
Pierwsza polowa jak na wczesniejsze widowiska calkiem ok... cos sie dzialo... na druga polowe nie wyszedlem juz .... zasnalem w przerwie po wczorajszych tancach...
wojtiPASY ... nie wiem nie czytam przepisow... dwa razy mowili sedziowie o tym... raz Marciniak a drugi raz ten w canal + co sie medrkuje na temat przepisow... bylo to przy okazji wlasnie podbnych sytuacji... zawodnik sam sobie kopie pilka w reke ...ale ... tu jednak jest sytuacja ze chyba inny zawodnik kopie pilka go w reke... takze karny... jesli on sam to nie ma..
[quote]#post1571322 W której minucie meczu była ta ręka widzewiaka, bo na skrócie jej nie pokazali, a też wydawała mi się ewidentna. Zobaczyłbym sobie na powtóce.[/quote]
Wydaje mi się , że w pierwszej polowie w przedziale 35-45
- Edytowany
[quote]#post1571276 Rękę nabil sobie sam zawodnik po swoim kiksie... wiec nie ma reki wedlug przepisow...
[/quote]
Tu na temat ręki masz zdanie Ziela.
Mówi, że błąd techniczny kwalifikuje się jak najbardziej na karny! takie są przepisy!
Jednym słowem kutas wielki sylwestrzak nas przekręcił.
Najgorsze jest to, że graliśmy nie najgorzej, a już na pewno z wielkim zaangażowaniem i zasłużyliśmy na zwycięstwo w tym meczu.
Byliśmy lepsi i to najwięcej boli. Ten przekręt w czarnym stroju nawet nie poszedł do telewizora aby cokolwiek sprawdzić. Kawal (c) huja z niego i tyle. Zdarłem gardło i mam teraz chrypkę ale w mordę bym mu chętnie dał.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)