[quote='leszeczek' pid='1510018' dateline='1636040251']
A jakiego sędziego byś widział?
[/quote]
Są młodsi sędziowie , no D.Sylwestrzak .Wystawienie pana K , który jak pamiętam przekręcił nas po chamsku w derbach kilka lat temu to jest po prostu świństwo .
Dla mnie to jak - mecz, meczem ale zwycięstwo musi być po "właściwej" stronie .
-
-
[14kolejka]gts-Cracovia,7 listopad(niedziela), godz.20.00
[quote='leszeczek' pid='1510018' dateline='1636040251']
A jakiego sędziego byś widział?
[/quote]
Ja się zgłaszam.
Kasy nie wezmę
Kwiatkowski,ten co przekręcił nas na Reymonta?
Tak, ten sam .
No to może w niedzielę to odkręci.
Szczerze to gratuluję pamięci.
"Wesołe jest życie staruszka, choć wczoraj zrosiła je łza.
Szczęśliwy już dzisiaj wstał z łóżka, bo pamięć, bo pamięć nie ta."
Forbes nie zagra :
https://sport.lovekrakow.pl/aktualnosci/wielkie-derby-krakowa-odwolanie-wisly-nie-przynioslo-skutku_43465.html
Aż sobie zobaczyłem skrót tamtych derbów i powiem, że jak na świeżo i w emocjach też byłem przekonany, że nas przekręcił, zwłaszcza w sytuacji z Dytiatievem przy pierwszej bramce, tak bez emocji dzisiaj tego faulu bym raczej też nie gwizdnął.
Mam nadzieję, że Piszczek przypomni sobie jak im wtedy załadował bramę z dyńki.
Czy wiadomo gdzie ten mecz będzie można obejrzeć ? Nie chodzi mi o koniecznie płatne źródła ...
[quote='srk' pid='1510045' dateline='1636051660']
Czy wiadomo gdzie ten mecz będzie można obejrzeć ? Nie chodzi mi o koniecznie płatne źródła ...
[/quote]
Na tę okazję myślę że warto wykupić canal + online, teraz jest oferta że można skorzystać z vouchera i wychodzi 10 zł za miesiąc, potem 30 zł, ale jak nie chcesz przedłużać to możesz anulować w każdej chwili. Tu masz link: https://kup.pl.canalplus.com/kody/premier-league
Mamy ogromne pretensje do tego T. Kwiatkowskiego gdy w marcu 2019 roku mylił się w derbach na korzyść gts-u co pomogło im wygrać z nami.
Najpierw uznał bramkę dla gts-u po faulu na Dytiatiewie przy jego wyskoku (nawet nie lubiący nas Węgrzyn przyznał, że gol nie powinien być uznany, a potem na 2-0 dla gts-u puścił akcje po faulu na Hernandezie (gdy nie widział jak Błaszczykowski go "wyciął")
[quote='pasiasty68' pid='1510042' dateline='1636050175']
Forbes nie zagra :
https://sport.lovekrakow.pl/aktualnosci/wielkie-derby-krakowa-odwolanie-wisly-nie-przynioslo-skutku_43465.html
[/quote]
Taż love Kraków pisze
[i]Karę eliminującą Forbesa z gry w meczu z Cracovią wymierzył w Płocku sędzia Tomasz Kwiatkowski z Warszawy. W 10. minucie meczu napastnik 13-krotnego mistrza kraju w walce o piłkę starł się z Jakubem Rzeźniczakiem, który upadł na murawę. Obrońca płocczan w tej sytuacji sporo dodał od siebie, stąd wniosek krakowian o anulowanie kartki. Komisja Ligi zdecydowała jednak, że arbiter nie popełnił poważnego błędu.[/i]
Tenże Kwiatkowski...
[quote='farciarz2' pid='1510058' dateline='1636058637']
Mamy ogromne pretensje do tego T. Kwiatkowskiego gdy w marcu 2019 roku mylił się w derbach na korzyść gts-u co pomogło im wygrać z nami.
