Drugi raz na cztery mecze koledzy pozbawiają go czystego konta, prowokując karny w końcówce meczu, gdzie mamy korzystny rezultat. Niemczycki zły nie był, ale według mnie Madejski dał od siebie w czterech meczach więcej, niż tamten przez cały sezon.
-
-
Sebastian Madejski - witamy w Pasach!
- Edytowany
Madejski robi pajacyka podczas obrony a Niemczycki po puszczonym golu.Taka różnica.
Różnica jest taka , że jak Madejskiemu strzelą gola to wiem, że nie dało się nic zrobić , a Karolkowi...........
- Edytowany
Najważniejsze że nie ma osłabienia w bramce.
No i Sebastian buduje sobie markę 4mecze i 2 razy w 11 kolejki -tak trzymaj tyko koledzy z przodu muszą więcej strzelać goli.
Ja bym wolał, żeby koledzy z obrony nie dawali mu powodów do bycia bramkarzem kolejki.
[quote]#post1585629 Chciałem przypomnieć, że dla wielu znawców Niemczycki był za niski na bramkarza ze wzrostem 190cm. Sebastian ma 189 cm ;)
a w temacie, mam nadzieję że świetny początek sezonu go zbuduje psychicznie, bo to niezwykle ważne dla bramkarza. [/quote]
Aż sie wierzyć nie chce w to co napisałeś, Niemczyki to miał takie 190 cm jak piłkarze z afryki mają 18 lat którzy do europy przyjezdzają.
To też fakt😁
Jak Niemczycki miał 190cm to krążą legendy...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-08/eb0b21e6f8ea7ecff769ae7dfb61e2ae3b79ac2e-jpg-61608796.jpg[/img]
Pestka ma 189 cm. też ma przebite blachy?
[quote]#post1586216
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2023-08/eb0b21e6f8ea7ecff769ae7dfb61e2ae3b79ac2e-jpg-61608796.jpg[/img]
Pestka ma 189 cm. też ma przebite blachy? [/quote]
Miał buty na koturnach.
widać, że stoi na palcach 😉
Niemczycki ma 212 cm, tylko, że jak broni w przykucu to wychodzi 165.
więc średnia to 188,5 cm 😆
Madejski to na razie poziom TOP. Ceniłem umiejętności Karola, ale gość był momentami denerwujący, zwłaszcza te przedłużane wybicia piłki, niezależnie od wyniku.
Tymczasem Madejski w 3 mecze (nie liczę Stali i Warty) obronił chyba więcej setek niż KN.
Bardzo podoba mi się jego styl, który mocno kojarzy mi się z piłką ręczną. Dużo instynktownych interwencji, spowodowanych jego stylem i ruchem. Jak poprawi grę pod presją, to już w ogóle będzie nie do pokonania.
Ale on nie ma problemu z grą pod presją :D , widać to nawet po grze naszej obrony , grają wyżej , nie muszą się wracać w 5 żeby wybić bo wiedzą że bramkarz tego nie ogarnie i nie boją się grać do tyłu , bo wiedzą że nawet przy wybiciu piłka nie leci w aut czy do przeciwnika . Madejski powinien grać rok temu i tyle w temacie . Karol może mieć nawet 2,20 i tak wszystko górą będzie wpadało bo zawsze się kładzie albo klęczy . Dla mnie jeden z najgorszych w erze comarchu , grający najpierw bo młodzieżowiec , a potem bo może sprzedamy , jednak będę śledzić jego dalszy rozwój lub brak i wtedy się okaże czy ja mam rację czy inni . Seba ma to czego ja oczekuje od bramkarza w 1 kolejności bronienia , i on to robi , wychodzi łapiąc proste piłki a jednocześnie gasząc sytuacje przeciwnikowi , na przedpolu pewnie , wznowienia gry szybkie ! piłka nożna to gra w której ważny jest element zaskoczenia a nie czekanie jak się każdy ustawi . Błędy będą się zdarzać , tak jak słabsze mecze bo to jest wpisane w ten sport , i tak ps ze Stalą nie rozumiem tej krytyki że zagrał słabo i miał coś do powiedzenia przy bramce . Cieszy mnie że mamy takiego bramkarza , konkurencja też zła nie jest co tylko procentuje .
[quote]#post1586968 Ale on nie ma problemu z grą pod presją :D[/quote]
A co myślisz po wczorajszym meczu? Co najmniej 2 akcje, gdzie wybicie Seby spowodowało zagrożenie pod bramką.
Jeśli dobrze pamiętaj, to w meczu z Piastem podobnie zagrał.
Dla mnie chłopak jest świetny, wciąż go wspieram, ale do tej gry pod presją mam cały czas wątpliwości :)
a jak miał podawać, kiedy go obrońcy co chwilę wpuszczają na minę i jakiś pajac znowu mu wybrał grę całe 45 minut pod oślepiające słońce?
[quote]#post1587253 [quote]#post1586968 Ale on nie ma problemu z grą pod presją :D[/quote]
A co myślisz po wczorajszym meczu? Co najmniej 2 akcje, gdzie wybicie Seby spowodowało zagrożenie pod bramką.
Jeśli dobrze pamiętaj, to w meczu z Piastem podobnie zagrał.
Dla mnie chłopak jest świetny, wciąż go wspieram, ale do tej gry pod presją mam cały czas wątpliwości :)[/quote]
Wiadome że to jest jego błąd , ale nie wynikający z problemu gry pod presją . Zobacz resztę meczu , wybicia pewne , w większości celne , tak jak pisałem będzie popełniał błędy bo to jest wpisane w ten sport . Pierwsza interwencja , gdzie piąstkował pewnie piłkę mimo tego że grał pod słońce ,prawdopodobnie przy Karolu skończyła by się bramką dla Korony , bo kucałby na linii . Nie mówię już o prostych wyjściach i łapaniu piłki na 16 , prosta interwencja ale dzięki temu kasuje sytuacje przeciwnikowi w zarodku .
Bo my mamy bez sensu położone boisko, zamiast NS to WE.
[quote]#post1587255 a jak miał podawać, kiedy go obrońcy co chwilę wpuszczają na minę i jakiś pajac znowu mu wybrał grę całe 45 minut pod oślepiające słońce?[/quote]
Akurat nikt mu tego nie wybrał, Rapa przegrał losowanie i Korona wybrała stronę ze słońcem, więc o to nie można mieć pretensji. Ale to, że grał pod oślepiające słońce, i to był poważny problem, to racja, tyle że to niczyja wina.
[quote]#post1587273 Bo my mamy bez sensu położone boisko, zamiast NS to WE.[/quote]
Boisko było budowane, gdy mecze rozgrywane były o zupełnie innych godzinach i chyba nikomu do głowy nie przychodziło, że grać się będzie przy zachodzącym słońcu... A nie tylko my tak mamy, co widać nieraz w transmisjach...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)