@RZ1975#42459
"Jako zmiennik na podmęczonego przeciwnika może wiele razy sprawdzać się i dawać nam radość"
Tylko pytanie czy jego samego takie coś interesuje 🤔 Myślę, że chciałby być w końcu pierwszym wyborem.
-
-
Mateusz Bochnak witamy w Cracovii!!
zawodnik na 1 ligę/spadkowicza, bardzo surowy technicznie. Jeśli chcemy walczyć o podium to nie z takimi zawodnikami.
@RZ1975#42459 nie zapominaj jeszcze o kluczowym zagraniu w akcji na 1:1 z Piastem w pierwszej kolejce.
Kroczek się nie zna. Właśnie pochwalił Bochnaka w Krakowskiej 😉
[quote]#post1649109 Kroczek się nie zna. Właśnie pochwalił Bochnaka w Krakowskiej 😉 [/quote]
może go nawet NY Timesie chwalić, nie zmienia to faktu, że to piłkarz przeciętny nie do walki o najwyższe cele.
On ma 26 lat, on juz prochu nie wymysli, takich zawodnikow jak on i np Sokolowski, trzeba stopniowo zamieniac na lepszych, jesli ta druzyna ma sie zadomowic w czolowce ligi.
poki co ma najlepsze kopnięcie z dystansu w drużynie.
Lepsze od Kakabadze?
[quote]#post1649144 Lepsze od Kakabadze? [/quote]
Pod wzgledem celności - zdecydowanie.
Sęk w tym że u nas w drużynie tych prób na strzał z dystansu jest jak na lekarstwo. A czasem aż się prosi by "przylutować" ...
A przecież i Kakabadze potrafi, i Bochnak, Hasic z Maigaardem też potrafią..
Osobiście ubolewam nad tym faktem, że nie wprowadzamy przeciwnika w stan niepewności poprzez właśnie podejmowanie takich decyzji jak lufa z dystansu.
[quote]#post1649145 [quote]#post1649144 Lepsze od Kakabadze? [/quote]
[/quote]
Poparte statystyka jakas czy taka luzna, subiektywna opinia?
Zaraz zaraz. Mamy pozbyć się Bochnaka? Ja na teraz widzę, że w czerwcu z uwagi na odejścia Kallmana, Glika, Hoskonena (?), Ghity (?) konieczne może być uzupełnienie trzema zakupami, aby tylko załatać ubytki do poziomu jaki teraz mamy. A widzimy, że na ławce brakuje co najmniej 3 zawodników do grania. Na razie na ławce mamy Lachowicza, Amira, Janasika, Wójcika i Bzdyla. Jak będziemy mieli tyle kasy co Lech i dwóch Kallmanów, dwóch Hasiców, i dwóch Ghitów siedzących na ławie bo grają jeszcze lepsi to nie mam nic przeciwko temu, aby Bochnak odszedł. Na razie jest najlepszą opcją siedzącą na ławie. A co do techniki, to jak na razie nie mamy wysypu techników w zespole. Ale sposób uderzenia piłki przy bramce nr 6 nie był łatwy. No można powiedzieć, że mu zeszła piłka jak Domarskiemu na Wembley, ale doprawdy nie deprecjonujmy techniki Bochnaka, skoro ściągamy do Cracovii np. Amira. Jestem za wymianą najsłabszych ogniw, ale Mateusz na pewno do nich dzisiaj nie należy.
[quote]#post1649147 [quote]#post1649145 [quote]#post1649144 Lepsze od Kakabadze? [/quote]
[/quote]
Poparte statystyka jakas czy taka luzna, subiektywna opinia?
[/quote]
Subiektywna opinia, bo nie przypominam sobie kiedy Otar ostatnio trafił w bramkę.
Wszyscy, a najbardziej komentatorzy pamiętają bramkę z Rakowem sprzed, przypomnijcie mi - czterech lat? I co chwila przypominają, że Kakabadze ma fantastyczne uderzenie z dystansu. A kibice słysząc - Kakabadze, ten to ma kopyto i robi z niego użytek, utwierdzają się w tym przekonaniu.
A że to ma z rzeczywistością niewiele wspólnego, to kto by się przejmował?
Żeby nie było, ja nie chcę deprecjonować Otara, bo chłop naprawdę jest solidnym zawodnikiem i dużo potrafi wnieść do naszej gry...
[quote]#post1649153 Wszyscy, a najbardziej komentatorzy pamiętają bramkę z Rakowem sprzed, przypomnijcie mi - czterech lat? I co chwila przypominają, że Kakabadze ma fantastyczne uderzenie z dystansu. A kibice słysząc - Kakabadze, ten to ma kopyto i robi z niego użytek, utwierdzają się w tym przekonaniu.
A że to ma z rzeczywistością niewiele wspólnego, to kto by się przejmował?
Żeby nie było, ja nie chcę deprecjonować Otara, bo chłop naprawdę jest solidnym zawodnikiem i dużo potrafi wnieść do naszej gry...[/quote]
Dokładnie niecałe 3 lata, 22 listopad 2021r. Ten mecz:
https://www.wikipasy.pl/2021-11-22_Cracovia_-_Rak%C3%B3w_Cz%C4%99stochowa_1:0
@leszeczek#4153
Z Puszczą
@pablo74#33265 ale z Puszczą to było z ilu? 7 metrów? A rozmawiamy o tzw. "strzałach z dystansu".
@janczer#558
Kolega pytał o trafienie w światło bramki 😉
- Edytowany
[quote]#post1649155 @leszeczek#4153
Z Puszczą [/quote]
To nie był strzał z dystansu, a o tym rozmawiamy. Ja doceniam i bardzo lubie Otara, żeby nie było niedomówień, ale z dystansu strzela obecnie mało i większość jego strzałów jest albo niecelna albo zablokowana.
Kolega nie wyłapał kontekstu. Mój post był w odpowiedzi na, zreszta jego post:
[quote]#post1649146 Sęk w tym że u nas w drużynie tych prób na strzał z dystansu jest jak na lekarstwo. A czasem aż się prosi by "przylutować" ...
A przecież i Kakabadze potrafi, i Bochnak, Hasic z Maigaardem też potrafią..
Osobiście ubolewam nad tym faktem, że nie wprowadzamy przeciwnika w stan niepewności poprzez właśnie podejmowanie takich decyzji jak lufa z dystansu.[/quote]
Niektórzy chyba trochę odlatują.
Przypomnę, że mieliśmy DWÓCH zawodników na ławce mniej, niż Motor. Co znaczy, że brakuje nam w kadrze zawodników na sztukę.
Mateusz wszedł na 20 minut i narobił takiego rabanu, że dał trenerowi jasny sygnał "Kołcz, a może tak w Gdańsku to na mnie postaw, a Rózga niech se dychnie?"
To prawda, że nie ma techniki Hasicia, siły Kallmana, ale to bardzo przydatny zawodnik. Wchodzący z ławki, walczący, dynamiczny z dobrym i mocnym uderzeniem. Na jokera idealne cechy.
Przypominam, że nie jesteśmy jeszcze na etapie wybrzydzania. Żeby zastąpić Bochnaka, trzeba mieć lepszego, niż Bochnak.
A póki co to runda w pełni, okienko zamknięte, w drużynie szpital. I takiego zawodnika trzeba cenić, a nie wybrzydzać.
Od dalekosiężnych planów są komitety transferowe prezesa. I mityczne listy 150 wzmocnień. Wierzę, że tam jakaś długofalowa strategia się rysuje, ale póki co, mieszamy w kuble tym, co mamy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)