Najpierw uznał bramkę dla gts-u po faulu na Dytiatiewie przy jego wyskoku (nawet nie lubiący nas Węgrzyn przyznał, że gol nie powinien być uznany, a potem na 2-0 dla gts-u puścił akcje po faulu na Hernandezie (gdy nie widział jak Błaszczykowski go "wyciął")
[/quote]
I jednego, i drugiego mógł nie przyuważyć - podobnie jak faulu Śpiączki w Łęcznej przed golem - tu miałbym większe pretensje do VARu... Choć uznanie tej pierwszej bramki wtedy w derbach to absolutny skandal. Inna rzecz, że parę derbów tam wcześniej Rakels bodaj strzelił po spalonym (wtedy nie było VARu) - jeden z baaaaaaaaaardzo nielicznych przypadków, gdy pomyłka była na naszą korzyść...
A co będzie, zobaczymy. Dobrze że nie Stefański, bo ten sędzia to jest kryminał. Może się mylę, ale nie sądzę, że Kwiatkowski to jest jakiś sędzia "przeciw nam".
Każdy sędzia, który skręcił nas w derbach jest "przeciw nam" już na wieki ..... (*)
(*)
no chyba, że .... naprawi krzywdy w innym meczu derbowym ;)
Mylisz się.
[b]Bóg wybacza Cracovia nigdy[/b]
Ostatnio tu na forum czytałem , że nie tylko Cracovia, ale ponoć i Victoria Jaworzno też nie wybacza.
Moja byla tez mi nie wybaczyla... jak powiedziala ze mam wybierac miedzy nia a meczami.... rzadko bo rzadko ale nieraz mi jej brakuje :D
[quote='KruszynaKSC' pid='1510068' dateline='1636096898']
Moja byla tez mi nie wybaczyla... jak powiedziala ze mam wybierac miedzy nia a meczami.... rzadko bo rzadko ale nieraz mi jej brakuje :D
[/quote]
Hmm... a to nie byl wybór między Kobietą, meczami I schabowym? :D
No to Kwiatkowski tak chyba ma, że się dość często myli i pewnie na niego działają nazwiska - wtedy Płaszczykowski, a teraz Rzeźniczak. Byle tylko na var nie zasiadł któryś z naszych ulubieńców.
Zostawmy sędziego i schabowe,póki co,na boku.Nie lamentujcie zawczasu jaki tam łomot będzie i który z naszych zawali mecz.Macie żale do kopaczy,że derby mają w doopie,a wasz mental leży w kącie i kwiczy.Co niektórzy,jakby mogli to klękali by jak wczoraj makarony na Łazienkowskiej,żeby tylko prosić o najniższy wymiar kary.Nie ma co wspominać,trzeba wystrzelać się po pyskach w szatni i wychodzimy na mecz na pełnej qrwie.Trzy szybkie i ciągamy żdzirę za włosy po podłodze.
- Edytowany
[quote='wrzo.ksc' pid='1510070' dateline='1636097576']
[quote='KruszynaKSC' pid='1510068' dateline='1636096898']
[/quote]
Hmm... a to nie byl wybór między Kobietą, meczami I schabowym? :D
[/quote]
Pamietaj ze kobieta walczy o 5 miejsce z lodówką.. mecze i schabowe sa wyzej...
Co do "błędów" sędziego i tego czy nas lubi czy nie.
Panowie, naprawdę wierzycie, że "błędy" sędziów wynikają z ich indywidualnych sympatii? Przecież taki sędzia wypadałby natychmiast z karuzeli i ti nie na jeden, dwa mecze. Te "błędy" są wynikiem wytycznych uzyskanych od przełożonych. Nasza seria porażek czy wydrukowanych remisów wynika głównie z faktu, że biedny, chory klub będący "ozdobą tej ligi" trzeba wspierać. Żeby kibice sukcesu przychodzili na Reymonta, trzeba im dać to co najbardziej lubią. Przypomnę, że w szczycie kryzysu nawet z lampucerą wygrali.
Tak więc czy to będzie Marciniak, Stefański, Lasyk czy Musiał, jeden ch... Decyzja pod kogo ma być sędziowanie zapada wyżej. Oczywiście nie wszystko się da wydrukować, więc przy totalnej dominacji nie ma przebacz. Fakt, że S.K-wie nie grozi, prawdopodobnie, spadek też przemawia na nasza korzyść. Gorzej już z tą serią porażek czy szerzej meczów bez zwycięswa, bo może komuś przyjść do głowy, że kibicom disco polo trzeba cos rzucić na otarcie łez, zwłaszcza, że to kosztem Cracovii, za którą jakoś czarna mafia nie przepada, czemu też trudno się dziwić, gdy "naszymi ludźmi" w PZPN są Tabisz i Bałdys.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)