[quote]#post1541993 No i zaj3biście. Nie pamiętam kiedy na wyjeździe tak trzymaliśmy na smyczy gospodarzy.
Z Japończyka i Fina będą ludzie! Ale dziwnie Rassmusen dzis przygaszony.[/quote]
Raczej schowany i swoje zrobił ryglując środek pola, bym tam gdzie powinien defensywny pomocnik
-
-
[1] Górnik Zabrze - KS CRACOVIA - [18.07.2022 godz. 19:00 | poniedziałek]
Tak sobie myślę, że dziś zagraliśmy tak jak zawsze chciał zagrać Probierz ale tak mu to wychodziło jak Stawowi tiki taka. W takim stylu ostatnio Atletico zrobiło majstra, i taki styl lubię, maximum efektywności zamiast sztuki dla sztuki. Ciekawe czy tylko w tym meczu się udało czy będziemy konsekwentnie punktować w takim stylu. Na pewno procentuje to, że nie było za dużo zmian w składzie tylko wymiana słabych ogniw na lepsze. W naszej lidze zgranie zespołu to już pół sukcesu.
Brawo za wygraną! Na uwagę zasługuję fakt, że w podstawie aż 5 Polaków. Oczywiście, jak nowi się zaadoptuje, Kono wróci, to te ładne proporcje zostaną nieco zachwiane.
Mi do gustu przypadł Makuch. Wygrywał mnóstwo pojedynków, wiekszość główkowych, i stwarzał skrzydłowym, dwójce pozostałych napastników szanse.
Nowych na razie trudno ocenić, potrzeba kilka meczów.
Trochę mało piłki w piłce, liczę na poprawę gry w środku pola i wyprowadzanie od obrońców, chociaż mając takiego Makucha żal nie wykopywać "na afere" :P
Dostaliśmy prezent taktyczny od górnika i pięknie to wkorzystalismy. Tak się bije słabe drużyny.
Mamy bogactwo w obronie i tu upatruje jakiekowloek nadziei na granie do samego końca o te górne miejsca, ale nie na top 4 mamy zespół wg mnie. 5-6 miejce w zasięgu przy dobrych wiatrach
Wszyscy tu oceniając nowych piszą głównie o Kallmanie i Oshimie a mi najbardziej się podobał Makuch. Będzie z niego pociecha.
Tak, wiem, jako napastnik nie wypełnił zadania strzelenia bramki, nie ma liczb zupełnie jak syn Ojca. Ale jego gra... Wreszcie od czasów Piątka mamy kogoś z przodu, kto potrafi wygrać pojedynek z obrońcami, co więcej on nie wymusza faulów jak np. Rakels ale rzeczywiście zdobywa piłkę i potrafi ją fajnie zagrać.
Optymistyczny początek i wcale się nie dziwię, że kilka klubów go chciało u siebie.
Wg mnie, po pierwszym meczu, wyciąganie wniosków co do miejsca na koniec, to jak zabawa we wróżbitę Jackowskiego😉
[quote]#post1542018 Jutro po bilety na Koronę .... WSZYSCY !!!! [/quote]
[quote]#post1542035 [quote]#post1542018 Jutro po bilety na Koronę .... WSZYSCY !!!! [/quote][/quote] A czemu jutro zawsze można dziś online :)
Mysza :-)
https://twitter.com/denaturatowy/status/1549095739602657283
Na najwiekszy plus jak dla mnie Jugas.Chlop pewny w defensywie i jeszcze te podłączenia do kontry!!
Nie zgodzę się co do Hebbo fajnie trzymał defensywę. Japończyk na plus jak złapie więcej luzu będą z niego ludzie, co do Kalmana to szykuje nam się ciekawa dodatkowa opcją do ataku.Jeszcze niech tylko Konoplanka zacznie grac z 50% z tego co dawniej i będzie dobrze.Dalej uważam że brakuje nam dobrego goscia do srodka typu Josue cwelki i można by myśleć o grze o coś więcej...
Nie oglądałem, ale gratulacje za wygrany mecz Pany!
Oby tylko po takim meczu inauguracyjnym, KTOŚ nie doszedł do wniosku, że mamy kompletny skład. Właśnie tym bardziej potrzeba jeszcze kogoś do środka, kogoś do jedenastki.
Dzisiaj podobała mi się gra z pierwszej piłki. Wymowne statystyki : mieliśmy 2,5 razy mniej podań i dużą ich procentową niedokładność spowodowaną ochotą gry z pierwszej piłki. No i rzutowało to w posiadanie piłki z której to przewagi Górnik niczego nie osiągnął. To jeszcze nie zawsze wychodzi, ale powoduje, że tworzymy sytuacje i nie ogląda się tego festiwalu podań wszerz. Trzeba też pamiętać, że Górnik dzisiaj był trochę "nieswój" przez wymianę graczy i trenera.
Gratylacje za zwycięstwo i udane debiuty.
Ważne robimy 5 zmian i nikt nie odstaje a na ławce następna 5 do grania i to może być siła Cracovii
My fizycznie wyglądaliśmy fenomenalnie!!!
Piłkarze też.
Meczu niestety nie oglądałem 😐 ...ale czytając komentarze mam wrażenie, że zagraliśmy na poziomie Liverpoolu, co cieszy i oby ten mecz nie był "przypadkowy" 😃 .
[quote]#post1542076 Piłkarze też.[/quote]
Starzy, ale jeszcze każdy jarzy.
Byłem, widziałem, o 2 bramki dla nas za mało. Macie już bilety/karnety na sobotę?
SaNtO czas na nowy wątek meczowy
[quote]#post1542018 Jutro po bilety na Koronę .... WSZYSCY !!!! [/quote]
Karnety kupować, i chodzić na wszystkie mecze.
Konferencj po meczu
https://www.youtube.com/watch?v=QhUkS1m4flA
Wygrana nie może jednak przysłonić faktu, że drużynie brakuje rozgrywającego.
Było to widoczne szczególnie w drugiej połowie gdy brakowało kogoś w środku pola by uspokoić grę, przytrzymać piłkę.
Hanca za darmo odchodzi do rumuńskiej Craiowej, więc tracimy też skrzydłowego i niestety nie zyskujemy nic na tym transferze finansowo.
Ja jeszcze o jednym. Drużyna jest bardzo dobrze przygotowana pod względem motorycznym mam nadzieję że będzie to bardzo widoczne w każdym kolejnym meczu.
Gratulacje!
Nie spodziewałem się.
- Edytowany
[quote]#post1541987 no i gitara,
kilka ciekawych rozwiązań, a najlepsze były wyjście bocznych stoperów do przodu,
wyjaśnił się brak Jablonskiego w składzie, tamci lepiej atakują,
nowi to przeciętniacy na uzupełnienie składu,
brawo[/quote]
Zapomniałeś pochwalić Filipiaka za trafienie ze składem.
- Edytowany
[quote]#post1541930 Reprezentant Kosowa pozdrawia Kruszynę 😋😋😋[/quote]
Dzieki!!! A czy Ty policzyles ile razy Cie pozdrowil reprezentant Kosowa swoja chujowizna boiskowa i kopaniem sie po czole w zjebanych meczach??
- Edytowany
[quote]#post1542102 Ja jeszcze o jednym. Drużyna jest bardzo dobrze przygotowana pod względem motorycznym mam nadzieję że będzie to bardzo widoczne w każdym kolejnym meczu.[/quote]
W zeszłej rundzie też przez chwilę biegaliśmy jak roboty a potem kilka męczy była kondycyjna lipa, poczekajmy z tym hurraoptymizmem..
[quote]#post1541997 Udana inauguracja bez wagonów obserwowanych przez ponad rok przeciętniaków. Mam nadzieję, że już nikt nie tęskni za cyganem. Stawowy się pewnie załamie, jak to możliwe, żeby wygrać mecz mając tylko 36% posiadania piłki ;-))).
Oby tak dalej!!![/quote]
Więc jak to ma być z tymi młodymi netto, którzy kiedyś będą przechodzić do pierwszej drużyny? Że mają realizować i wzorować się na taktyce seniorów?
COj, cekaw jestem, co na to nasz nowy szef piłki juniorskiej w Cracovii :)
Makuch nie szczelił a chwalony. Rakoczy jechany w trakcie meczu od najgorszych a szczelił i miał asystę.
Kruszyna
[img]https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/947345921269591445/82F23ECFC2088F1E803BB1401C735424FFA78418/?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Letterbox&imcolor=%23000000&letterbox=false[/img]
Santo odpalaj nowy wątek meczowy z Koroną
[quote]#post1542217 Makuch nie szczelił a chwalony. Rakoczy jechany w trakcie meczu od najgorszych a szczelił i miał asystę.
[/quote]
Dobra SaNtO nie wydziwiaj już, Makuch jest ok, będzie pociechą, a Ty zakładaj wątek.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2022-07/fb-img-1658229606992-jpg-44281628.jpg[/img]
[quote]#post1542222 [quote]#post1542217 Makuch nie szczelił a chwalony. Rakoczy jechany w trakcie meczu od najgorszych a szczelił i miał asystę.
[/quote]
Dobra SaNtO nie wydziwiaj już, Makuch jest ok, będzie pociechą, a Ty zakładaj wątek.[/quote]
czy jest ktoś kto nie wyobraża sobie następnego meczu z Konopem zamiast Rakoczym? Rakoczy szczelił, Konop do tej pory nic. Raki miał jechane w czasie meczu, może gest do trybun dla pieniaczy :D
spotkałem się z kpiącymi komentarzami gdy pisałem, że słaby piłkarz może strzelać a potem być odsuniętym od grania gdy zespół potrzebuje czegoś innego. Masz do wyboru Konopa z pierwszych 10 minut w debiucie i Rakiego po meczu z Zabrzu. Kogo wystawiasz na rzeźników z Kielc?
- Edytowany
[quote]#post1542253 [quote]#post1542222 [quote]#post1542217 Makuch nie szczelił a chwalony. Rakoczy jechany w trakcie meczu od najgorszych a szczelił i miał asystę.
[/quote]
Dobra SaNtO nie wydziwiaj już, Makuch jest ok, będzie pociechą, a Ty zakładaj wątek.[/quote]
czy jest ktoś kto nie wyobraża sobie następnego meczu z Konopem zamiast Rakoczym? Rakoczy szczelił, Konop do tej pory nic. Raki miał jechane w czasie meczu, może gest do trybun dla pieniaczy :D
spotkałem się z kpiącymi komentarzami gdy pisałem, że słaby piłkarz może strzelać a potem być odsuniętym od grania gdy zespół potrzebuje czegoś innego. Masz do wyboru Konopa z pierwszych 10 minut w debiucie i Rakiego po meczu z Zabrzu. Kogo wystawiasz na rzeźników z Kielc?[/quote]
Konoplianka nie zagra z Koroną. Tak wczoraj mówił Jacula. Ma być gotowy na (7)ampucere. także Twój problem sie sam rozwiązał
Ważne, że wczoraj obyło się bez żółtych kartek dla nas
Santuś, przecież Ty ponoć grałeś w piłkę. Przecież Ty wiesz (albo powinieneś wiedzieć), że ofensywny gracz (Rakoczy) to zupełnie inna pozycja niż defensywny Knap.
OK, teraz widzę że pisałeś o Konopie (czyli Konoplyance). Zadajesz retoryczne pytanie, które do kibiców nie ma żadnego sensu, do trenera co najwyżej. Jeśli uzna że Konoplanka może dać więcej w meczu z Koroną niż Rakoczy, to oczywiście Konoplyanka. Po to jest trenerem żeby wybierał optymalny skład.
Teraz nie bawmy się w uciekanie, że o personaliach może decydować tylko trener bo by nie było z kim podyskutować. Na forum istnieje teza, że jak ktoś jest dobry to szczela. Jak szczela to jest lepszy od tego co nie szczela. Więc Rakoczy jest lepszy od Konopa?
Na Forum istnie 150 głupich tez, a Ty się wciąż odnosisz do tej jednej którą usiekli Twojego Rivę (który notabene słabym graczem jest).
TAK, trener i tylko trener ustala skład, bo widzi to czego my nie widzimy: formę, zaangażowanie, mental, predyspozycje.
Zielu pod trym względem jest naprawdę dobrym trenerem. Zobacz jaki był płacz przed meczem: Jak to Jabłko, Rupa na ławce... a okazało się to dobrym wyborem. Kto wie, może Jabłoński byłby lepszy od Githy, ale to Jugas zrobił asystę a Rodin parę razy pierwszorzędnie wybronił. Trener miał rację!
Jestes tak zakochany w sobie ze cheocby skaly sraly to tak bedziesz wszystko odwaracal zeby tylko na twoje wyszlo chocbys pierdolil jak jakies bajki dla potluczonych... Piszesz juz ktorys raz ze nie "szczela" robiac z siebie janusza ...choc nie musisz raczej... piszac ze zawodnik ktory nie szczela to chujowy zawodnik... tak ... jest chujowy bo pisalismy w kontekscie twojego zjebanego idola w klapkach kubota ktory sie potykal o wlasne nogi paralityk zjebany ale ty dalej ciagniesz i ciagniesz temat pokazujac zeby tylko nie wyszlo ze sie myliles co do tego bezowego parality pilkarskiego.... udowodnic chcesz kazdemu jaki to byl zajebisty pilkarz mimo ze nie szczelal i nie robil liczb nawet biorac przyklady z pilkarzy ja Ziru... wiec... jakby taki Ziru w lidze przez dwa sezony strzelil dwa gole to by nie gral w zespolach w jakich gral i nie gral by tez we wspominanych przez ciebie MS czy tam ME w ktorych nie mial gola... wiec porownywanie go do tego zjebanego parality co wytrysnal z fiuta slawnego ojca jest tak smieszne jak ty swoimi wypocinami na jego temat jak i zytki czy innego parality majorosa czy jak mu tam paszteciarzowi bylo... a to ze mozna grac i nie miec liczb wie kazdy ale trzeba grac a nie smecic sie po boisku jak to robil wlasnie w kontekscie szczelania i asystowania twoj zjebany idol paralita... Tak moga byc dobrzy zawodnicy ktorych nawet kiedys wklejales i jakas tam zabawe robiles chyba dla kolegow z piaskownicy co wrzucales jakies staty i kto jest zahjebistym pilkarzem... pokazales tym niby qwizem jaki jestes zakochany w sobie bo kolejny raz chciales pokazac jaki ty kurwa jestes wspanialy i wszystko w iedzacy najlepiej i tylko twoja wiedza jest najwiedzniejsza i najlepsza i tylko ona mowi prawde reszta sie myli i reszta to janusze...zapominasz ze to ty jestes idolem samych paralitow ktorzy sie po glowie w naszym klubie kopali...
Prawda jest taka ze napastnik jest od strzelania a nie chuj wie czego... Kazdy napastnik jest rozliczany na koniec sezonu za bramki i udzial przy golach...tak samo jak pomocnicy... bo niby kto mialby podawac rozgrywac czy brac udzial w akcji bramkowej skoor pomocnicy i napastnicy nie musza miec liczb wedlug twoejgo wymyslu pierdeletow??? jak zakonczy dwa sezony z 2 bramkami na koncie to nie bedzie milo wspominany na pewno chocby nie wiem jak schodzil na slupek czy by gral plecami do bramki zajebiscie.... ale ty i tak bedziesz stawial na swoim... bo przeceiz twoja prawda jest najprawdziwasza i tylko twoje januszowe slowo jest najjanuszowsze...
Jeden problem z Rakoczym to taki że robi się z niego za szybko mega gwiazdę a patrząc tylko wczoraj miał wiele przegranych pojedynków oraz wiele strat. Życzę mu jak najlepiej ale więcej obiektywizmu proszę Jugas zagrał świetną piłkę a Rakoczy świetnie wykończył. Loshaj też strzelił bramkę po świetnym podaniu Rakoczego 🙂
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)